Početna » Kupindo » Živo, življe, najživlje

Živo, življe, najživlje

Na Kupindu nikad nije dosadno. Svakog minuta na njemu se nešto desi.
U proseku, dnevno se 7.000 puta doda predmet u listu želja.
Preko 65.000 predmeta imaju lager.
Svake minute se kupi barem jedan predmet.

Članovi našeg tima to znaju, ali ne i posetioci sajta.
Stoga smo rešili da promenimo stvari i dodamo malo živosti.

Kako?

 1. Dodavanjem sekcije „Kupindo uživo
 2. Uvođenjem mogućnosti dodavanja You Tube snimka u opis predmeta


Kupindo uživo će  izgledati ovako:

Kupindo uživo

 

Na zahtev što prodavaca što kupaca uveli smo
opciju dodavanja You Tube embed u opis predmeta.
Cilj: bolji opis predmeta, veća vrednost predmeta u očima
kupca, veći broj pregleda predmeta i kao rezultat svega toga
bolja prodaja. Opcija će biti dostupna u drugoj polovini nedelje.

You tube embed na predmetu

You tube embed na predmetu

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

24 Komentari

 1. Nakon sto sam vam 10ak puta sto na forumima, sto ovako predlozio da nam omogucite ovo, zelja mi se izgleda konacno ostvarila 😀 Prava stvar, koja ce da omoguci mnogo sigurniju, laksu i pametniju kupovinu

 2. Dobro ste se setili. Konkurencija je čudo!

 3. Fala bogu…

 4. Super stvar a i super masna cena od 499 dinara za korišćenje reklamiranja samo jednog predmeta na You Tubeu gde će se taj link sa you tubea objaviti na kupindu i to na stranici ponude tog jednog predmeta kojeg prodaje prodavac.
  Zbog velike cene od toga će možda imati koristi samo prodavci koji svakodnevno prodaju dosta predmeta ali ako im se bude ta vrsta reklame isplatila.Da bi svi prodavci u tome imali koristi ta usluga nebi smela da košta više od 100 dinara.

 5. Olga Mirković-Maksimović

  @Mileva Forum: opcija i nije namenjena povremenim prodavcima već upravo profesionalnim prodavcima ili onim sa velikim obimom i robom sa specifičnim karakteristikama i onom koja ima lager. Cilj i jeste da proizvodi budu takvi da se ulaganje od 499 dinara isplati a to je moguće većinom kod razne vrste Tehnike, računara i opreme, skupljih satova i sl. kategorija sa naglaskom na predmete koji imaju lager.

 6. 500 dinara ?!?!!?!
  koliko ste vi gladni para…

 7. A ima li „YouTube“ ikakve koristi od tih 499din..Dali „YouTube“ zna da se snimci koji se postavljaju od strane Kupindo Tima naplacuju ??

 8. Potpuno se slazem. Cena je MNOGO MNOGO visoka! Bas su preterali, !!!Bar da je 200 din. bilo bi mnogo pristupacnije svima.

 9. Da li se postavljaju snimci sa You tube-a koje sami izmontiramo ili možemo koristiti bilo koji snimak vezan za taj predmet koga pronađemo na You Tube -u

 10. Olga Mirković-Maksimović

  Prilikom postavljanja You Tube snimaka je neophodno voditi računa da onu ne krše autorska prava. Pravila Limunda se odnose i na snimke koji se embed-uju. Dakle, idealno je da je snimak autorsko delo prodavca, ukoliko nije, ne sme da krši autorska prava kreatora.

 11. ma 1000 dinara ste trebali da stavite…miiislim strasno kolko ste gladni para!

 12. Mislim stvarno gospodjice Olga Mirković-Maksimović, vi ocigledno zivite u oblacima i dalje mastate da neko ima marzu od 30-50 % pa mu se to isplati .

  Slusajte me sad jako dobro . Marza na racunarskoj opremi koja je vredna za prodaju iznosi od 5 % do max 10 % ko radi sa vise je uvaljuje daleko preko cene i on ne koristi ovaj vid usluge iliti web servisa za prodaju jer naravno da ce mu cena biti neverovatno veca i niko nece kupiti istu stvar za vise para.
  Ovde ne pricam o periferijama i glupostima tipa podloga za mis i jeftine tastature ali i ja koji imam lager necu prodavati niti koristiti ovo jer jednostavno NE VREDI TIH PARA !

  primer monitor sa ubedljivo najnizom cenom na trzistu
  18.5″ mp cena 6999 din – vasih 2 % (= 140 din) =6859
  ulazna cena 6805 din
  znaci razlika tj moja zarada je 54 din po monitoru
  znaci ja treba da prodam jos 10 monitora da bi isplatio vasu „taksu“ gde bi imali fensi embeded video od proizvoda koji ljudi i sami mogu da potraze na youtube-u da bi videli kako mozda izgleda pod drugacijim uglom.

  A brutalna istina je da se i po toj ceni prodalo samo 6 komada sto znaci da se ovaj vid reklame kao dodatni bonus NE ISPLATI !

  Zaista bi voleo da se ovo objavi jer je licni primer koji lako moze i da se utvrdi jer sam iste i prodavao po toj ceni

  e sad bonus je jos taj sto 2% vasih na 6990 nije 139.8 din nego 153 din pa se na kraju ja pitam ko je ovde lud ili mu digitron ne radi .

  I na kraju.
  Gospodo draga, vi ovu opciju uvodite kako bi ste pospesili prodaju i na taj nacin povecali broj prodatih predmeta a ne kako bi ste od prodavca u startu uzeli sto vise para , a to da li ce on nesto da proda vas i nije bas mnogo briga.
  Zao mi je sto ispadne da pisem poruku iz revolta , al to tako ispadne kad neko pokusava da bude pametan u oblasti gde nema iskustva.

  samo me nemojte terati da pocnem pricu u o LAGERIMA u Srbiji i koliko je cena fixna i nepromenljiva.

 13. Čini mi se da je dodatno naplaćivanje potpuno nepotrebno,Nerazumem zašto to dodatno naplaćujete,kad je i Vama u interesu da se roba prodaje jer od toga i vi imate korist.

 14. Olga Mirković-Maksimović

  @Dejan: zato što takav sistem je potrebno razviti, održavati i kontrolisati a za to su potrebni resursi.
  @Cobra: veoma je jednostavno: kome se ne isplati ne mora da koristi. Opcija nije obavezna i apsolutno se slažem da je za neke vrste artikala neisplativa. Za te artikle je jednostavno ne treba koristiti. Na svakome je da izračuna šta mu se i koliko isplati.

 15. Pa svi embeded snimci imaju reklame od kojih Youtube odnosno Google zaradjuje.

 16. Da li mogu da se prikažu samo proizvodi sa video zapisom?

  Da li je podržan samo YouTube?

 17. Olga Mirković-Maksimović

  Podržan je samo You Tube pomoću opcije Embed.
  Ako je na video zapisu samo proizvod naravno da možete da ga prikažete.

 18. Htedoh pitati, da li postoji opcija u pregledu robe na kupindu, da se izlistaju samo oni proizvodi koji imaju video zapis?

 19. Olga Mirković-Maksimović

  @Nikola: planirano je puštanje takve opcije. Potrebno je da broj artikala koji imaju tu opciju dostigne minimalnu kritičnu masu – otprilike 20.

 20. Draga Olga,
  Dozvoljeno je u tekstu opis predmeta staviti link ka sličnom predmetu koji isti kupac prodaje.

  Primer:
  Naslov aukcije: „Bicikl Peugeot 24 brzine“
  Tekst oglasa: „Nov bicikl, 24 brzine i prednje suspenzije Shimano.“
  A u nastavku teksta malkice dodamo ono što je logično da čoveku treba uz lep i (skup) bajk, sa direktnim linkovima ka našim aukcijama, da olakšamo kupcu:
  „Kod nas također možete povoljno nabaviti i delove za Peugeot bicikle:
  * Peugeot sedišta -> http://www.kupindo.com/kupovina/predmet/222333444
  * Peugeot kočnice -> http://www.kupindo.com/kupovina/predmet/444556677
  Složićete se da je to korektno.

  E sad pitanje 🙂
  Da li je po Vama korektno da na YouTube snimku 70-80% prostora zauzme predmet prodaje, a da su u dnu vrte sličice-baneri koji kupca asociraju na slične predmete koje može naći kod kupca? Potpuno ista stvar kao gore pomenuti dodatni tekst, samo nije tekst nego malecke sličice (amortizeri, kočnice, svetla) koje trčkaraju levo-desno.

  (efekti seminara nisu u vetar otišli :)))

 21. Draga Olga,

  Da li možeš poslati par korektnih primera, da bih video kakve video zapise postavljaju korisnici za svoje predmete?

  Unapred hvala!
  Nikola

 22. Olga Mirković-Maksimović

  Drago mi je da se efekti seminara vide i na to smo posebno ponosti. Što se sistema preporuka tiče to što ste rekli nije logično i radi se na podešavanju sistema. Važno je da razumete za sistem preporuka: kako bi postao dobar mora da se štima „na živo“ dakle dok sistem radi.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh