Početna » LimundoGrad » Kako pravilno oceniti kupca

Kako pravilno oceniti kupca

Limundovci nam se često javljaju sa pitanjem „Kako da ocenim kupca kada…?“. Stoga smo se potrudili da vam moguće nedoumice razjasnimo u ovom postu, odnosno da pojasnimo kako pravilno da ocenite člana Limunda koji je pobedio na vašoj aukciji. Ukoliko ste i kupac, pročitajte kako da ocenite prodavca na Limundu.

Ocenjivanje podrazumeva davanje pozitivne, neutralne ili negativne ocene članu Limunda, a vezano za tok i rokove kupoprodaje, kao i sam predmet (da li odgovara opisu sa aukcije). Treba obratiti pažnju na rokove:

 • javljanja (2 dana od završetka aukcije),
 • plaćanja (4 dana od javljanja kupca) i
 • slanja (4 dana posle uplate)

i na to da li su ispoštovani načini slanja i plaćanja koje ste označili na aukciji. Članovi često prave grešku prilikom davanja negativne ili neutralne ocene pa ocenjuju da li je član bio ljubazan u komunikaciji, kako se izražavao i slično, a mnogo je bitnije da se ocena daje u odnosu na same rokove kontakta, plaćanja i preuzimanja predmeta. Takođe je bitno da se obrati pažnja da li predmet i njegova funkcionalnost odgovaraju opisu sa aukcije. Pročitajte i koje su najčešće greške prilikom ocenjivanja.

Pravilnikom Limunda je definisan rok za ocenjivanje od 30 dana nakon završetka aukcije. Nakon toga nemate mogućnost davanja ocene.

Kupca ocenjujete tako što kliknete na Moj Limundo, a zatim na Završene.

Sa desne strane vidite vašu završenu aukciju i opciju „Oceni“.

Kada kliknete na „Oceni“, birate pozitivnu, neutralnu ili negativnu ocenu i upisujete komentar ocene.

Kod davanja pozitivne ocene uglavnom je sve jasno. Ako je kupac platio i preuzeo predmet u skladu sa rokovima i dogovorom sa vama, dajete mu pozitivnu ocenu.

Najčešća greška koju prodavci prave prilikom ocenjivanja kupaca jeste davanje negativne ili neutralne ocene kupcu koji je platio i preuzeo predmet u roku. Naime, kupcu koji je platio i preuzeo predmet možete dati isključivo pozitivnu ocenu. Kupac je ispunio sve svoje obaveze prema prodavcu i zbog toga nema razloga da ga ocenite negativnom ili neutralnom ocenom.

Neutralnu ocenu možete dati kupcu koji je platio i preuzeo predmet, ali koji nije ispoštovao rokove (2 dana za javljanje i 4 dana za plaćanje predmeta nakon javljanja). Pritom je bitno da kupac u komunikaciji nije naznačio da rokove ne može da ispoštuje, a rokovi se mogu produžiti isključivo ukoliko obe strane postignu dogovor o tome.

Negativnu ocenu dajete:

1. Ukoliko je kupac predmeta, odnosno pobednik aukcije, odustao od kupovine. U ovom slučaju je bitno da kupca direktno pitate da li je siguran da od kupovine odustaje ili samo želi pomeranje rokova plaćanja ili slanja.

2. Ukoliko kupac nije ispoštovao rokove predviđene za kupoprodaju, odnosno ukoliko vas nije kontaktirao u roku od 2 dana ili ukoliko novac nije uplatio u roku od 4 dana nakon javljanja.

3. Ukoliko kupac nije preuzeo predmet, a obavestili ste ga kada će i kako predmet biti poslat. Veoma je bitno da predmet šaljete nakon dogovora sa kupcem i na način na koji je kupac izabrao, naravno u zavisnosti od ponuđenih opcija slanja na aukciji. Kupac takođe ima pravo da izabere i način na koji će vam dati predmet platiti (naravno, i to u skladu sa načinima plaćanja koji su navedeni na aukciji). Povedite računa da kupca uvek obavestite kada ćete predmet poslati.

4. Ukoliko kupac traži da mu se predmet pošalje na podatke koje niste dobili od Limunda ili ukoliko traži da mu predmet pošaljete ili da predmet plati na način na koji niste izabrali prilikom postavljanja aukcije. U slučaju da kupac traži da mu se predmet pošalje na adresu koju niste dobili od Limunda prilikom završetka aukcije, možete nas kontaktirati. Dešava se da članovi Limunda adresu promene nakon završetka aukcije, a da vas o tome ne obaveste.

Savetujemo vas da komunikaciju vodite preko Limundo poruka. Poruke o kupoprodaji čuvajte, kako biste mogli da nam date poruke dostavite u slučaju da dođe do spora sa članom.

U svakom slučaju, pa tako i kod prodaje na Limundu, komunikacija i dogovor su na prvom mestu!

Dopuna: 27.11.2013. godine je na Limundu ukinuta neutralna ocena. Više o tome na: http://www.limundo.com/Vest/Izmene-u-ocenjivanju/1698

Izmenom Pravilnika, rok za saradnju je smanjen sa 10 na 8 dana. Takođe, kupcima je dozvoljeno da traže slanje na adresu koja nije u nalogu.

Noviji blog post na ovu temu možete videti na sledećem linku: http://blog.limundograd.com/2015/02/kako-oceniti-kupca-u-limundogradu/

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

52 Komentari

 1. Bitno je i naglasiti da se ne moze dati prodavcu negativna ocena, pre nego se pokusa resiti eventualni problem, npr. u vezi sa predmetom, sa prodavcem, slanjem poruke i obavestavanja istog sa situacijom, jer se u u suprotnom takva negativna ocena u dogovoru sa limundo timom, BRISE PRODAVCU.
  To znaci da ipak ne moze kako ko hocei kako mu se cefne da deli negativne ocene drugim clanovima bez prethodnog pokusaja da se resi takav „problem“.
  To je posteno, i dobro funkcionise, a LIMUNDO TIMU SVE POHVALE ZA NJIHOV
  RAD, do sada ja sam bas prezadovoljan, ima situacija raznih, ali kome je stalo do dogovora sve se resava bez ikakvih peripetija, pozzzz svim pravim limundovcima……..

 2. Molim odgovor za sledece situacije, odnosno koje ocene treba dati:
  1. kupac je platio predmet, predmet mu je poslat u roku, ali kupac nije potvrdio da je preuzeo predmet u roku (nije ocenio ili nije potvrdio porukom preuzimanje predmeta). U tom slucaju postoji mogucnost da se predmet vrati prodavcu, sto prouzrokuje dodatne troskove. Situacija je realna. Dakle po mom misljenju kupac mora potvrditi (ili oceniti) da je primio predmet, pa tek onda moze biti ocenjen pozitivnom. Sta u situaciji kada se kupac jednostavno ne javi da je primio predmet i ne ocenu u tom smislu ?
  2. Kupac je primio predmet. Kupac je izjavio jednostrani raskid ugovora-bez obrazlozenja. „Reklamacija“ mu je uvazena i vracen novac za predmet. Da li se moze u ovom slucaju smatrati da je kupac odustao od kupovine, odnosno nije preuzeo predmet, pa shodno tome oceniti negativnom. U suprotnom prodavac ostaje bez provizije, za predmet koji defakto nije prodao.
  Situacije su se realno dogodile, tako da molim konkretne odgovore.

 3. Jako veliki broj kupaca trazi da im se isporucuje na druge adrese. …
  DRAGI LIMUNDO HVALA NA OVOM TEKSTU JAKO JE KORISTAN!
  :))

 4. Moje skromno mišljenje je sledeće:
  Kupac u većini slučajeva prvi ispunjava svoje obaveze prema prodavcu (onog trenutka kad je roba plaćena), i očekivano je da on prvi bude ocenjen, a ne obrnuto, kako je to u većini slučaja uobičajeno. Mnogi prodavci ili ocenjuju posle većeg broja dana (više nedelja) a neki čak to nikad i ne urade, pa ne snose nikakve posledice. To zapravo znači da ocenjivanje i nije obavezno, kako u tekstu piše, nego opciono.

 5. Ja sam dobio jedinu neutralnu ocenu od nekorektnog prodavca. On je odustao da mi isporuci izlicitirani monitor, pretpostavljam da se pokajao niskom cenom. Cak mi je u telefonskom razgovoru predlozio da ja odustanem, sto jesam na kraju na njegovu zelju. Nakon toga mu iz postovanja dam pozitivnu ocenu i lepu rec a on meni neutralnu. Tu neutralnu sam doziveo isto kao i negativnu.

 6. Postovani ! molim ya savet na kupindu ima mojih proiyvoda koji su na prodaji , u porukama sam video pod naslovom – zainteresovan – yeleo bih da vidim vase replike…. i sve to sa pitanjem kako da se nadjemo gde ,kad itd…. ja sam odgovorio i dao moj mobilni tel ya kontakt . nije se javio do sad prosla su tri dana…postoji li jos neki nacin da stupim u kontakt sa tim potencijalnim kupcem ili je njemu po nahodjenju da vas pita , vi odgovorite on se ne javi itd…..

 7. Mislim da mnogi greše u ocenjivanju. Pošalju mi predmet, pa me obaveštavaju da ih ocenim, kako bi tek posle oni mene ocenili. Mislim da bi prodavci trebali davati ocenu po uplati kupca, pošto oni ocenjuju tu vrstu saradnje (kontakt i plaćanje), a ne da čekaju ocenu kupca, pa ako on nije zadovoljan onda i oni neutralno ili negativno ocenjuju kupca. Molio bih administraciju da objasni i ovaj deo ocenjivanja.

 8. MIislim da jeste problem davanje ocena ali konkretno je veći problem kada kupite neki predmet odnosno pobedite na licitaciji i date novac pogotovu ako je nešto veća cifra u pitanju i dobijete nešto što je krš i lom. Šta kupac ima od toga što tamo nekom prevarantu da negativnu ocenu.Gde je tu PRAVNA DRŽAVA I LIMUNDO TIM da pomogne da niko nebude oštećen odnosno da vrati novac prevarant pod uslovom da druga strana dokaže da je prevarena.Mislim da je to ozbiljan problem jer je dosta članova učlanjeno samo da nekoga prevare.Date negativnu i šta „tresla se gora rodio se miš“.

 9. Mnogo članova i ne da ocenu,skoro da ih treba moliti za to………….

 10. Potrebno je razmisliti o sledećoj situaciji.
  Kupac je izlicitirao moj predmet. Više od dva dana se nije javljao na moje poruke i upozorenja da ću biti primoran da mu dam negativnu ocenu. Napominjem da su sve poruke išle preko Limunda. Onda sam morao da idem na put nekoliko dana, što sam kupcu naveo u poruci i zamolio ga da sačeka da se vratim sa puta i obavimo kupoprodaju. Nisam hteo da mu dam negativnu ocenu iz sažaljenja jer sam mislio da čovek ima problema.
  Kada sam se vratio sa puta, čekalo me je neprijatno iznenadjenje u vidu negativne ocene. Pored negativne ocene u opisu me je taj isti kupac tako nagrdio kao da sam najgori na svetu.
  Kasnije sam čuo da je ta osoba još nekoliko njih tako zeznula na Limundu.
  Limundo mora naći rešenje da za ovakve i slične situacije zaštiti nas koji ovo radimo pošteno i kako treba.
  Hvala na vremenu…

 11. Kupac do danas nece da me oceni.
  Ne odgovara na moja pitanja da li ima razloga za to njegovo neocenjivanje. Vidim da redovno pristupa nalogu,
  Sta ja kao prodavac da uradim?

 12. Veoma veliki broj kupaca licitira predmet, dobije ocenu, naravno pozitivnu, a ne uzvrati ocenu, predlagao sam da se u tom slucaju i njemu obrise ocena sto je od strane limundo tima odgovoreno da oni nemogu brisati ocenu, i da su navodno kazynjeni a isti i dalje limundiraju . Drugi slucaj je da poruce predmet i traye da im se posalje pouzecem, i tek tad nastaje muka i belaj, duplo placanje kurirskih sluzbi a jedan limundovac je zavrnuo ako se nevaram oko 36 lica i samo na ime kurirskih sluybi ostetio ljude ZA MINIMUM 12000 a isti je suspendovan i otvorice drugi nalog i nanovo, a od strane limunda jeni po tom pitanju nedozvoljeno napisati da licima sa vise negativnih ocena a na osnovu pravila nema prava, a pravno smo nezasticeni, a postoji prosto resenje jer svako ima racun sa kojeg normalno svi trebaju dati saglasnost, da im se skida sa njega ako iyvrse prevaru, i eto Blokada prevaranata, a plus sto imaju sredstva na racunu.Eto to su neki od predloga koji se nadam se postenim limundovcima svidjaju

 13. @KEFcs5 @kristiola Hvala na pohvalama!
  @sasa – pozitivna ocena se kupcu daje ukoliko je platio i preuzeo predmet. Naravno, to možete znati ukoliko vam kupac javi da je predmet preuzeo ili ukoliko vas oceni. Ako kupac ne preuzme predmet i on se vrati, možete kupca kontaktirati radi pojašnjenja iz kog razloga predmet nije preuzeo. Ukoliko predmet nije preuzeo iz neopravdanih razloga, možete mu dati negativnu ocenu. Naravno, u tom slučaju, je potrebno da kupcu vratite novac za dati predmet.

  Što se tiče uvažavanja reklamacije, ako vam kupac predmet vrati a vi njemu novac, možete ga oceniti pozitivno, jer je saradnja, u vezi sa reklamacijom, uspešno završena.

  @Ivana – ocenjivanje je obavezno, ali ne postoji pravilo ko koga treba prvi da oceni.
  @Misko Tomovic – rok za reklamaciju ocene Limundo Timu je 15 dana od momenta dobijanja ocene. Ukoliko vas je prodavac nepravedno ocenio, molimo vas da nas kontaktirate preko Kontakt strane na sajtu.
  @najuska – ukoliko je član Limunda kod vas pobedio na aukcijama, a ne javlja se u roku od 2 dana od završetka aukcije, možete mu dati negativnu ocenu. U slučaju da na aukcijama nije pobedio, već želi da te predmete vidi pre isteka aukcije, molimo vas da ne prosleđujete kontakt podatke jer tako nešto nije dozvoljeno na Limundu. Potrebno je da član Limunda pobedi kod vas na aukciji kako biste dobili kontakt podatke. Takođe, ukoliko do saradnje između članova nije došlo, ne možemo vam proslediti kontakt podatke drugih članova.
  @Dragiša – prodavac kupca treba da oceni u odnosu na to kada je kupac novac uplatio i kada je predmet preuzeo. Dešava se da kupci predmet ne preuzmu, on se prodavcu vrati i onda on mora da plati pošatrinu za vraćanje predmeta. Ako je kupac platio i preuzeo predmet, prodavac ne može da mu da negativnu ili neutralnu ocenu.
  @Goran Poledica – ukoliko predmet ne odgovara opisu sa aukcije, potrebno je da nas kontaktirate u roku od 15 dana od preuzimanja predmeta. Takođe je potrebno da kontaktirate prodavca radi dogovora oko uvažavanja reklamacije. U tom slučaju, vi prodavcu vraćate predmet, a on vama novac. Prodavac u ovom slučaju plaća poštarinu za vraćanje predmeta.
  @thnelly @pedja – rok za ocenjivanje je 30 dana nakon završetka aukcije, i nakon toga član nema mogućnost da oceni drugog člana Limunda. Ukoliko vi člana ocenite, možete mu poslati poruku i podsetiti ga da izvrši svoju obavezu prema vama. Ako vas ne oceni, kontaktirajte nas preko Kontakt strane kako bismo člana podsetili na njegovu obavezu ocenjivanja. Ukoliko i dalje ne bude hteo da vam da ocenu, opet nas kontaktirajte kako bismo člana sankcionisali zbog zloupotrebe sistema ocenjivanja. Samo vodite računa da je sve to potrebno uraditi u roku od 30 dana od završetka aukcije.

 14. Mislim da ovde dosta članova misli da prodavac treba da prvi oceni kupca. Onda bih ih ja pitao, šta se dešava ako je slanje pouzećem – kupac prvi dobija predmet, a prodavac tek onda dobija novac? U drugom slučaju, šta ako je kupac unapred platio predmet vi ga ocenite, on onda dobija predmet, ali se predomislio, pa želi da ga vrati ili mu pronalazi neke mane i oštećenja koja ne postoje, samo da bi uzeo i jare i pare, kao što se to i dešavalo sa prevarantima? Ima još dosta primera, mogao bih roman da napišem…

  Kupac ako uredno plati i preuzme predmet, nema šta da brine, svakako će dobiti pozitivnu ocenu, a prodavac mora da strahuje, iščekivajući da ne naleti na nekog gore pomenutog. Najbolje bi bilo da kupac ocenjuje prvi jer se tako zna da je sa kupoprodajom proteklo sve kako treba i da je kupac zadovoljan predmetom.

  Da li i dalje imate isto mišljenje, ako bi se malo stavili u ulozi prodavca?

 15. imam ja jedno pitanje limundo timu, zasto se pojedinim ZASTICENIM“ clanovima brisu NEUTRALNE ocene iako su cak zasluzili i negativnu?
  skoro sam kupio nekoliko NEISPITANIH hard diskova od istog clana, 3 aukcije sam mu ocenio pozitivnom iako su bili neispravni, jer sam vec sam preuzeo rizik, medjutim, dve sam ocenio NEUTRALNOM, jer je tip slikao hardove samo do pola, da se ne bi video natpis markerom BAD SECTORI….samim tim, vidi se da je prodavac svesno hteo da obmane kupce, jer je znao da je isti neispravan, ali to nije naveo….sutradan, nakon moje dve neutralne, limundo tim me obavestava “ obaveštavamo vas da su ocene date članu poništene
  jer saradnja nije obavljena putem opcija slanja i plaćanja
  koje su bile dostupne na aukciji.
  U tom slučaju, Limundo tim nije u mogućnosti
  da razmatra nastali spor.“
  A kako nije ispostovan nacin slanja kad je napisao post expresom kao sto je i poslao? i sam mi je rekao da mu UPLATIM NA RACUN, sto se moze videti i iz poruka, iako je na aukciji (opet svesno ako mu se desi ovakva situacija i da bi bio zasticen ) napisao LICNO ili LIMUNDO CASH…sta raditi sa ovakvim ZASTICENIM prodavcima koji svesno varaju narod….nekako je uspeo da dobije 4 negativne i 2 neutralne od nekog, dok se covek nije naucio kako da obmane sistem

 16. @sasa – Svaku saradnju na Limundu je potrebno obaviti u okviru načina slanja i plaćanja koji su označeni prilikom pokretanja aukcije. Samo ukoliko su ti načini slanja i plaćanja ispoštovani, Limundo može da posreduje u rešavanju spora sa članom. Ukoliko vam prodavac traži da mu novac uplatite van ovih načina, vi sa njim ne morate da obavite saradnju i možete ga oceniti negativnom ocenom. U konkretnom slučaju, predmete je trebalo platiti Limundo Cashom, a ne uplatom na tekući račun, jer tako nešto nije naznačeno na aukciji. Prodavci sa manjim brojem ocena, ili oni na trećem i četvrtom nivou sankcionisanja, kao načine plaćanja imaju Lično i Limundo Cash baš zbog zaštite kupaca. Kako funkcioniše Limundo Cash možete pročitati ovde: http://www.limundo.com/Pomoc/Limundo-Cash/651

 17. U kupoprodajnom odnosu kupac je glavni, svojim pristankom da plati neku cenu omogucava prodavcu da robu pretvori u novac, a posredniku zaradu.Zasto je ta mogucnost kupcu ogranicena (u nekim slucajevima onemogucena) rokom za javljanje, ako je kupac ucescem na aukciji i davanjem najbolje ponude taj uslov prakticno ispunio?Kupoprodajni ugovor nastao izlicitiravanjem kupac ispunjava placanjem u predvidjenom roku, zato sleduje pozitivna i tacka.Da kupci ne bi zloupotrbljavali svoja prava, obavezan vid slanja i placanja mora da bude preuzimanjem, pa ako se kupac ne javlja, a prodavac odluci da predmet posalje preuzimanjem (rizik prodaje) i ukoliko kupac ne preuzme predmet sleduje negativna, a ako prodavac to ne uradi- neutralna,sa opisom situacije.Limundo pravila, mogu da budu deo ugovora, ali mora da budu uskladjena sa osnovnim smislom kupoprodajnog odnosa ciji je glavni cilj placanje od strane kupca.

 18. @Anja Divkovic
  molim da razjasnimo dva slucaja reklamacije, odnosno vracanja predmeta i odgovarajuce ocenjivanje
  1. Kupac je izjavio jednostrani raskid ugovora-bez obrazlozenja u roku od 14 dana – kupovina na daljinu. “Reklamacija” mu je uvazena i vracen novac za predmet.
  2. Kupac je reklamirao predmet zbog nesaobraznosti – nedostatka ili mane na predmetu. Reklamacija mu je uvazena kroz umanjenje cene, opravku ili vracen novac za predmet.
  To nisu iste situacije. U oba slucaja, zapravo nije doslo do kupoprodaje, a prodavcu je skunuta provizija za prodat predmet. Dakle prodavac nije prodao predmet, a Limundo je uzeo proviziju za prodat predmet.
  Molim misljenje o ocenjivanju kupca/prodavca i statusu provizije u ovim slucajevima.

 19. Neko je već ovo spomenuo… -ideja je ODLIČNA!

  Treba uvesti opciju samo kod pozitivnog ocenjivanja: Kada kupac ili prodavac dobije POZITIVNU ocenu ako onaj drugi ne uzvrati ocenu u roku od 30 dana, BRIŠE se i njegova ocena.
  Time bi naterali svakoga da oceni kupca-prodavca.
  To ne bi bilo primenjljivo kod NEITRALNIH i NEGATIVNIH
  Malo je glupo da jurim i vodim računa o rokovima da bi me neko pozitivno ocenio, ovako bi mnogi bili ažurniji.

 20. Već neko vreme razmišljam o ocenjivanju i mislim da treba da se uvede neki sistem obaveštavanja o dobijenoj oceni.

  Jednostavan a efikasan sistem bi funkcionisao tako što kada jedna od strana oceni, druga strana dobije poruku o novoj oceni i podsetnik da uzvrati.

  Takođe, može da se uvede (kao na ebay) podsetnik koji posle log-in stranice daje spisak neocenjenih saradnji i poruku sa pravilima o obaveznom ocenjivanju.

  Podsetnik o „pristigloj“ oceni je, po mom mišljenju, neophodan, a ovaj o neocenjenim aukcijama bi bio jako koristan.

  Pozdrav!

 21. „Što se tiče uvažavanja reklamacije, ako vam kupac predmet vrati a vi njemu novac, možete ga oceniti pozitivno, jer je saradnja, u vezi sa reklamacijom, uspešno završena.“

  Milsim da ovde ide negativna ocena, jer je to jedini način da prodavac vrati naplaćenu proviziju od Limunda.

  A o rokovima za ocenjivanje ne želim da govorim, jer moram da molim za svoju zasluženu ocenu, da je na kraju ne bih ni dobio, a član koji me nije ocenio biva sankcionisan. Šta to meni znači što će on biti sankcionisan? Meni treba ocena…

 22. Ja cu navest par svojih iskustva i probati dotaci sve teme ovde.
  Kao dugogotisnji clan na limundu prvo negativno iskustvo mi je bilo na samom pocetku kao prodavac (vage)stare teske par destetina kilograma poslata aksom.Sama vaga je bila izlicitirana 100din,ali su troskovi slanja bili shodno tezini.Clan odbio da preuzme paket nezadovoljan ptt troskovima ja platio i uslugu slanja i povrat posiljke.Clan ocenjen negativno ja ostao bez ocene.
  Kao drugo negativno iskustvo je bilo to da sam licitirao od clana sa dotad 20-tak pozitivnih bez negativnih ocena predmet sa sumljiivim opisom(u pitanju je bio sony ps2 konzola)sve sto je meni bilo nejasno sam postaviljao pitanja u toku licitacije i dobijao pozitivne odgovore.kad sam dobio predmet tad sam uvideo da sam bio svesno prevaren.uredjaj neispravan uz nedostatak odredjenih konektora navedenih da uredjaj poseduje.Tog dana je clan dobio 3 negativne ocene od mene cetvrtu posle niz kontakata sa l.t i i dokazivanja neispravnosti uredjaja u vidu video klipa.Kontakt sa tim clanom pre ocenjivanja je nastavljen dva dana sa desetak poruka preko limunda i pretpeo sam uvrede kao nikad u zivotu ,ali vidim da je na kraju suspendovan.
  zadnje neprijatno isustvo licitiram ispravan stampac postavljam pitanje da li ima ketridze odgovor da naravno.Meni stampac dolazi bez njih.posle silnih pokusaja kontakata preko lim poruka dobijem lika na tel gde mi kaze da on nezna sta su ketridzi ali nije problem ja mogu da mu vratim stampac.Ali u svojim ocenama ima negativne od ljudi sa slicnim iskustvom.Nezadovoljni dobijenom robom vratili je ali im se ona vratila nazad i ulazili u dublje troskove.Ja sam odlucio da ocenim clana pozitivno i zadrzim to sto sam dobio.Clan je suspendovan u narednoj prevari verovatno.
  Ovde u zadnjem slucaju sam napravio svenu gresku jer nisam imao mogucnosti da dokazujem nepavilnos(lako se moglo reci da su ti toneri bili na stmpacu),ali sam proces dokazivanja istine je mukotrpan zahteva mnogo zivaca ,vremena.
  Ali ako bih vam pricao o pozitivnim iskusvima ovde na limundu trebao bih da napisem roman.Na kraju krajeva to mi i ostaje u secanju i zbog toga sam i dalje ovde a pritom nisam ukaljao obraz.
  Sto se tice limundo tima sve pohvale od mene jer su se uvek maksimalno trudili da procene prave ljude u svakom sporu.
  S potovanjem Miodrag

 23. @Đuka @Vv – Hvala na predlozima u vezi sa (ne)ocenjivanjem, svakako ćemo ih razmotriti!

  @tomislav – Limundo Pravilnik, koji prihvatate prilikom registracije naloga, je u skladu sa dispozitivnim karakterom obligacionog prava čiji je deo kupoprodajni ugovor i kao takav se njime svrha kupoprodaje i dalje ostvaruje. Inače su sve javne aukcije vremenski ograničene i istekom određenog roka (kada kupac koji je pristao da plati predmet ga ne plati), aukcija se oglašava nevažećom i može da se ponovo pokrene. Plaćanje predmeta nije dovoljno za davanje pozitivne ocene, već je potrebno i da kupac predmet preuzme. Dešava se da prodavci prodaju predmet čija je vrednost manja od poštarine za slanje datog predmeta. Kupac predmet ne preuzme, i prodavac onda plaća poštarinu. Plaćanje pouzećem je opcija dostupna prodavcima sa 10 ili više jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca, a upravo radi zaštite kupca.

  @sasa @IgY boy – kupac može da kontaktira Limundo najkasnije 15 dana nakon završetka aukcije, ukoliko je potrebno da u reklamaciji posredujemo. Kupac može da uloži reklamaciju za predmet koji nije u skladu sa opisom sa aukcije, odnosno njegov izgled i funkcionalnost se ne podudaraju sa onim što je prodavac na aukciji naveo. U tom slučaju tražimo i dokaze od kupca da predmet nije u opisanom stanju, i, ako nije u opisanom stanju, kontaktiramo prodavca. Ukoliko je kupac platio i preuzeo predmet, a zatim kontaktirao prodavca i zatražio reklamaciju, prodavac mu izađe u susret, kupac predmet vrati a prodavac novac kupcu, treba dati pozitivnu ocenu. Kupac ne može da da negativnu ocenu prodavcu koji je reklamaciju uvažio.

  Napominjem da je ovo samo jedan primer vezan za uspešno rešavanje spora a u vezi sa reklamacijom. Reklamacije su složena tema, i postoji dosta različitih primera, tako da ćemo uskoro sigurno jedan blog post posvetiti upravo njima, kao i tome kako oceniti kupca ili prodavca u različitim slučajevima reklamacije.

  @Miodrag – hvala na pohvalama! Žao nam je što ste imali neprijatna iskustva na Limundu i nadamo se da će sve vaše buduće kupovine i prodaje biti uspešne!

 24. Citiram:
  ——————-
  “Što se tiče uvažavanja reklamacije, ako vam kupac predmet vrati a vi njemu novac, možete ga oceniti pozitivno, jer je saradnja, u vezi sa reklamacijom, uspešno završena.”

  Milsim da ovde ide negativna ocena, jer je to jedini način da prodavac vrati naplaćenu proviziju od Limunda.
  ——————-

  Ako je reklamacija opravdana, znači da je predmet prodaje neodgovarajući, što je odgovornost prodavca. Smatram da prodavac ne može da traži povraćaj provizije u slučaju opravdane reklamacije. Prodavac bi trebalo da nadoknadi i troškove poštarine kupcu. U ovom slučaju bi obe strane trebalo da ocene saradnju pozitivno.

  Jedino, izgubljeno vreme je nenadoknadivo, zar ne! 🙂

 25. @Vv
  Slažem se sa vama, ali jedino u slučaju opravdane reklamacije, ja sam naveo kod jednostranog raskida ugovora od strane kupca, a šta znači jednostrani raskid ugovora, možete pročitati u Pravilniku Limunda i važećem Zakonu o zaštiti potrošača.

  Nadam se da se sad bolje razumemo… Pozdrav

 26. IMAM I JA JEDNU SITUACIJU DA PODELIM SA OSTALIM LIMUNDOVCIMA I LIMUNDU DA PREDOCIM JEDNU „RUPU U ZAKONU“ MADA VERUJEM DA TO ZNAJU.. KUPIO SAM PATIKE KOJE SU OZNACENE KAO POLOVNE BEZ OSTECENJA ALI KAO NOVE BEZ OSTECENJA ITD, ZNACI BAS DOBRE PATIDZONE I JA IH KUPIM. ALI KOD PRODAVCA STOJI NA AUKCIJI SAMO LICNO PREUZIMANJE I CIM SE AUKCIJA ZAVRSILA BILA JE SITUACIJA SA PRODAVCEM KAKO DA MI IH POSALJE. JA NAPISAH POSTEXPRESOM, I EXPRESNO SU STIGLE, JA PLATIH KURIRU I NA JEDNOJ PATICI NA DVA MESTA NADJEM NAPRSLINE I TO NA DJONU I NARAVNO POZALIM SE I BOGU I NARODU, TJ I LIMUNDU I PRODAVCU. PRODAVAC NECE DA CUJE ZA TO, STO NISAM GLEDAO ALI NA SLIKAMA JE SVE SAVRSENO SLIKANO, ALI NE I DJON TE PATIKE! LIMUNDU POSALJEM SLIKE TIH FELERA, TJ RUPA I OD LIMUNDA SAM DOBIO SAMO OPUSTAJUCE (MEHANICKE) PORUKE: PA STO NISI LICNO PREUZEO, COVEK JE NAVEO LICNO ITD, STA CES SAD. I JA SE OPUSTIM I HAJDE PITAM DA MU DAM NEGATIVNU DA GA PREDSTAVIM NARODU ALI, ALI TO NE MOGU, NISAM LICNO PREUZEO, SORRI KUPCU. I TO JE MOJA SITUACIJA! NO IMAM PREDLOG, DA TAKVI PRODAVCI, TJ SVI LIMUNDOVCI NE MOGU DA OZNACE SAMO LICNO PREUZIMANJE VEC I LIMUNDO KES I SVI BUDEMO SIGURNI, ZAR NE? LIMUNDO MIRAN OD NAS A I MI MIRNI OD PREVRTLJIVIH PRODAVACA, ZAR NE?

 27. Citiram Vas:“ Ukoliko je kupac predmeta, odnosno pobednik aukcije, odustao od kupovine. U ovom slučaju je bitno da kupca direktno pitate da li je siguran da od kupovine odustaje ili samo želi pomeranje rokova plaćanja ili slanja“.
  Sada ja Vas pitam čemu onda rokovi,oko javljanja,uplate i slanja predmeta,koje ste uzgred Vi postavili,ako ih se ne pridržavamo?!
  Druga stvar,svojevremeno mi je prodavac kojeg sam realno ocenio pozitivnom ocenom,kada sam ga pitao zašto me ne ocenjuje,rekao da ocene daje svake dve nedelje,jer mu je tako lakše.Kontaktirao sam Limundo tim i rečeno mi je da prodavac ili kupac ima pravo da ocenu da i posle MESEC!!!!!!???? dana?!Pa,zašto je onda i daje?!Čemu sve,ako se radi ovako, a radi se?!Pri tome onaj ko da ocenu jer želi da bude korektan nema nikakvu zaštitu?!
  Sve što na ovom ili sličnom postu pišete,ne samo Vi,već i drugi autori,jeste lepo i „poučno“ali u realnosti sam se za ovih, skoro godinu dana susretao sa svim i svačim,a najmanje sa onim što se u Vašim i sličnim postovima pojavljuje.Nadam se da se nećete ljutiti,ovo su moji utisci kojih naravno ima još.Srećom ima i onih lepih,pozitivnih saradnja na obostano zadovoljstvo,zbog kojih sam još tu.
  Srdačan pozdrav Limundo timu i korisnicima sajta.

 28. Dešavalo mi se da kao prodavac moram da podsećam-molim kupce da me ocene. Smatrala sam da treba oceniti kupca kad stigne njegova uplata i u mnogo takvih situacija kupac zaboravi da me oceni, bez obzira što sam ja njega ocenila. Sada praktikujem da od kupca tražim da me oceni kad mu stigne pošiljka i što je ujedno i meni znak da ih ocenim. To su ipak ređe situacije od onih u kojima sve teče savršeno.
  A sad imam pitanje za Limundo Tim: šta uraditi sa pravilnikom tako da ne može da se desi da završena aukcija ostane neocenjena, bilo sa koje strane, jer posle mesec dana ako nije ocenjena briše se i nikom ništa. A verujem da ima mnogo limundovaca koji su ostali uskraćeni za ocenu. Smislite nešto tako da članovi moraju da se međusobno ocene.

 29. @borcan – Limundo Cash jeste najsigurnija opcija plaćanja, ali je za njegovo korišćenje potrebno da se unese broj tekućeg računa, a neki članovi tekući račun nemaju. Savetujemo vam da uvek kupujete predmet u skladu sa načinima slanja i plaćanja sa aukcije, kako bismo mogli, ukoliko do problema dođe, da posredujemo u rešavanju spora.

  @Hobibobi – dešava se da kupci kontaktiraju prodavca u roku, ali iz prepiske, ili iz razgovora, prodavcu ne bude jasno da li kupac želi ili ne želi da preuzme predmet. Zato savetujemo da prodavac uvek direktno kupca pita da li odustaje od kupovine ili ne, jer ukoliko kupac odustaje prodavac može odmah da mu da negativnu ocenu. Prodavac ima pravo da negativno oceni kupca ukoliko je probio bilo koji rok za kupoprodaju, ali je uvek bolje prvo komunicirati pa dati negativnu ocenu, nego obrnuto.

  @Hobibobi @mariskak – Rok za ocenjivanje je 30 dana od završetka aukcije, i ne postoji mogućnost da se ocena da van ovog roka (nestaje opcija „Oceni“ pored aukcije). Ukoliko vas član ne ocenjuje, molimo vas da nas kontaktirate preko Kontakt strane kako bismo ga kontaktirali i podsetili na njegovu obavezu. Potrebno je da to učinite pre isteka roka za ocenjivanje. Ukoliko član odbije da vas oceni, on se sankcioniše zbog zloupotrebe sistema ocenjivanja.

 30. Ja sam zaradio 2 negative skoro , i to zbog ove stavke
  -javljanja (2 dana od završetka aukcije),

  one sto su me kamenom posuli , njima sam napisao da je u pitanju bila visa sila !!!

  E sad istna je da se mojoj majci koja ima leukemiju stanje pogorsalo pa sam morao da odem van grada na 10 dana … Nekako mi je bitnije da taj problem resim nego da s sobom vucem limundo mobilni i predmete s aukcije …

  i eto imam 2 negativne + 1 negativnu *jer doticni nije bio kuci kada mu je postar nosio na adresu , pa mu je postar ostavio cedulju a on je morao u red da stane da bi podigao paket* ……….

  imam 3 negativne bezveze …. 1 paket je odbio kupac da kupi a ostala 2 sam dogovorom resio kupoprodaju …. s sad sta da se kaze za mene ????

  Ipak mislim da postoje prioriteti neki u zivotu , i da ona 2 dana za kontakt su jako kratka …

 31. I JOS JEDNO PITANJE ZA LIMUNDO TIM

  KADA CETE POBOLJSATI PRIVANE PORUKE , PA DA AUTOMACKI IZBACI DA JE ZABRANJENO SLANJE RACUNA , TELEFONSKOG BROJA ITD DRUGOM CLANU KOJI NIJE KUPIO PREDMET !

  JA IMAM 2 UPOZORENJA

  1. JEL SAM NAVEO DA IMAM VISE ARTIKALA U RAZNIM BOJAMA
  2. JEL ME KONTAKTIRAO NEKO KO JE LICITIRAO I TRAZIO MI PODATKE JER JE ON KUPIO *A ONO TAJ JE U ZADNJIM SEKUNDAMA IZGUBIO LICITACIJU* JA NISAM GLEDAO JEL KUPAC , PA SAM AUTOMACKI SABLONSKI POSLAO PORUKU …

  I ETO NA GLUPOSTIMA IMAM 2 UPOZORENJA ….

  KAD BI U ONO PROZORCE NAPISALI NEKI PROGRAM , PA KAD BI NEKO POKUSAO DA POSALJE PODATKE , DA MU U STARTU NE DOZVOLI TJ UPOZORI TIPA //// NEDOZVOLJENO SLANJE PODATAKA CLANU KOJI NIJE KUPIO OD VAS //// MISLIM DA JE TO JAKO JAKO KORISNO !!!!

 32. …Treba uvesti opciju samo kod
  pozitivnog ocenjivanja: Kada kupac
  ili prodavac dobije POZITIVNU
  ocenu ako onaj drugi ne uzvrati
  ocenu u roku od 30 dana, BRIŠE se
  i njegova ocena. Time bi naterali svakoga da oceni
  kupca-prodavca…
  Mislim da ovo nije fer prema onome ko je dao pozitivnu ocenu a ostao uskracen za istu.Po meni,korektnije je da onaj ko da pozitiv nu ocenu a ni posle predvidjenog roka ne bude ocenjen,automatski dobije pozitivnu ocenu.Tako niko ne bi bio uskracen(ostecen) jer i kupcu i prodavcu je stalo da ima sto vise pozitivnih ocena.Ne bilo ni jurnjave,molbi…onoj drugoj strani da uradi ono sto mu je duznost tj.oceni.

 33. zoran konstantinovic

  definitivno su neki clanovi-jaki prodavci,koji donose limundu vise novca zasticeni.
  dobio sam neg.ocenu,jer sam PITAO prodavca da otkazemo kupopro.zbog male cene,(99 din.i jedina ponuda)na sta sam dobio pretnje neg.ocenom i upozorenje da ce moja eventualna neg.ocena biti obrisana(?)ok.kada sam potom zatrazio slanje predmeta,dobio sam neg.ocenu i pre isteka roka.Milos iz l.tima mi javlja da moju neg.ocenu mogu da obrisu JEDINO ako ipak obavim kupo.sa covekom koji mi je bez razloga dao neg.ocenu.da li postoji takvo -pravilo-?

 34. @IgorM – ukoliko ste nakon dobijanja negativne ocene ipak obavili saradnju sa članom, možete mu reći da nas kontaktira kako bismo vam ocene izmenili, jer je potrebno da nam član dostavi komentare za izmenjene ocene.
  Ako je kupac odbio da preuzme predmet koji ste mu poslali, možete mu dati negativnu ocenu, a on vas ne može da oceni negativnom.

  @zoran konstantinovic – ako kupac odustane od kupovine, prodavac ima pravo da mu da negativnu ocenu i pre isteka roka. U tom slučaju vi prodavca ne možete oceniti negativnom. Ukoliko sa prodavcem ipak uspostavite saradnju nakon dobijanja negativne ocene, prodavac treba da nas kontaktira radi izmene ocene koju vam je dao.

 35. Prodavac zbog praznika predlozi pomeranje roka isporuke. Ja prihvatim. Zasto da ne izadjem u susret. Posle toga dobijem negativnu jer se „nisam javio u roku“! Inace to mi je jedina negativna ocena.

  Limundo ne da nije izasao u susret meni vec su mi slali vrlo povrsne odgovore na dve moje poruke.

  Vrlo nefer sa svih strana.

 36. ja sam i kupac i prodavac.pa sto se tice kupoprodaje kupcima savetujem posto se bavim numizmatikom da koriste u nekim slucajevima postekspres.a kao kupac nikad problema nisam imao sve shvatam ozbiljno pa tako i saradnju kupca i prodavca.a ocene se daju po zavrsenoj kupoprodaji i to je to.ja ponekad zaboravim al cim udjem sve redovno ocenim.imao sam problem sa jednim kupcem koji je kupio 2 predmeta od mene i nije se javljao 16 dana.fino sam obavestio limundo dao mu 2 negativne a on meni 2 pozitivne jer mora.i eno suspendovan je ne postoji vise na limundu.a koristim uveliko limundo agenta to mi odgovara i dobijam licitacije tako.a kriminal postoji kad se umrezi vise likova pa pumpaju cenu a vi se patite limundovci.drugo je limundo agent.on radi za vas i to je vrh jer nisam sveprisutan.

 37. Gledam kako pišete kako da ocenite kupca?Kako ćete oceniti kupca,mene,ako nedozvolim da me prodavac pređe?Prodavac je posle postavljanja predmeta,lap topa,menjao bitne osobine,od izbacivanja greške na monitoru,kao,nije nikada popravljan,do toga da mu izvadi hard disk i da dopiše da ide bez njega!Šta sam trebao,da stalno gledam da nije nešto dopisano???A povrh toga je cena vrtoglavo rasla da sam jedva stizao!!!Kada sam posle video,naravno da sam odustao od tog krša,jer je on NEISPRAVAN,BEZ OSNOVNOG DELA,a ne, NIKADA POPRAVLJAN!!Vi to omogućavate,je li zbog provizije,ili zašto?Ako neko prodaje,on zna u kakvom je stanju,može samo da dodaje obaveštenja o predmetu,a neda vadi delove,pa se pravda da je to dopisao!Može tako kada Vi to dozvoljavate!Ja znam zašto je on tako radio,a VI da li znate?Ja sam OBAVEŠTEN,a i negativna!A on može i dalje tako uz Vaš blagoslov,zbog provizije,možda?Je li smatrate da je to pošteno?Koju ocenu mislite da zaslužujete??Besan sam jer poštujem reč i drugoga,a alergičan sam na prevarante i obmanjivače,a Vi DELITE PRAVDU i dozvoljavate da setako radi!!Pitam se,čemu licitirati,kupovati,kada ćete Vi,verovatno sa vašim pravilima zaštititi prodavca,možda zbog prometa,a daćete ocenu kupcu što nije dao nekom da ga prevari?

 38. Nije bitan broj pozitivnih ocena, bitno je da nema negativih. Mislim da kada prodavac nije ocenjen od kupca da se to moze tumaciti da nije u potpunosti zadovoljan predmetom. Ako tako posmatramo onda je to ok, bolje nego negatovna ocena. Limundo ne dozvoljava da lako das negativnu ocenu, a ti „kaznis“ prodavca tako sto ga ne ocenis. I ne znam zasto ljudi polemisu toliko oko toga, kupio, platio, nije nista reklamirao, jaka stvar da li neki namcor nece da oceni. Neki ljudi i ne znaju da ocenjuju, niti ih to dotice, bitno im je da dobiju predmet koji su platili. To ne iskljucuje ocene, ali ne trguje se zbog ocena, ocene su tu da kada su ciste i jasne pomognu iskljucenje svake vrste prevare. Vi radite posteno i onako kako vi razumete ocenjivanje a ostale pustite neka rade kako im volja, a limundo neka vec nadje resenje, to je njegov problem. Ja sam par puta vraco novac za predmete koji su se izgubili i nijedan kupac me nije ocenio (ni pozitivno, ni negativno), ali vise mi je krivo sto su se predmeti gubili i sto sam morao da vracam novac, nego zato sto nisam dobio adekvatnu ocenu (jaka stvar!).
  I jos nesto. Ovo se tice limundo tima. Procitao sam kod jednog clana u cenam sledece: Naime neko mu je dao neutralnu ocenu, a napisao u komentaru „Nepismeniju osobu nisam video“ ili nesto u tom smislu. Mislim da je to nedopustivo. Mozda taj neko ne zna ni da pita limundo da mu obrise taj komentar. To je diskriminacija, ovde kupuju i ovakvi i onakvi i nije u redu da takav komentar stoji jer izaziva podsmeh kod ostalih clanova, a vrlo verovatno nije ni istinit.

 39. Komentar koji je dao prodavac izgleda ovako: „ne mogu da dam negativnu jer sam uzela pare ali nepismeniju osobu i goreg kupca nisam videla“, ocena je neutralna. Ja ne znam da li vas je ovaj clan kontaktirao, ali ovakve komentare morate brisati, ovo je bezobrazluk mimo bezobrazluka. Primera radi ja sam sa nekim kupcem razmenio 10 poruka u toku jednog sata, prvi put je bio na limundu i nije mu bilo jasno sta, kako, pa se plasio da ga ne prevarima, pa sam mu objasnjavao itd. Postavljao mi je svakakva pitanja jer bukvalno covek nije znao nista o limundu. Uclanio se i izlicitirao ploce i to je to, dalje nema pojma. Pa me pita sto mu ne dam broj mobilnog, kaze mu imas ga u limundo poruci, pa mi kaze sto neces da mi odgovoris, kazem mu pa odgovorio sam ti limundo porukom, ne moram na mobilni, video sam tvoju poruku itd itd. Pa na kraju me pita da nije prevara to da mi uplati novac na racun, a da ne dobije nista. I kako bih ga trebao oceniti vodeci se gore ovim primerom? Resenje je ili neutralisati ovakve komentare kakav je gore navedeni ili skroz izbaciti komentare. Nadam se da limundo ovo prati i da ce ovu ocenu, kao i neke slice obrisati. Hvala.

 40. Inace komentar „ne mogu da dam negativnu jer sam uzela pare ali nepismeniju osobu i goreg kupca nisam videla“ je ostavio clan kome je pristup zabranjen, tako da se iz ovoga jasno vidi ko je ko.

 41. @Pera – Slažem se, takav komentar stvarno nije uredu. Pored toga što je uvredljiv, iz njega se vidi i da je kupac platio i preuzeo predmet, tako da ne može da dobije neutralnu ocenu. Molimo vas da nam pošaljete preko Kontakt strane o kom članu tj oceni je reč.

 42. Na sajtu se pojedinci dovijaju svakojajim lukavstvima i svaki put me iznenadi nesto novo.
  Elem…jedna clanica Limunda kupi od mene haljinu potpuno identicnu opisu,bez felera ,mana,bez preterivanja-perfektnu!Sta se desava?Iz nekog razloga(najverovatnije da joj ne odgovara model),ona ,umesto da zatrazi reklamaciju ,ona ,,lazira“ fotografije,navodi kako je isecena,usivana,neke zaprepascujuce stvari koje su me jako iznenadile.Znajuci da zakon o potrosacima stiti kupca,svakako bih prihvatila reklamaciju i to nije sporno.Medjutim,Limundo me obavestava kako je kupac dostavio fotografije u kojima se ,,vidi“ dokaz da predmet ne odgovara predmetu sa aukcije?Nesto najnize i krajnje nekjudski-clan je haljinu sekao,usivao,da bi je ,,doveo u pozeljno stanje“ za pozeljnu fotografiju.Aman zaman…Prihvacena reklamacija i troskovi slanja ,vracena haljina koja je UNAKAZENA!Sta ja sada da radim i kome da se zalim?Mogu li da udelim negativnu (a zasluzuje 10 et negativnih takav idiotski cin)a da mi pritom ne uzvrati.Ovo je moje prvo lose iskustvo i zaista sokantno da neko moze biti toliko beskrupulozan i lukav ujedno.
  Molim za konkretan odgovor,sta raditi u ovakvim situacijama.

 43. @Snezana V. – prvo, izvinite na kašnjenju sa odgovorom. Kada kupac plati i preuzme predmet, onda prodavac treba da ga oceni pozitivnom ocenom. Ali ako kupac predmet vrati u stanju u kom ga nije dobio, onda prodavac može da da neutralnu ocenu. Međutim, pošto se kupac žalio na izgled predmeta, pa je zbog toga predmet vraćen, onda ne možete da ga ocenite neutralnom ili negativnom ocenom. U ovom slučaju naše posredovanje je ograničeno, jer odluku možemo da donesemo isključivo na osnovu dokaza koje nam je kupac poslao. Mi ne možemo da znamo da li je kupac oštetio predmet ili mu je predmet takav poslat. U svakom slučaju, pošaljite poruku korisničkoj službi preko Kontakt strane, kako bismo izvršili detaljnu proveru člana.

 44. Po sistemu ocenjivanja uvek ima propusta. Imao sam već 6 ili 7 komentara na ovu temu. Sada, mi je bitno, pošto redovno pratim iskustva limundovaca, da postavim pitanje, a čemu ocenjivanje, ako se ne poštuju odnosi kupac prodavac? Ja, lično, uvek insistiram na ocenjivanju, i dajem prvi ocenu, ali u zaista mnogo slučajeva, čak i kod ličnog preuzimanja, i napomene da je ocena bitna, odgovora sa druge strane nema. I to bukvalno. Šaljem poruke, ali se dopisujem sa samim sobom, a nisam lud, dosta često članovi ne žele da komuniciraju. Ako sam do sada zbog toga neocenjen 20 ili 30 puta, nije moj propust, a čemu onda trud, kada drugi ne snose sancije zbog svoje neodgovornosti?

 45. kako obrisati nalog

 46. @ljiljana: dovoljno je da sa maila na koji je registrovan nalog pošaljete zahtev na spajalica@limundo.com

 47. mene zanima sledece naime imala sam licitaciju za jedan duks i izlicitirao ga je jedan clan,nije se javio u predvidjenom roku za javljanje pa sam ja njega kontaktirala ali on nije hteo dogovor niti da uzme duks,pa sam mu ja shodno tome dala negativnu ocenu.e dan kasnije se meni taj isti clan javlja porukom i kaze da je uplatio izlicitirani iznos i da mu posaljem duks,i ja sam mu duks poslala,e sad pita zasto je data negativna ocena i hoce da mu dam pozitivnu pa me zanima kako da mu dam pozitivnu a negativnu obrisem?hvala

 48. @valentina – samo nam pošaljite preko Kontakt strane korisničko ime člana i komentar koji želite da stoji uz pozitivnu ocenu i izmenićemo ocenu. Kontakt stranu možete naći na sledećem linku:
  http://www.limundo.com/Kontakt#

 49. vidim da su i drugi imali ovakve predloge, ali moram i ja da pitam. zasto se, ako je istekao rok od 30 dana za ocenjivanje automatski ne dodeli pozitivna ocena? ako si zaboravio da ocenis tu je limundo da to uradi za tebe jer broj pozitivnih ocena i njihov odnos sa negativnim dosta govori o clanu. zasto bih ja bio uskracen za ocenu za kupoprodaju koju sam odradio kako treba jer je nekog mrzelo (ili je zaboravio) da me oceni?
  hvala…

 50. @dusan – trenutno Limundo ne daje ocene članovima, već ih možemo menjati i poništavati, ali ćemo svakako raditi na poboljšanju sistema ocenjivanja kako bi sve saradnje bile ocenjene.

 51. PODRŽAVAM IDEJU MIŠLJENE (OSIM U SLUČAJU POSTEKSPRESA)DA SU PRODAVCI U OBAVEZI DA PRVI DAJU SVOJ KOMENTAR, AKO JE KUPAC U ROKU – KONTAKTOM I UPLATOM IZVRŠIO SVOJU OBAVEZU.I DA SE BRIŠU OCENE ONOJ STRANI KOJA JE DOBILA POZITIVAN KOMENTAR A BEZ RAZLOGA DA NE UZVRAĆA.

 52. dajte neku dobru ocenu da bih mogao da licitiram jer sam nov 🙂 hvala unapred Stanovljanac

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh