Početna » Limundo » Limundo – inspiracija za novu poslovnu priliku

Limundo – inspiracija za novu poslovnu priliku

Zabavljajući se i trgujući na Limundu, često nailazim na artikle koji mi se čine zanimljivim za početak nekog privatnog biznisa. Još ako je taj posao neuobičajen, drugačiji od ostalih ili ako mu dodamo neku posebnost po kojoj će se izdvojiti, to je odličan znak za jedan novi poslovni početak.

Na primer, prodavci leda, u Beogradu poznatiji pod imenom „iceman“, često se mogu videti kako donose kese leda u restorane, klubove, na privatne žurke itd. Posao za jake ljude, jer često se proda i po nekoliko kilograma leda, koji treba da bude isporučen na traženo mesto. Dok ne steknete dovoljno sredstava za kupovinu profesionalne mašine, za početak posla može da posluži i običan zamrzivač i mnogo kalupa.

Oni koje ne vole fizičke poslove i bliža im je, na primer umetnost, mogu zahvaljujući svojoj kreativnosti i domišljatosti da obične i već poznate proizvode učine posebnim i upečatljivim. Naime, u svetu su sve popularnji prodavci šećerne vune u raznim oblicima. Nisam video da se i kod nas neko bavi time, a možda baš ovaj aparat čeka nekog novog umetnika i njegove kreacije. Zato je prava šteta što aukcija nije postavljena po pravilima Limunda.

Kada smo već kod aparata, koji proizvode slatke i slane zanimacije, na Limundu možete naći i aparate za pravljenje kokica.

Nekada ih je bilo na svakom ćosku, a i danas mi se učini da ih ima prilično, ali kokica nikad dosta, jer one su nezaobilazne u bioskopu, romantičnoj šetnji, druženju sa prijateljima. Ono što posao kokičara može da unapredi i podigne na viši nivo je  ponuda različita od svih drugih. Karamelizovane, čokoladne, prelivene toplim puterom ili sirom pa još i sveže, neodoljive su svakom ljubitelju ove savršene grickalice.

Ako ste vešti u pravljenu kolača i poslastica, ili se već bavite poslastičarskim poslovima vašu ponudu možete obogatiti i uvek rado prihvaćenim kolačićima sudbine. Ovi zabavni zalogajčići rado su prihvaćeni, jer svaku priliku lako pretvore u romantičnu, veselu ili prosto zabavnu. Vama kao veštim kulinarima nedostaje još samo pisaća mašina.

Ovo su samo neke od ideja za koje su me inspirisali artikli na Limundu. Ukoliko vam se moji predlozi čine zanimljivim i inspirativnim, razmislite i o drugim faktorima koji su važni kako bi ovi poslovi postali i uspešni. Krenite u analizu tržišta i kreirajte strategiju za vaš specifičan biznis.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh