Početna » Sigurnost » 10 preporuka za bezbedniju e-trgovinu

10 preporuka za bezbedniju e-trgovinu

kako-da-postavim-aukciju1. Ako ste prvi put u eletronskoj trgovini, počnite sa manjim sumama. Kad već imamo sve od igle do lokomotive, nemojte se odmah hvatati za lokomotivu.
2. Važno je pažljivo pročitati opis predmeta i proučiti karakteristike. Pravo vreme za to je PRE licitiranja.
3. Utvrdite uslove kupovine i troškove transporta pre licitiranja. Steknite celovitu sliku o transakciji.
4. Ako ponuda izgleda previše dobro, budite oprezni. Limundo je pun sjajnih ponuda, ali prevelika razlika između cene i vrednosti poziva na budnost.
5. Nikada nemojte prihvatati ponudu obavljanja transakcije van Limunda. To je praktično poziv na prevaru.
6. Pratite ocene i komentare ocena članova. Na osnovu njih možete bolje upoznati prodavca.
7. Nemojte navoditi lične podatke u svojim porukama. Lozinke i brojevi kreditnih kartica su osetljivi podaci koji mogu biti zloupotrebljeni.
8. Dobra ideja je raspitati se, pre nego što uplatite, o uslovima isporuke, garanciji i potencijalnoj zameni neispravnog predmeta. Što je situacija jasnija, manje je mogućnosti za nesporazum (ili prevaru).
9. Ukoliko dođe do spora, pokušajte da ga rešite dogovorom. Nisu svi problemi prevare, pa se mnogi mogu rešiti uz malo dobre volje ili uz pomoć Limundo korisničkog tima.
10. Obavestite Limundo korisnički tim ukoliko primetite nešto što ukazuje na nepravilnosti. Pomozite nam da vam pomognemo.

Podsećanje: Limundo nije prodavac. Mi samo kreiramo tržište.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

  1. jovanovic erdoglija jelena

    ima raznih prevaranata ovde,treba ih samo provaliti;)

  2. NOvi sam korisnik na limondu sta da kazem sve pohvale.

  3. postexpres je los, ukoliko hocete da vam roba stigne odmah sledeci dan saljite beksom, naj povoljniji su i naj tacniji, inace za limundo sve pohvale

  4. kako izgleda?bila crvena boja?cena?

  5. Dosta sam kupovao na Limundu i Kupindu i mogu reci da su sve sluzbe koje dostavljaju robu uglavnom LOSE! Postexpress je najbolji, bar ostave paket u posti i mogu da odem i da ga podignem. Aks, Beks, Treks i kako li se vec zovu, su svi od reda foliranti. Ne umeju ni interfon na ulaznim vratima da koriste! Uzas! Zovu me iz kola da dodjem u susednu ulicu i preuzmem paket. Gospodin kaze da nema gde da se parkira????
    Ocene koje dobijaju prodavci nikako nisu merilo kvaliteta. Prodavac sa 101% pozitivnih mi je uvalio djubre. Kada sam ga prijavio Limundo gospodjica mi je odgovorila: „Ubuduce pazite od koga kupujete!“. Nisam mogao da verujem, pa je od tada za mene Limundo uglavnom MRTAV!!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh