Početna » LimundoGrad » Iskoristi PRiliku!

Iskoristi PRiliku!

Učenja nikad dosta. Ako zaista volite svoj posao, dodatna edukacija i druženje sa kolegama iz iste oblasti uvek prijaju. Zato sam ja iskoristila PRiliku da odem na godišnju konferenciju Društva Srbije za odnose sa javnošću pod nazivom: „PRilika 2012 – Komunikacije pred izazovima promena“.

Konferencija u brojkama:

  • 4. po redu
  • preko 180 učesnika iz Srbije i sveta
  • 20 vrhunskih predavača
  • preko 1300 tvitova sa hashtag-om #prilika2012 (od toga skromnih 4%, iliti 52 su moji)

Posebno snažan utisak na mene ostavilo je predavanje jednog od vodećih međunarodnih mislilaca korporativnih i marketinških komunikacija – Majkla Dahlena, profesora na Ekonomskom fakultetu u Stokholmu. Njegova poruka glasi da su strast i konstantno uvođenje inovacija u sve aspekte komunikacija od velike važnosti u poslovanju, jer samo na taj način možete biti prepoznati na tržištu. „Ako ne radite predano i sa strašću, i konstantno ne uvodite inovacije u poslovanje, klijenti se neće zadržati kod vas“. To je upravo onaj put kojim ide i Limundo i dobar je osećaj kada vam to potvrdi i takav veliki stručnjak kao što je Majkl Dahlen.

Pored profesora Dahlena, najjači utisak sa konferencije su definitivno informacije koje se tiču moći društvenih mreža i kako one menjaju tradicionalne medije. Prema podacima PR futuriste Gerda Leonarda, najnovija vest preko Twitter-a u javnost stiže za 23 sekunde, preko televizije za 45 minuta, a putem štampanog dnevnog lista tek za 24 sata.

Posle celodnevnog učenja najviše prija malo druženja i opuštanja sa prijateljima i kolegama – tako je i za učesnike konferencije bila organizovana žurka na temu Dana Republike. PR profesionalci su bili u ulogama madih PioniRa, sa sve crvenim maramama oko vrata. 🙂

Na konferenciji sam stigla i da porazgovaram sa našim priznatim stručnjakom za Internet oglašavanje i PR, Milojem Sekulićem, osnivačem i direktorom agencije Homepage koji je podelio sa mnom svoje utiske o ovogodišnjoj PRilici: „Ovogodišnja PRilika je bila po mom mišljenju „Back to basics“. Povratak PR, tj. komunikacionim korenima ogledao se prevashodno u prva dva predavanja koja su bila generalno komunikološka. To možda i nije loše. Dobro je povremeno zastati, odaljiti se od novih trendova, zaboraviti na jurnjavu za trendovima i posmatrati na čas situaciju sveobuhvatno, malo više teoretski, i pokušati da se sagleda šira slika. Posle godina u kojima su prednjačili prikazi novih servisa ovaj „pogled odozgo“ bio je dobra prilika da se malo zaustavimo i razmislimo. Naravno, ni noviteta nije manjkalo pa sam veoma zadovoljan što sam prisustvovao. Naravno da je i faktor druženja, bilo u cilju saradnje bilo u cilju dobrog provoda, veoma bitan.“

Sve u svemu, ovo je bila jedna sjajno iskorišćena PRilika – mnogo sam toga novog naučila i trudiću se da to znanje implementiram u praksi – a gde drugo, nego na Limundu. Dakle, očekuju vas neka lepa iznenađenja na našem sajtu i društvenim mrežama.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh