Početna » Kupindo » Kako prodati odeću online?

Kako prodati odeću online?

Prodaja odeće online vam se čini komplikovana? Budite sigurni da nije, što dokazuju i mnogi prodavci garderobe na Kupindu.  Kako biste bili uspešni u prodaji potrebno je da, prilikom postavljanja predmeta,  obratite pažnju na nekoliko elemenata:

Kako prodati odeću online

Kako prodati odeću online

  • stanje predmeta

unesite tačno stanje predmeta. Ukoliko je stvar korišćena tj. nošena – to i navedite. Nedovoljnim opisom možete dovesti drugu stranu u zabludu. Imaćete većih troškova zbog povraćaja predmeta i izgubićete poverenje kod kupaca. Ukoliko postoje mane i oštećenja, navedite ih i opišite detaljno. Predmeti koji imaju tačan i detaljan opis predmeta i dobre fotografije pre će se prodati. „Dobro očuvano“ ili „nošeno, ali kao novo…“ može biti, bez detaljnijeg opisa, pogrešno protumačeno

  • fotografija

jako važna kod prodaje predmeta, o čemu smo već pisali. Fotografišite predmet iz više uglova i tako da kupac može da stekne kompletan utisak o komadu garderobe koji želi da kupi. Najbolje je da predmet fotografišete na dnevnoj svetlosti, bez upotrebe blica. Potudite se da mane i oštećenja predmeta, ukoliko postoje, posebno fotografišete. Predmet koji je fotografisan na lutki, osobi ili na više načina  pre će se prodati, jer kupci mogu da vide kako izgleda kada se obuče.

  • dimennzije

imajte na umu da nisu sve veličine jednake i da se razlikuju od proizvođača do proizvođača, pa i od modela do modela. Zbog toga uvek u opis predmeta unesite i dimenzije da bi potencijalni kupci bili sigurni da će im kupljeni predmet odgovarati. Ovo je naročito važno kod nestandardnih veličina, ali i univerzalnih u koje, po pravilu, svima odgovaraju.

  • materijal

ukoliko je predmet od kombinovanih materijala obavezno ih sve navedite u opisu predmeta. Navedite sve materijale, jer na osnovu njih, potrencijalni kupac može da stekne kompletniju sliku predmeta i pre se odluči za kupovinu. Presudnu ulogu u kupovini predmeta može odigrati i sastav, naročito ukoliko se radi o garderobi za decu.

Na Kupindu kupci mogu naći polovnu i novu garderobu. Ponuda je velika, prodavci su fizička i pravna lica.

Budite konkurentni sa cenama, postavljajte popuste i promovišite vaše predmete. Stavite se u ulogu kupca i postavite sve informacije koje bi vama, kao kupcu, bile bitne. Trud će se sigurno isplatiti.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh