Početna » LimundoGrad » Kako da ocenim prodavca (a da to bude ispravno)?

Kako da ocenim prodavca (a da to bude ispravno)?

Verujem da je svako od nas imao nekad nedomicu kako da oceni prodavca, jer nismo bili sigurni koju ocenu i komentar da damo. Kada je sve u redu, davanje ocena je lako. I takve situacije su, na našu sreću, najčešće. Ipak, postoje situacije kada ne znamo šta da radimo, kada je komunikacija malo teža ili mi jednostavno nismo dovoljno dobro upoznati sa pravilima Limunda.

Uz malo dobre volje i savete iz ovog posta, verujem da nema te situacije koja ne može biti rešena na zadovoljstvo obe strane. Kada znamo kako da ispravno postupimo u određenim situacijama, uspešnije ćemo sarađivati sa prodavcima i   nećemo praviti greške u ocenjivanju.

Koje su to najčešće nedoumice i greške u vezi sa ocenjivanjem prodavca i kako da ispravno postupite u datim situacijama?

 

1. Kupljeni predmet nije u opisanom stanju

Ako se ovako nešto dogodi, nemojte odmah davati negativnu ocenu jer tako nešto nije u skladu sa pravilima Limunda. Negativna ocena se daje prodavcu ako on odbije da uvaži reklamaciju za predmet koji nije u opisanom stanju.
Kontaktirajte prodavca, naša preporuka je putem Limundo poruka, prijavite da imate reklamaciju i pokušajte da rešite nastalu situaciju. Prodavcu možete predložiti da vratite predmet, a on vama novac. Uz dobru komunikaciju se svaki problem može rešiti. Ako nije moguće da postignete dogovor sa prodavcem, obratite se Limundo korisničkom servisu u roku od 15 dana od preuzimanja predmeta kako bismo pomogli da se situacija reši na zadovoljstvo svih.

2. Pogrešili ste prilikom licitiranja i/ili ne želite da obavite saradnju

Ukoliko ste odustali od kupovine ili niste obavili saradnju u propisanom roku i prodavac vas je zbog toga negativno ocenio, nemojte mu uzvraćati istom. Prodavac ima pravo da negativno oceni kupca koji odustane ili ne obavi saradnju u roku. To je jedini način da on vrati proviziju koja mu je naplaćena za aukciju. Znači, ako do saradnje nije došlo vašom greškom, potrebno je da prodavca pozitivno ocenite sa odgovarajućim komentarom jer prodavac nije ugrozio realizaciju kupoprodaje.

3. Prodavac ne želi da obavi saradnju na način koji nije bio ponuđen na aukciji

Prilikom pokretanja aukcije prodavac označava opcije slanja i plaćanja. Kupac na kraju aukcije može izabrati jednu od ponuđenih opcija, koja mu najviše odgovara. Ukoliko na aukciji nije bio ponuđen neki način slanja i plaćanja koji biste vi, kao kupac, želeli i insistirate na saradnji van ponuđenih opcija, prodavac nije u obavezi da na taj način realizuje kupoprodaju. U tom slučaju nije dozvoljeno da prodavca ocenite negativno. Negativna ocena se prema pravilima Limunda daje prodavcu ako odbije da proda predmet na način koji je bio predviđen na aukciji.
Prodavac postavlja svoje uslove prodaje, a kupac davanjem ponude na aukciji potvrđuje da se sa njima slaže. Poštujte tuđe pravo, izbor i vreme. Neki članovi ne obavljaju saradnju ličnim preuzimanjem, a neki pak ne šalju predmete pouzećem i to je njihovo pravo.
Znači, ako je greška vaša, nemojte kažnjavati prodavca. I naravno, vodite više računa ubuduće i ne licitirajte na aukcijama na kojima vam ponuđene opcije za slanje i plaćanje ne odgovaraju.

Obavljate saradnju u skladu sa pravilima Limunda, komunicirajte sa saradnicima, dobro čitajte šta kupujete i postavljajte pitanja ako imate nekih nedoumica. Proverite uvek dvaput da li vam predmet i uslovi na aukciji odgovaraju i tek onda licitirajte. I naravno, pre davanja negativne ili neutralne ocene razmislite još jednom. Neopravdano ocenjivanje je protivno Pravilima Limunda i podleže Sistemu sankcionisanja.

Kakav god problem da se dogodi, probajte prvo da ga rešite. „Lepa reč i gvozdena vrata otvara”. Uz malo dobre volje i razumevanja svaki dogovor je moguć.

Želim vam puno uspešnih saradnji i lepih poznanstava na Limundu!

Dopuna: 27.11.2013. godine je na Limundu ukinuta neutralna ocena. Više o tome na: http://www.limundo.com/Vest/Izmene-u-ocenjivanju/1698


Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

247 Komentari

 1. Ako se desi da PRODAVAC UCENJUJE kupca, tako sto mu neda informaciju o biljkama, kako da ih pravilno zasadi, jer ga je pre toga ocenio negativno, a ocena je stigla zato sto je prodavac veoma burno reagovao???? na molbu da posalje SVOJ BR. racuna banke!!!
  Drugo, ako zamolite da vam nesalju expressom, jer JE SKUP VEOMA, a prodavac kaze da nezeli da seb deranzira,;;muci;;, po posti ,nego odluci kako je njemu UDOBNO, pa makar to VAS KOSTALO VISE OD ROBE!!!!????
  zAR TO NIJE za ocenu ,negativ.

 2. Zahvaljujem Limundo timu zbog ovog teksta.
  Veoma je lepo i detaljno sve objasnjeno, i meni, kao uglavnom prodavcu, znacilo bi da ga sto vise clanova procita i razume.
  Nazalost, cesti su slucajevi da novi clanovi ne procitaju pravilnik, i uglavnom nisu svesni da prodavac u svakom slucaju placa proviziju, ako se aukcija zavrsila sa ponudom, pa im nije jasno zasto prodavac, ukoliko nije doslo do saradnje, ima potrebu da oceni negativno kupca.
  Opet, ukoliko artikal ne odgovara opisu, prodavac sa dosta ocena, svakako ce zeleti da uvazi rekalamciju, jer mu nije u interesu da bude negativno ocenjen, to takodje novi clanovi ne razumeju, da nisu prevareni, nego je verovatno doslo do propusta, jer su sa druge strane racunara, osobe, koje mogu da pogrese, a ne masine. 🙂
  I naravno, uslovi, koje mnogi clanovi prosto ne procitaju, a zaista postoji razlog zasto je prodavac uneo bas te uslove, jer svi mi imamo privatni zivot, ne bavimo se samo ovim, i nismo uvek u mogucnosti da se sa nekim nalazimo ispred njegove kuce i sl.
  Jedino nisam sigurna, a i to ne bi bilo lose da napisete, ukoliko je doslo do „probelma“ i prodavac zeli da uvazi reklamaciju, da li je u obavezi da placa i troskove postarine, koje je kupac platio prilikom preuzimanja paketa, ukoliko nije bilo u pitanju licno preuzimanje, nego slanje paketa…?
  Hvala, Marija

 3. @gili
  Ako smatrate da neku ocenu niste dobili u skladu sa pravilima Limunda, uvek se možete obratiti Limundo timu za pomoć putem Kontakt strane. Što se tiče saradnje sa prodavcem, kako sam želela da pojasnim u blogu ako je na aukciji bilo ponuđeno samo slanje Post expressom onda je to jedini način na koji treba obaviti saradnju. Ako ste dali ponudu na aukciji prihvatili ste postojeće uslove. Vi možete pitati prodavca da vam predmet pošalje na neki drugi način ali on na to zaista nije obavezan.

 4. @marijagb
  Hvala na pozitivnom komentaru. Cilj i jeste da pojasnimo neke neodumice u vezi sa ocenjivanjem kako bi bilo što manje sporova i kako bi članovi davali ocene u skladu sa pravilima Limunda. Što se tiče uvažavanja reklamacije naš Pravilnik je usklađen sa Zakonom o zaštiti potrošača koji uređuje ovakve situacije. Ako predmet nije u opisanom stanju prodavac bi trebalo da snosi troškove vraćanja predmeta. Ukoliko se kupac i prodavac drugačije dogovore a sve u cilju fer i korektne saradnje mi nemamo ništa protiv.

 5. Na Limundu danas si kupac sutra prodavac.Nije isključeno da ćete i kupovati i prodavati.Potrebno je da poštujete druge ako želite da drugi poštuju Vas. Upoznajte se sa Limundo pravilima-pridržavajte ih se.A poruka Limundo timu je da što više izbacuju ovakvih tekstova i da slikovito,duhovito i konstantno forsiraju objašnjenja svojih pravila jer većina kupaca nije upoznata sa njima.

 6. Preporuka svim novim clanovima da prouce uslove saradnje na Limundu.Mnogo ce im biti lakse i manje ce se nervirati oko vecine stvari sto im se trenutno cini kao greska suprotne strane.Sve stoji u pravilniku,a za nedoumicu postoji kontakt telefon,pa jos i besplatan.
  Pozdrav svim pravim clanovima koji postuju pravila.

 7. Dobio sam predmet koji nije u opisanom stanju odnosno ima nedostatak koji nije pomenut u opisu predmeta, a koji drastično smanjuje ili poništava vrednost ili svrsishodnost predmeta.
  U opisu za planinarske cipele je navedeno da je djon dobar (a nije bio uslikan), a djon je gotovo sasvim izlizan-gotovo bez sare.
  Po pravilniku, mislim da, mogu da trazim od prodavca da otkloni nedostatak o svom trošku-kao reklamaciju na stanje proizvoda, ukoliko ne zelim gore ponudjenu opciju, da vratim predemet, a on meni novac
  Da li se moze traziti od prodavca u skladu sa predhodnim da plati pendzetiranje ili da umanji cenu cipela.
  Sta to tacno podrazumeva da se trazi od prodavca da otkloni nedostatak o svom trošku?
  I da li uopste jedina ponuda prodavca moze biti da mu se vrati predmet, a on meni novac? Zasto bi, u tom slucaju, kupac platio troskove dostave, obzirom da je krivica na prodavcu-zbog netacnog opisa. Ima li osnova da se osim za predmet zahteva i refundacija troskova dostave?
  Uostalom Pravilnikom nije nigde predvidjeno da reklamacija predstavlja iskljucivo vracanje predmeta, odnosno novca.

 8. @marijagb
  kako ste i sami rekli da je greska prilikom opisa moguca sto podrazumeva i odgovornost prodavca za to.
  Sasvim bi bilo logicno da u takvoj situaciji prodavac snosi kompletne troskove i dostave i povrata – jer je njegova krivica (ako je samo njegova krivica).
  Opet, ukoliko se kupcu ne svidja ili ne odgovara predmet, a on je u skladu sa opisom – opet logicno neka kupac snosi sve troskove.
  Deljenje troskova bi bilo moguce, ukoliko oboje delimicno snose krivicu ili se ne moze presuditi, ko je vise u pravu.

 9. A šta kada ocene nema uopšte?
  Razumem da Limundo nema načine da natera kupca da predmet za koji je licitirao i kupi, ali mislim da ima načina da se ocene pravovremeno daju. Ovaj deo pravilnika se takođe ne poštuje u dobrom broju slučajeva.

 10. Pravilnik sam procitala, jer nije tako komplikovan niti dugacak da se nebi mogao i shvatiti i razumeti. Ali…u ponudi robe,konkretno moje majice, nije pisalo NACIN SLANJA, vec nacin uplate. Ako ste u stanju da odete da posaljete kupcu robu, zasto birate nacin da OSTETITE kupca,da plati skuplje dobavljanje nego samu robu??To je DOBAR NACIN DA ODUSTANEM OD KUPOVINE NA LIMUNDU i da komentarisem kao sto sam vec videla, da je Limundo PREVARA.
  Drugo, takodje sam bila fer,pa sam SAMO zamolila br.racuna,mada je pisao na ponudi, ali sam izostavila tu cinjenicu, da li sam time povredila nekom DOSTOJANSTVO, moleci br.racuna. Pa makar i da sam pet puta trazila, prodavcu je interes da PRODA.zar ne??!!! Usput sam dobila uvrede,ucene i PRETNJU.
  Pisma cuvam,i mislim da ih objavim. Sta sad??

 11. Hvala Ana.
  Znam da troškove „vraćanja“ paketa, od kupca do prodavca snosi prodavac, nego ne znam sta se dasava sa onim iznosom, koji je kupac vec platio, prilikom preuzimanja paketa, koji mu je prodavac poslao… ako ste me razumeli… 🙂
  Srecom, nisam imala slicnih problema, pa nisam sigurna kako bih postupila u takvoj situaciji, ali mi je jos to ostalo nejasno, vezano za reklamacije.
  Poz,

 12. @sasa
  Ako predmet koji ste dobili može da se popravi i ako bi vam takva opcija najviše odgovarala, možete se tako dogovoriti sa prodavcem. Vraćanje predmeta odnosno novca može biti krajnja varijanta. Savetujem vam da pročitate Zakon o zaštiti potrošača gde možete pronaći dosta korisnih informacija kada je oblast trgovine u pitanju.

 13. @Ana Mladenović, citao sam ja zakon…
  Po aktuelnom Zakonu o potrosacima clanom 54 stav 6:
  „Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškovi rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi trgovac“
  Na osnovu toga, troskove transporta u oba pravca treba da snosi prodavac, ako je u pitanju reklamacija zbog nesaobraznosti (npr predmet nije u opisanom stanju-koje bitno umanjuje svrsishodnost predmeta).
  To je i sasvim logicno, jer zasto bi kupac placao bilo sta, ukoliko je greska do prodavca, jer nije npr. naveo bitan nedostatak predmeta.
  Ne znam odakle vam tumacenje da u takvoj situaciji prodavac snosi samo troskove povracaja?

 14. @serdar011
  Ukoliko vas neki član nije ocenio savetujem vam da mu pošaljete poruku i zamolite ga da to učini. Ako vas i posle propisanog roka od 30 dana,koliki je rok za ocenjivanje, saradnik ne oceni obratite se Limundo timu putem Kontakt strane kako bismo člana podsetili na svoje obaveze. Ne ocenjivanje članova,kao što znate, podleže Sistemu sankcionisanja http://www.limundo.com/fajlovi/Lista_zabranjenih_predmeta_sistem_sankcionisanja.pdf

 15. @gili
  žao mi je ako ste imali loše iskustvo. Na svakoj aukciji prodavac stavlja i Načine slanja i Načine plaćanja i u skladu sa tim je potrebno obaviti saradnju.
  Ako vas je sa druge strane neki član vređao, tako nešto nije u skladu sa Pravilima Limunda, pa spornu situaciju možete proslediti Limundo timu putem kontakt strane kako bismo reagovali.

 16. Natasa Đukanovic

  Jednom prilikom sam prodvca ocenila neutralnom ocenom posto nije hteo uopste da odgovori na moje poruke ,poslala sam ih tri da se dogovorimo oko nacina placanja i slanja posto nije bilo prethodno navedeno.Umesto bilo kakvog odgovora , predmet mi je poslat bez najave kurirskom sluzbom sa otkupom i bila je skuplja dostava od predmeta i to sam platila a dobila los komentar i negativnu ocenu. I opet ispada da grese oni koji postupaju po pravilima.

 17. Postovani ja imam jedno pitanje, jer u odredjenim situacijama zaista ne znam kako da se postavim, obicno oznacim kao opciju slanja i placanja, licno preuzimanje i placanje pre slanja ( postnetom) kao i placanje pouzecem. Juce mi se dogodila situacija , da sam prodala kupaci za 1.110 dinara, zena me je pozvala i pitala kako da mi uplati novac, na sta sam ja odgovorila da moze da uplati postnetom, jer racun u banci nemam .
  Ili joj robu mogu poslati pouzecem da plati kuriru sve.Medjutim rekla mi je da ne zna kako da resimo ovaj problem jer je ona racunala da ja imam racun, i da ce joj provizija biti 15 dinara, zatim da je postnetom proviziji 50 dinara , ( razumela bih da se radi o predmetu od npr.100 dinara a ne 1100) ja sam je pitala odgovara li joj da joj lepo posaljem pouzecem , na sta je rekla da je previse i to za postarinu , jer ako mi predhodno ne uplati uzece joj joj 30-50 dinara, ( kupaci ima jedva 150 grama) ja sam je sve manje razumela vremenom , jer vise nisam mogla da slusam i sve ‘pohvatam’.. Na kraju sam joj rekla gospodjo uplatite mi 1200 dinara a ja cu vam poslati postom .
  Na sta mi je ona zahtevala da posaljem postexpresom, na kraju sam rekla u redu gospodjo dodacu tih 50-100 dinara iz svog dzepa i poslacu Vam.
  (znaci u situaciji kad ja saljem , odgovara jj postexpres)
  Moram da pitam kako da se postavim u tim situacijama, jer su mi se veliki broj puta desavale… Inace post je sjajan i trebalo bi svi da ga procitaju, napominjem samo da mi se ovaj slucaj desio sa clanom sa preko 300 ocena.
  Mislim da ja nisam duzna da svima dodajem iz svog dzepa 50-100 dinara.. da se posiljka ne zagubi, da brze stigne i sta ti ja znam..Ionako velikom broju ljudi konstantno oprastam odustajanje od kupovine jer Boze moj , velicina im ipak ne odgovara, ugojice se od trudnoce, nisu lepo procitali tekst…. i td.
  Hvala

 18. Recimo da kupac pre licitiranja pita prodavca da pošalje predmet načinom koji nije naveden u aukciji i prodavac pristane na to.
  Da li prodavac ima pravo da se nakon završetka ponude predomisli jer taj način slanja nije naveden ili kupac ima pravo da ga oceni negativno jer nije ispoštovao dogovor?

 19. Evo nepravde koja se meni desila. Izlicitirao sam kabal za elekričnu gitaru i prodavac mi nije poslao. Prošlo je nekoliko meseci i ja sam mu dao negativnu koja je glasila:nije se javio!
  On je meni uzvratio negativnu sa ovim tekstom:“sitnicar za 10 dinara“ Njegov status je sad „SUSPENDOVAN“ a ja i dalje imam nepravedno dodeljenu negativnu ocenu!

 20. @sasa
  Kako Zakon precizira ovakve situacije potrebno je da se toga držimo. Mi sa druge strane uvek članove upućujemo da pokušaju da postignu dogovor i reše situaciju na najbolji način po obe strane a sve u cilju dobre saradnje.

 21. Odličan tekst u svakom pogledu, još kad bi ga pročitalo što više limundovaca, novih a bogami i onih s dužim stažom. Marija je potpuno u pravu. Ima kupaca koji ne čitaju ni uslove slanja, ni uslove plaćanja, ponekad ni opis aukcije, niti postavljaju pitanja tokom aukcije. Kad pobede, traže da im se pošalje pismom (iako to nije bilo navedeno među opcijama) i da uplate dopunu za telefon (a lepo piše da prodavac ima telefon na postpejdu). Ali to su „čari“ kad ste prodavac. S druge strane, najčudnije mi je kad kupoprodaja prođe sasvim u redu, kupac oceni pozitivno prodavca, a prodavac „zaboravi“ da oceni kupca.

 22. @sasa
  To bi recimo bilo, kao da u nekoj prodavnici/butiku… kupim patike, koje se posle par dana odlepe, i ja trazim reklamaciju, na taj nacin sto zahtevam taxi vozilo na svojoj adresi, koje bi me odvezlo od butika, ili placen paket preko kurirske sluzbe, koji bi oneo odlepljene i doneo nove patike. Super zvuci, ali ne znam gde to ima, da se tamo preselim… 😉

 23. @gili
  Sam Limundo ne moze da bude prevara, on se sastoji od velikog broja clanova, i svi su jednike za sebe, svaki clan moze biti prevarant, ili izuzetna osoba, i ne mozete na osnovu jednog loseg iskustva, sve clanove, kao i sam Limundo svrstavati u isti kos.
  Opet, nacin slanja uvek mora da pise na svakoj aukciji, to je stvar izbora prodavca i ako vama ne odgovara, prosto ne morate da licitirate, ne znam ko vas tera, sigurno i kod drugih clanova u ponudi ima slicnih artikala.
  Meni konkretno ne odgovara posta, jer je veoma daleko, i to mi oduzima vreme, koje inace nemam, a sluzbe, kojima saljem, a koje mi stoje u uslovima na svakoj aukciji dolaze na moja vrata po paket, tako da nigde ne moram da idem.
  Ipak mislim da ste vi „naisli“ na neprijatnu osobu, i generalno ste imali lose iskustvo, ali to ne znaci da su svi clanovi Limunda isti, odnosno prevaranti.
  Pozdrav,

 24. jedna stvar mi samo nije jasna, zasto dozvoljavate clanovima sa vise negativnih ocena da uopste funkcionisu na limundu? koristim slicne sajtove u evropi, i to nigde njie moguce, da neko vise puta obmane na ovaj ili onaj nacin drugog korisnika! na primer, u ceskoj, na slicnom sajtu, ako korisnik ima jednu negativnu, biva opomenut, sa dve – blokiran na neko vreme, a sa tri iskljucen zauvek. a to znaci da ne moze da otvori nalog ponovo, jer kada se novi korisnik uclani, salje svoje podatke i dobija odgovor sa kodom na adresu pismenim putem, tako da sa te adrese ne moze vise da se otvara nalog. mislim da bi trebalo da zastitie ljude takvih korisnika, a vidjao sam bogami korisnike i sa dvocifrenim negativnim saldom

 25. Ako je predmet nesaobrazan greskom prodavca, onda prodavac snosi troskove postarine i vraca novac kupcu u iznosu licitacije. Ako je predmet u opisanom stanju, a kupac namerno nacini stetu predmetu, kako bi ga reklamirao i izbegao troskove postarine, koje bi on u ovom slucaju morao da plati, sta se onda desava?

  Ja sam do sada, na svu srecu, imao samo jedno slicno iskustvo i posto je iznos bio mali, kompletan novac sa postarinom sam vratio kupcu u poklonio mu predmet, jer nisam hteo da se nerviram. Predmet je bio nov, u transportu se najverovatnije ostetio (sto malo i sumnjam jer je bio dobro upakovan), da bi mene na kraju kupac ubedjivao kako je taj predmet toliko star i koriscen, a pri tom stigao i polomljen, da nisam imao vise zivaca da se sa njim ubedjujem. Ja i dan danas prodajem takav isti predmet i prodao sam ih preko 20-ak i nikad nijedna jedina zalba, sem tog problematicnog kupca, koji je dosta iskusan i u prodaji i u kupovini na Limundu. Sta se onda u tom slucaju desava?

 26. @Natasa Đukanovic
  U situacijama koja se desila vama, ako vam prodavac pošalje predmet bez prethodnog dogovora niste u obavezi da isti preuzmete. Komunikacija između članova je vrlo važna i o tome vrlo često pišemo. Ukoliko dobijete ocenu za koju smatrate da nije opravdana potrebno je da kontaktirate Limundo tim u roku od 15 dana od dobijanja ocena kako bismo je poništili ako nije u skladu sa pravilima Limunda.

 27. @marijagb
  obzirom da ste odgovor vec znali, onda to niste trebali ni pitati ! – nego ne znam sta se dasava sa onim iznosom, koji je kupac vec platio, prilikom preuzimanja paketa, koji mu je prodavac poslao… ako ste me razumeli…
  Znaci, vas primer jednostavno nije odgovarajuci.
  A to sto ovde neko tumaci zakon kako se njemu cefne – nemam komentar…
  Po aktuelnom Zakonu o potrosacima clanom 54 stav 6:
  “Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškovi rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi trgovac”
  Ovde se radi o kupovini na daljinu – odnosno o tom delu zakona sto nije ista situacija kao kada kupujete nesto u prodavnici. Rok u za reklamaciju u ovom slucaju je 14 dana, a kada kupujete u prodavnici je to poprilicno drugacije…
  Znaci, prodavac (na limundu) (ne)namerno ispusti bitan detalj o predmetu u opisu. Predmet je nesaobrazan !
  Pa zar kupac treba da plati postarinu – samo da bi video da li je predmet u redu!
  Da ne bude zabune, ja takodje i prodajem na limundu – pa ako je moja greska – zasto bi to placao kupac?

 28. @Biba 🙂
  Hvala na komentaru. Blogove i pišemo sa ciljem da edukujemo naše članove, i nove i stare kako bi bilo što manje nesporazuma i neuspešnih saradnji.

 29. @ Marko
  kako sam napisala u jednom u prethodnih odgovora, ako dobijete neopravdanu ocenu, potrebno je kontaktirati Limundo tim za pomoć. Slažem se da negativna ocena od prodavca koji nije obavio saradnju nije opravdana. Ali moram da napomenem da je vrlo važno i da se poštuju rokovi propisani Limundo pravilima.

 30. @ zoran
  Hvala na prenetom iskustvu. Članovi sa negativnim ocenama se sankcionišu u skladu sa Pravilnikom, odnosno Sistemom sankcionisanja. Od 1.01.2013. je stupio na snagu novi Pravilnik kojim smo „pooštrili“ sankcionisanje za negativne ocene. Ukoliko ipak smatrate da je kod nekog člana napravljen propust možete to prijaviti Korisničkoj podršci Limunda kako bi proverili i blaogovremeno reagovali.

 31. Pitanje za „gili“ : Koji ste Vi to pravilnik procitali na Limundu za koji tvrdite da nije dugacak? 😉

 32. @sasa
  Mnoge stvari i situacije u zivotu nisu korektne, ispravne, pravedne… Ja nisam ni pitala sta je ispravno u nekom slicnom slucaju, nego sta treba uraditi po pravilima Limunda.
  Sto se mene tice, ako nekada nesto budem pogresila, nece mi biti problem da platim +150 dinara, jer je to po meni ljudski, mada je ljudski i gresiti.
  Opet, za sve ovo vreme na Limundu, i 4801 pozitivnu ocenu, uglavnom od kupaca, nisam imala „situaciju“ gde je bilo potrebno vrsiti reklamaciju, ali bih ipak volela da imam taj podatak, sta bi trebalo uraditi, a sta ne, eto, samo zato sto nisam bila sigurna…

 33. Ono što sam primetila i što mi jako smeta je masovno odabiranje opcije „NOVO“ (nekorišćeno) za predmete koji su ITEKAKO KORIŠĆENI. Da zlo bude veće, kupci, iako nezadovoljni, iz straha takvim prodavcima daju pozitivnu, da ne bi došlo do osvete (negativna za negativnu) koju je ponekad teško (a vala i zamorno) dokazati i t.d. Nedavno mi se dogodilo čak da je jedan limundovac prodavao „NOVE, NEKORIŠĆENE“ čizme koje su čak i na slici bile toliko pokrivljene, ispresavijane i pohabane, a đonovi izlizani i sa vidljivim rupicama od kamenčića… Kada sam ga pitala zašto to radi, on je i dalje tvrdio da „čizme nisu videle asvalt“, te da su „možda samo probane po radnji“(?!) STRAŠNO! Mislim i predlažem da bi trebalo pooštriti „tretman“ prema obmanama (tj. obmanjivačima) ove vrste, kako bi ih manje bilo, jer, kao što rekoh, ovo je vrlo česta pojava. Sve i da je roba besprekorno očuvana, jedno je NOVO, a drugo KAO NOVO!! Slažete li se sa mnom?

 34. @agoran
  Kad su u pitanju manji iznosi možete se dogovoriti sa kupcem da vam uplati npr.dopunu za mobilni ili kredit za Limundo. Ako već kupce upućujete na uplatu Postnetom možda bi bilo dobro da stavite tu informaciju u Uslove prodaje na vašim aukcijama kako ne bi dolazilo do nesporazuma i kako bi kupci znali da planiraju svoje troškove. Nema potrebe da vi dajete novac „iz vašeg džepa“ već je važno da postignete dogovor oko realizacije saradnje koji će odgovarati obema stranama.

 35. Ana Mladenović | 12.03.2013. – 22:58

  @agoran
  Kad su u pitanju manji iznosi možete se dogovoriti sa kupcem da vam uplati npr.dopunu za mobilni ili kredit za Limundo. Ako već kupce upućujete na uplatu Postnetom možda bi bilo dobro da stavite tu informaciju u Uslove prodaje na vašim aukcijama kako ne bi dolazilo do nesporazuma i kako bi kupci znali da planiraju svoje troškove. Nema potrebe da vi dajete novac “iz vašeg džepa” već je važno da postignete dogovor oko realizacije saradnje koji će odgovarati obema stranama.

  Pa zar nije zabranjeno traziti od kupaca uplatu za Limuno kredit, koliko sam ja obavesten???

 36. Citam ovaj vas blog i bas mi se dopada! Od prosle godine sam pocela da prodajem na Limundu i nailazila sam na raznorazne ljude (srecom, vecina je sasvim pristojnih). Maksimalno se trudim da u aukciji opisem i dimenzionisem postavljene predmete, ali mi se sve vise cini da bolje prolaze oni koji predmete opisu minimalisticki sa tu i tamo nekom dimenzijom. Skoro sam dobila neutralnu ocenu jer je majica koju sam prodala zeni bila mala iako sam verodostojno postavila mere. Cak sam joj u poruci napisala da cu vratiti novac i napomenula da bolje procita tekst aukcije, ali dobih neutralnu bez ikakvog odgovora ! Obratila sam se Limundo timu opravdano uvredjena njenom ocenom i poslala sam cak i tekst poruke na koji mi doticna nije odgovorila. Vec dve nedelje je proslo, a odovor na moju molbu da mi se ta ocena obrise stize sa obrazlozenjem da ce sa njom kao kupcem kontaktirati i da cu blagovremeno o tome biti obavestena. Jos nisam dobila objasnjenje niti bilo kakvo obavestenje:-) . Kako je moguce resiti slucaj kaosto je moj, a verujem da nisam usamljena!

 37. @Sanja
  Slažem se da je vrlo važno da predmet bude verno opisan. To je i obaveza prodavca, da da tačne informacije o predmetu. Ako kupac dobije predmet koji ne odgovara opisu svakako ima pravo na reklamaciju. Naša preporuka članovima je da koriste Limudno cash kao najsigurniji vid trgovine na Limundu.

 38. @tanja n.sad
  Drago mi je da vam se dopada blog. Ukoliko niste još dobili odgovor u vezi sporne ocene, možete se obratiti ponovo LImundo timu i proveriti da li je kupac odgovorio.

 39. @marijagb
  cestitke na uspesnom Limundovanju, drago mi je da se razumemo.
  Ni ja nisam imao reklamacije na svojim prodajama. i takodje zelim jasne i precizne odgovore za razne situacije.
  Svojevremeno sam izjavljivao reklamaciju (situacija od gore sa planinarskim cipelama je realna), pa su me tada iz LT ubedjivali kako ja treba da platim troskove transporta u oba smera, iako je predmet bio nesaobrazan.
  Naravno da tako nesto nisam prihvatio jer bi platio 240 + 240 – samo da vidim da li su cipele ok.
  Insistirao sam da prodavac otkloni nedostatak o svom trosku ili da umanji cenu – trazio sam pendzetiranje. Kako je to bilo naravno preskupo, prodavac je na kraju vratio novac za cipele, bez obaveze da mu vracam predmet.
  Eto to je samo jedno iskusvo-mozda nekome moze da koristi

 40. Sve je to lepo,ali koliko puta mi se desilo da kupac UCENJUJE i da hoce nesto sto nije bilo navedeno u USLOVIMA PRODAJE i da mi preti negativnom ocenom ako necu da mu popustim… Sta raditi u tom slucaju ?

 41. E da, a sta biva u ovom slucaju:
  kupac uplatio predmet, rekao mi da posaljem. Ja posaljem i obavestim ga da sam poslala (da ocekuje postara). Prolaze dani,ne javlja se,ja saljem poruke da pitam jel preuzeo paket,on ne odgovara,prolaze dani tako prolaze I ONDA SE MENI VRATI PAKET I JA MORAM SVE DA PLATIM???? I ja platim sve lepo i sada sam ja u minusu. Saljem kupcu ovde poruke da mi nadoknadi troskove,a on se NE JAVLJA!!! (boli ga uvo, drugim recima, da mi sad salje 300 dinara). Sta da radim ? Hvala!

 42. kako reagovati ako se desi ovakva situacija :

  predmet prodaje je ispravan i (u mom slucaju) testiran pre pakovanja i slanja. Kupcu stize predmet i on se zali da je predmet neispravan … Nisam fotografisao predmet u radu i ja vise ne mogu da dokazem da je predmet ispravan iako sam siguran da je bio ispravan pre slanja (testiran vise puta na vise nacina)

  Prihvatio sam da vratim novac, ali i dalje sumnjam da je kupac bio korektan i da je poslao isti takav predmet meni koji naravno nije isparavan, a sebi je zadrzao ispravan tj. onaj sto sam ja poslao

  Pozdrav

 43. @kristiola
  Žao mi je ako ste imali neko loše iskustvo. Kako sam napisala u blogu, obraćajući se pre svega kupcima, prodavac ne mora da pristaje na opcije slanja i plaćanja koje nisu bile ponuđene na aukciji. Negativna ocena u ovom slučaju ne bi bilo opravdana, i ako do toga dođe uvek se možete javiti Korisničkoj podršci Limunda za pomoć.

 44. @kristiola
  Ukoliko je predmet poslat u dogovoru sa kupcem, obavezan je da isti preuzme. U protivnom kupac može dobiti negativnu ocenu a tako nešto podleže i Sistemu sankcionisanja na Limundu. Sa dokazima o slanju odnosno vraćanju predmeta se može obratiti Korisniškoj podršci Limunda putem Kontakt strane u vezi sa spornom situacijom.

 45. Odavno nisam pročitao neku ovakvu diskusiju, a za mene su diskusije izuzetno koristne stvari, tako da želim reći SVAKA ČAST(iako pisanje velikim slovima nije primereno:)) Ovom prilikom želim ispoljiti par svojih komentara ne omalovažavajući nikoga jer na ovom sajtu kupujem i prodajem, i na prvom mestu znate li šta?..ako nešto na našem Limundu kupim za 150 din a platim troškove slanja 240, ja ću sveukupno platiti 390 din i time bih trebao biti deranžiran, potresen, trebao bih se osećati prevarenim, da neko nije hteo da mi učini(a zašto bi, ko sam ja prodavcu) ili čak za poneke članove koji prilažu svoje komentare stičem utisak da bi želeli što bi se kazalo da kupe iz fotelje, da im donesu kupljen predmet na noge, i to po mogućstvu da sve plati prodavac a da kupljeni predmet upakuje u taj novac za koji je kupac „kupio“-pa moji dragi članovi OVDE SU MAHOM REČI O CENAMA KOJE SU DVA, TRI, ČETIRI…PUTA MANJE NEGO DA SAM ISTO TO KUPIO U PRODAVNICI! Ovo smatram da određeni broj ljudi izuzetno previđa a takođe nekolicina previđa da ovo je ipak sajt za trgovinu a ne sajt neke dobrotvorne ustanove. Ja sa time nemam problema i smatram da treba poštovati uslove prodavca jer ja ih poštujem ali tražim takođe da se i moji uslovi poštuju. Što bi ljudi rekli za pismene sve izuzetno lepo piše, samo treba da ima ko da pročita:) Vremenom nailaze periodi kada „mladi“ članovi prave takve probleme prodavcima da je to neverovatno pa neko sa 0 ili 1 ili 2 ocene ucenjuje i omalovažava prodavca iz razloga jer ne poznaje ni elementarna pravila Limunda. Razumite svi još jedno-greške jesu moguće a da li su zlonamerne ili namerne..hm..pa nismo mala deca i lako se prepozna da li neko ima nameru da vređa Vašu inteligenciju i pokušava da Vas obmane ili zaista u pitanju jeste greška, a nema toga ko je nepogrešiv samo je pitanje kako rešiti nastalu grešku odnosno problem, jer nijedan problem nije nerešiv ako ima volje, razumevanja i po najviše ljudskosti. Iz svega što profilozofirah ovde proističu naše ocene jer svi smo ovde iz koristi-Limundo od postavljanja aukcija i naplate provizije, prodavci da bi imali nekakvu dodatnu „zaradu“ u iovako teškim životima i vremenima a kupci da što jeftinije pribave sebi nešto što je mnogostruko skuplje u radnjama ili pak iz lenjosti jer bi da im se donese na ruke maltene u istu tu fotelju iz koje je kupio(ja sam kupac nekada iz oba razloga:) tako da ne vređam nikoga). Ako Vam je neko pravio problem prilikom trgovine napišite to u komentaru ocene jer lično smatram da je komentar bitniji od same ocene, a pogotovu pri davanju neutralne ili negativne ocene, a žašto-ako neko dodeli negativnu ili neutralnu ocenu sa komentarom „predmet ne odgovara opisu a prodavac ne uvažava reklamaciju“ je ću veoma dobro razmisliti hoću li kupiti od njega, a ako u opisu stoji „prodavac je bio neljubazan“-kupiću. jer nisam na Limundu iz ljubavi, već iz koristi iako to možda ružno zvuči. Na kraju-poštujmo pravila koliko god možemo, kontaktirajmo kao ljudi, poštujmo uslove prodaje i slanja prodavca, poštujmo rokove i prevashodno tuđe vreme i npr nemojmo uplatiti za kupljen predmet 9-og dana a zahtevati da nam se predmet kupovine pošalje odmah i nemojmo ako nam neko uplati istog dana da mi predmet pošaljemo 9-og dana…javljajmo se kad kupimo, javljajmo se kad prodamo, javljajmo se kad pošaljemo, javljajmo kad primimo, rešimo problem ako ga ima i na kraju opišimo ocenu koju smo dodelili-PA LJUDI…LJUDI SMO, a oni za koje se dokaže da nisu – moj savet Limundo timu je da ih odmah odstrani jer će se i time poboljšati i kupovina i prodaja na Limundu/Kupindu, a koliko ja razumem svi težimo ka tome, zar ne. Ko god je pročitao moj komentar voleo bih da samo malo razmisli i videće da trgovina putem Limunda ume da bude izuzetno prijatna i koristna za sve 3 strane.
  Pozdrav svim članovima i Limundo timu
  s’poštovanjem

 46. Kako resiti spor sa clanom koji trvdi da mu je knjiga nije kao iz knjizare jer ne mirise kao u knjizari i ne sija???
  Ocene govore o tome…. sta prodajem i kakavu saradnju imam sa clanovima.
  Kako da resim spor oko toga sto mu knjiga ne mirise i ne sija ???
  Ako je perfekcionista onda kupi u knjizari pa mu knjiga mirise na knjizaru i sija ????

  Meni sve ovo lici da ocigledno je uzeo knjigu koja mu sadrzajem ne odgovara pa bi sad hteo da vrati ali ne zna sta da kaze pa kaze kako ne mirise i ne sija?????
  Limundo tim naravno savetuje vracanje para, a kako ce on meni vratiti vreme koje sam potroslila na slanje knjige i kuckanje sa njim i limundom.

 47. Kako naterati kupca koji se ili nije javio ili na neki drugi nacin nije bio korektan, da da ocenu ukoliko je on sam dobio negativnu u skladu sa pravilnikom? Pretpostavljam da ne zele da daju pozitivnu ocenu onome ko im da negadivnu iako je potpuno zasluzena. Ja sam vise puta potpuno opravdano dala negativnu, a samo me je jedan kupac pozitivno ocenio. Jako korektno sa njegove strane, ali ja mislim da je u ogromnoj manjini na limundu. Pohvale za blog

 48. Poštovani
  Izlicitirao sam na Limundu satelitsku opremu od limundovca SREXA.Medjutim kada sam dobio paket kući,otvorio u paketu nije bila roba kao na slici.
  http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/TV/Satelitska-oprema/SATELITSKA-ANTENA-I-NOV-LNB/9573717
  Obratio sam mu se pismeno,preko limundo poruke,nije hteo da mi odgovori.Potom sam se obratio Limundu,sa molbom da rešimo spor,nažalost Limundovac SREX,nije i dalje reagovao,a primetio sam da i sve njegove licitacije digijevih antena imaju te jednu istu sliku,kao i na sličnim licitacijama.Čekao sam 10 dana i nažalost dao mu negativnu ocenu,nije reagovao.Sad vi procenite da li sam pravilno postupio.

 49. @olimia
  Ako se kupac žali da predmet nije u opisanom stanju savetujemo vam da uvažite reklamaciju. Ukoliko bude poteškoća u komunikaciji sa članom, obratite se ponovo Limundo timu za pomoć.

 50. @mini
  Ocenjivanje na Limundu je obavezno za sve članove. U takvim situacijama članovi nisu najčešće sigurni koju ocenu da daju jer nije došlo do saradnje. Između ostalog u blogu sam pisala i o tome baš zbog takvih situacija. Ukoliko vas neki član ne oceni, zamolite ga da to uradi. Ako ni posle toga ne dobijete ocenu, potrebno je da se obratite Korisničkoj podršci putem Kontakt strane kako bismo člana podsetili na svoje obaveze.

 51. Ja sam isto kao kupac na limundu imala slucaj da mi prodavac posalje sasvim neispravan predmet-tastaturu sa opisom ispravno polovno, a kome je dostava kostala 270 din. Poslao je cak drugom skupljom sluzbom od dogovorene iako valjda i oni dolaze na poziv pa da kaze da ima neki razlog, da ne ide do poste i sl.. Uopste mi nije jasno da u takvom slucaju prodavac ne snosi troskove koje sam imala za placanje dostave, nego mi je i to posle intervencije limundo tima tek uplatio izlicitiran iznos. Nije mi jasno da neko moze da nezna sta prodaje i salje, i da ja treba da sam u minusu 270 din. i kao to je reseno po pravilima : kupcu na kraju posle toliko vremena, zavlacenja i nerviranja vraceno 200 din izlicitiran iznos, a prodavac ne prihvata da mu se lepo kao sto je po pravlilniku vrati predmet o njegovom trosku, nego da ostane meni da ne bi sad on imao troskove . U realnom gubitku je kupac tj ja, a ne prodavac, jer prodavac inace ne moze da ocekuje da naplati nesto sto nije ni bilo za prodaju nigde, pa ni ne moze biti u gubitku- sto se navodi kao objasnjenje zasto prodavac ne snosi troskove kupceve postarine kada predmet nije u funkciji ili nije u stanju koje je opisano. Mislim da u nekim slucajevima predstavlja gresku da se kupcu ne nadoknadi i postarina. I da je ovo jedan primer za to. Ali shvatam da u celini je pravilnik postavljen onako kako je u vecini slucajeva odgovarajuce i korektno.

 52. @noca60
  Žao mi je što ste imali loše iskustvo. Ako je prodavac odbio da uvaži reklamaciju a predmet nije u opisanom stanju, negativna ocena je potpuno u skladu sa Pravilima. Neuvažavanje reklamacije podleže i Sistemu sankcionisanja na Limundu.

 53. @Dalibore, slažem se sa vama, ali da li smo svi „ljudi“, to je veliko pitanje… Svega ovoga ne bi bilo da smo svi „ljudi“, da poštujemo jedni druge i sve drugo što ste napisali, ali nažalost, nije baš uvek sve tako lepo.

  Velika većina je ovde „ljudi“, ali nekad naidje neko da pokvari celu sliku o tome…

 54. Poštovani,
  Ovde i sada sam primetio da korisnici postavljaju pitanje na koje vi permanentno izbegavate odgovor!!!??? Inače i ja sam se više puta suočio sa problemima i to uvek kao kupac sa istim problemom…
  Radi se o povratku poštarine kada se uvaži reklamacija i treba vratiti predmet.Kupac da bi primio i video predmet mora da plati poštarinu i ako uvidi anomaliju i odobri se reklamacija,mora da vrati prodavcu gde prodavac plaće povratnu poštarinu.Pitanje se odnosi na prvu poštarinu koju je platio kupac.Kako vi nalažete troškovi prve poštarine pri preuzimanju ostaju na kupcu iako je morao da vrati predmet jer je greška na prodavcu.!!??
  Mislite li vi da bi bilo normalno da izmenite pravilnik jer ovo nesumljivo šteti samo jednoj starni????
  Do sad mi niste objavljivali komentare pa očekujem da će i ovaj završiti u košu,vama na čast.

 55. „Svi smo mi ljudi , samo treba biti i covek.“
  A neki to bas ocigledno nisu :-(…
  Sto se mojih licnih iskustva tice srecom vecinom su pozitivna 🙂

 56. predrag.djordjic

  U slučaju da moj kupac dobije predmet koji nije po opisu, kompletna zamena za drugi predmet se vrši o mom trošku. Bilo šta drugačije od toga bi bilo nefer.

 57. @sasa
  To je ono o cemu pisem, volim da znam sta i kako je pravilno, a onda cu svakako uraditi po svojoj savesti, barem ja. Naravno da nije fer, a ni logicno, da je neko imao svestan propust i doveo kupca do bespotrebnih troskova, kao taj slucaj sa vasim cipelama.
  No, ima situacija, kao kod clana „olimia“ sa „knjiga-problemom“, koja ne sija dovoljno, matirala je, boze moj… 🙂 OK, nek je vrati, ali o svom trosku, to je cepidlacenje, a ne propust, zar ne?
  @Dalibor
  Podrzavam svaku recenicu.

 58. Osteceni kupac placa dve postarine,i kupovine i reklamacije pitajte clanove i svi ce biti za to da bar u slucaju reklamacije prodavac snosi polovinu odnosno postarinu u jednom smeru….

 59. @Milan
  Kako sam napisala u jednom od prethodnih odgovora, sve nedoumice u vezi sa trgovinom možete potražiti u Zakonu o zaštiti potrošača. Ako kupac dobije predmet koji ne odgovara opisu upućujemo prodavca,u skladu sa Zakonom, da uvaži reklamaciju i isti primi nazad odnosno popravi ili zameni o svom trošku. Ono što je važno napomenuti jeste da mi članove najpre upućujemo na dogovor je se na taj način mnogo nesporazuma ipak uspešno reši,o čemu i pišu neki članovi na blogu. Ukoliko prodavac odbija da uvaži reklamaciju i nakon intervencije Limundo tima, takav slučaj podleže sankcionisanju u skladu sa Pravilnikom Limunda. Što se tiče vaše zamerke na Pravilnik, svaki predlog koji se tiče Limunda nam možete poslati putem Kontakt strane.

 60. @ minimik
  U prethodnom odgovoru sam napisala da bi prodavac trebalo da snosi troškove vraćanja predmeta ako kupac dobije predmet koji ne odgovara opisu. Ako sa prodavcem postignete drugačiji dogovor a sve u cilju fer saradnje, mi nemamo ništa protiv.

 61. Evo jednog vrlo korisnog linka Ministarstva Trgovine, pa će vam sve nedoumice oko poštarina i svega ostalog biti jasnije…

  http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/najcesci-problemi-resenja.php?naslov=vracanje-neodgovarajuce-robe-kupljene-na-daljinu

 62. Voleo bih da čujem Vas komentar na situaciju koju sam imao sa kupcem i naravno zaradio negativnu ocenu.Predmet je izlicitiran,kupac kontaktiran,dogovor oko slanja postignut.Posle tri-četiri dana pošiljka mi se vraća uz objašnjenje kurira da primalac ne želi da primi pošiljku.Paket preuzimam u poslatom(neotvorenom)stanju.Kontaktiram kupca putem poruka na šta on pogrdnim tonom odgovara da sam mu poslao neispravan predmet.Upoznao sam kupca sa cinjenicom da posiljku nije preuzeo a kamoli otvorio i isprobao njenu funkcionalnost.Posle toga nema odgovora ali zato eto meni negativna ocena.Isti taj predmet je ponovo bio na aukciji,izlicitiran od strane drugog Limundovca,uspesno preuzet uz kupčevo zadovoljstvo i pozitivnu ocenu obostrano.
  Voleo bih da znam kako rešiti takvu situaciju i kako sankcionisati takve kupce.

 63. Iako sam relativno svez prodavac na Limundu, dosad nisam imao vecih problema ni sa kupcima ni sa prodavcima. Postoji samo jedna stvar koja me izuzetno nervira. Dobar deo kupaca trazi slanje na neku drugu adresu od one upisane na Limundu.
  E, po pravilima, ne bih trebao da posaljem, sledi negativna ocena kupcu, pa kontra meni, pa Limundo sluzba, pa ubedjivanje, pa…. manje vise tih para, ode meni 2 kile zivaca na celu zabavu.
  A ako posaljem na drugu adresu, Limundo pere ruke od transakcije.
  Dakle, pitanja su sledeca:
  1. Za sve one koji ovo citaju: Da li je tako tesko promeniti adresu na Limundu kad se preselite ?
  2. Za Limundo/Kupindo tim: Ako clan trazi isporuku na drugu adresu, i to lepo napise u L/K poruci, zar se to ne bi moglo smatrati delom Ugovora o transakciji ?
  Tako bi i ovakve transakcije bile u okviru pravilnika i podlegale bi kakvoj-takvoj zastiti koju Limundo moze da pruzi.

 64. @Zlatko
  Žao mi je što ste imali loše iskustvo. Ako je kupac odbio da obavi saradnju svakako imate pravo da ga negativno ocenite. Što se tiče ocene, molim vas da se javite Korisničkoj podršci Limunda putem Kontakt strane, ukoliko već niste ,kako bi vam pomogli u nastaloj situaciji i adekvatno reagovali.

 65. @GmazNS
  Svaki član je dužan da blagovremeno izmeni svoje podatke ako je došlo do neke promene. To je vrlo jednostavno,sve je gotovo na jedan klik. Zbog vaše bezbednosti a i da bismo mogli da pomognemo ukoliko dođe do problema važno je da saradnju ne vršite putem podataka koje niste dobili od nas jer mi te podatke nemamo u bazi i ne znamo o kome se radi. Takve situacije su precizirane našim pravilnikom i u takvoj situaciji pokušajte prvo da se dogovorite sa kupcem o slanju na tačnu adresu. Ukoliko kupac to uporno odbija i dostavlja drugu adresu niste u obavezi da predmet šaljete.

 66. @GmazNS
  Vise puta smo o tome pisali, ali jednostavno, ne vredi…
  Podrzavam!!!

 67. evo jos jednog citata:
  Zakon o obligacionim odnosima
  II Prava kupca
  Ispunjenje, sniženje cene, raskid ugovora, naknada štete
  Član 488
  (1) Kupac koji je blagovremeno i uredno obavestio prodavca o nedostatku može:
  1) zahtevati od prodavca da nedostatak ukloni ili da mu preda drugu stvar bez nedostatka (ispunjenje ugovora);
  2) zahtevati sniženje cene;
  3) izjaviti da raskida ugovor;
  (2) U svakom od ovih slučajeva kupac ima pravo i na naknadu štete.
  Ovaj zakon takodje vazi na teritoriji RS.

 68. Ja sam imao kupca, mjos nije zavrsena primopredaja, koji uopste nije cekao da mu odgovorim moze li tog dana da dodje po predmet ili ne, pa je sam krenuo da se nadje sa mnom i cak mi dosao i na kucu ( nisam bio kod kuce), iako sam vise puta napisao da se nalazimo kod odredjenog objekta u odredjenoj ulici. Tog dana sam mu odgovorio popodne, ali nije ni citao poruke. Izgovor mu je bio da u toku dana ne moze da cita poruke!

 69. Mene zanima sledece.
  Sta se dogadja sa kupcima/prodavcima koji ne ocenjuju posle aukcije.
  Dakle,tipican primer,kupio sam nesto na kupindu,otisao da to preuzmem,palatio i zadovoljan sam proizvodom,ocenio pozitivno prodavca,ali on mene nije.
  Posaljem poruku preko Kupinda,da ga potsetim,on nije odgovorio,a ni ocenio do sada.
  Ovih dana takodje sam prodao nesto,kupac uredno platio i preuzeo (i zadovoljan je,siguran sam),ali i dalje ocene nema.I njega sam potsetio,ali nista.
  Meni ocene znace za dalju prodaju,a ova dva clane imaju zajedno 4 ocene,pa im je verovatno nebitno,ali opet ne znam sta se radi u ovakvim situacijama.

 70. @ Dusan
  Ocenjivanje na Limundu i Kupindu je obavezno za sve. Rok za ocenjivanje je 30 dana od kraja aukcije, odnosno od dana kupovine. Ako vas neki član nije ocenio i nakon vašeg podsećanja, možete se obratiti Kupindo timu kako bi ga kolege uputile na svoje obaveze. Neocenjivanje članova kao i ocenjivanje koje nije u skladu sa pravilima Limunda podleže Sistemu sankcionisanja.

 71. snezana mojsin

  poslala sam poruku da cu predmetpreuzeti licno 31.3. navece a prodavac mi je odgovorio da je predmet prodao jer mu je novac bio hitan da li zasluzuje negativnu ocjenu

 72. @snezana mojsin
  Prodavca možete negativno oceniti ukoliko ste mu se javili u propisanom roku a on odbio da proda predmet.

 73. Janaćko Tomić

  Aukcija za biciklo mi se završila 07.02.2013.g. Kupac (bash) me je zamolio da zbog smrtog slučaja odložimo kupoprodaju ali će uzeti sigurno i to je potvrdjivao redovno sa porukama. Pre par dana (30.03.2013.g.) sam shvatio da od kupoprodaje nema ništa jer je prestao da odgovara na moje poruke. Pošto je cena bila 10.010 din. hteo sam da mu zbog provizije dam negativnu i vratim biciklo na ponovnu aukciju. Medjutim vidim da mi je opcija ocenjivanja za biciklo ukinuta i tako sam dao proviziju za biciklo koji nisam prodao. Interesuje me u kom roku sam dužan da izvršim ocenjivanje da ubuduće nebih došao u sličnu situaciju.

 74. @Janaćko Tomić
  Rok za ocenjivanje je 30 dana od kraja aukcije tako da je u tom roku potrebno oceniti člana.

 75. snezana mojsin

  rostilj sam kupila 29.o3 a poruku prodavcu poslala 31.03. da cu kupljeni rostilj preuzeti licno ida mi on javi porukom u koje vrijeme da ga nazovem da se dogovorimo oko preuzimanja .medjutim on je poslao poruku da je rostilj prodao posto mu je bilo hitno .Da li imam pravo da ga ocijenim negativnom ocjenom a da nebudem sankcionisana o limundo tima i da li vi mozete ponistiti ocjenu koju on meni da ukoliko bude negativna

 76. @ snezana mojsin
  Savetujem vam da se obratite Limundo timu putem Kontakt strane u vezi sa ocenjivanjem člana kako bi vam adekvatno pomogli.

 77. kupila sam parfem od prodavca koji je naveo da odiše svežinom i da ima kod te je kao takav originalan, parfem nit je originalan nit je svež, već sladak pa malo kao pasta za zube, kodovi se ne podudaraju, ni približno originalu.

  požalim se prodavcu on kaže da je opis njegovog proizvoda tačan.
  obratim se limudu, uz link i objašnjenje i oni kažu da tražim reklamaciju,
  zatim tražim reklamaciju prodavcu on bude prilično neljubazan, sa optužbama da lažem i da limundo tim odgovara kako se njima ćefne ni ne gledaju istinu.
  posle rasprava i rasprava ipak izvršimo reklamaciju, i prodavac me oceni negativno, a ja njega naravno ne mogu jer po pravilima limunda ne smem da dajem negativnu ocenu jer je uvažio reklamaciju.

 78. @dragana
  Žao mi je ako ste imali loše iskustvo. Ukoliko imate reklamaciju na ocenu slobodno se obratite za pomoć Limundo timu.

 79. Može li neko detaljnije objašnjenje: u kojim slučajevima se prodavcu dodeljuje neutralna ocena?

 80. Moja situacija je sledeća: prodao sam ispravan predmet, proverio ga pre stavljanja na aukciju, ocenio prodavca pozitivno odmah nakon što je obavljena kupoprodaja, kupac se javlja posle dva dana jer ne razume kako se koristi, dajem objašnjenje, javlja se 24h nakon toga sa zahtevom da vrati predmet jer je neispravan. U prirodi mi nije da se spuštam na taj nivo da se raspravljam za 200din, tako da sam se dogovorio da vrati predmet koji je najverovatnije pokvario. Koju ocenu treba da očekujem od tog kupca kao pravednu?

 81. @Maja
  Neutralna ocena se dodeljuje prodavcu:
  – ako rok dostavljanja predmeta nije ispoštovan a predmet se nalazi u opisanom stanju
  – ako postoje nenamerno skrivene mane u opisu predmeta,ali je predmet funkcionalan, upotrebljiv i svrsishodan,
  a kupoprodaja je obavljena u roku

 82. @Siške
  Ukoliko ste kupcu uvažili reklamaciju, on bi svakako trebalo da vas pozitivno oceni.

 83. Na prvoj kupovini naisao sam da se nezna ko vise laze prodavac ili AKS- kurirska sluzba, prodavac me uverava da je poslao paket i kaze da cekam sutra isporuku, sutra NISTA!, vikend.. ponedeljak NISTA!, zovem AKS kazu paket je tek danas primljen -po br. uputnice! obijen od prodavca! utorak NISTA! kupac se kune da je vec odavno poslao i da je AKS napravio brljotinu i da ce mi poslati uputnicu koju sam dva puta trazio i nije mi poslao kao dobicu ja od kurira.!?, sreda.!- javlja se kurir i kaze evo ja danas dobio paket hocete vi da primite i to DRSKO!. Ja kazem DA ali ja taj paket cekam VEC 5 DANA.. kao lud i da vise nisam kuci, toliko o postenju.. a dovoljna je samo mala rec, jesam, nisam, kasnim, tad mogu.. pa ja bi seo u auto i isporucio kupcu u Beogradu nekad i nisu vazne pare i gorivo.. cekaj pa mi jos nismo poleteli jos smo u Srbiji, e sad je vec sve jasnije..

 84. Pitanje,
  Ovo je napisano u ponudi aukcije:
  Slanje paketa:
  Postexpress / Lično preuzimanje
  Plaćanje:
  Limundo Cash
  Plaćanje pouzećem
  Lično

  Dakle ja trazim od prodavca da posalje postexpressom i da platim pouzecem a on meni da uplatim prvo na zr. pa onda salje postexpressom.
  Ja imam jedan pozitivan i dva na cekanju ali nemam negativnu
  On meni da mi neveruje jer sam nov, + on sam ima negativnu jer nije preuzeo predmet koji je licitirao…
  Da li ima pravo da trazi placanje koje nije naveo, a ja trazim od njega ono sto je ponudio…?
  Nebih ga ocenio negativno niti pljuvao ali mislim da nije u redu da trazi pare unapred… i ako on meni neveruje sto bih ja njemu…
  Rekao sam mu da ce malo cekati pare dok ja proucim limundo Cash jer je to jedna od ponudjenih opcija… On mi kaze Onda plati limundo cashom sve mi jedno… malo drsko zar ne…

 85. @kenig.ashic
  Kupac ima pravo da odabere način na koji želi da obavi saradnju ukoliko je bilo više ponuđenih opcija. Naša preporuka jeste da koristite Limundo cash kao najsigurniji način plaćanja. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć ili savet u vezi sa korišćenjem LImundo casha-a slobodno se obratite korisničkoj podršci Limunda, rado ćemo pomoći.

 86. Upravo sam negativno ocenila prodavca jer mi nije poslao izlicitirane sandale iako je proslo vise od 20 dana, a na zadnju primedbu da ih jos nisam dobila, nije ni odgovorio. Ali kako sad da ocenim prodavca sata koji je ustanovio da sat ne radi i ne zeli da mi ga posalje zbog toga? Molim odgovor

 87. @ andjelijav
  Ukoliko prodavac odbija da obavi saradnju kupac ima pravo da da negativnu ocenu. Prodavac je,prema pravilima Limunda,obavezan da proda predmet kada je aukcija uspešno završena. Odustajanje od saradnje se i sankcioniše u skladu sa Pravilnikom Limunda.

 88. pobedo sam na licitaciji ,i poslao sam prodavcu por.da mi posale brzom postom kao sto je oznacio na licitaciji !ali nece da se odazove na moje poruke! vec sam mu napisao 2 3 poruke i jos uvek nista!!!

 89. @weber.dani
  Ukoliko se prodavac i nakon pokušaja da uspostavite kontakt sa njim putem Limundo poruka ne javi ni nakon 2 dana od dana završetka aukcije ili odbija da proda izlicitirani predmet, možete mu dati negativnu ocenu sa odgovarajućim komentarom. Možete eventualno pokušati da člana kontaktirate i putem telefona ako vidite da se nije logovao na Limundo.

 90. Hmmm,
  Kao sto vidim ovde se puno prica, a nista ne preduzima….
  Mnogo problema malo resenja…
  Mozda gresim ali ovo sve lici na komunisticke govore gde se puno prica, a nista konkretno nije receno…
  Svaki drugi bloger nije dobio adekvatan odgovor, vec su svi odgovori manje vise neutralni…
  Zar nisu po pravilima limunda sankcije jedna od metoda neispunjavanja dogovora i raznih malih ili vecih prevara…
  Nisu svi ljudi posteni, a nisu ni svi prevaranti. Zar netreba da se banuje(BLOKIRA) onaj koji je nekog prevario ili se ne javi na poruku… To su konkretne akcije, a ne imate pravo… ali dok dokazes, rodis mecku… Ja nisam do sada nisam imao taj problem ali moj drug jeste imao (specifican) koji se jos uvek tolerise… Kako neko moze u napomeni (A NE NA SAMOJ AUKCIJI) da napise da se novac uplati (na ziro racun) pre slanja na lepe oci koje niko nije video (a taj prodavac prvi ima negativnu zbog ne preuzimanja paketa koji je licitirao) .Zar ne treba takav prodavac da bude kaznjen. Diskutabilno je da li je predmet ispravan ili ne ili ga je pokvario novi vlasnik ali onaj ko ne preuzme predmet koji je licitirao treba da bude ukinut-BANOVAN!!!-Slazem se da dogovor kucu gradi ali ima i bezobraznih. Od negativne nema mnogo koristi… Konkretne akcije treba LIMUNDO-TIM da sprovodi… Pa ce se i ti foliranti uozbiljiti… Kako neko moze posle jedne -dve, tri pa i vise negativnih da i dalje bude prisutan na limundu??? Mnogo se mashe propisima kojih se nekolicina ne pridrzava, pa ispastaju posteni. A nebi me cudilo da ja dobijem zabranu zbog pisanja oviakvog teksta navikao sam da u ovoj zemlji nagrabuse oni koji se zale na nepravilnosti, a pogotovo kad se kritikuje VLAST ili ovde LIMUNDO -tim… Ovo nisam napisao radi sebe vec zbog ovih koji su zrtve bez-obraznih!!! Shvatite kako hocete ali treba da neko zavede red, pa zahtevam adekvatne poteze… Pozdrav Zeljko Simic

 91. Primedba Br2.
  Ovo se sad odnosi na ostecene na limundu i kupindu:
  Umesto sto kukate na blogu, olovku u sake papir na sto i pisi!!!
  Skeniraj ili fotografisi dokazni materijal pa zalba. Od kukanja nema nista.
  Prvo se zalite Limundo i Kupindo timu. Pa ako niste zadovoljni dalje.
  I zapamtite neopravdane negativne ocene su kontraproduktivne. Isto treba da bude sankcionisan onaj koji je dao negativnu koja nije u skaladu sa propisima na Limundu-Kupindu. Propisi su za sve.
  Imae u zalbama Atachment ili zakaci fajl- tu mozete zakaciti dokazni materijal u vidu slike ili vec…. I zahtevajte da se sankcionisu ako su vas prevarili ali budite spremni da zbog lazne zalbe ili neopravdane negativne ocene budete sami sankcionisani… Na taj nacin mogu da se regulisu skoro svi problemi na Limundu…
  Zeljko Simic

 92. @Mr.Zyx
  Da bi Limundo mogao da posreduje u nekoj spornoj situaciji,potrebno je da nam se član obrati putem Kontakt strane sa što više podataka (dokaza) koje poseduje a koji su u vezi sa spornom situacijom. Što se tiče blokiranja članova koje pominjete, član se suspenduje u skladu sa Sistemom sankcionisanja, zavisno od toga kakav je prekršaj u pitanju. ALi,kako i sami kažete, ako vas je neko obmanuo, potrebno je da i mi imamo informaciju o tome da bismo mogli da preduzmemo odgovarajuće mere. Ono što je važno takođe da napomenem jeste da je vrlo važno da se saradnja obavlja u skladu sa opcijama koje su dostupne na aukciji. Znači, ukoliko na aukciji nije označeno Plaćanje pre slanja već samo lično preuzimanje, prodavac nema pravo da od vas zahteva da uplaćujete novac njemu ili nekom drugom licu, odnosno ako do takve situacije dođe saradnju niste obavezni da obavite i prodavca možete negativno oceniti. Komentar koji date će značiti i drugim članovima da znaju o kakvom prodavcu je reč i da povedu računa prilikom saradnje. I, naravno, u takvim situacijama jer potrebno kontaktirati Limundo tim kako bismo mogli da reagujemo.

 93. Draga Ana,
  Ja odlicno znam sta sam napisao. I to sto ste vi meni odgovorili se nalazi u mojoj primedbi br2. Ja od vas samo trazim detaljnije istrazivanje Limundovaca sa vise negativnih…. Cemu sluze negativne ako su samo za ukras?
  OZar nebi trebalo da bude neki maximum za negativne ocene recimo ako neko napravi 3 negativne dobija opomenu od Limunda, a ako neko napravi 5, dobija ponovno upozorenje, A ako napravi dese dozivotni ban…. A opet bi trebalo da bude i dokazivanja zbog cega negativnu daje neko. Dakle u koliko neko daje negativnu trebalo bi da uz nju i prilozi dokaz. Meni je drago sto vi brinete za sve partije na Limundu ali mislim da bi trebalo biti ostriji prema negativnim ocenama…
  Nisam ovo pisao da bih se svadjao vec da bih cinjenice izneo a vama dao predlog za neke novitete… Poenta je u zastiti ostecenih. Ako ostecena partija nije podnela zalbu niko joj nemoze pomoci ali…
  U Nemackoj npr imate idioten test za osobe koje konstantno prave iste prekrsaje. Kod nas je to sad bodovanje vozacke gde se sa odredjenim brojem bodova gubi vozacka. Zar nije to resenje za one koji nepostuju propise?
  Samo to sam hteo da predlozim.
  Naglasavam ja nisam imao problem za sad.
  Ako ga budem imao ja znam sta mi je ciniti a primer sam dao ostalima u primedbi br2…. Pozdrav vama, Vasem timu i svim Limundovcima i Kupindovcima koji su posteni…
  Zeljko Simic

 94. @Mr.Zyx
  Ukoliko smatrate da smo napravili neki propust kada je u pitanju sankcionisanje za kršenje pravila Limunda, budite slobodni da kolegama putem Kontakt strane pošaljete informaciju o kom tačno članu (članovima) je reč. Pomoć Limundovaca nam je od velikog značaja kako bismo zajedno radili na boljem i bezbednijem Limundu.

 95. Ok ako sam dobro shvatio—malo cemo se mi limundovci igrati policajaca…
  Hmmm
  Dobro prihvatam i pozivam ostale limundovce da se zale ako budu prevareni…
  Pa cemo videti kako to funkcionise…
  Ps Ne smatram da pravite propuste vec mislim da vam je tolerancija malo veca…
  Ok niko nije savrsen ni bezgresan vec sam mislio da se softwerski odradi kontrola negativnih ocena i nista vise…
  Pozdrav Limundo timu…

 96. A sta se desava ako kupac ne odgovara na poruke? Predmet je izlicitiran i kontaktirala sam ga na vreme radi dogovora oko placanja i preuzimanja ali odgovora nema?????

 97. @Marina: Ako prođe broj dana predviđen pravilnikom možete kupca oceniti negativno i biće vam refundirana provizija uzeta od strane Limunda.

 98. Срђан Антић

  Излицитирао сам књигу коју продавац жели да пошаље обичном поштом, као тисковину, и за поштарину тражи више него двоструко већи износ од реалног коштања те услуге у пошти. Кад га поруком питам о чему се ради, он каже како га малтретирам порукама. Није ствар у парама, него у ставу. Не желим да ме било ко прави мајмуном.

 99. @Срђан Антић
  Troškovi slanja predmeta treba da budu realni. Prodavac može da doda na cenu poštarine npr. cenu pakovanja (pak papir,pucketava koverta) ali bi to trebalo da bude jasno naznačeno.

 100. ..meni se desilo da se sa prodavcem dogovorim o preuzimanju posle praznika, koji su nas zakačili, ona to potvrdi a onda mi ostavi negativnu ocenu-zbog nepreuzimanja robe?! smatram da to uopšte nije u redu i nije korektno i nije fer što sad kod tog prodavca ja ne mogu da ostavim ni svoju ocenu ni svoj komentar!

 101. Dzaba vi mlatite praznu slamu kada od Limundo tima nema nikakve koristi, sve se prebacuje na kupce/prodavce. Upravo imam spor sa clanom koji mi je poslao predmet koji ne odgovara opisu a sto je jos gore NE RADI. Platila sam putem LC-a ali posto me je :bombardovao porukama pre toga da uplatim na racun jer mu treba novac ja sam htela da budem COVEK i kliknula na „zavrseno“ i ako jos nisam dobila predmet, da mu ucinim uslugu. Nakon telefonskog razgovora pristao je da vratim proizvod i rekao da ni on nije proveravao da li radi. Danas ide poruka sledece sadrzine : „zato sam i kontaktirao limundo da vidim sta ce reci ja sam znao za to nemozete vratiti novu stvar fabricki spakovanu i neupotrebljivanu nemoguce da neradi ko zna kako ste prvi put ukljucili zato necu primiti predmet nazad tek danas sam procitao poruku posto nisam imao neta bukvalno ste me nazvali lazovom to nije lepo sa vase strane pozzz“. On ce dobiti 1 negativnu a ja mu poklanjam 1600 dinara dok Limundo tim cita i smeje se verovatno!

 102. @Jasmina
  Žao nam je što ste imali loše iskustvo i što imate takav utisak. Vrlo je važno da ako saradnju obavljate putem Limundo casha da pre prosleđivanja novca prodavcu proverite predmet. Prodavca možete zamoliti za malo strpljenja. Opcija Problem je i napravljena da bi se koristila u ovakvim situacijama. Kada vi promenite status na Završeno, mi nemamo informaciju da nešto nije u redu a novac se automatski prosleđuje prodavcu. Vi svakako imate pravo da se obratite prodavcu i uložite reklamaciju ako predmet nije u opisanom stanju.

 103. @Jasmina
  ceo problem je u tome što niste trebali biti ČOVEK i sve bi bilo bolje po vas…

 104. prvi put sam kupovala na ovaj nacin,i iskreno ni malo ne zalim…..prodavac je bio korektan,i sve sto je napisao bilo jetacno,cak sam prijatno iznenadjena,jer je racunanar bio u boljem stanju nego sto sam ocekivala…hvala

 105. Ja sam imala problem sa neutralnom ocenom. Naime, ocenila sam prodavca neutralno, jer je prodao robu sa vidljivim oštećenjima. Prodavac se žalio, jer je hteo da vrati novac. Samo, kako dati takvom prodavcu pozitivnu ocenu, kako njega izjednačiti sa savesnim i korektnim prodavcima? Nema dokaza da je prodavac nenamerno sakrio činjenice da je roba oštećena, pogotovo što su ta oštećenja prilično vidljiva i nije bilo moguće neprimetiti ih. Posle prilične prepiske sa limundo timom, skinuli su moju ocenu. Time su praktično nagradili prodavca, koji tako može svaki put da se žali na lošu ocenu, a da pri tom svesno obmanjuje. Moja neutralna ocena je trebalo da bude opomena drugima, da budu obazriviji sa tim prodavcem. Pogotovo što on ima 7 negativnih i 2 neutralne ocene, koje niko nije obrisao.
  Moje izgubljeno vreme i novac za autobuski prevoz do lokacije prodavca, ne može da nadoknadi niko, a ovom prilikom je nagrađen jedan nesavestan prodavac.
  Zahvaljujem limundo timu, što štite nesavesne i neodgovorne prodavce, bez obzira što nisu dali nijedan argument da ja nisam u pravu

 106. do sada nisam imao loseg iskustva kao kupac.uglavnom je sve bilo korektno i po dogovoru,nadam se da ce i u buduce biti tako.

 107. Sta se dogadja kada ti kupac posaljes robu za3 velicine vecu nesto sto si ti licitirao.

  Kako sa time da izadjes na kraj.U svakom slucaju moje prvo neprijatno i jedino iskustvo na limondu.Niko me nijeterao da se prijavim ovde i moja ogromna greska

 108. @Snezana

  Vidite, ni u Maksiju nemamo robu koja se hvali u sitna crevca gde se navodi koliko mesa ide u mesni narezak a koliko kojekakvih aditiva i njihovim značenjem po zdravlje
  pa ljudi ipak kupuju

  Ljudi, ovo je INTERNET BUVLJAK SA PROCENATAŠENJEM
  dakle ako piše NEOTPAKOVANO – to elim da vidim
  ako piše MALO KORIŠĆENO – ne želim da vidim meh. oštećenja
  a ako piše SA VIDLJIVIM ZNACIMA UPOTREBE onda je to preširok pojam

  Prodavac može da smatra „da nije strašno i da je uostalom navedeno“ ali subjektivno je šta je kome „vidljiv znak upotrebe“ odnosno ono što prodavac ne bi voleo da se vidi pa namerno ignoriše to je za kupca dvostruko veći problem jer ako se odluči odoše pare iz džepa.

  Moj savet je da se uporedi cena sličnog „sa vidljivim znacima koji ne smetaju prodavcu“ pa onda doneti odluku.
  Glupo je davati negativnu ocenu ako smo na licu mesta utvrdili da roba ne odgovara kupcu – Limundo nek vrati procenta, kupac može samo da bude zadovoljan što je imao sreće da je prodavac iz istog mesta a prodavac nek koriguje opis.

  A opet nisu ni svi ljudi isti – neko histeriše na najmanju ogrebotinu a neko kaže hej, pa to je nešto što se više ne proizvodi godinama baš lepo očuvano za ovu cenu.

  No kada imamo dilemu, vratimo se mislima u Šoping Centre gde nas masno lažu a mi plaćamo i ćutimo, još se hvaimo…

 109. @marko
  Žao nam je što ste imali loše iskustvo. Savetujemo vam da se obratite prodavcu i uložite reklamaciju. Svaki kupac ima pravo na reklamaciju ako predmet nije u opisanom stanju. Ako bude potrebna naša pomoć da se problem reši,slobodno se obratite Limundo timu putem Kontakt strane. Možda je ovo vaše prvo iskustvo loše ali nadamo se da će sva naredna biti dobra.

 110. @Dima
  Ako na predmetu koji je na aukciji stoji da je polovno-bez oštećenja, onda svakako ne očekujem da vidim izguljenu dršku tašne, prilično upadljivo i veliko oštećenje. To je kao kada neko pokušava da sakrije rok upotrebe, pa prelepi datum.
  Ali najveći problem je nastao ne zbog oštećenja, već zato što mi nije dato da prodavcu dam neutralnu ocenu. Po čemu bi taj prodavac trebalo da dobije pozitivnu i time ga nagradim i izjednačim sa onima koji su korektni i ne obmanjuju svesno. Neutralna ocena je trebalo da bude opomena drugima da taj prodavac nije baš korektan.
  Ali očigledno da je Limundo timu lakše da sve zataška, gurne sve pod tepih i svi zadovoljni. Kao i u mnogim sferama ovog društva, najlakše je sve zataškati. A dobro je poznato da su potrošači ovde ipak nezaštićeni od bahatosti prodavaca, pa se to eto prenelo i na ovaj vid trgovine.
  Dakle Dima, osim što ste malo promašili moju poentu, niti sam histerisala zbog najmanje ogrebotine (videti opis iznad), niti sam dala negativnu ocenu, niti je pisalo da je sa oštećenjima. Ako piše da je bez oštećenja, to i očekujem, makar to nekome bio zanemarljiv detalj, jer u suprotnom je to namerno obmanjivanje.
  Ali kao što rekoh, koji god vid trgovine bio, šoping centri, buvljaci ili interenet, kupac nije zaštićen

 111. Mene zanima sledece:
  Kupio sam na Kupindu jedan predmet i kasnije se ispostavilo da mi ne odgovara, pa sam isti prodao na Limundu. Clan koji je od mene kupio na Limundu je dosao do saznanja da je predmet ukraden i naravno uz dogovor izmedju nas dvoje ja sam mu refundirao troskove i vratio novac za prodat predmet, a prodavca sa Kupinda sam kontaktirao i rekao mu (jer sam i sam proverio predmet je stvarno ukraden iz firme) da mi vrati novac jer je predmet koji sam kupio ukraden. Vratio je on meni novac, ali mi nije vratio za postarinu i to duplu jer sam morao dva puta da platim da bi mi se posiljka vratila od clana kome sam i sam prodao i kada sam kupio.
  Clan je krenuo da ucenjuje da posaljem po uzecem ili da dodje kod mene da licno preuzme. Zena mi je sama kuci tako da licno preuzimanje nije dolazilo u obzir, a da mu poslajem po uzecem nisam hteo jer me ne bi iznenadilo da se posiljka vrati.
  Jos uvek se vodi rasprava preko Kupindo tima i nakon sto se sve resi zeleo bih da promenim ocenu koju sam clanu dodelio tako da umesto pozitivne bude negativna jer stvarno mislim da treba ostali clanovi da znaju sta je clan uradio, a ne da opet neko nasedne i kupi ukradenu robu.

  Moje pitanje:
  Dali je moguce da takav clan ne bude sankcionisan i dali mogu da promenim ocenu?

 112. @Predrag
  Savetujemo vam da u vezi izmene ocene kontaktirate Kupindo tim jer su, kako kažete, već upućeni u problem. Možete im obrazložiti razloge izmene ocene i oni će vam odgovoriti kako je potrebno postupiti.

 113. Prodavac mora da bude pravi prodavac jasno je da svi hoce da uvale macku u dzaku ali moraju da budu iskreni i reci nesto vise o predmetu u kakvom je stanju

 114. Mene zanima sledece. Ako kupac nije zadovoljan kupljenim i dogovorimo se o vracanju novca,da li prodavac treba da mu vrati i novac za postarinu koju je platio?
  Meni je to potpuno besmisleno,posebno ako prodavac nije kriv sto se vama ne svidja to sto ste kupili ili se mozda ostetilo u transportu. Ok,vracas novac koji si dobio za stvar koju si prodao,ali naglaseno je da postarinu placa kupac,zasto bi mu i to nadoknadjivali.
  Takodje me zanima,za koliko stize odgovor kad neko posalje poruku Limundo timu preko opcije kontakt?

 115. @Ljuba
  Što se tiče vraćanja predmeta,ako predmet nije u opisanom stanju, prodavac bi trebalo da plati samo troškove vraćanja predmeta. Ako se predmet oštetio u transportu i ako je do toga došlo nestručnim rukovanjem kurirske službe, potrebno ih je kontaktirati kako bi se napravio zapisnik.
  Odgovor od LImundo tima stiže u najkraćem mogućem roku, trudimo se da odgovorimo svima što je brže moguće.

 116. Ja sam na limundu kupio motornu testeru koja je placena 7020 dinara i u opisu je pisalo sledece….upalio sam je testera radi,ali ja neznam da rukujem sa njom pa je zato i prodajem a inace je dobijena za dug…..Ja sam naravno po zahtevu prodavca novac poslao post netom i u rekordnom roku mi je poslao testeru ali neispravnu…..testera nece da upali a fali joj sve zivo…pusta ulje na sve strane,amortizeri su joj propali,lanac je los…..a sto je najgore to ne moze ni da se sredi…Prodavac tvrdi da mi je prodao ispravnu stvar i ne prihvata nikakav dogovor niti reklamaciju….jer moze ovakav clan biti sankcionisan……mislim stvarno ne mogu samo postarine da se naplacam….strasno…POZDRAV…….

 117. @Bojan
  Žao mi je ako ste imali loše iskustvo. Kupac ima pravo na reklamaciju ako dobije predmet koji ne odgovara opisu. Ukoliko prodavac to odbija imate pravo da ga negativno ocenite. Takođe možete se obratiti i Limundo timu putem Kontakt strane kako bismo videli na koji način možemo pomoći ali i postupiti u skladu sa Pravilnikom.

 118. Ja shvatam da Limundo živi od procenta ostvarenih transakcija ali da drži takve kvarne članove po svaku cenu to ne shvatam.Meni nije jasno zašto prodavac (kupac) koji ima više od 2 negativne ocene može da bude član Limunda. Ja trenutno pokušavam da trgujem sa jednim koji ima 5 negativnih ali pošto je blizu i lično preuzimam predmet idem na rizik. I pored 5 negativnih ocena a sve ih je dobio jer odbija da se javi kupcima, ne javlja se ni meni, mada sam pokušao da ga kontaktiram na sve načine. I šta sad. I od mene će verovatno dobiti negativnu ali i dalje može da zeza narod zahvaljujući nazovi Pravilniku.

 119. @ Budimir
  Članovi Limunda se sankcionišu u skladu sa Sistemom sankcionisanja http://www.limundo.com/Pomoc/Lista-zabranjenih-predmeta-i-sistem-sankcionisanja/917. Budite slobodni da Limundo timu putem Kontakt strane pošaljete korisničko ime člana kako bismo načinili potrebne provere.

 120. Licitirao sam ispravnu brusilicu preko Limunda i platijo pri preuzimanju. Brusilica u nijednoj varijanti nije mogla da se ukljuci NEISPRAVAN PREKIDAC. Kontaktiram prodavca i posle silnog ubedjivanja da ja neznam kako se ukljucuje pristane da vrati pare. Naravno zbog nepostenog odnosa ocenim ga negativnom ocenom.Oceni i on mene negativnom ocenom kao ja sam nekorektan brusilica je ispravna.Na Limundu njemu skinu negativnu ocenu jer je bitanga dokazala ovima sa Limunda da je brusilica ispravna,NA KOJI NACIN ONI NECE DA KAZU. a meni ostave negativnu ocenu.Tad sam video o cemu se radi, TIP VALJA POLOVNE MASINE IZ INOSTRANSTVA pa on im i donosi pare.Moj vam je savet sve prevarante ocenite negativno treba im stati na put.

 121. @aae1
  Žao mi je što ste imali loše iskustvo na Limundu. Prema našim pravilima prodavca možete negativno oceniti ako dobijete predmet koji ne odgovara opisu a prodavac odbije da uvaži reklamaciju, što ovde,složićete se, nije bio slučaj. Prodavac vam je uvažio reklamaciju i stoga je ocena koju ste mu dodelili poništena. Članovi koji odbijaju da uvaže reklamaciju bivaju i sankcionisani u skladu sa važećim Sistemom sankcionisanja. Ukoliko imate žalbu na dobijenu ocenu vrlo je važno da nam se blagovremeno javite putem kontakt strane kako bismo mogli da pomognemo.

 122. Naravno da imam zalbu to sam i rekao vasoj kolegnici jer je u pocetku prodavac uporno tvrdijo da je busilica ispravna sto nije slucaj. Na osnovu cega sam dobijo negativnu ocenu i kako je prodavac dokazao da je ona ispravna (inace je mislim iz Kikinde) to mi vasa kolegnica nije znala da kaze.

 123. Ja do sada nisam imala problem sa Limundo timom i samo mogu da ih pohvalim.Svaka njima cast za posao koji rade,ja bih verovatno vec odlepila da sam na njihovom mestu. Sto je Limundo tim kriv ako vas je prodavac ili kupac prevario?Zasto ljudi misle da mogu da kupe nesto ekstra kvalitetno i novo za par stotina dinara….Ako kupujem tehnicku robu kupujem je u radnji i dobijem i garanciju.Ako prodajem nesto novo i kvalitetno sigurno necu staviti cenu 10din.pa posle da vestacki dizem cenu ili da odbijem da prodam.Sta god da prodajem retko sam u gubitku i sve detaljno opisem i necu da me neko davi zbog par stotina dinara jer sam ga nesto presla.
  Vidite svi koliko ima prevara i zato kupujte samo koliko mozete da oprostite ako ste prevareni.
  Ja licno sam do sada dala solidan broj negativnih ocena jer su ljudi neodgovorni i ne citaju sta pise na licitacijama i ne javljaju se u naznacenim rokovima.Inace sam primetila da neki ljudi imaju vise od 3 negativne ocene ali su i dalje aktivni.To bi trebalo malo brze da se sankcionise.

 124. @bron
  Puno hvala na podršci i razumevanju. Savetima koje svakodnevno pružamo putem kontakt strane, i putem telefona ka i u ovom blogu pokušavamo da članove edukujemo na koji način mogu sigurno kupovati na obostrano zadovoljstvo. Vrlo je važno da se poštuju pravila Limunda kao da se vodi računa o svemu što je na aukciji navedeno i da se saradnja obavi na načine koji su ponuđeni na aukciji. Što se tiče sankcionisanja članova, ono se vrši u skladu sa pravilnikom odnosno Sistemom sankcionisanja http://www.limundo.com/Pomoc/Lista-zabranjenih-predmeta-i-sistem-sankcionisanja/917 Svaka sugestija i predlog za izmenu su uvek dobrodošli kako bismo i mi bili još bolji. Hvala, Ana.

 125. Čitajući ove komentare razumem zašto neki kupci daju prodavcima opravdano negativne ocene. Ja sam kao prodavac nedavno dobila negativnu ocenu. Žalila sam se Limundo timu, smatrajući da bi neutralna ocena bila odgovarajuća, ali negativna ocena mi nije skinuta. Evo o čemu se radi pa procenite sami; prodavala sam ćup koji je malo napukao – to je i bilo navedeno u opisu i na priloženoj slici se lepo videlo. U međuvremenu, dok je trajala licitacija, moj zet – ne znajući da sam ćup dala na prodaju , izbacio ga je. Članici koja je izlicitirala oredmet, objasnila sam o ćemu se radi i više puta sam joj se izvinila zbog nesporazuma – podrazumeva se da NIJE NI PLATILA izlicitirani predmet, ali bezuspešno – ocenila me je negativnom ocenom. Limundo tim, na moju reklamaciju, nije želeo da mi skine ocenu. Mislim da je u ovom mom slučaju negativna ocena suviše oštra, s obzirom na to da postoje prodavci koji namerno obmanjuju kupce i „uvaljuju “ ima falš robu, bukvalno otimajući novac.
  Da sam znala da mi ova Limundovka neće uvažiti izvinjanjenja i obrazloženja ne bih joj se ni izvinjavala!
  Inače, ja se uvek trudim da opišem robu na najbolji mogući način i da slikam što detaljnije, jer kupci često očekuju da polovna roba bude kao nova ( ipak je polovno POLOVNO)
  Mnogo pozdrava svim članovima,
  Kvetili

 126. @kvetili
  Ako kupac nije dobio izlicitirani predmet on ima pravo da negativno oceni prodavca. Da je kupac odustao od saradnje vi biste imali pravo da ga negativno ocenite. U komentaru ocene je član napisao zbog čega vas je tako ocenio,razlog je upravo onaj koji ste naveli i takva ocena jeste u skladu sa pravilima Limunda. Ako se desi da neki član nekoga prevari kako kažete on će zasigurno dobiti lošiji komentar pa onda vaša negativna i negativna ocena člana koji je nekog obmanuo ipak nemaju istu težinu. Mislim da ste dobro postupili što ste se izvinili članu,jer smatram da je to zaslužila.

 127. Jedna stvar mi jako smeta sve vreme od kako sam na Limundu – naime, po famoznom Pravilniku, u slučaju reklamacije (uvažene od strane prodavca) kupac plaća troškove poštarine za vraćeni predmet. Nekako mi je to nepravedno – zašto bi kupac imao bilo kakve troškove ako je već obmanut? Zar ne bi bilo logično da sve troškove snosi prodavac, mislim na slučajeve gde je očigledno prevara u pitanju? Imala sam više takvih iskustava, na primer skoro sam izlicitirala nekoliko stvari (odeća) od vrlo aktivnog prodavca i nijedna nije bila „kao nova“ (kao što je stajalo u opisima), a tunika koja je opisana kao „nekorišćena bez etikete“ je bila isprana od silnog pranja i sa nekim crvenim flekicama na nekoliko mesta. Nisam imala volje da uopšte reagujem, jer bih, u najboljem slučaju, imala trošak od bar 500 dinara.

 128. Ja imam jedno pitanje: Ako sam prodavcu uplatila iznos kroz dopunu za mobilni i dopuna je otisla, a roba poslata tek nakon dva dana,.Ja sam ispala fer i uplatila, ocekujem da mi da ocenu, ali ocene nema , verovatno do k ja ne ocenim prva. Nadam se da ce stici roba, ako je uopste i poslata.

 129. @zorica
  Ako kupac dobije predmet koji ne odgovara opisu, prodavac treba da snosi troškove vraćanja predmeta. Ukoliko se dogodi da ne možete da postignete dogovor oko rešavanja spora zbog reklamacije,možete se uvek obratiti Limudno timu putem Kontakt strane za pomoć.

  @Ikacc
  U jednom od prethodnih blogova smo pisali upravo o tome, ko treba prvi da oceni http://blog.limundo.com/2013/05/ko-prvi-ocenjuje/ jer su česte nedoumice sa tim u vezi. Limundo šalje podsetnik za ocenjivanje nakon 20 dana od kraja aukcije i upućuje članove u važnost ocenjivanja ali i da neocenjivanje podleže sistemu sankcionisanja.
  Savetujem vam da kontaktirate prodavca i proverite da li je predmet poslat. Moguće je da isporuka kasni zbog vikenda. Ako ste predmet platili a niste ga dobili možete nam se obratiti putem Kontakt strane za pomoć.

 130. Ne razumem zasto nije dopusteno da NEGATIVNO ocenim prodavacicu (soe) koja krajnje neprofesionalno postupa?! Kontaktirao sam je u predvidjenom roku – nije odgovorila (bila je na odmoru). Kako kaze, kontaktirala me je u roku – onom koji je predvidjen za kupo-prodaju, a ne onom koji prethodi! Da, trebalo je da sacekam da se prodavacica vrati sa odmora kako bih dobio bilo kakvu informaciju. Krajnje neprofesionalno i drsko.

 131. @Aleksa,
  Žao mi je ako ste imali loše iskustvo. Rok za kontakt je 2 dana od kraja aukcije. Ako vam se u tom roku prodavac nije javio, možete dati negativnu ocenu.

 132. Nakon kupovine sam se obratio prodavcu sa SMS porukom o nacinu kupovine odabrane knjige.Prodavac mi se javlja mailom posle 3 dana da ga nisam kontaktirao i da ce napisati negativnu ocenu.Po prispecu maila , odgovaram da sam posalo SMS poruku na sta mi prodavac odgovara da se ne javlja na SMS.U odgovoru mailom molim prodavca da mi knjigu posalje brzom postom , na sta ona odgovara da mi je vec dala negativnu ocenu i da mogu samo da izvrsim uplatu ne njen racun.Stvarno bezobrazno neodgovorno i veoma nervozno.

 133. @zmilkovic
  Naša preporuka je da sa članovima komunicirate putem Limundo/Kupindo poruka jer tako ostaje pisani trag. Dokaz da ste se javili prodavcu blagovremeno možete dostaviti kolegama iz Kupindo tima putem Kontakt strane kako bi mogli da pomognu. Takođe, možete se dogovoriti sa prodavcem da uplatite novac i obavite kupoprodaju kako biste razmenili dobre ocene.

 134. jedno pitanje:kako da skinem ocenu korisnika greskom sam stavio negativnu?

 135. @boris
  Pošaljite nam samo putem Kontakt strane korisničko ime člana i predlog nove ocene i komentara i ocena će biti izmenjena.

 136. „Ni u ludilu ne dam za te pare!!“ Ovo sam dobio od drage q.prodavacice(marija.trivunovic) u limundo poruci!!!!!! O cemu pricamo??? Ne negativnu treba ovakvim limundovcima davati,nego….
  Misliiim…nemam reci!!!

 137. @ tibu
  Dobro ste postupili što ste člana negativno ocenili. Prodavac će biti sankcionisan jer je odbio da proda izlicitirani predmet. Žao nam je što ste imali ovakvu situaciju, nadamo se da se neće ponoviti.

 138. biljana mladenovic

  Gospodin mi je dao negativnu ocenu, bez prethodnog javljanja. Roba uopste nije stigla na moju adresu. Osim toga, strpljivo sam cekala da mi isporuci robu. Sramota. Dobila sam negativnu ocenu bez razloga. A ja njemu ne mogu da vratim istom merom. To mi ne odgovara

 139. @ biljana mladenovic
  Savetujem vam da se obratite kolegama iz Kupindo tima putem Kontakt strane u vezi sa spornom ocenom, rado ćemo pomoći.

 140. zelenski vasilji

  MOJA OCENA ZA PRODAVCA TEPIHA JE NAZOLOST NEGATIVNA ZBOG TOGA STO PRODAVAC U SVOJOJ PRODAJNOJ PONUDI NIJE NAGLASIO DA JE TEPIH ZNATNO OSTECEN NA MESTU OSTECENJA JE NESTRUCNO SIVEN TE TEPIH IZGLEDA VEOMA RUZNO

 141. @ zelenski vasilji
  Žao mi je što ste imali loše iskustvo. Savetujem vam da kontaktirate prodavca i uložite reklamaciju na predmet. Predložite da vratite tepih a da vam on vrati novac. Ukoliko bude potrebna pomoć,slobodno nam se obratite putem Kontakt strane.

 142. Isporučen mi je predmet koji je neispravan, lakovernost sam platio i bez limundo keša više neću sigurno nkupovati bilo šta, još sam mu proceduri reklamacije ali polazim od činjenice da je navedeno BEZ MANE, znači prodavac je namerno uvalio neispravnu stvar. Ja lično od toga što će dobiti negativnu ocenu nemam koristi ali će ostali kupci obratiti pažnju na takvog prodavca!

 143. Gospodja mi je dala negativnu ocenu, bez prethodnog javljanja. Roba uopste nije stigla na moju adresu. Osim toga, strpljivo sam cekala da mi isporuci robu. Sramota. Dobila sam negativnu ocenu bez razloga. A ja njoj ne mogu da vratim istom merom. To nije u redu stvarno

 144. @tarita1
  Žao mi je zbog nastale situacije. Savetujem vam da proverite sa prodavcem šta se desilo sa pošiljkom, da se možda nije zagubila. Možete nam se obratiti putem Kontakt strane kako bismo pomogli da se situacija reši.

 145. Sve moje kupovine na Kupindu su obavljene na obostrano zadovoljstvo prodavca i mene. Predmet koji sam zeleo da kupim posle obavljenog razgovora sa prodavcem je u nepoznatom stanju i za prodavca. Uputio me je na NET da vidim uredjaj koji je star vise od pet godina i da sam procitam njegove karakteristike a da mi jos rekao da nezna da li uredjaj radi. Da vas podsetim da je prodavac uredjaj opisao kao ispravan. Zato odustajem definitivno od kupovine zbog nekorektnosti prodavca i bez ikakve moje krivice.

 146. @ fipacd
  Žao mi je što je došlo do nesporazuma. Savetujem vam da kontaktirate kolege iz Kupindo tima putem Kontakt strane u vezi sa nastalom situacijom kako bi vas uputili za dalje korake.

 147. Imam problem sa jednom kupovinom, a odnosi se na Pravilnik.
  Naime, kupio sam predmet koji je u naslovu imao cenu 90 dinara.
  Prodavac mi je poslao poruku sa pitanjem “ Da li se nisam možda zabunio, jel je navodno cena u Evrima, i da pogledam pojašnjenje na dnu prodajne stranice“.
  Posle provere utvrdio sam da zaista piše u evrima. Zamolio sam prodavca da mi predloži rešenje, i eto ga PROBLEM. Rešenje je da mi da negativnu ocenu, pa će predmet biti tako vraćen u prodaju, i on neće morati da plaća proviziju prema Pravilniku. Kako bilo, izgleda da ću i ja morati da dam negativnu ocenu prodavcu.

 148. @Bobanno
  Ukoliko prodavac odbija da proda predmet po ceni koja je bila na aukciji, imate pravo da ga negativno ocenite. Možete nam poslati link ka spornoj aukciji putem Kontakt strane kako bismo imali bolji uvid u situaciju i kako bismo adekvatno pomogli.

 149. @ Svi
  Komentari koji nisu odgovarali temi ili koji nisu u skladu sa pravilima bloga nisu objavljeni.

 150. Moze li neko da prodavcima objasni sta znaci rec NEKORISCENO !!!!!!
  To je NOVA stvar koja je stajala dugo ALI nije upotrebljavana, ali svakako NE
  nesto sto je UPRLJANO od upotrebe i uveliko izraubovano.
  Ako vec ne mozete okarakterisati ispravno UKINITE ovu kategoriju jer nije za SVAKOG !!!!

 151. Molim vas pomognite mi oko ocenjivanja…Izlicitirala sam predmet koji je izmedju ostalih opcija imao i opciju placanja Limundo Cash-om.Nisam odmah aktivirala opciju Limundo Cash, vec prvo kontaktirala prodavca i pitala koja mu opcija placanja najvise odgovara, da bih dobila odgovor, posto iznos nije veliki da uplatim dopunu na mobilni. Pristala sam i pitala na koji broj, odgovor nisam dobila vec skoro mesec dana. Poslala sam vise poruka preko Limunda i pokusala na broj mobilnog koji sam dobila u podacima, ali taj broj je konstantno nedostupan. Za Limundo Cash sam zakasnila a drugu opciju vise nemam kao nacin placanja jer nemam ni broj nekog racuna ni broj telefona niti ikako mogu da stupim u kontakt sa prodavcem jer na Limundo poruke ne odgovara iako je posle mojih poruka clan bio aktivan na Limundu. Molim vas, da li je ovo za negativnu ocenu jer sam ja ostala uskracena predmeta koji sam izlicitirala i da li i ja mogu biti negativno ocenjena od strane prodavca jer sam mozda ipak trebala da odmah aktiviram Limundo Cash, bez konsultovanja sa prodavcem. Pozdrav od vernog clana…

 152. @ Katarina Panic
  Limundo cash možete aktivirati u roku od 2 dana do kraja aukcije. Bez obzira na to, prodavac treba da vam se javi ako ste ga kontaktirali. Kako bismo imali bolji uvid u situaciju, zamolili bismo vas da nam se obratite putem Kontakt strane i pošaljete link ka aukciji ili korisničko ime prodavca, kako bismo vam dali konkretniji savet u vezi sa ocenjivanjem.

 153. Dobila sam na licitaciji a nije mi stigla posiljka

 154. Bojan Krivokuca

  Kupio sma predmet pre 8 dana… pokusavam da kontaktiram prodavca, ne odgovara na pozive i poruke… Sta da radim, planiram da odustanem od kupovine ?

 155. @ Jasmina
  Proverite sa prodavcem da li vam je poslao predmet. Ako je predmet poslat Postexpressom možete pratiti status vaše pošiljke na sajtu Pošte. UKoliko vam je potrebna dalja pomoć, slobodno nam se obratite putem Kontakt strane.

 156. @ Bojan Krivokuca
  Ukoliko vam se prodavac i pored vaših pokušaja da stupite u kontakt ne javlja, možete ga negativno oceniti.

 157. Ako nesto kupite na Limundu, i kontaktirate stranku, i uplatite mu preko lIMUNDO CASH-A, I tim Limunda pokusa posle nedelju dana da kontaktira stranku, i stranka se ne javi-ne da je zasluzena negativna ocena, vec i nekakve sankcije!
  sramotno!!

 158. Kako da ocenim prodavca koji je robu koju sam kupila od njega prodao prije nego sto je skinuo sa oglasa? Nije me kontaktirao mada sam ga ja pokusala na sve nacine kontaktirati,Unapred hvala na savetu. Srdacan pozdrav M.R.

 159. @ Mirjana
  Ukoliko vam se prodavac ne javlja ili odbija da proda predmet koji ste izlicitirali, možete ga negativno oceniti.

 160. Veoma sam zadovoljan svojom prvom kupovinom na kupindo.

 161. Licitirala sam od gospodje suknju i ovde ja stajalo da je predmet nekoriscen, medjutim kada sam suknju preuzela videla sam da je skroz ishabana na broj koji je dala na limundu nije dostupna, a ne javlja se putem limundo poruka. Pomozite mi ako mozete. Hvala unapred.

 162. dejan stojakovic

  DOGOVORILI SMO SE I SADA SE NEJAVLJA NITI SALJE

 163. Pomagajte!!!!
  Treba da ocenim prodavca, situacija je sledeca: Stuplili smo u kontakt i rekao je da ce poslati paket i da platim pouzecem. Posle sedam dana ja ga ponovo kontaktiram i pitam sta se desava sa paketom i da li je poslao, stize mi odgovor da je poslao ali se posiljka vratila- u to cisto sumnjam jer me niko od kurira nije kontaktirao. Kazem ok, posaljite ponovo i ako treba nudim nadoknadu, on kaze poslace ponovo. Ja cekam jos par dana i javljam prodavcu da je rok za isporuku istekao i da sad definitivno necu primiti paket. Paket stize posle dan-dva, ja ga ne primim i prodavac mi salje poruku kako to sto je kasnio „nije do njega“ i kako sam ja neprofesionalan. Ja mu odgovaram da procita pravila Limunda i to se zavrsava jednom krajnje neukusnom uvredom od prodavca. Sta da radim, smatram da treba da dam negativnu ali nisam siguran?

 164. @ IVANA JOKIC
  Slobodno pošaljite poruku putem Kontakt strane i navedite nam o kojoj aukciji odnosno o kom članu je reč kako bismo videli kako možemo pomoći.

 165. @ dejan stojakovic
  Savetujem vam da sačekate koji dan, pokušate kontakt ponovo jer možda prodavac ima trenutno neki problem.

 166. @ Zagor
  Kada vam član kaže da je poslao predmet, dobro je zatražiti broj pošiljke kako biste mogli pratiti njen status. Na osnovu toga možete proveriti da li je i kada predmet poslat kao i da li je uopšte stigao do vaše adrese. Možete zatražiti od prodavca adresnicu i na taj način vidite da li se zaista predmet vratio i prvi put, možda je došlo do nekog problema.

 167. Molim vas da mi pomognete. Kako je prodavac naveo da mogu da preuzmem samo u njegovom delu grada. Ja sam rekla samo kako je on izolovan u svom delu grada vise u nekom smesnom znacanju nego u znacenju da ga vredjam i predlozila da cu pitati drugaricu koja se nalazi u tom delu grada da preuzme umesto mene i da cu mu javiti. Medjutim nakon ove poruke postao je jako drzak i bezobrazan i ja sam resila da ne zelim da saradjujem sa njim zsbog njegove drskosti da li imam pravo da mu dam negativnu ocenu?

 168. @ tijana
  Prodavca možete negativno oceniti ako je on odbio da obavi saradnju. Savetujem vam da pokušate da postignete neki dogovor koji će biti zadovoljavajući po obe strane kako bi do saradnje došlo.

 169. Privremeno sam bila odsutna sa adrese koja mi je navedena na Limundu, i zamolila sam prodavca da mi pošalje izlicitirani predmet na drugu adresu, na šta je on pristao. Čekala sam da mi pošiljka stigne, ali pošto nije stizala, kontaktirala sam ga da vidim o čemu je reč, prodavac mi je rekao da je poslao pošiljku ali na adresu sa Limunda, jer je zaboravio da sam mu rekla da pošalje na drugu adresu. Nisam pravila problem oko toga. Međutim, pošiljka nije stigla ni na adresu sa Limunda, a nije stigao ni izveštaj o dostavi. Kurir me nije kontaktirao jer mu prodavac nije upisao moj broj telefona. Proverila sam gde je pošiljka, i bila je u pošti, posto nisam imala izveštaj o dostavi, tražila sam je na osnovu broja pošiljke koji sam dobila od prodavca. I ispostavilo se da je prodavac pogrešno napisao i broj kuće i moje prezime. Posle mnogo muke i moljakanja u pošti, dali su mi pošiljku. Prodavac kaže da je slučajno pogrešio, ali ja mislim da je sve to bilo jako neodgovorno sa njegove strane. Kako da ga ocenim?

 170. @ Mirjana
  Žao mi je što je došlo do komplikacija u saradnji sa ovim prodavcem. Greška se svakome može desiti i kao što ste i sami naveli, verujem da nije u pitanju namerna greška. Ako je sa predmetom sve u redu, savetujem vam da prodavca ocenite pozitivnom ocenom.

 171. Ja se izvinjavam ali prodavac me je vec negativno ocenio i nije doslo do saradnje njegovom kriviocm ja sam htela kompromis potom je on bio drzak, da li mogu da i ja njega ocen negativno zbog drskosti?

 172. @ tijana
  Prodavca možete oceniti negativno ako odbije da proda predmet ili odbije da uvaži reklamaciju za predmet koji nije u opisanom stanju. Ukoliko smatrate da ocena koju ste dobili nije opravdana, slobodno nam se obratite putem Kontakt strane sa pojašnjenjem situacije.

 173. gordana obradovic

  Kako da ispravim negativnu ocenu koju sam greskom dala prodavcu dusanbabic013 napisala sam da sam zadovoljna a stavila negativnu ocenu i covek se sa pravom ljuti

 174. @gordana obradovic
  Odgovoreno vam je na Limundo poruku, ocena je izmenjena 🙂 Drago mi je da ste imali uspešnu saradnju.

 175. jovicavelickovic

  jasam izlicitirao mikrosoft bezicnu tastaturu + misa a dobio sam fujitsu simens zato negativno zvaosam ga da ispravi nije hteo

 176. Molim Vas za pomoć oko ocenjivanja jednog člana. Najradije bih mu dao negativnu ocenu zato što sam ga molio da mi pošalje izlicitiranu robu za 3-4 dana, pošto neću biti tu,na šta mi je on odgovorio, bez pardona,:,,robu šaljem sutra,,. nisam mu ništa odgovorio ,zato što sam video da nema saradnje i dogovora sa ovom osobom. Iz tog razloga morao sam da zovem majku da dodje iz drugog grada da bude u stanu da čeka robu. Roba je naravno poslata sutra ,stigla prekosutra ujutru. Dakle ne razumem šta mu je bilo teško da sačeka da se vratim sa puta i da to bude obavljeno kako treba a ne da maltretiram bolesnu majku da prelazi 100km da bi čekala robu od njega(mozda je bio razočaran niskom cenom koja je izlicitirana,pa je namerno poslao da bi mu se vratilo…ne bih da nagadjam) U svakom slučaju vas molim da mi pomognete oko ocenjivanja. Unapred veliko hvala

 177. @ Dragoljub
  Žao mi je što ste imali lošu komunikaciju. Slažem se da je dogovor važan, kao i da se saradnja obavi u roku. Ako je sa predmetom koji ste preuzeli sve u redu, ocenite ga pozitivnom ocenom.

 178. Misljenja sam da bi trebalo da se zabrani negativno ocenjivanje bez pokusaja da se stupi u kontakt sa kupcem/ prodavcem.Sa prodavcem sam imala dogovor da se saceka sa slanjem i uplatom jer sam ucestvovala i na drugim njegovim aukcijama.Jeste prosao rok propisan limundo pravilima ali smatram da je totalno neljudski dati ocenu a ne pokusati da stupite u kontakt,Takodje iako sam ponudila da uplatim i preuzmem izlicitirani predmet prodavac je to odbio.Odgovor limundo tima je da trebam traziti konkretan datum za svaku licitaciju.Zar ne mislite da je to nerealno za nekog ko ima po 20-30 licitacija?I nikako ne smatram da je korektno u ovom slucaju da on ima mene pravo da oceni negativno a ja njega ne.
  Takodje sam svojevremeno dobila negativnu ocenu od prodavca kome je uplacen izlicitirani predmet i to mu blagovremeno javljeno.Da li je prevideo ili sta vec dobila sam negativnu ocenu.Ta je doduse posle obrisana.Ali zato sto neki ljudi bukvalno lece komplekse pri oceni cvrstog sam stava da treba onemoguciti ocenjivanje ukoliko niste ni pokusali da kontaktirate drugu stranu.

 179. @ Dixidi
  Žao mi je što ste imali loše iskustvo. Slažem se da je dogovor važan, ali važno je i poštovati rokove. Predlog koji ste izneli se vrlo teško može realizovati jer mi ne kotrolišemo kada i kojim putem članovi stupaju u kontakt, ali smo tu da pomognemo ako ste neopravdano ocenjeni.

 180. pitanje jedno,ja sam licitirao knjigu i dogovorio sam se sa kupcem da se sretnemo na mestu kojem njemu odgovara i vreme da licno preuzmem,i ja sam dosao na to mesto i zovem ga par puta on je nedostupan i ja se vratih kuci…posle sam ga kontaktirao preko limunda poruka on mi javi da mu je pao telefon u lavabo,ajd posle se dogovorili ponovo na istom mestu i isto vreme,i ja dosao na isto mesto kad je zauzet nece sigurno pola sata izaci sa posla i dogovorili smo se da ce posto prolazi blizu moje ulice i da ce me nazvat,i prosao citav dan nije vise zvao ni kontaktirao….e sad dal imam pravo da mu dam negativnu ocenu posto ipak nije ispostovao dogovor a ja sam ipak pokusao da je preuzmem 2 puta i nije uspeo da preuzmem knjigu???

 181. @ zarko
  Žao mi je što nije došlo do saradnje. Ukoliko je istekao rok za saradnju a prodavac nije ispunio dogovor, možete saradnju negativno oceniti. Ako ipak dođe do dogovora, ocenu možemo izmeniti.

 182. Od ovog clana slatkaanci sam kupila 2 predmeta i uplatila ali mi nisu stigli a clan je suspendovan/sta dalje da radim?

 183. @ neshone1
  Molim vas da nam pošaljete poruku putem Kontakt strane kao i dokaz o uplati. Hvala.

 184. molim vas pomozite mi oko ocenjivanja.
  posto sam nov limundovac,kad prodajem robu imam mogucnost da izaberem opciju placanje samo preko limundo cash-a. ali vise kupca je trazio drugi nacin placanje i fino smo se dogovorili. medjutim da sakupim sto pre 10 ocena,postavila sam par stvari po 10 dinara,u nadi da cu tako lakse prodati. prodala sam jednu majicu za 20 dinara,bez obzira sto vredi mnogo vise,ali nema veze. zamolila sam kupca da mi uplati na moj limundo racun,jer ako aktivira limundo cash bicu u minusu zbog 30 din. provizije. naravno kupac aktivirao limundo cash,dobio majicu za dzabe a ja u minusu. nije rec o tome da nesto nije bilo u redu,nego da kupac ni jednu poruku mi nije poslao,uopste me nije kontaktirao,on obavio svoju i gotovo. kad prodajemo ili kupujemo na limundu,prodaja treba da se zavrsi sa obostranom zadovoljstvom,i da se ponasamo ljudski,a taj kupac nije i gledao samo sebe

 185. @ angela kalocai
  Slažem se da je dogovor najvažniji, ali kupac ima pravo da odabere jedan od načina koji ste ponudili na aukciji. Ako je do saradnje došlo, treba dati pozitivnu ocenu. Verujem da ćete brzo sakupiti dovoljno ocena da imate dostupne sve opcije plaćanja i slanja.

 186. Moram da ulozim prigovor na odgovor koji sam dobila.Citajuci ponovo pravila limunda definitivno ispada da sam neopravdano dobila negativnu ocenu.
  “ rok za obavljanje kupoprodaje je 10 dana od kraja aukcije Ovaj rok se može produžiti,ali samo ukoliko se oba člana slože o odlaganju “ sa prodavcem sam imala dogovor o odlaganju jer sam licitirala i na drugim njegovim aukcijama
  „Važno! Pre davanja negativne ocene potrebno je kontaktirati kupca putem Limundo poruka kako bi se našlo zajedničko rešenje.“ – prodavac mi daje negativnu ocenu bez slanja poruke ili bilo kakvog daljeg uspostavljanja kontakta.
  I na kraju na moju ponudu da uplatim i preuzmem izlicitirani predmet prodavac to odbija.Ja Vas stvarno najlepse molim da i Vi postujete ono sto ste naveli kao pravila.U ovom slucaju prodavcu ocigledno nista nije odgovaralo.Ako je bilo hitno za uplatu dovoljno je bilo da posalje poruku da uplatim dok cekamo druge aukcije a ne da se slozi sa time i posle me negativno oceni.Zaista sam revoltirana ovakvim ponasanjem Limundo tima jer nisam neozbiljna osoba koja licitira nesto sto nema nameru da preuzme sto se vidi iz mojih ocena.Sta bi ste Vi uradili na mom mestu?

 187. @ Dixidi
  Poslala sam vam Limundo poruku kako bih proverila o kojoj saradnji je reč i kako bismo pokušali da rešimo problem.

 188. Marijana Markovic

  Imam problem. Izlicitirala sam predmet i prodavac nece da ga posalje – kaze da ne salje izlicitirane predmete. Na aukciji stoji licno preuzimanje na adresi prodavca u Novom Sadu, a ja sam iz Nisa….. Nigde na aukciji nije izricito naglaseno da ne salje robu…. Valjda to treba da se naglasi kako ljudi koji su na 500km daleko ne bi licitirali…. Sta da radim?

 189. @ Marijana Markovic
  Ukoliko je na aukciji bilo ponuđeno samo Lično preuzimanje, onda na taj način treba obaviti saradnju. Saradnja se obavlja u skladu sa opcijama slanja i plaćanja koje su ponuđene na aukciji. Ako na aukciji nije ponuđeno slanje predmeta, prodavac nije u obavezi da saradnju obavi na taj način.

 190. prdavca sam zvao telefonom bar desetak puta da bi ostvario kontakt,dogovorio oko preuzimanja jakne.prodavac mi se nije hteo javiti.bio sam onemogucen da koristim kompjuter jer sam ga pre 2 dana popravio.juce sam joj poslao poruku da mi posalje jaknu,nije mi nista opet odgovorila.mislim da mi je nepravedno dala negativnu ocenu,nekoretna je,a ja sam onemogucen da je ocenim.na ovakav nacin mislim da dalje necemo saradjivati.

 191. Na Kupindu sam kupio predmet od prodavca i odmah ga kontaktirao, kako bih stoo pre preuzeo predmet. Prodavac je bio pun razumevanja i posto nismo mogli da se dogovorimo za licno preuzimanje, rekao mi je da ce predmet poslati istog dana i da ce mi stici sutradan. Tri dana kasnije prodavac se ne javlja na telefon, a predmeta nema. Da li mogu da ga negativno ocenim, sa obzirom da je prekrsio nas usmeni dogovor, i vec 3 dana odbija saradnju ne javljajuci se na telefon?

 192. @anci4
  Žao mi je što ste imali ovakvo iskustvo. Molim vas da nam putem Kontakt strane pošaljete žalbu na dobijenu ocenu kako bismo videli kako možemo pomoći.

  @ Lazar
  Vidim da ste stupili u kontakt pa bih vam savetovala da probate da prodavca ponovo kontaktirate putem poruke. Možda nije mogao da vam pošalje predmet jer su bili praznici. Savetujem vam da još malo sačekate,a ako do saradnje ne dođe, imate pravo da saradnju negativno ocenite.

 193. Ja sam obavila kupovinu, predmet neću vraćati jer nema veliku vrednost… Ali prodavac nije dao tačne informacije i kao proizvođača proizvoda je stavio određeni brend, za koji se ispostavilo da nije original… I za opis predmeta kaže da su mane vidljive, iako nisu… Mogu li da dam negativnu ocenu?

 194. @ Danka
  Negativno možete oceniti saradnju ako predmet nije u opisanom stanju a prodavac je odbio da uvaži reklamaciju. Ako prodavac nije odbio dogovor oko reklamacije, onda negativna ocena ne bi bila opravdana. Ukoliko predmetom niste zadovoljni, odnosno ako on nije u opisanom stanju, ja vam savetujem da isti prodavcu vratite.

 195. Ja sam licitirala predmet i moja ponuda je bila najviša.Kada sam kontaktirala prodavca da se dogovorimo oko plaćanja njen odgovor je bio „izvinite ali moj muž je već prodao to,izvinite“. Šta da radim?

 196. @ Danijela
  Ukoliko prodavac nema predmet koji ste kupili, imate pravo da ga negativno ocenite. Žao mi je što niste uspeli da kupite željeni predmet.

 197. Molim Vas da mi pomognete da razmrsim nekoliko stvari… Kupila sam predmet i javila se prodavcu u roku, dogovr je bio lično preuzimanje, medjutim, prodavac živi malo dalje a meni se kola pokvarila o čemu sam i obavestila prodavca i da ako može pošalje predmet poštom… Sve to se dešava oko praznika za 1 maj… elem, pretpostavljajući da predmet nije poslat zbog neradnih dana oko praznika, očekivala sam predmet ali me je dočekala negativna ocena i komentar da sam odustala od kupovine, a nisam… Čak sam i posle toga pokušala da stupim u kontakt sa prodavcem, slala više puta poruke, ali više nijednom nije bilo odgovora. A oduzeto mi je pravo da prodavca ocenim negativno jer sam navodno odustala od kupovine?! Hvala unapred!

 198. @ dmazdajica
  Žao mi je što nije došlo do dogovora. Vidim da je u pitanju ocena na Kupindu. Savetujem vam da se obratite kolegama putem Kontakt strane http://www.kupindo.com/Kontakt kako bi vam pomogli.

 199. Veselin Vujičić

  Poštovani Kupindo timu,
  02.06.2014. izlicitirao sam predmet,i odmah nakon moje potvrde da kupujem predmet,dobio sam Vašu poruku i potvrdu da sam kupio predmet od prodavca iz Subotice.Odmah zatim proverio sam na samom Kupindo oglasu prodavca i video da stoji da je predmet prodat.Korektno sam potvrdio opciju slanja i plaćanja pouzećem,što je bilo u skladu sa zahtevom prodavca.Napisao sam mu i poruku putem Vašeg sajta da sam izvršio rezervaciju,tj. kupovinu ponuđenog predmeta i naznačio da prodavac može da mi uputi kupljeni predmet pouzećem i zamolio ga da mi putem poruke to potvrdi.Moje podatke radi slanja pošiljke automatski dobija od Vas,Kupinda,ali ukoliko je to potrebno mogu ih dostaviti u sledećoj poruci,očekujući da mi uzvrati poruku i potvrdi saznanje o kupovini.Pošto poruku nisam primio do kasnije uveče,odlučio sam da se prodavcu javim telefonom.Dobio sam ga,i nakon mog predstavljanja i kratkog objašnjenja da sam potvrđen od strane Kupinda kao kupac predmeta koji je on ponudio,rakao mi je da je predmet već uputio u drugi grad (Inđiju),drugom kupcu koji mu se tog popodneva javio telefonom putem drugog oglasa (Kupujem prodajem),a da je zaboravio da pogleda i proveri na Kupindu da li je neko već rezervisao ponuđeni predmet.Napominjem da sam tog dana u toku pre podneva izvršio rezervaciju tog predmeta,znači,pre onog drugog kupca iz oglasa Kupujem prodajem.Na taj način sam izvisio i ostao bez predmeta koji mi je bio veoma potreban,koji sam regularno izlicitirao i bio najbrži kod rezervacije istog.O razočarenju i da ne govorim.
  Molim Vas za savet.Da li da prodavca negativno ocenim?Smatram da je taj postupak nozbiljan,neprofesionalan i nekorektan.Napominjem da nijedan pograšan postupak nisam učinio koji bi bio u neskladu sa pravilima Kupinda niti sa uslovima i zahtevima prodavca,koji je ZABORAVIO da pogleda i proveri poruke na svom nalogu na Kupindu i koji je prodao predmet preko drugog oglasivača,te tako i ne očekujem negativnu ocenu od strane tog prodavca.Šta da učinim?
  Hvala unapred.

 200. @ Veselin Vujičić
  Žao mi je zbog toga. Ako prodavac ne može da obavi saradnju jer predmet više ne poseduje, da, imate pravo da date negativnu ocenu.
  Kada imate neki problem na Kupindu, slobodno se možete obratiti Korisničkoj podršci putem Kontakt strane http://www.kupindo.com/Kontakt.
  Želim vam da predmet koji želite pronađete kod nekog drugog prodavca na Kupindu ili na Limundu.

 201. Stojadinovic Darko

  Proslo je pet dana od licitacije,a tri od roka za kontakt.Iako sam par puta slala poruke preko Limunda,prodavac se ne javlja.Nisam do sada negativno ocenjivala,zao mi je ako cu to morati da uradim,narocito sto vidim da prodavac nije imao aktivnosti od postavljanja ponude,tj.od 26.5.2014.a ujedno mu je to i prva aukcija i tek otvoren nalog.Pitam se da nema neki problem.Recite mi sta da radim.

 202. @Darko: ocenite prodavca negativno.

 203. Pozdrav danas kada sam otvorio stranu Limunda i kada sam vidio ocenu od osobe Walerija bio sam šokiran. Ta osoba je prebrzo izletjela sa tom svojom ocenom( „ništa se ne javlja “ ). Sada ja vas molim da i sami proverite moje poruke koje su poslane toj osobi( WALERIJA )- dana 5.6 u 10 i 45 časova i 4.6 u 11 i 14 časova.Recite mi šta da radim.
  LP Dalmos1

 204. @Alen: kontaktirajte još jednom Waleriju i pokušajte da realizujete saradnju. Ukoliko ne uspete napišite poruku na kontakt formular Limundo timu i pošaljite prepisku tj. poruke koje ste slali Waleriji i ocena će vam biti obrisana.

 205. Gordana Perković

  Izlicitirala sam patike za ćerku, oglašene kao Adidas. U prepisci oko preuzimanja prodavac mi je rekao da naravno nisu Adidas, ne mogu očekivati za te pare (2.500 dinara je početna – i završna suma, pošto sam se jedino ja javila). Objasnila sam da mogu da očekujem ono što je napisano, da je moglo da se desi da cena bude mnogo veća itd i prodavac je to uvažio, nije došlo do kupoprodaje. Međutim, dobila sam negativnu ocenu. Šta sada? Kako ja da ocenim prodavca drugačije nego negativno, a izgleda da je to protivno pravilima?
  Hvala!

 206. @Gordana: vi ne morate da preuzmete taj predmet i imate potpuno pravo da očekujete original patike koje odgovaraju opisu aukcije. Dakle, slobodno dajte prodavcu negativnu ocenu.

 207. I ja se u potpunosti slažem sa osobom Olgom kao što je rekla to je njegov problem pogrešnog oglašavanja i zavođenja sa lažnim informacijama tako da dajte negativnu ocenu.

 208. Kupio sam futrolu za telefon, bila je subota. Odmah nakon toga kontaktirao sam prodavca koji mi je rekao da vikendom ne radi. Objasnio sam mu da mi je kasno da cekam ponedeljak posto putujem. Na kraju sam od prodavca dobio negativnu ocenu, iako nigde u svom oglasu nije naveo da ne radi vikendom. Mozete li mi ukinuti negativnu ocenu i uticati na prodavca da bude precizniji u svom oglasu a sve to radi sto boljeg funkcionisanja Kupinda. Pozdrav, Nenad

 209. Gordana Perković

  Hvala na odgovoru. Da li meni ostaje negativna ocena? Ako je odgovor da, zašto, nisam ništa pogrešila? Hvala!

 210. @Gordana: vaša negativna ocena se briše.

 211. @Nenad: kada imate specifične zahteve koji se tiču preuzimanja i isporuke koji su kraći od onih koji su predviđeni pravilima Limunda i Kupinda, potrebno je da unapred pitate prodavca pa tek ukoliko vam njegov odgovor odgovara vi i kupite. Što se tiče ukidanja negativne ocene molim vas da se putem kontakt formulara obratite korisničkoj podršci Kupinda.

 212. Gordana obratite se na Limundo ili Kupinda ekipu i obratzložite jim vašu stvar i oni če vam rado iči na ruku naravno ako vide da je bila greška na strani prodavača. Probleme rešavaju jako brzo.

 213. Nenada slažem se sa Olgom. Ja lično uvek rešavam takve stvari pre licitiranja , znači najpre moji interesi za otkup i slanje pa onda licitiranje. Za ukidanje negativne ocene slažem se Olgom.

 214. Prodavac je u oglasu naveo da je predmet velicine S, a kada sam ga preuzela videla sam da na etiketi pise M, sto i potvrdjuje velicina samog predmeta, tj. veliki je. Prodavac daje izgovore kako navodno ne vidi sta pise na slici koju sam poslala kao dokaz, i da je velicina u opisu navedena okvirno, ‘prema sebi’.
  Iako je prodavac spreman da uvazi reklamaciju, ja smatram da ovakvo postupanje zasluzuje negativnu ocenu i komentar, buduci da navodi informacije koje nisu tacne.
  Sta vi mislite?

 215. @ Nuddyah
  Ako vam prodavac uvaži reklamaciju, ocenite ga pozitivno, a u komentaru ocene onda možete opisati vašu saradnju. Negativna ocena se daje prodavcu kada kupac dobije predmet koji nije u opisanom stanju, a prodavac odbije da uvaži reklamaciju.

 216. Nuddyah ako prodavač uvaži reklamaciju kao što kaže Ana onda ga ocenite pozitivno a sada ako su bile slike slabe i nije se video broj konfekcije koju je prodavao onda ga pre kontaktirate pre negoli licitirate tu stvar.

 217. Koju ocenu dati prodavcu Luka Jovanovic koji je izbacio da prodaje bicikl,kupovinom iste poruka je stigla da sam bicikl kupila otvorili se podatci prodavca,naravno pozivam prodavca posle par sati,a on mi kaze preko telefona da je bicikl prodat jos pre par dana??!!! E sta sad uraditi ???

 218. @ bojana
  Ako prodavac više nema predmet koji ste kupili, odnosno ako do saradnje neće doći, možete dati negativnu ocenu.

 219. 09.juna sam na Limundu izlicitirala majicu za 10 din.Istog dana sam kontaktirala prodavca kako bismo obavili kupoprodaju.Dijalog tece ali meni majica nikako da stigne.Te poslace je danas pa sutra,pa stize u utorak a majice nema.Ja odlazim do poste da proverim da mozda ja nisam nesto dobro razumela ali ni tamo nista za mene.Opet pisem poruku prodavcu da mi se javi da to razjasnimo jer cu u protivnom biti prinudjena da dam negativnu ocenu ali se on ne javlja.Ako cena ne odgovara zasto je stavila 10din?

 220. @ ana980
  Savetujem vam da od prodavca zatražite broj pošiljke. Na taj način ćete i proveriti da li je predmet poslat. Ako prodavac ne želi da vam pošalje predmet, imate pravo da date negativnu.

 221. Moj zaključak je sledeči. Prodavač se je verovatno malo prenaglio sa početnom ili konačnom cenom i sada hoče da izbegne tu konačnu realizaciju sa vama gospođo Ana jer mu se ne isplati, tako da imate pravo dati negativnu ocenu posle provere sa pošiljkom.

 222. Olivera Jovanović

  Licitacija jezavršena 15.06.2014. Do trenutka kada pišem poruku , prodavac se nije ni jednom javio iako sam nekoliko puta preko Limundo poruka pokušavala da uspostavim kontakt. Kako dalje da postupim? Pozdrav i hvala.

 223. @ Olivera Jovanović
  Nažalost, ako vam se prodavac ne javlja možete ga negativno oceniti.

 224. Olivera prodavača ocenite negativno jer je greška sa njegove strane.

 225. Graficka kartica koju sam osvojio na licitaciji nije ona koju mi je prodavac poslao, tj. isti je model ali konkretan primerak prodavac kaze da je vec prodao na prethodnoj aukciji jer ih je imao dve. To sam zakljucio na osnovu serijskog broja koji je srecom bio jasno uslikan i ostalih sitnih ostecenja i ogrebotina po kojima se razlikuju. Posto se pokazalo da je kartica nazalost neispravna, jel imam u ovom slucaju pravo na reklamaciju, posto kartica ocigledno nije identicna onoj sa slike, tj. za koju sam ja licitirao, bez obzira sto je kao stanje navedeno da je neispravna, ali uz dodatan opis i komentar koji kupca navodi da je sve u redu, odn. da nema fizickih ostecenja, naduvanih kondenzatora i da nije nigde popravljana, lemljena i sl.?

 226. @ Nije svejedno
  Ako predmet koji ste dobili nije u stanju kakvim je opisan na aukciji, imate pravo na reklamaciju. Obratite se prodavcu i predložite mu da mu vratite predmet ili da vam pošalje odgovarajući predmet ukoliko ga poseduje. Ako bude potrebna neka pomoć oko rešavanja sporne situacije, slobodno nam se obratite putem Kontakt strane.

 227. Pozdrav Nije svejedno imate pravo na reklamaciju jer imate sve dodatne dokaze kao što je slika sa ser. brojevima kartice za koju ste licitovali tako da je potpuno vaše pravo da zahtjevate tu karticu koja je na slici ako ne onda se ponovno obratite na ekipu Limunda i oni če vam dati pravi odgovor za vaš problem.

 228. izlicitirala sam „Sancred moderan krzneni prsluk “ i prodavac se nejavlja ?!! NIti na tel ,niti na poruke preko tel niti preko Limunda. Sta da radim ja sad ? Mislim ok nista od prsluka jasno je ali da nije korektno …nije ….

 229. @ ReniSRna
  Slažem se da nije korektno ako vam se prodavac ne javlja 🙁 U takvoj situaciji, ako vam se prodavac ne javlja 2 i više dana možete dati negativnu ocenu. Naravno, ako vam se prodavac naknadno javi, možete realizovati saradnju i izmeniti ocenu.

 230. Da li su vam dešava da vas maltretiraju preko Limundo poruka neke psihičko bolesne članove…limundovce….Što da radim u to sličaju…? Samo interesantno da još prete sa negativnom ocenom…?

 231. @ Olga
  Na takve poruke ne morate odgovarati, ako dobijete ocenu za koju smatrate da nije opravdana, slobodno nas kontaktirajte putem Kontakt strane.

 232. Pozdrav Olga ja sam imao sličan problem kao vi i napisao sam svoju priču ekipi iz Limunda i problem je bio odmah rešen tako da napišite vaš problem njihovoj ekipi i stvar če biti brzo rešena.

 233. izlicitirala sam toster koji je na slici izgledao odlično iako je polovan .Prodavac je napisao da je par puta korišten. Kada sam ga dobila videlo se da je koristen xxx puta, sav prljav i pun mrva…Napisala sam prodavcu da prodati predmet nije onakav kakav je opisan i naslikan. Nisam dobila nikakav odgovor. Mogu li mu dati negativnu ocenu..
  Pozdrav

 234. @Ivanka: pre svega imate pravo na reklamaciju. Ukoliko se ni do sada prodavac nije javio molim vas da putem Kontakt formulara kontaktirate Korisničku podršku Limunda kako bi oni pokušali da stupe u kontakt sa prodavcem sa ciljem da on uvaži reklamaciju. Ukoliko se to ne desi imate apsolutno pravo da date negativnu ocenu. Takođe pogledajte i elemente Limundo zaštite koje nudimo na: http://www.limundo.com/Pomoc/Zastita-kupaca/2021 koja vam nadoknađuje štetu.

 235. Ivanka u potpunosti se slažem sa gospođicom Olgom.Najpre rešavati problem mirnim putem ako i to ne ide onda svoj problem iznesite na korisničku službu Limunda.

 236. ako prodavac da opis u aukciji da predmet prodaje je dva (2) kreveta, a da nigde nije napomenuo da je cena licitacije za jedan, kako to shvatiti i kako oceniti takve „limundovce“ amatere

 237. @vlademicko
  Prodavac nema pravo na tako nešto i u koliko odbije da proda oba kreveta za izlicitiranu cenu, možete ga negativno oceniti.

 238. Ja sam kupio jedan sat na licitaciji.Odustao sam od kupovine,ponudio sam prodavcu da mu uplatim na racun novac za proviziju i da predmet proda po fiksnoj ceni,on nije hteo.Dao mi je negativnu,i odmah nakon toga mi je trazio da mu uplatim novac na racun,ja mu nisam dao negativnu jer nikada je nisam dao 🙂 Da li moze moja negativna da se obrise?Ako treba i uplaticu novac.

 239. @ TheCvele
  Najbolje bi bilo da kontaktirate prodavca i dogovorite se u vezi sa tom saradnjom. Ako ste odustali od saradnje, negativna ocena prodavcu svakako ne bi bila na mestu, tako da mi je drago da je niste dali 🙂

 240. prodavac nije ispostovao prodaju kako pise na orginalnom pakovanju

 241. @ jelena
  Ako imate reklamaciju na predmet, obratite se prodavcu i predložite mu da mu vratite predmet a on vama novac. Ako bude potrebna bilo kakva pomoć, obratite nam se putem Kontakt strane.

 242. Pobedila sam na aukciji za kengur nosiljku prodavca Kristina Tomic. Proslo je vec nekoliko dana na moje poruke ne odgovara, a br. telefona koji je dat nije njen.
  Da li mogu da joj dam negativnu ocenu.

 243. @ Gordana
  Ako vam se prodavac i dalje ne javlja, možete dati negativnu ocenu. Ukoliko do saradnje naknadno dođe, ocenu možemo izmeniti. U tom slučaju nam se slobodno obratite putem Kontakt strane.

 244. Kupio sam na aukciji PUMA-antibakterijske čarape. Prodavac nije hteo da mi pošalje izlicitirani predmet. Čekao sam, više puta sam zvao telefonom ništa. Kao da se sažalio, posle izvesnog vremena, kaže da je izgubio moje podatke.Ja mu ponovo napisao iako imam na profilo sve ispisano.Znao sam da hoće da izvrda,molio sam, zvao, čekao,opominjao da ću dati negativnu,pravda se kao nije imao vreme radi posla,ja čekao, opet ništa. Na kraju ja sam dao svoj komentar i ocenu NEGATIVNA. Zamislite njegova drskost i on mene oceni NEGATIVNA. PITAM VAS DALI MOŽE TAKO NEŠTO, njegova ocena meni je trn u oku. ZAŠTO DA IMAM TAKO NEŠTO KADA SAM JEDAN OD MNOGO JAČIH KUPACA. JA SAM DO SADA SAMO KUPOVAO,ŠTO I DALJE ČINIM ALI ME OVA NEGATIVNA MUČI, JER JE NISAM ZASLUŽIO VI PROVERITE…

 245. Ono što je meni zasmetalo to je što novodošle, koji još nisu upoznati sa svim pravilima a nešto žele kupiti, tretirate kao i sve druge i njihovu grešku odmah sankcionišete. Rigidna politika sa 2 minusa i izbacivanjem je takodje kontraproduktivna jer se i to dešava na početku.
  Moja prva kupovina je prošla sa negativnom ocenom jer nisam znao sva pravila igre i prodavac je, bar po svom mišljenju, MORAO da mi da negativnu. To me je toliko iziritiralo da skoro nisam odustao od cele ove priče. Ne kažem da nisam napravio grešku, to je nesporno, ali to mi je bila PRVA kupovina.
  Malo fleksibilnosti i edukacija ljudi koji prvi put ulaze a i manja arogancija starih članova koji smatraju da se svaka greška MORA platiti je nešto što je mana ovog sistema. Koliko vidim, borite se za fer odnose, pokušavate da pomognete kod problema u kupovini ali malo edukacije novih članova ne bi bilo na odmet kao i jedan odredjeni stepen tolerancije dok se ne shvati kako ovo mesto funkcioniše.
  Ponekad sam bio totalno iziritiran vrlo drskim odgovorima prodavaca na neka pitanja o njihovoj robi ali sam uvek pokušavao da to rešim komunikacijom a ne nečim drugim ako išta drugo i postoji.
  Dok ovo pišem imam osećaj nepravde u grudima zbog te jedne negativne ocene jer nakon toga imam skoro 50 vrlo pozitivnih ocena a i nisam osoba koja nekome zeli da pravi problem.
  U svakom slučaju ovo i jeste mesto gde pojedinci trguju a u tom procesu se svašta dešava i ono što sam shvatio je da postavim svoja pravila i, ma koliko mi se neki predmet svideo, ako ne mogu da ga dobijem u okviru svojih pravila, odustajem.
  Pored toga, čitam kakva pravila postavljaju pojedini prodavci i kad vidim da im je stav kao da su sveci a svi mi ostali samo želimo da ih predjemo, napišem korisničko ime u svoju svesku i zaboravim takvog prodavca ma šta i kako prodavao.
  Na taj način se izbegavaju nesuglasice jer ništa se ovde ne prodaje bez čega ne možemo ili nam život od toga zavisi.
  Poštovanje svim kupcima i prodavcima koji šire duh fer trgovine i medjusobnog uvažavanja.

 246. Ana Mladenović

  @ Vlada
  Žao mi je što nije došlo do saradnje. Pošaljite nam poruku, ukoliko već niste, putem Kontakt strane u vezi sa spornom ocenom.

 247. Kako ? oceniti prodavca ~kupca svodi se pitanje ? kod vas ANA je nož i kolač,a time sam sve rekao.Evo
  i naj sveži primer : kupiš neku stvar (nebitno) posle 10 min.prodavcu pustiš poruku,molim vas težinu predmeta
  da bi vam uplatio za pr.pism.pa po uplati javljam da pošaljete.Nema odgovora drugi dan ide(na sajtu je neko ?)
  snimam jenom 2,3,itredom na drugoj poruci ,gde sam ih pecno jer neznam dali je ona ili on ili oni sada
  po posle moje uplate nema odgovora dali šalju i tako što ide po obaveštenju da je uplaćeno ! na sajtu su milion puta… i kako ti takvog PRODAVCA a i ja sam mahom opisati dati iskrenu preporuku .Đaba mu njegove1000
  poitivne, kad nema ljudskog i poštovanja prema kupcu. Pozdrav za iskrene kupce i poštene prodavce,a sve ih
  manje i manje,jer glda se ko će koga prevariti. KUCLJAK.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh