Početna » Kupindo » Nova struktura kategorije Mašine i alati

Nova struktura kategorije Mašine i alati

Kupindo odlikuje raznovrsnost ponude  i stalni rast broja predmeta. U prošloj godini, samo u kategoriji Mašine i alati, broj predmeta se uvećao za 46%. Povećanjem broja predmeta nametnula se potreba za promenom strukture kategorije.
Sa početkom 2013. godine počelo je i sređivanje kategorije Mašine i alati i njenih potkategorija. Struktura kategorije i potkategorija je izmenjena i dopunjena. Urađena je dodatna podela prema vrsti i broju predmeta tako da u popunosti odgovara potrebama prodavaca i kupaca. Time je završena prva faza sređivanja. Kategorija Mašine i alati sadrži devet potkategorija, a svaka potkategorija ima svoju podelu. Na samom kraju ovog blog posta nalazi se tabela sa svim izmena.

 Naredna faza obuhvatiće sređivanje obaveznih polja, koja će omogućiti bolji i precizniji opis predmeta, a samim tim i efikasniju pretragu i lakše pronalaženje željenog predmeta.

4 stvari na koje prodavci treba da obrate pažnju i učine da njihova ponuda bude neodoljiva:

 1. Kod imenovanja predmeta najbolje bi bilo da na početku stoji vrsta mašine ili alata, proizvođač i bar jedan podatak iz tehničke specifikacije predmeta (snaga, težina, kapacitet, dužina, brzina itd), na primer “Bušilica Bosch 500W”.
 2. Izbegavajte opisne prideve kao što su “super”, “ekstra”, “nema bolje” jer to kupcima mašina i alata ne znači mnogo, posebno ne majstorima profesionalcima koji najbolje znaju šta je ”super”. Hilti i Gedore su nazivi proizvođača alata, a ne vrste alata. Hilti je poznat po svojim elektropneumatskim alatima, kao što su udarni čekići i bušilice, a Gedore po nasadnim ključevima. I Hilti i Gedore su nazivi koji su uobičajeni za te vrste alata, ali unose zabunu kad se u nazivu predmeta pojave imena dva proizvođača.
 3. Ukoliko je moguće, stavite sliku nalepnice ili pločice na kojoj su ispisane tehničke karakteristike mašine odnosno alata. Električni alat kome u opisu stoji da je neispitan izazvaće sumnju u ispravnost kod kupca, jer teško da će neko poverovati da prodavac nije mogao da isproba alat.
 4. Predmeti, tipa “Nešto”, “Nekakva sklopka”, „Nisam siguran čemu služi” imaju mali procenat uspešnosti prodaje. Ako ne znate naziv predmeta i čemu služi, a na predmetu se nalaze neke slovne ili brojevne oznake, pokušajte da preko vašeg internet pretraživača pronađete podatke za taj predmet.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

 1. Postovanje,
  molim vas barem deset puta sam Vam se obracao sa molbom da Vam je kategorija „elektronika“ u haosu konfuziji a da stvar bude maksimalno losa nalazi se na dva mesta tj. i u rezervni delovi a i u masine i alati….O pravilnoj podpodeli kategorije „elektronika“ i da ne govorim…Isto tako sam rekao da niko tu ne treba da izmislja „toplu vodu“ kada je to na Limundu uradjeno potpuno korektno i pregledno. U prevodu zasto ako je na Limundu dobro uredjena kategorija „elektronika“ sa svojim podkategorijama na Kupindu uporno neko odbija da prihvati da je na Limundu to dobro odradjeno i na Kupindu mrsi pa ne popusta….
  Pozdrav

 2. Poštovani,
  molim Vas da u grupu mašina dodajte „Mašine za obradu metala“ i rešili ste, strugove, glodalice,stabilne brusilice, stabilne bušilice i ostale …ice.
  Unapred se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh