Početna » Kupindo » Sibirska aronija, ljubimica pretraživača

Sibirska aronija, ljubimica pretraživača

Svi ste već čuli za ovu sibirsku borovnicu čuvenu po svojim lekovitim svojstvima. E baš ta borovnica uporno se potkrada u našim statističkim podacima – sadnica aronije jedan je od najprodavanijih predmeta sa lageraključna reč aronija na listi je najtraženijih na Kupindu; dva put smo je spomenuli u ovom blogu i sada nam svakog meseca donosi posetu sa Google-a.

Ali nije čudo. Ključna reč aronija u Google pretraživaču ukucavana je 49.500 puta u poslednjih mesec dana, sa tendencijom rasta. Sa druge strane je pola miliona predmeta na Kupindu, među kojima su se naravno našle i sadnice, semena i proizvodi od aronije. A čudni su algoritmi Google-ovi. Možda će vas odvesti na Kupindo.com, a možda su vas doveli do ovog blog posta.

Zbog ovako velikog interesovanja za sibirskom aronijom, daćemo vam odgovore na nekoliko često postavljenih pitanja.

 

Kako doći do aronije?
Verujemo da je najbolji i najjeftiniji način da je sami zasadite. Ova vrlo zdrava biljka lako se sadi i održava, a otporna je na niske temperature. Stoga je pogodna i za početnike u baštovanstvu.

Gde kupiti sadnice aronije?
Sadnice aronije, seme ili suve bobice možete da kupite na Kupindu, pogledajte ovde punudu aronija. Cena varira od 350 do 400 dinara za sadnice, odnosno 150 do 200 za seme.

Kada se sadi aronija?
Aronija može da se sadi gotovo cele godine, ipak najbolje je posaditi sadnice u jesen kada im opadne lišće.

Buzz koji interentom širi jedna borovnica, mene je osvojio. Do kraja meseca u mojoj bašti biće nekoliko sadnica aronije.  A ukoliko se i vi odlučite da uzgajate ovu plemenitu biljku, slobodno se obratite iskusnim prodavcima sadnica na Kupindu, kao što su maki22782 i zorica26. Oni su se već pobrinuli da detaljno opišu sve osobine aronije, a verujemo i da mogu da vam daju dobar savet oko uzgoja.

Proverite zašto kažu da je aronija biljka budućnosti.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Bojan Prangovski

    imam seme aronije kako da pocnem sa ovo seme kako ide sa procedurom kako da se posadi to seme jer mozete da mi objasnite hvala vam puno

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh