Početna » Zabava » Osvrt na Dan Republike

Osvrt na Dan Republike

Nekako mi postade tradicija da napišem neku reč oko datuma kada je nekad bio Dan Republike. Idealna prilika da se osvrnem i vidim šta se izdešavalo od prošlog teksta, da li sam plandovao ili ne. Tj. bila bi idealna prilika da me ne mrzi još i o tome da razmišljam.
Ali ne lezi vraže. Taman sam pomislio na prethodno i jednoglasno usvojio da me mrzi kad mi se to spontano desilo.

Arhiviranje
Kaže meni moja Lela pre neki dan:
Jel znaš da sam tražila neku knjigu koji sam odavno želela da imam. Izguglala sam je kod tebe na Limundu. I ja odem na taj link a ono mi tamo kaže nešto „aukcija koju tražiš više ne postoji„.
* Arhivirana je. Koja knjiga? Jesi probala na Kupindu?
Kako arhivirana?
* Pa arhiviramo aukcije starije od tri meseca. Posle tri meseca nema potrebe više da stoje. Samo nam bezveze zauzimaju mesto i opterećuju bazu. Jesi probala da nađeš na Kupindu?
Nisam. Neću tamo. A što ti reklamiraš konkurenciju?
* Nije konkurencija. To je ista firma samo dva sajta. Jedan je za aukcijsku prodaju, drugi za prodaju po fiksnim cenama…

Dodatna polja i filteri
Tokom analize šta sve ima na Limundu i Kupindu i kakva je razlika između jednog i drugog pošaljem joj  dva linka. Jedan ka jednoj meni omiljenoj aukciji (na žalost završenoj) i ka jednom predmetu na Kupindu. Kao da bih dočarao razliku između jednog i drugog sajta. Aukcija je „Sexy kostim đavolice„, a predmet „Baba mrazica“ (i ovo je kostim). Oni koji me znaju rekli bi da je tako nešto i očekivano od mene. Iako je to istina neću se složiti sa njima.
Kaže Lela „Može!“ I taman su počele da se po mojoj pokvarenoj mašti roje raznorazne prljave misli, kad eto ti otrežnjenja.
A koji je ovo broj? Koja veličina?
* Ijaoj životeeee…
Ja se dva-tri meseca bavio dodatnim poljima a sad je teško i da se pogleda da li ta informacija negde piše (normalno da joj ovu rečenicu nisam rekao nego je samo pomislio).

Posle sve te priče nisam mogao a da ne pogledam šta se sve izdešavalo u proteklih godinu dana. I eto, da bacim i ovde par podataka. Neki to vole vruće, a neki vole i podatke.

 • Pre dve godine sam u svom tekstu „Tog 29.11.2010. godine…“ napisao da smo „prešli tu magičnu cifru 3000“ online korisnika. Sada smo stigli do cifre od 7000 online u istom trenutku. Više nego duplirano.
 • Na Kupindu davno prešli cifru od pola miliona predmeta.
 • Broj aktivnih članova oko 300 ‘iljada.
 • Kako Google Analytics javlja, prešli smo cifru od 200 ‘iljada poseta u jednom danu na Limundu, i 100 ‘iljada poseta na Kupindu.

Pa, malo li je?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Nije malo! Partijski druze Vladan! 🙂

  Btw, odlican txt…

 2. nista nisam razumela?!
  gde je tu sladoled :D?!

 3. zaista pravi tekst i prigodan i poučan naročito za mlađe naraštaje da bi bolje shvatili Dan Republike

  moreeeeeeeeeeeee

 4. Kupino je pretrpan. Previshe predmeta. Od toga jako puno sa previsokim i naduvanim cenama. Ima li neke sanse da se to malo uredi? Da se ogranichi vremenski stajanje predmeta na kupindu?

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh