Početna » Zabava » "Petliću pevaču" ili pripreme za školu

"Petliću pevaču" ili pripreme za školu

Sećate li se ove pesmice iz Bukvara? Petlić đaka prvaka jasnim glasom budi pre ptica, dece i ljudi, narodski rečeno ranom zorom, da ne zakasni prvi dan u školu. Meni je baš ova pesmica, a i mnogima, asocijacija za polazak u školu. Roditelji koji još nisu krenuli u kupovinu školskog pribora, nemaju puno vremena, jer školska godina počinje za 15-ak dana.Nova školska godina donosi novu sredinu, druženja, ali i obaveze. Roditelji se suočavaju sa velikim pripremama i, reklo bi se, imaju veću tremu od dece. Poslednjih mesec dana u novinama mogli smo da pročitamo razne spiskove potrebnog školskog materijala za osnovce i srednjoškolce. Možda je najveći udar na roditeljima đaka-prvaka, za koje je nabavka potrebnog školskog pribora novina, te nisu ni svesni koliko će uticati na njihov kućni budžet.

Očekuje ih kupovina rančeva, sveski, knjiga, pernica, olovaka, ali i kupovina odeće i obuće.  Treba napraviti balans između želja i mogućnosti: deca tačno znaju šta im se dopada, a šta ne. Kakve patike žele, koji ranac im se dopada… Pokušaćemo da roditeljima makar malo olakšamo i damo mogućnost izbora i spisak neophodnog materijala.

Od velikog izbora školskog pribora na Kupindu možete izabrati rančeve – za devojčice sa likovima popularnih Winxica ili Hello Kitty, a za dečake uvek popularni Spajdermen ili pak Ben Ten. Pregledajte kompletnu ponudu, verujemo da možete naći ranac idealan baš za vaše dete, po povoljnoj ceni.

Ono što će deci svakako trebati jesu sveske (velike, male, notne) i uvijači za njih. Tu je naravno i pribor za pisanje i crtanje – biće vam potrebne i olovke, bojice, flomasteri, a sve to će dete nositi u pernici. Kreativnost će izraziti crtanjem i slikanjem – trebaće im vodene boje, tempere, blok za crtanje.

Ako vam se nije zavrtelo u glavi čitajte dalje: neophodni su vam udžbenici i lektire. Detetu ćete nabaviti i lenjire, trouglove, šestare, a nemojte se iznenaditi ukoliko u toku školske godine bude neophodna kupovina i nekog muzičkog instrumenta npr. flaute.

Nadamo se da smo malo pomogli i smanjili vaše troškove ovim linkovima gde možete kupiti neophodan školski materijal povoljnije nego u radnjama. Za kraj, roditeljima želimo uspešnu kupvinu, a đacima, naročito prvacima, srećan i uspešan polazak u školu uz pesmicu:

„Petliću pevaču
sutra me probudi,
pre nego što ptice
iz gnezda poskaču,
pre dece i ljudi
vikni glasom jasnim
prvi dan u školu
da ti ne zakasnim.“

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

 1. “Petliću pevaču
  sutra me probudi,
  pre nego što ptice
  iz gnezda poskaču,
  pre dece i ljudi
  vikni glasom jasnim
  prvi dan u školu
  da ti ne zakasnim.”

  kako su to lepi stihovi… podsetiše me na osnovnu…

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh