Početna » Zabava » Uradi sam – komarnik

Uradi sam – komarnik

Sa dolaskom proleća i toplijih dana, dolaze nam i razni insekti koji nisu poželjni. Komarnik je najjednostavnije i najefikasnije rešenje koje će sprečiti male napasti da se ušunjaju u vaš dom.

Za komarnik vam je potreban sledeći materijal:

 1. PVC kanalice 12x12mm,
 2. mreža,
 3. šrafovi.

 

Od alata je potrebno:

 1. testerica,
 2. šrafciger
 3. olovka i/ili marker.

 

Najpre izmerite dimenzije okvira prozora. Kanalice seći pod uglom od 45°. Šrafiti 2-3 cm od ugla. Postavljanje mreže je veoma jednostavno. Ovo jedan od načina izrade komarnika. Pogodan je kod drvenih prozora koji nisu baš u najboljem stanju, kao što je ovaj.

Ukoliko je potrebno da sprečite svog kućnog ljubimca da izađe napolje odnosno da uđe unutra, možete postaviti i čvršću mrežu, plastičnu ili žičanu. U tom slučaju bi mrežu trebalo postaviti između PVC kanalice i okvira prozora. Radi dodatne sigurnosti krajeve mreže preklopiti 2-3 puta.

Kod PVC prozora se PVC kanalice fiksiraju lepljenjem, silikonom ili lepkom na bazi poliuretana, a postoje i samolepljive kanalice.

Mana samolepljivih kanalica ja to što se od toplote mogu i „samoodlepiti“ pa ovakvo rešenje nije pogodno za prozore koji su tokom većeg dela dana direktno izloženi sunčevim zracima.

Kako slike govore više od 1.000 reči evo i slikovnog prikaza.

 

Uživajte u kućnim majstorijama i javite nam rezultate.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Svaka cast za ideju, posebno oko materijala.

  samo…sta bi ja tu promenio
  zar mreza ne bi mogla da se razvuce preko kanalica i onda samo ucvrsti poklopcima kanalica – tako bi bila i lako demontazna.

  ps – koliko sam razumeo i video po slikama, osnovna ideja je da se mreza razvuce, ucvrsti kanalicama i zavrtnjevima, a na kraju poklopci stave cisto dekoracije radi. Ispravite ako gresim

 2. U pravu si tako smo suprug i ja radili poklopac drzi mrezicu moze lako sa se skine promeni opere i td.

 3. Mislim da je mrežica tako i postavljena, jer na slici na kojoj je materijal nalazi se plastična braon mrežica koja je i postavljena preko kanalica i učvršćena poklopcima, kao na poslednjoj slici.

  A da se čvršća žičana (metalna) mrežica postavlja ispod kanalica, jer ne verujem da može da se učvrsti samo poklopcima.

  Izgleda da je redosled slika izmešan.

 4. Vrlo zgodno za montažu na spratovima, (za alpiniste),he,he!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh