Početna » Kupindo » Izmena funkcionalnosti opcije Popust

Izmena funkcionalnosti opcije Popust

Svi volimo popuste, a najviše one koji su pravi. Primetili smo da je potrebno vratiti atraktivnost popustima na Kupindu, i verujemo da smo našli način:

Od danas opcija Popust upotrebljavaće se na drugačiji način. Popust na jednom predmetu moći će da bude aktivan najduže 60 dana. Za ovih 60 dana prodavac može da menja različite popuste na jednom predmetu. Nakon isteka ovog perioda, popust se poništava i vraća se stara cena predmeta.

Na istom predmetu popust će ponovo moći da se aktivira jedino ukoliko cena bude promenjena na niže. Uz to, biće potrebno da prođe makar 15 dana od isteka prethodnog popusta.

Sa aktiviranjem ove nove upotrebe opcije Popust, svim predmetima koji u tom trenutku budu na popustu duže od 60 dana, deaktiviraće se popust.

Stranica “Predmeti na sniženju” će odisati svežinom, prodavci će više obraćati pažnu na atraktivnost svoje ponude, a kupci će brže reagovati kada im se ukaže prilika da kupuju po sniženim cenama.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

 1. Apsolutno besmisleno!!! Sada slobodno mozete ukinuti opciju „popust“!
  Slobodna trgovina podrazumeva formiranje cena i „popusta“ – pa i njihovu izmenu u svakom trenutku – bez ikakvog uslovljavanja. Ovo vodi samo do dalje degradacije sajta i ne koristi nikome!
  EVo jednog primera ove besmislenosti:
  Recimo prodajem racunar za 5000,00 din i posle nekog vremena „dao“ sam popust od 20% pa je cena bila 4000,00 din – sto je neki minimum da samo vratim ulozeni novac – ispod kojeg mi se nikako ne isplati prodaja.
  Sada ste vi ukinuli taj popust – pa ja „rucno“ menjam cenu u gore pomunutu. Popusta vise nema i nece ga biti jer je cena vec minimum minimuma!
  Da ne pricamo o tome da mora da prodje 15 dana od poslednjeg popusta, da nova cena bude manja, 7 dana od postavljanja i slicne gluposti koje dodatno komplikuju trgovinu!
  Umesto ovoga – trebali ste samo da ukinete bilo kakva ogranicenja u formiranju cena i popusta, kao i da recimo ja upisem rucno novu cenu sa popustom – a da sistem sam izracuna koliki je to % popusta – odnosno da popust ne bude ogranicen na 10, 20, 30,…% – vec da se slobodno formira (13, 17, 26,…%) – jer je nekada moguce „odobriti“ malo veci popust od recimo 10%, ali svakako manji od 20%.
  Krajnje je vreme da prestanete sa daljim uslovljavanjem prodavaca. Sta je sledece? Mozda da vi odredjujete „realnu“ cenu po kojoj bi prodavci trebalo da prodaju predmete – ili recimo da samostalno odredjujete „popuste“ – bez odobrenja prodavca?

 2. Marina Bošković

  Ssmatramo da ako laptop nije prodat za 5000, a u roku od dva meseca ni za 4000, da je njegova realna cena bar 4000, ako ne i manja. Ne bismo želeli da kupci izgube poverenje u ovu opciju i pomisle kako to što je predmet na popustu sada, samo znači da mu je prethodno data previsoka cena.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh