Početna » Kupindo » Prebaci na Kupindo i prodaj po fiksnoj ceni

Prebaci na Kupindo i prodaj po fiksnoj ceni

Kupindo i/ili Limundo? Oba protala imaju svoje prednosti i predstavljaju kanale prodaje kojima treba prilagoditi predmete.
Koji  kriterijumi mogu biti presudni prilikom odabira? Da li je to vrsta predmeta, cena, hitnost prodaje…

Na Limundu, najduže trajanje aukcije je 10 dana. Posle koliko ponavljanja treba odustati i okrenuti se prodaji po fiksnoj ceni? Verovatno svaki član ima drugačiji odgovor na ovo pitanje. U čemu je čar Limunda? U bidovima, nadmetanju, čekanju kraja aukcije, kazaćete. A šta ako jedan od ovih elemenata izostane? Ako se i na Limundu predmeti prodaju po fiksnoj ceni, samim tim što bivaju prodati jednom i jedinom ponudom? To znači da je cena po kojoj smo predmet prodali, u stvari, fiksna. Za ovakve predmete, Kupindo predstavlja bolje rešenje za prodavce.

Zbog toga smo odlučili da vratimo opciju prebacivanja aukcija sa Limunda na Kupindo. Dugme za prebacivanje se nalazi u delu Moj Limundo >> Aukcije koje prodajem >> Završene, a moguće je prebaciti prodate i neprodate predmete sa aukcije. Zbog prirode kataloške kategorije na Kupindu, aukcije koje su se nalazile  u potkategoriji Muzika na Limundu nije moguće automatski prebaciti, kao ni aukcije koje su se nalazile  kategoriji Ostalo. U sekciji Pomoć na Kupindu nalazi se detaljno objašnjenje procesa prebacivanja predmeta.

Ukoliko se ipak odlučimo da predmet sa Kupinda vratimo na Limundo, automatsko prebacivanje neće biti moguće. Uvek jednostavno možemo obrisati ili deaktivirati predmet na Kupindu i postaviti kao novu aukciju na Limundu.

Možemo li ovakvom taktikom unaprediti prodaju? Naravno. Ipak, važno je da napravimo razliku između Limunda i Kupinda, da shvatimo njihove suštinske razlike i na osnovu toga planiramo prodaju na svakom portalu posebno.

Kupindo ili Limundo? Imate li taktiku za odabir predmeta – šta prodajete na aukciji,
a šta po fiksnoj ceni? Podelite je sa nama i sa ostalim prodavcima.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Ovo je odlicno sto ste vratili ovu opciju. Bilo je glupo sto ste je uopste i ukidali, ali to sto je vracena je za svaku pohvalu.

  2. Hvala Bogu!

  3. Kao u stara dobra vremena,bravo, i bilo bi lepo ipak da se vrati dugmence kad hocemo predmet sa Kupinda vratimo na Limundo (kao i ranije)Pozdrav

  4. Slazem se sa Larpurlar,stalno uvodite neke promene i mi stalno premestamo brdo predmeta,te sa Limunda na Kupindo,te sa Kupinda na Limundo..
    Stvarno bi nam mnoogo olaksali tim „dugmicima“ na oba sajta 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh