Početna » Zabava » 5 trikova za osveženje stana

5 trikova za osveženje stana

Stigla nam je jesen. Verovatno ste  sklonili letnje stvari i spremili zimske za hladne dane koji stižu. Kažu da će biti veoma hladno pa ćemo verovatno biti mnogo više kod kuće. Kako biste napravili svojim bližnjima i sebi veći užitak, možete svoj topli dom učiniti lepšim i prijatnijim nekom promenom.
Svoj životni prostor možete vrlo jednostavno osvežiti nekim novim komadom nameštaja, novom zavesom, tepihom, lampom ili prosto novim razmeštajem.
Evo par mojih predloga šta možete promeniti u svom stanu:

 1. Rešite se suvišnih stvari
 2. Promenite raspored
 3. Osvežite zidove
 4. Novi detalji na policama
 5. Ozelenite vaš prostor.


1. Rešite se  suvišnih stvari
U jednom od prethodnih blogova  smo pisali kako se možete osloboditi suvišnih stvari i tako zaraditi novac za neki novi komad nameštaja ili za par novih detalja koji će osvežiti vaš životni prostor. Možete prodati neku staru komodu koja vam više nije potrebna a kupiti na primer novu podnu lampu koja će ukrasiti i osvetliti vašu dnevnu sobu.

2.  Promenite raspored
Feng shui  –  sigurno ste čuli za brojne  knjige koje su napisane na ovu temu a tiču se svakodnevnog života. Tako u jednoj od ovakvih knjiga možete potražiti pomoć u vezi uređenja svog prostora.  Iznenadiće vas kako samo nov i bolji razmeštaj stvari u stanu može da načini pozitivnu promenu u vašem domu.

3. Osvežite zidove
Možete promeniti boju zidova u stanu, budite kreativni i hrabri za nešto novo;  to ne mora biti neka fluoroscentna boja ali može biti neka potpuno nova nijansa koja ide dobro uz vaš nameštaj. Evo kako izgleda zid u našoj dnevnoj sobi sada kada je sve prilagođeno detetu.

Išarani zid

Išarani zid

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaše dete možete obradovati i omiljenim junacima na zidu ili na plakaru.
Ukoliko nemate dete koje će vas ovako iznenaditi, možete i vi crtati po zidu, promeniti tapete ili možda staviti neke prigodne stikere za zid.

stiker Pepa prase

stiker Pepa prase

4. Novi detalji na policama
Vaše police možete obogatiti nekim novim naslovom u kome ćete uživati tokom zime .  Možete promeniti fotografije u ramovima i ulepšati police sebi dragim licima. Ako ste bili na moru,stavite fotografije na kojima ste uživali sa sebi dragim osobama i sigurno će vam biti toplije i u domu i oko srca.

 

5. Ozelenite Vaš prostor
Vaš dom možete osvežiti cvećem ili novom kućnom biljkom.  Vikendom kada idete na pijacu obradujte sebi dragu osobu ili sami sebe nekim cvećem, zašto da ne.  Raznobojne saksijice sa cvećem uneće dodatne boje i obogatiti vaš prostor. Sama  briga o cveću će vas opustiti a dom učiniti lepšim. Ja vam preporučujem drvo novca, možda vam se posreći .

Moj dom je ove jeseni oplemenjen životinjom, kupili  smo ribicu, prvog kućnog ljubimca naše devojčice. Dobila je počasno mesto na klaviru i imamo pravi mali ritual oko hranjena iste.

Sad štedimo novac od prodaje starih i suvišnih stvari na Limundu za veliki akvarijum koji  će biti Novogodišnji poklon našoj ćerkici.

Ako imate uslova za ovako nešto neka to bude 6 – i i najlepši trik za osveženje stana.  Ako ne, na Limundu možete naći razne stvari koje po pristupačnim cenama  možete kupiti za Vaš dom i ulepšati ga.
Budite kreativni, pustite  mašti na volju  a za sve ostalo tu je Limundo. Uživajte!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Ja menjam ceo stan:)
  http:www.barakuda-imagination.blogspot.com

 2. Sjajan blog. 🙂

 3. Korisno.Hvala.

 4. ja isto imam plan da zamijenim cijeli stan za kuću izvan grada. 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh