Početna » LimundoGrad » Zašto je Limundo (ekološki) zelen?

Zašto je Limundo (ekološki) zelen?

Da li ste znali da je za proizvodnju jednog A4 papira potrebno 10 litara vode?
Da jedan zaposleni godišnje odštampa 10 000 takvih papira i tako uništi skoro jedno drvo?

Limundo boja nije slučajno zelena!

Pored toga što je Limundo logo zelen (ideja za logo je asocijacija na limetu, a ne na limun) može se reći da Limundo od početka vodi računa o očuvanju životne sredine.

Limundo koristi razne informacione sisteme za vođenje svog poslovanja. Ti informacioni sistemi omogućavaju smanjenje papirne dokumentacije i njeno prebacivanje u elektronsku. Kao prvo tu je Limundo admin softver u kome se prikupljaju i obrađuju svi podaci u vezi sa korisnicima, aukcijama, predmetima, kupovinom, prodajom… Svi ovi podaci su dostupni u elektronskom obliku i lako se dele između članova tima, tako da ne postoji potreba da se štampaju, što štedi oko 50 listova papira dnevno.

Dalje, koristimo poseban softver za kolaboraciju i upravljanje projektima koji omogućava vođenje sastanaka i zapisnika u elektronskom obliku i lako upravljanje ovim podacima. S obzirom na to da Limundo broji 44 zaposlena, ovakav način vođenja dokumentacije štedi još oko 100 do 200 stranica papira dnevno.

Sam način kupoprodaje na Limundu i Kupindu je po svojoj prirodi baziran na elektronskom poslovanju, tako da se ne izdaju priznanice i računi, a sva razmena podataka se vrši preko Limundo/Kupindo poruka. Tako štedimo oko 10 000 odštampanih priznanica/poruka dnevno (imajući u vidu obim prodaje).

Na godišnjem nivou sačuvamo na desetine drveća (Limun(d)ovih, naravno;)).

Za očuvanje planete!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh