Početna » Zabava » Kićenje jelke

Kićenje jelke

Ako ste kao ja jedno veliko dete, koje ima dete, onda se verujem radujete predstojećim praznicima. A ono bez čega ne možemo zamisliti Novu Godinu je jedan poseban ritual, porodični pre svega – kićenje jelke. Sada je pravo vreme da iskoristite vikend, kada je cela porodica na okupu, i krenete u jednu divnu avanturu.

Jelka, prvo što nam treba. Ako ste ljubitelj prirodnih, preporučujem da obavezno kupite sa busenom. Iako ne tako lepa kao prava, ali mnogo praktičnija, jeste plastična jelka. Ja lično sam imala sreću da pre nekoliko godina kupim jednu plastičnu, koja izgleda kao prava. Jedino što je tad u poređenju sa mojoj ćerkom bila velika, danas mi se čini dosta manjom, pa ću verovatno sledeće godine kupovati novu 🙂

Ukrasi, najrazličitijih boja i oblika. Možete pustiti mašti na volju i kititi jelku kako god se vama sviđa.  Kažu da jelka nikada ne može biti kič. Ako ste kreativni i više volite jedinstvene stvari, preporučujem da sami napravite ukrase. Moj savet je da koristite dve boje. Ja sam se opredelila za crvenu i zlatnu.

Ukrasne trake i lampice, bez njih ne mogu da zamislim jelku. Čini mi se da čarolija počinje onog trenutka kada padne veče i kada zasijaju lampice.

Šta god da volite, kako god da okitite jelku, tajna lepote kićenja jelke je u osećajima koji vladaju u tim trenucima. Za trenutak se vraćam u detinjstvo i danas zajedno sa svojom ćerkicom stvaram čaroliju u našem stanu.
Želela bih da svi zastanemo na kratko, da se prisetimo svih lepih stvari koje praznici donose i da prenesemo svojoj deci čari kićenja jelke. Želim i da vidim osmehe na licima. Nadam se da će vam ih ova pesma izmamiti 🙂

I da, ne zaboravite da ispod jelke stavite paketiće za sve koje volite. Nadam se da će biti puno poklona i od vas i za vas.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. Hvala za zvončiće, moj klinac od 18 mes. kad se pesma završi, viče „JOŠ“!

 2. Posle ovog posta definitivno cu okititi celu kucu, a i jelku naravno :). Hvala Milice puno na isnpiraciji :)))

 3. @Ivana @Darko Hvala vam. Baš ste me raznežili 🙂

 4. Svaka cest!!!! Moja devojcica stalno trazi da gleda zvoncice! 🙂

 5. Mi okitili jos pre 10 dana 🙂
  moja curica obozava i novu godinu i novogodisnje praznike pa svake godine okitimo ranije da nam sto duze bude okicena 🙂

 6. hvala milice za zvoncice,moj beban uziva dok ih slusa.a posle ovog cu okititi ne samo jelku nego celu kucu…

 7. Super!
  Moje dete pita da li ima jos neka pesma-video za zvoncice?

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh