Početna » Kupindo » Knjige su HIT

Knjige su HIT

„Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu“, kaže latinska poslovica.  Istina ili ne, moje skromno mišljenje je da čitanje razvija maštu (važno je za decu, ali i odrasle), širi vidike, život čini kvalitetnijim i lepšim.
Da li ste znali da se u ovom trenutku na Kupindu prodaje oko 100.000 knjiga? Pored beletristike, možete pronaći i izdanja na stranim jezicima, stručnu literaturu, kao i knjige za decu. Ima svega – od starih, kolekcionarskih primeraka pa sve do najnovijih izdanja.

Već smo pisali o tipologiji ličnosti i poklonima za njih. Ako bismo malo pažnje posvetili ovoj podeli, mogli bismo za svaku od njih pronaći odgovarajuće knjige.

Lav: aktivan, samouveren, traga za promenom, zahtevan, rizikuje, takmičar. Naši predlozi za poklon lavu su: Mali princ ili Na Drini ćuprija,

Majmum: fleksibilan, eksperimentiše, društven, saosećajan, zabavan, prilagodljiv, prijateljski. Ovakvoj osobi poklonite Eldorado ili Prohujalo sa vihorom.

Slon je praktičan, rezervisan, nepristrasan, analitičan, metodičan, pravedan, nepokolebljiv. Darujte Jesenjina ili Miku Antića, nećete pogrešiti.

Delfin je učtiv, idealista, poverljiv, lojalan, uviđavan i od pomoći. Zbog toga su Razum i osećajnost ili Peto dete knjige u kojima bi ovakve osobe uživale.

Ukoliko vam se naši predlozi učine previše klasičnim ili neodgovarajućim pretražite Kupindo i pronađite idealnu knjigu koju ćete poklonti.  Na Kupindu možete pronaći npr.  Hajduka u Beogradu, ali i knjige koje su trenutno vrlo aktuelne kao što je Pedeset nijansi siva.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

 1. Šou program.
  „Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu“, odnosi se na onog koji je pročitao samo Bibliju. Čuvena latinska izreka se odnosi na to…Pa samim tim početak ovog bloga texta deluje neozbiljno!
  🙂

 2. @BebaBeba
  hvala na komentaru.
  Ne mogu da se složim sa vama da je primena latinske poslovice
  „Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu“ šou program
  i da deluje neozbiljno.

  Bez obzira što se ne primenjuje u svom izvornom značenju,
  aktuelna je i danas. To što se u vreme nastanka
  odnosila na Bibliju, ne umanjuje njenu mogućnost primene
  u 21. veku.

  Kao i kod mnogih drugih latinskih poslovica izvorno značenje
  nema puno smisla. Na primer, „Sve svoje sa sobom nosim“, danas
  se prilikom primene odnosi i na materijalne stvari, a ne samo
  na ono što nam je u „u glavi“.

 3. Oprosti, BebaBebo, ali pomenuta sentenca odnosi se na neophodnost postojanja opreznosti u odnosima sa uskogrudim osobama tj. licima bez dovoljno širine, načitanosti, dubljih shvatanja…Latini su još tada shvatali važnost širine u rasuđivanju i ponašanju i isticali značaj obrazovanosti. Ovde se to još uvek nipodaštava.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh