Početna » Sigurnost » Limundo prevara – šta, kako i zašto

Limundo prevara – šta, kako i zašto

Koliko puta ste se zapitali kolika je šansa da se na Limundu desi prevara
i ko bi mogao da stoji iza toga?

Koliko je zaista prevara u okviru Limunda?
Koliko je to ozbiljno i šta Limundo preduzima da do toga ne dođe?

Prvo, odgovor na pitanje: „Koliko je prevara na Limundu?“.
Manje od 0.01% svih obavljenih transakcija. No, to ne umanjuje njihov značaj.
Za prevarene, to je velika stva
r
i žele da se problem reši što je moguće pre.

Pitanje koji nam svaki član postavlja jeste šta ćemo mi da uradimo da ga zaštitimo.
Kakva je naša reakcija?

Važno je da se razume da je proces zaštite podeljen na 3 etape:

 1. Prevencija
 2. Šta kada se prevara desi – reakcija
 3. Period nakon prevare – kako učiti na sopstvenim greškama.

Prevencija

 1. Korisnički servis Limunda radi od 08 do 24h svih 7 dana u nedelji.
  Broji 20 članova koji su pre svega posvećeni pomoći korisnicima i njihovoj edukaciji.
 2. Sekcija saveti je osmišljena tako da članovima, pogotovo novim, omogući lako čitljive savete koji će im pomoći da obave sigurnu kupoprodaju. U standardnim porukama koje jesu deo sistema registracije se skreće pažnja na pravila i na savete u vezi sa bezbednom trgovinom.
 3. Oformljen je poseban tim u okviru Limundo kompanije čiji je zadatak da se bavi prevencijom prevara. Sastavljen je od psihologa, osoba iz korisničkog servisa,
  IT tima i pravnika.
 4. Osmišljena je usluga Limundo Cash čija je suština upravo zaštita
  svih u procesu trgovine.
 5. Pravilima su uvedene posebne mere čiji je cilj zaštita kupaca od prevara.

Šta kada se prevara desi – reakcija

 1. Odmah se zatvara nalog članu koji je izvršio prevare i
  suspenduje se sa Limunda.
 2. Uz konsultacije sa oštećenima, advokatima i policijom odlučuje se
  da li se pokreće krivična prijava protiv člana koji je izvršio krivične radnje,
  od strane Limunda ili oštećenog.
 3. Limundo nadležnim organima, po službenom zahtevu,
  dostavlja sve neophodne podatke za vršenje istražnih delatnosti.
  Po potrebi i zahtevu dostavlja i dokazni materijal.

Period nakon prevare – kako učiti na sopstvenim greškama.

 1. Analizira se do tančina svaki slučaj prevare posebno i na osnovu toga
  se dorađuje ceo sistem.
 2. Na osnovu podataka do kojih smo došli u razgovoru sa prevarenima radi se dorada sistema detekcije sumnjivih članova i sistem postaje jači i sigurniji.

O Limundo prevarama su pisali i sami članovi iz svog ugla i iskustva:

Nedoumice u vezi sa radom API sistema i isplate novca

Član nikada nije zatražio isplatu novca sa tog korisničkog imena.
Nalog mu je suspendovan zbog dugovanja prema Limundu.
Sve što je potrebno da uradi jeste da klikne na dugme „Isplati“ i novac će mu biti isplaćen. Obavešten je o tome.

Problemi sa licitacijama

Sistem Limunda je živ i kompleksan. Potrebno je prilikom učešća voditi računa o mnogim stvarima. Ako ste novi prodavac, tu su ograničenja sistema zarad bezbednosti. Kada kupujete, takođe postoje ograničenja koja su tu da zaštite prodavce. Dozvoljeni minus postoji kao opcija koja treba da omogući članovima lagodniju trgovinu. Nažalost, za uplate Limundo kredita sa različitih mesta, potrebno je različito vreme da legnu na Limundo račun. Stoga je neophodno da vodite računa o vremenu isteka svojih aukcija (a ne samo onih koje pratite) i potrudite se da uvek budete u plusu ili na nuli.
U suprotnom vam se može  desiti da propustite za vas važnu aukciju.

Šta kada me suspenduju, a imam novca na računu

Sve što je potrebno da član uradi jeste da zatraži isplatu novca na svoj tekući račun.
Član je obavešten o svojim pravima i načinima za njihovo ostvarenje.

Kada licitiram, uvek me neko prestigne u poslednjoj sekundi

U pitanju je regularno nadmetanje na aukciji koje smo nazvali Limundo agent.
On je uvek aktivan i nije moguće isključti ga. Više o njemu u sekciji Pomoć.

Naš razgovor na temu prevara na Limundu je tek počeo. Vi svakako uočavate određene zakonitosti, pravila ili ponašanja koja su nama promakla. Ukoliko želite nešto ispraviti, dodati neke činjenice ili razmeniti iskustva, ovaj tekst i blog vam stoje na raspolaganju.
Važno je razumeti da smo radili i radimo sve što je u našoj moći da Limundo bude bezbedno mesto za trgovinu. Za rešavanje problema je uvek potreban dijalog između nas i korisnika. U slučaju prevara u proces se uključuju i Policija, advokati, Tužilaštvo i potrebno je i sa njima razgovarati. Procesi traju dugo i neretko su veoma mukotrpni za sve koji učestvuju u njima. Ipak trudimo se da ne zaboravimo da je pravda spora, ali dostižna.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

54 Komentari

 1. A sta ako se desi kao meni, dva puta, da mi posalju hard disk koji nije ispravan. I posle dokaza da je neispravan, nista se nije desilo. Bacio sam pare 🙁 VI nemate mogucnost da uradite bilo sta 🙂

 2. dok ne budu striktna pravila kao npr na paypal-u 100% buyer protection (moguce uz limundo cash), nista od toga
  a i bilo bi lepo kad bi ispod formulara za opis aukcije napisali ljudima da se „neznam neradi nepokazuje“ i slicno pise odvojeno!

 3. Ja sam bio kratko vreme zrtva vase intervencije zbog prevare koja nije pocinjena. Dobio sam samo obavestenje da mi je nalog suspendiran zbog grubog krsenja pravila. Nastojao sam da dobijem informacije preko vaseg call centra ali niko nije zeleo nista vise da mi kaze. Niti da je neka istraga u toku niti bilo sta slicno. Samo mi je receno da sam ja pogresio i da je nasa saradnja zavrsena. Kada ste otkrili (to sam morao sam da ukapiram) da se samo radilo o prijavi korisnice koja je pobrkala slicna imena korisnika sa kojima je saradjivala, samo sam dobio obavestenje da mi je nalog aktiviran. Nikakvo izvinjenje niti objasnjenje. Svakako sam zahvalan sto sam ponovo mogao da koristim vase usluge ali to nije pravilan nacin postupanja sa ljudima.

 4. Vrlo su ceste situacije sa clanovima koji vestacki podizu cene svojim prijateljima. Vise puta sam bila „zrtva“ tako jedne situacije…jednom sam i prijavila. i od vas dobila odgovor da je clan sankcionisan…ja bas nisam sigurna kako jer vidim doticnu „damu“ da opet radi isto…sa istim partnerima. i bas joj lepo ide.
  Ja znam da je u limundo timu malo ljudi i da je tesko pratiti sve sto desava ali ovakve stvari teraju ljude sa limunda…a sad pogotovo od kad limundo ima sve vise konkurenata gde se jos nije ovolika guzva napravila.

 5. Za sada, Bogu hvala i ostalim clanovima sto Limunda, sto Kupinda, nisam bila zrtva prevare. A mogla sam. Ali, to je nekako reseno uz dogovor i lepu rec. I zaboravljeno.
  Nisam primetila da se neko bavi nedozvoljenim radnjama, da podize cenu svojim prijateljima, jer sta ga znam, polazim od sebe da to nikad ne bih radila, pa mislim da ni drugi to ne cine.
  Ne znam samo kako takvi koji to rade mogu mirno da spavaju. To mi nikada nece biti jasno.

 6. @Josef: pre svege imaš pravo na osnovu Zakona o zaštiti potrošača da tražiš da ti prodavac vrati novac a ti njemu da vratiš predmet. Da li si iskoristio tu mogućnost? Pored toga tu je i Limundo Cash koji upravo omogućava da prvo dobiješ predmet i kažeš da on odgovara opisu pa tek onda da se novac prosledi prodavcu.
  @boris76: izvinite na grešci koja je načinjena. Bezbednost i sigurnost korisnika nam je na prvom mestu. Stoga nekada moramo biti veoma strogi. Kada uočimo da smo pogrešili ispravimo grešku.

 7. Da li ste razmišljali da uvedete opciju da se nakon zadnje ponude vreme trajanja aukcije produži za minut?Na taj način bi se sprečilo da stvar kupi najbrži kupac,već bi pobedio onaj koji je spreman da ponudi najbolju cenu,a o dobiti prodavca ne treba govoriti.

 8. Evo ovako, razmisljao sam na temu prevara prilikom licitiranja nekog predmeta a zatim odustajanja od kupovine istog. Dobije se naravno negativna ocena a po meni to je „blaga kazna“ za nekog ko za to i ne haje i nastavlja i dalje da se „zeza“. Predlozio bih sistem Anti-Provizije, znaci odustane od kupovine [u roku od 10 dana] e zato bi morao da uplati proviziju na izlicitiranu sumu Vama putem uplatnice, dobije normalno negativnu ocenu od prodavca a nalog mu bude blokiran sve dok ne izmiri obavezu. Znaci da ne moze vise da ucestvuje na aukcijama dok ne plati svoju „lakomislenost“ a kad bude morao to vise puta da uradi, shvatice da mu ovde nije mesto! Zanima me Vase misljenje a i ostalih Limundovaca u vezi ovog predloga radi sto korektnijeg i ozbiljnijeg poslovanja, pozdrav Svima!

 9. Mislim da su najcesce zloupotrebe kod tzv. „Osvetnickih ocena“. Limundo pravilo kaze da je ocenjivanje i pracenje toka aukcije moguce samo do petnaest dana od zavrsetka aukcije. Zato je potpuno nelogicno da u bazi ostaje mogucnost da se oceni i nakon tog roka. I sam sam nedavno dobio ocenu za aukciju koja se zavrsila jos u julu prosle godine. Srecom, bila je pozitivna, ali da je bila negativna, to ne bi bilo moguce objasniti i ocena bi ostala.

  Zato se zalazem za to da predmeti sa aukcije ostaju u bazi najvise mesec dana nakon isteka aukcije a da se posle toga automatski brisu.

 10. Onaj koji jesam

  „Naš razgovor na temu prevara na Limundu je tek počeo. Vi svakako uočavate određene zakonitosti, pravila ili ponašanja koja su nama promakla. Ukoliko želite nešto ispraviti, dodati neke činjenice ili razmeniti iskustva, ovaj tekst i blog vam stoje na raspolaganju.
  Važno je razumeti da smo radili i radimo sve što je u našoj moći da Limundo bude bezbedno mesto za trgovinu. Za rešavanje problema je uvek potreban dijalog između nas i korisnika. U slučaju prevara u proces se uključuju i Policija, advokati, Tužilaštvo i potrebno je i sa njima razgovarati. Procesi traju dugo i neretko su veoma mukotrpni za sve koji učestvuju u njima. Ipak trudimo se da ne zaboravimo da je pravda spora, ali dostižna.“
  Ostala nam je u sećanju neprijatna epizoda Limundo vs. Imad feat. NVO.Šta je tu Tužilaštvo do sada uradilo?I dalje se oseća prisutnost spornih članova!!!

 11. Onaj koji jesam

  Zbog čega Limundo ne objavljuje listu prevaranata?Ipak su to samo nickovi a ne puna imena i prezimena.To su zaslužili članovi Limunda.

 12. Limundo i Kupindo treba da su zabava, kao on-line igrice.
  Barem ih tako ja i moja supruga dozivljavamo…
  Moje neprijatno iskustvo se dogodilo nedavno. Prodavac nije naveo ostecenja na prodavanom, i tako sam kupio predmet koji ne odgovara opisu, sto dozivljavam kao prevaru.
  Radi se o beznacajnoj sumi, ali je supruga kontaktirala prodavca, i on je bio prilicno ljut na njene reci da zeli da joj se vrati novac, a mi da vratimo kupljeno. Zbog prodavcevog nedolicnog ponasanja, a nikako vrednosti predmeta, kontaktirao sam Limundo tim.
  Po njihovoj preporuci supruga je opet pozvala prodavca, od koga je dobila odgovor da onoliko koliko je placen predmet, on (prodavac) potrosi za kupovinu hleba i mleka, ili za dve paklice cigareta, i sta ona ocekuje…
  Pogodjen ovakvim ponasanjem, ja sam, takodje po preporuci Limundo tima, uputio jos dve poruke sa pitanjem povracaja novca/kupljenog.
  Prodavac me je ignorisao.
  Nakon toga (a sve u skladu sa Pravilnikom Limunda) dao sam mu negativnu ocenu.
  Dan kasnije, dobio sam uvredljivu poruku od prodavca i negativnu ocenu, koja je pracena uvredljivim komentarom, prozivajuci me za uvrede koje nisam, i nikada ne bih nikome naneo. Elementarno vaspitanje mi to ne bi dopustilo…
  Obratio sam se Limundo timu sa molbom da procita svu moju prepisku sa pomenutim prodavcem, i pozvao se na Pravilnik Limunda povodom neopravdanog revansizma u ocenjivanju od strane prodavca.
  Cekam odgovor Limundo tima.
  Da li cu, osim kupovine predmeta kome je precutan feler, vredjanja od strane prodavca, dobiti i negativnu ocenu, ostale da se vidi….

 13. Oskudan opis predmet-proizvoda,krije jedan vid obmane,što je vid prevare,jer inače nebi išao do visoke cene.

 14. The Empire Strikes Back
  (Sto ce reci – Imperija uzvraca udarac)
  To mi je prvo palo na pamet kada sam dobio poruku od predstavnika Limundo tima da ce mi obrisati nepravedno datu negativnu (revansizma radi) ocenu, i da ce sankcionisati prodavca, koji se poneo lose prema meni, izazvan jedino mojim pokusajem da vratim robu neadekvatnu opisu prilikom prodaje.
  Mozda gresim, ali mislim da mnogi koji su prevareni (na razlicite nacine u odnosu prodavac – kupac) jednostavno dizu ruke, zbog toga da ne bi gubili vreme, dobru energiju, i iz ko zna kojih sve razloga.
  I sam sam nekoliko puta slicno postupio.
  Uvek pomislim da to nisu namerno ucinili…
  Moja supruga ima obicaj, sto u sali, sto u zbilji da kaze kako bih ja i Mengela opravdao…
  Mislim da je sigurniji nacin kupovine preko Limundo Cash sistema, ali mi je ne shvatljivo zasto samo lica koja u tu svrhu koriste racun u Intesi ne placaju troskove koriscenja sistema.
  U sustini dobro poslovanje (citaj: privlacenje klijenata) podrazumeva neke sitne ustupke koji su privlacni najsiroj konzumentskoj populaciji, kao i pravno-materijalna zastita. To je narocito bitno u trenutku sveobuhvatnog trenda ukidanja monopolizma u svim savremenim sferama kod nas.

 15. Povremeno koristim limundo. I svega sam desetak puta kupovao. Ali za desetak kupovina zadnje dve su po meni prevara sto je veliki procenat u odnosu na br. kupljenih predmeta. Kupio sam svetlecu slavinu za cesmu, pri cemu je u aukciji navedeno da se dobijaju i rezervne baterije, koje nisam dobio. Prodavac se putem poruka izvinjavao, rekao da ce poslati naknadno, zatim javio da je poslao i molio za ocenu. Ja, naivan ocenio ga pozitivno i od tada se ne javlja, niti je poslao rezervne baterije.
  Nakon toga sam kupio tastaturu za laptop za koju je navedeno da je ispravna, ali nije. Pozvao prodavca, dogovorio vracanje predmeta, i povrat novca. Medjutim ,prodavac ne pristaje da nadoknadi i postarinu (citavih 150 din) i pri tome se poziva na limundo pravila koja ni sam nije ispostovao: (11.4.1. Prodavac je odgovoran za nedostatak Predmeta koji nije opisao u Ponudi a koji utiče na njegovu vrednost ili redovnu upotrebu) Obratio sam se limundo timu, videcemo.
  Ne radi se tu o iznosu, nego o fer pleju.Zasto ja ne bih imao pravo na nadoknadu svih troskova, obzirom da ja ne bih ni ucestvovao u aukciji da je predmet oglasen kao neispravan. I zasto ljudi ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke i greske koliko god da je na gubitku, a u konkretnom slucaju je na gubitku 150 din, toliko vredi necija rec……

 16. Pre svega, kada se postavlja neka stvar na aukciju, da bi se ista prodavalo, mora postojati formular koji bi MORAO da se popuni, sa opsirnim detaljima, sa minimalno 5-10 fotografija, u zavisnosti sta se prodaje, bez slika nadjenih na internetu (u sluchaju racunara ili laptopa, znaci, iskljucivo original slika maksimalne rezolucije, a ne ikonice od 100x100pix)

  Opis MORA da postoji, i onaj koji postavlja aukciju mora da se slozi da pod punom krivicnom odgovornoscu stoji iza opisa. Ne moze na slici biti neogrebana stvar, a stici nam u ruke izgrebana.

  Mora postojati direktno dugme za postavljanje pitanja na samoj aukcijskoj stranici, a ne da ja moram da pitam coveka za nesto preko poruka, koji ne proverava box cesto, i propustim aukciju zato sto on nije video poruku.

  Takodje, trebala bi da postoji posebna ocena za coveka, i posebna ocena za kupljen predmet.

  Ne bi bilo loshe da limundo ima svoj sistem placanja (znaci, bez uslovljavanja za 20 pozitivnih ocena da bih predmet mogao da dobijem pouzecem), svoju kurirsku sluzbu, ako poraste do tog nivoa.

  Takve stvari kao 20 pozitivnih ocena, kao uslov da dobijem nesto pouzecem, su glupost, i trebalo bi to zabraniti. ‘Pouzecem’ je sasvim normalna stvar, znaci, stvar stigne, ja platim. A ne, ja platim, pa cekam i molim boga da lik nije neki prevarant i gutam lekove sledecih 24-48 sati. Ni hleb kad odete u radnju da kupite, ne cekate 24h. Sto bi ovde cekali? I sto je najvaznije, takav lik koji uslovljava pouzecem, ne daje opciju placanja limundo cashom, tako da, gde to mene kao kupca zasticuje? Sta mi daje „piece of mind“ ? Sigurna (bezbedna) kupovina je kad ja ne razmisljam sta cu dobiti i ne igram lutriju.

 17. Nova sam ovde i do sada nisam imala nikakvih problema (naravno, trudim se da na vreme pitam ono sto mi nije jasno i jako lako uspostavljam dobar odnos sa ljudima jer se ne ponasam bahato, drsko, pa mi ljudi na ljubaznost odgovaraju ljubaznoscu). Kupila sam par stvari, ali tek cekam gomilu izlicitiranih za koje pocinjem da uplacujem novac od sutra, tako da ne mogu da tvrdim da su svi fer, videcemo 🙂 S obzirom na to da nameravam i da prodajem nakit koji sam sama pravila, jako mi je bitno da imam samo pozitivne ocene kako bi moji (eventualni :)) kupci imali poverenja koliko ja imam u prodavce. Uvek pogledam ima li prodavac negativnu ocenu, a zatim i komentar, to mi je jako bitno (kupovala sam i od prodavaca sa jednom ili dve negativne ocene zato sto nisu bile strasne, a i verujem da se nece ponoviti). Zato se nadam da ljudi kontaju da ce izgubiti poverenje ostalih ukoliko imaju previse negativnih ocena, onda nece moci da prodaju nista.
  Cim se zavrsi poslednja aukcija na kojoj sam licitirala ovih dana, doci cu da podelim svoja iskustva, pozitivna, nadam se. A bice tu dosta stvari, ukoliko pobedim 🙂
  Do sada je sve teklo kako treba i ja sam prezadovoljna i prodavcima i stvarima 🙂

 18. slazem se sa time sto je napisao Korad1,jer mi se u 2-3 slucaja desilo da je bilo toliko primetno,da prodavac ima podrsku drugog limundovca koji podize cenu, on taj predmet i ne kupuje jer to sve ostaje izmedju njih dvoje.kako se tome moze stati na put.ja sam nekoliko puta prodavao i nisam nista prodao.stavljao sam realnu cenu,bilo bi mi cudno da stavim da vredi 10 dinara,bude izlicitiran za 100 a vredi 1000 dinara.ne znam,sta treba uraditi da se zastite kupci od lose robe i od prevare,da ne placaju robu koju nisu videli u kakvom je stanju,jer kada je plate posle je kasno.

 19. Vec dva dana se natezem sa administratorima Limundo tima zbog aukcije koju su mi zatvorili. Upucuju me na pravila koja ni sami neznaju.
  Na limundu sam prodavao prostor na sajtu. Oni kazu da je to usluga, a ipak imaju karticu Domeni gde se prodaje sve i svasta. Trazim od njih da onda zatvore sve aukcije na kartici Domeni, a oni onda se uvatili za stavku u kojoj se kaze da su aukcije reklamnog karaktera zabranjene.
  Sve aukcije na Limundo su reklamnog karaktera i sad sam upravo trazio da zatvore sve aukcije:-)
  Da ne zaboravim, ako se jednom prijavite na Limundo nemoguce je zatvoriti nalog. Oni ce uvek imati sve vase podatke od JMBG broja, adrese, pa do bankovnog racuna.

 20. Ja do sada nisam imala problema niti sa kupcima, niti sa prodavcima, ali moja drugarica jeste. Nasela je na pravaru kupca koji joj je doduse uplatio kredit na broj telefona koji se nalazi u podacima, ali isto tako je prijavio limundu da nije primio predmet, a znam da je predmet poslat, jer sam bila sa njom, i to na adresu firme koja se nalazi na Novom Beogradu, znaci mogao je da se zagubi bilo gde u firmi i da ga nikada ne nadje. Poslala ga je postom, ne kurirskim sluzbama i nije dobila naravno nikakav papir za to, jer je tako bilo na insistiranje kupca. Jedini nacin je da vrati novac kupcu i da joj nalog bude odblokiran, znaci kupac ima i jare i pare, a ona blokiran nalog na limundu, a zasto? Pa, nekome se svidelo da se igra, nije bio raspolozen taj dan…. Potrebno je zastiti i kupce i prodavce jos bolje, a ne samo povecavati provizije.

 21. E evo i mog loseg iskustva sa limunda.
  Naime, kupila sam od gospodje jaknu za 4000 dina sto nije malo u ovo vreme, uplatila joj sutradan i ona mi rece da ce poslati sledeceg dana. Proslo 2 dana jakna ne stize, idem u postu raspitujem se, a oni mi govore da nema niceg za mene. Kontaktiram prodavca na sta mi ona kaze da je poslala tacno taj dan kada je i rekla ali da nije kuci, kada dodje poslace mi broj adresnice pa da proverim.
  Opet prolazi par dana, ja joj saljem poruke svaki drugi dan ona nista. Cekam dan kada joj se treba vratiti posiljka opet joj saljem poruku ona nista. Zatim je zovem na mobilni ne javlja se citavo popodne, sutradan joj posaljem poruku na mobilni i ona mi odgovara kako mi se nije javljala posto se bojala moje reakcije posto joj je svekrva ZALOZILA adresnicu u vatru, tim recima. A pritom jakne nema i ona je zabrinuta i ona je trazila u posti i trazi da cekam jos koji dan. Ja kao svaka razumna osoba sacekam jos koji dan i ona mi se ne javlja opet.
  U medjuvremenu kontaktiram Postexpres i Limundo tim, postexpres mi proverava posiljke na osnovu podataka koje sam imala i govori kako nije bilo posiljke kakvu ja trazim, sve to saljem Limundo timu i oni mi govore kako ce proveriti da sacekam. I evo ja cekam i dalje…. A licitacija je zavrsena 19.02.2012.
  Prodavac me i dalje „kulira“ odgovori mi na svaku 10u-15u poruku, zadnja informacija je bila da su joj u posti pokazali adresnicu koja je vracena sa mojim potpisom, i kao ona je tuzila postexpres ili koga vec posto mi veruje da nisam dobila paket, a kada sam joj trazila da mi skenira adresnicu, uslika ili nesto samo da vidim da je zaista tako prestala je da odgovara na poruke.
  A da, nisam spomenula da mi je sve jos cudnije posto doticna ima sve pozitivne ocene osim nekih bezazlenih, da li je moguce da su to sve prijatelji…
  I sta sad ja mogu da radim? Da angazujem nekog uterivaca dugova…
  Navodno Limundo NAS stiti od prevaranata. Da stiti nas tako sto sami mozemo pokrenuti postupak o svom trosku. Hvala Vam ali nemojte vise…

 22. @beka 62; takva opcija neće biti uvedena na Limundo.
  @besna: potrebno je da odmah daš negativnu ocenu prodavcu (ukoliko već nisi) kako bi korisnički tim mogao da krene u proceduru zatvaranja naloga i medijacije sa ciljem ili da dobiješ jaknu ili da ti prodavac da novac.
  @krecenja stana: apsolutno je moguće zatvoriti nalog na Limundu. jednostavno se pošalje zahtev i ukoliko ne postoje dugovanja prema članovima i Limundu nalog se zatvara.

 23. Onaj koji jesam

  http://www.licido.com/Cafe/viewtopic.php?f=4&p=2595#p2595
  Ovako se rade prevare i na drugim sajtovima.Ne pljuvati samo po Limundu!

 24. Pa i ja da kažem nešto o mom lošem iskustvu i sa prodavcem i sa Limundo podrškom…
  Još u nekom septembru prošle godine sam na Kupindu izlicitirao Sony PS3 koji se prodavao kao neispravan ali uz navod: probao sam hard nije valjao, pa sam ubacio drugi, pa sam istestirao hard i sad soni traži da mu ubacim firmver. Na moje pitanje šta se desilo posle ubacivanja firmvera (potrebno je samo ga iskopirati i uključiti USB fleš u soni), prodavac je vešto izbegao odgovor na pitanje pravivši se nevešt i odgovorivši na još 2-3 pitanja (jel me je puno toga interesovalo) ali izbegavši ovo jedno. Pošto mi tad ništa nije bilo sumnjivo, prodavac je imao dobre ocene, požurio sam i kliknuo na „Kupi“ i postao novi budući vlasnik predmeta, a požurio sam jer je 7999 dinara bilo zaista povoljno za Sony koji je neispravan a kome samo treba ubaciti firmver – po rečima prodavca da bi radio. Nakon toga, imao sam nešto vremena pa sam tražio po internetu o tom stanju Sonija. Tek posle 3 ili 4 sata surfanja sam naišao na informaciju da sa tim firmverom nikako nije moguće oživeti Soni ukoliko je ubačen drugi hard disk i da se to manifestuje time što, iako se ubaci traženi firmware, Sony ga opet traži i tako u nedogled. Onda je klupko počelo da se odmotava i počeo sam da shvatam: detaljnim pregledom prethodnih licitacija na kojima je prodavac učestvovao (i kao prodavac i kao kupac) sam skontao da je on serviser Sony playstation konzola (jer je kupovao nekoliko neispravnih i prodavao nekoliko ispravnih pre toga) i da nema ni govora o nekakvom: „ne znam ja šta dalje kad traži taj firmver“. Na moje pitanje zašto nije rekao da je Soni u nepopravljivom stanju odgovor je bio: … pa što nisi pitao. Onda je počeo da me ubeđuje da je na nekoliko foruma našao podatak da može da se sredi taj kvar (što nije istina nego su samo teoretisali kako bi se moglo izvesti) i da mu je par ljudi reklo da može to da sredi ali nije hteo da šalje konzolu… dakle ni govora o nekom: nisam ubacio fleš sa novim firmverom, nego je više kao – ovo đubre ne može da se popravi pa ili da ga bacim ili da navučem nekoga da mi da 100 evra za njega. E, pošto taj film nikako nije bilo u opciji da gleda, ja sam odustao od kupovine rekavši mu da ga ne šalje.
  Naravno, za to sam dobio negativnu ocenu.
  Mnogi će pomisliti, pa da, šta je to problem, pošalji poruku limundo timu i oni će to završiti za dan, bez problema. Tako sam i ja mislio i tako je i bilo par puta do sada, ali ovaj put ne.
  Nisam od onih koji su zluradi i jedva čekaju da daju negativnu ili neutralnu ocenu već naprotiv, gledam da to izbegnem kako god je moguće. Možda sam dao 2 ili 3 do sada (u preko 200 transakcija). I zato nisam odmah dao negativnu ocenu članu već sam se prvo obratio limundu (čim sam skontao da ću dobiti negativnu ocenu, znači i pre nego što sam je dobio) i izložio im situaciju da se radi o školskom primeru kršenja člana 23.2., član c Kupindo pravilnika koji glasi:
  „Prodavac je odgovoran za nedostatak Proizvoda koji nije opisao u Ponudi a koji drastično utiče na njegovu vrednost ili redovnu upotrebu.“
  Odgovor koji sam dobio je da je prodavac proizvod oglasio kao neispravan i da se obratim njemu za uklanjanje negativne ocene!?

  Ja mislim da znam dobro da čitam i kada pročitam „Prodavac je odgovoran za nedostatak Proizvoda koji nije opisao u Ponudi a koji drastično utiče na njegovu vrednost ili redovnu upotrebu.“ ja ne vidim da se igde spominje da piše da se to ne odnosi na neispravne predmete. Moje poenta je da se predmet nije prodavao kao bezvredan već kao neispravan (sa nekom vrednošću – 7999 dinara tačnije) i da je prećutkivanje toga da je nepopravljiv, a što je prodavac znao, uticalo na smanjenje njegove vrednosti za 100%, odnosno drastično, kako pravilnik kaže.

  Šta je tu sporno?

  Međutim, svaki put kada sam se obraćao Limundo timu da mi navede kako ja mogu biti kriv ako je on to prećutao, vreme odgovaranja na moje mailove se produžavalo sve više, odgovori su bili generički – nevezani za pitanje, i kada se vreme reakcije limundo tima produžilo na čitave 2 nedelje i svodilo na postavljanje pitanja meni na koju se aukciju pitanje odnosi, video sam da od toga nema ništa… Iskreno, razmišljao sam da batalim svih 250 pozitivnih ocena i napustim Limundo. Onda sam odlučio da prodavcu ipak dam negativnu, da ostali Limundovci znaju sa kim imaju posla i to sam i uradio. Nakon jednog dana, moja negativna koju sam njemu dao je obrisana sa obrazloženjem: nije moguće ocenjivati posle valjda 17 dana od završetka aukcije. 1. moguće je jer sam to radio mnogo puta pre toga i mnogo puta posle toga, 2. čekao sam da razrešite spor pa onda da dam negativnu….
  I na tome se završilo, bojkotovao sam Limundo 5 meseci, onda se nakupilo stvari pa sam opet počeo da prodajem, ali gorak ukus i dalje ostaje…

  Srećno svima i nadam se da nećete imati loše iskustvo sa Limundo timom kao ja.

 25. Ubedjen sam da je Limundo jedna velika prevara!Nisam dugo na Limundu,ali pratim sta rade neki clanovi.Pa to je smesno,tacno se vidi da prijatelji podizu cenu za proizvod.Odvratno,zaista sam razocaran!!!

 26. Slazem se s misljenjem prethodna dva korisnika u potpunosti. Naravno zastita prodavaca na limundu je pod broj jedan, bez obzira da li krse odredjena pravila i kriterijumi koji su navedeni u pravilniku, sto je skroz pogresna politika poslovanja jer diskriminise same kupce od kojih prodavci “zive“ a od tih prodavaca i sam limundo. Ja kao vecinski kupac sam zeleo da po prvi put postavim neke predmete na prodaju i s 200 pozitivnih ocena kao kupac nisam mogao jer limundo ima odredjena ogranicenja za “prve“ prodavce, a koliko su novca zaradili na tim prodavcima koje sam im ja posredno obezbedio, to nije bitno. A o neregularnosti s neprimerenim davanjem ocena da ne pricam. Bilo mi je krivo sto “limundo“ svojim postupcima direktno narusava integritet samih ok kupaca dok nisam presao sam na sajt kupujemprodajem. s kojima sam jako zadovoljan a o “ovim“ prevarantima vise ne zelim ni rec.

 27. @Alek: Za Limundo su podjednako važni i prodavci i kupci. Ukoliko prodavci nemaju dobru ponudu i još bolje cene prodavci neće imati šta da kupe, a sa druge strane, ako nema prodavaca na sajtu i nije im omogućena laka i bezbedna kupovina neće želeti da kupuju pa samim tim će prodaja biti loša. Ograničenja prilikom prodaje su neophodna jer su kreirana upravo da štite kupce i na osnovu analize preko 50.000 prodavaca na Limundu. Verujemo da ćeš sa tolikim brojem pozitivnih ocena i iskustva na Limundu veoma brzo napredovati i kao prodavac.

 28. Samo zelim da upozorim ljude da vode racuna i da ne kupuju nikakve kozmeticke preparate ne limundu i kupindu jer, u vecini slucajeva, sve sto mogu ocekivati da ce dobiti od istih – jesu dermatoloski problemi!

  Prodavci ovde nude proizvode renomiranih kozmetickih kuca, neko po smesnim, neke pak, po velikim cenama, i tek ako se zaista razumete u iste – videcete da ste dobili „odlicnu“ kopiju. Kad im se obratite, potkrepljeni dokazima, da su vam, da se zargonski izrazim, uvalili proizvod koji ne vredi ni dve pare, samo sto ne dobijete batine (na svu srecu „drvlje i kamnje“ ne leti kroz monitor) jos ispadnete sami krivi sto ste poverovali da „po toj ceni mozete dobiti original proizvod“!

  Sramota!

  Sajt koji bi trebao da ljudima omoguci da prodaju stvari koje im nisu potrebne, ali su pritom takve da bi ih i sami kupili da im trebaju, pretvorio se u steciste prevaranata i sve vise lici na najgori buvljak.

  Ako vlasnici sajta citaju ovo, trebali bi da reaguju dok jos uvek nije kasno – jer dobar glas se daleko cuje, los jos dalje; pa ce, nastavi li se ovako, uskoro ostati bez „ovaca za shishanje“. Ja prva, vise nikad ne nameravam da bacim ni dinar na bilo sta ponudjeno tamo sve dok se ne uvede pravilo da se sa dve negativne ocene iskljucuje sa limunda, pa ce to, valjda, naterati prevarante da stave prst na celo i da razmisle pre negoli krenu „u shishanje“.

 29. @Mila: hvala što si podelila svoje iskustvo sa nama. Od suštinske je važnosti da takvim prodavcima odmah daš negativnu ocenu. Kada to uradiš nama se u sistemu pali „crvena lampica“ i možemo da reagujemo suspenzijom člana. Takođe je veoma važno da znaš da imaš prava na reklamaciju. prodavci znaju burno da reaguju na takav zahtev, no to je tvoje pravo. Tada molim te zatraži pomoć korisničke podrške koja će umesto tebe komunicirati sa prodavcem i sve svoje snage iskoristiti kako bi ti ili bilo ko drugi u situaciji poput tvoje dobio nazad novac ili pak dobio i ono što je zaista kupio. Ključna reč je saradnja. Potrebno je da se kupci koji su na bilo koji način oštećeni jave Limundo korisničkoj podršci kako bi mogli da reagujemo i zaštitimo ih. Što se tiče suspenzije, prodavac se suspenduje posle 3 negativne jedinstvene ocene.

 30. U principu mogucnost prevare postoji kao i na svakom sajtu , korisniku se daje lazna sigurnost postojanjem Limundo tima . Kao osnovno nikad ne placati predmet unapred, postaviti sto vise pitanja i realno kupovinu tehnike treba izbegavati . Nema dileme da postoje uigrane ekipe koje podizu cenu odredjenih proizvoda . Nikada se ne treba upustati u trku za kupovinu odabranog predmeta , proceniti koliko si spreman dati za predmet, upisati cenu i pustiti da Limundo agent odradi svoje. Pozdrav za sve limundovce .

 31. Branislav Kovacevic

  Vec sam dugo clan Limundo-a i kupovao sam i prodavao raznu robu. Osim jedne osvetnicke negativne ocene nisam nikad imao nikakvih problema a i to ne smatram problemom. Cak sta vise uspeo sam (iako radim u inostranstvu) da preko familije koja zivi u Beogradu uspem da obavim kupovine nekoliko puta bez ikakvih problema tako sto su clanovi moje porodice kontaktirali prodavca (ili kupca) i uspesno zavrsavali kupoprodaju. Imate sve moje pohvale za organizaciju i odrzavanje vaseg sajta. Desilo se nekoliko puta da vidim da se cena vestacki podize (od strane prijatelja prodavca) ali to nisam smatrao nekim problemom. Znam sta zelim da kupim i znam koliko maksimalno zelim da dam i tu se svaka dalja prica zavrsava. ukoliko prodavac (ili mozda neki kupac) podignu cenu ja ionako to ne kupujem i nije mi vazno da li je to izvedeno realno ili preko prijatelja. 🙂
  podzrav svima iz ekipe

 32. treba mi pomoc.naime,na limundu sa izlicitirala tel.ujutru uplatila pare tom prodavcu a on meni tel jos nije poslao.po njegovim recima poslao je,kao obicnom posto pa to traje.u posti kazjt da sve stize za jedan dan i da je sigurno prevara u pitanju.vec nedelju dana prodje,bas mi je tesko

 33. Marina, molim vas da se odmah putem kontakt formulara obratite Limundo korisni;koj podršci. Obavezno pošaljite broj aukcije, ili link ka istoj, kao i podatke na koje ste uplatili novac. Rok za kupoprodaju još uvek nije prošao. U svakom slučaju ćemo kontaktirati prodavca da proverimo o čemu se radi.

 34. I evo odg od 5 limundo tima „posto uplata nije isla preko limundo kesa ne mogu nista da urade“,e cvrc.A sto taj prodavac ima jos dvojicu sa kojima saradjuje pa jedni drugima dizu cene i navlace narod to nista

 35. Prodavac i dalje tvrdi da je poslao i kaze da zbog mesta iz kog je u toj posti cekaju do ponedeljka da se skupi posta pa onda salju.Kako smo samo prevareni.13200 bacene u baru….:(((

 36. @Marina: na aukciji na kojoj ste pobedili je bilo naznačeno da je moguće jedino plaćanje putem Limundo Cash sistema ili lično preuzimanje. Kako niste postupali po pravilima Limunda koja su pre svega osmišljena da vas zaštite kao kupca, i prekršili pravila nismo u mogućnosti da učestvujemo u rešavanju spora. Limundo Cash je osmišljen upravo tako da novac ne stigne do prodavca sve dok kupac ne dobije predmet i kaže da je predmet u skladu sa opisom. Tek tada se novac prosleđuje prodavcu. U suprotnom, novac se vraća kupcu a predmet prodavcu. Na aukciji na kojoj ste pobedili ovaj sistem plaćanja je bio obavezan i za vas i za prodavca i vi niste iskoristili svoje pravo na njega.

 37. Da se i ja oglasim povodom ovog pitanja,prevaren sam od strane kupca,mozda zvuci smesno ali je tako.Davno je to bilo,nesecam se svih detalja tacno,naime dogovor je bio da novac uplati postnetom i da ja posaljem paket putem postexpresa.Stigla mi je sms poruka na telefon:Krenuo sam ka posti,za pola sata moci cete da podignete novac.Ja u tom trenutku krecem ka posti sa paketom da istog dana posaljem da bi se sve brzo zavrsilo.Proslo je tih pola sata,ja poslao paket i sad cekam da mi stigne poruka sa brojem za podizanje novca,medjutim ja u posti sedeo jos 2h preko i nakon par poruka koje sam poslao i nisam na njih dobio odgovor,vratio sam se kuci.Slao sam poruke i preko limunda i preko telefona ali nista,kupac se ne javlja nikako.Posto se moze pratiti paket putem interneta,video sam da je kupac preuzeo paket narednog dana.Nakon negativne ocene koju je od mene dobio,u roku od par dana je dobio jos nekoliko negativnih od takodje prodavaca koje je prevario kao i mene.Dogovarali smo se,nas par prodavaca da se svi nadjemo u Jagodini,jer je kupac bio iz Jagodine,medjutim zbog obaveza ostalih otisao sam samo ja.Na adresi na kojoj je preuzeo paket i koju sam dobio od Limunda nakon aukcije,nisam naisao na osobu koju sam trazio vec na neku porodicu koja nikad cula nije za tu osobu koja se zove Nikola koliko se ja secam.Trazio sam,raspitivao se po komsiluku medjutim nikad niko nije cuo za tu osobu.Ja sam bio ostecen za 2000din jer sam poslao 2 ram memorije od 1gb svaka a ostalim prodavcima je bio duzan i do 8000din.Bio sam resen da ga pronadjem i odvedem u policiju ali ga nikad nisam nasao.

 38. Sto se tice vestackog podizanja cene,sa drugih profila ili da neko od prijatelja podize cenu,mislim da postoji mogucnost pracenja svakog pojedinca na sajtu.Recimo trebalo bi se pratiti da ako jedan nalog licitira kod drugog konstantno na svakoj aukciji a pritom nikad ne kupi predmet,trebao bi se staviti u posmatranje,kao sto mi stavljamo predmete u listu zelja.Evo primer na koji ja sumnjam:Licitacija postavljena juce za 10 din i traje 9 dana,ja licitirao,stavio max 1010din,nakon par sati,licitacija je stigla do 666din da bi narednog dana neko vec premasio moju ponudjenu sumu.Mislim da na licitaciji neispravnog telefona koji kao ispravan vredi max 3000din koja se zavrsava za 8-9 dana nemoze doci do toga da se nakon 1-og dana cena podigne i do 1020din.Ja sam u tom momentu odmah posumnjao u vestacko podizanje cene i sad samo posmatram da li ce neko drugi kupiti predmet i koje ce ocene biti a da opet licitiram na toj aukciji nema sanse.

 39. Za osobe koje kupuju ili prodaju nekoliko saveta kako i sta proveriti da bi ste koliko toliko bili sigurni da je prodavac odnosno kupac posten.
  Pogledajte sve ocene,Ako je neko licitirao proverite odakle je ako je to moguce,jer je mozda u pitanju vestacko podizanje,ja to radim ovako kod svakih.
  Primer:Clan koji prodaje je iz Bg-a,e sad vas interesuje odakle su kupci koji su licitirali na toj aukciji do sad.Proverite da li je kupac prodavao nesto u skorije vreme,ako je prodavao,klik na tu aukciju ispod komentara ocene i videcete odakle je taj kupac,ako nije prodavao,proverite da li je nesto kupovao u skorije vreme i da je u opciji samo licno preuzimanje predmeta,ako je samo licno a prodavac je iz Bg-a onda je i kupac iz Bg-a sto moze a i nemora znaciti da postoji veza izmedju te dve osobe.Sto je manji grad ili mesto veca je verovatnoca da se ljudi poznaju medjusobno i time jedan drugom pomazu tako sto podizu cenu.Proverite kod kupaca koliko je puta licitirao a koliko je predmeta kupio i da li je uopste nesto kupio,ako je samo licitirao onda je potencijalni podizac cena.Proverite ocene kupca i prodavca,mozda je nekad i kupio nesto jer je neki clan dao max cenu a ovaj povecao i kupio i da li je taj predmet vracen opet na aukciju od jednog ili drugog clana.Postoje dosta caka da se sve to pogleda,samo trebate malo posvetiti vremena tome sto vas interesuje.Pozdrav svima i nadam se da sam vam koliko toliko pomogao.

 40. vestacko dizanje, cena pa ko vas tera da dajete vise para nego sto ste mislili jednostavno ne ucestvujete i kraj limundo ako sumnja neka oznaci sumnjive aukcije pa nek se prodavac sramoti,ili recimo zasto nema opcije kad postavljam aukciju da na njoj nemogu da ucestvuju clanovi koji su imali 3 negativne u zadnjih 2 meseca ili oni koji su imali 3 sumnje u podizanje cena aukcije!Poenta je u tome da imamo prava izbora a ne ovako sramotno da se ponasamo!
  pozz nepravedno suspendovanim clanovima!

 41. Meni je nalog suspendovan ne mogu vise da se setim zasto, svakako ne zbog prevare jer nisam stigla nista ni da prodam ni da kupim. Koliko mogu da se setim radilo se o nekim opcijama kad je nesto doradjivano na sajtu, nisam sigurna. Da li postoji nacin da ponovo mogu da otvorim nalog?

 42. @Danka Molim vas, pošaljite mail na: spajalica@limundo.com i kolege će vam odgovoriti. Anđelka, Limundo tim

 43. Ćao,

  Hteo sam da se registrujem ali vidim da mi tražite jmbg. Zbog čega je to potrebno kad ništa apsolutno ne možete da sprečite, ni vi ni policija ako je cifra manja od 15 hiljada.

  Ja bih hteo samo da kupujem, svestan sam rizika i radio bih to na svoju odgovornost. Ali mi stvarno ne pada na pamet da vam ostavljam JMBG koji vam ionako ničemu ne služi.

  Jel može da se uvede neka opcija da kupci barem ne moraju da ostavljaju JMBG?

 44. JMBG je neophodan kako bi se utvrdio jedinstven identitet. Pravilima je zabranjeno da jedna osoba ima više naloga. Kako se mailovi i brojevi telefona mogu veoma lako otvarati i dobijati, JMBG je još uvek jedinstven.

  U budućnosti ćemo svakako ići na opciju da je moguće da se kupci registruju bez obaveze JMBG-a i u toku su pripremne aktivnosti za prelazak na takav sistem a koji će omogučiti maksimalnu bezbednost.

 45. Sad ja imam ovde jedno pitanje.
  Sta ja da radim?Kad jedan od clanova koji prodaje isti predmet kao ja ,pravi lazne profile i na limundu moj predmet cija je pocetna cena bila 1200 din a maltene i krajnja cena podigne sa dva lazna profila tek otvorena (otvorena na taj dan ili nekoliko dana pre toga) cenu na 1600 din kupi predmet i naravno se ne javi.Sta onda,ja mu dam negativnu a limundo mi skine 60-80 din. za kupljen predmet.Posle nekoliko dana opet meni kupe predmet sa lazni profil otvoren na taj dan,ali sad na kupindu i naravno se nejavi a meni limundo opet skine sa racuna 60-80 din. Sta sad ja da radim? Da li postoji opcija da se zabrani kupovina mojih predmeta clanovima koji imaju manje od 5-10 ocena.Zasto limundo odmah skida sa racuna novac a predmet na primer kupac nije hteo stvarno da kupi vec da nanese materijalnu stetu prodavcu,kao sto je slucaj samnom.Sta sad,mozda sutra opet kupi moj predmet sa laznog profila i prekosutra i tako nedogled i ja da placam proviziju limundu za prodat predmet,koji ustvari nie prodat,i dokle ja tako da idem finansiski u minus.Molim za objasnjenje… unapred hvala

 46. @svetko: Kada date negativnu ocenu vama se sva provizija koju ste dali Limundu za prodaju i postavljanje tog predmeta refundira. Isto naravno važi i za Kupindo. Tako da po pitanju provizije niste oštećeni. niti idete u minus. Što se tiče liste članova za praćenje kao i liste članova za koje ne želite da učestvuju na vašim aukcijama niti da kupuju od vas na Kupindu – kreiranje tih opcija je planirano za poslednji kvartal 2013. godine.

 47. Ljubisa Rajkovic

  meni je danas ugasen profil zato sto je novac uplacivan na ime moje snaje jer ja ne mogu da stignem da odem do poste jer mi je sin povredjen i sto lezi u bolnici.Ja prvo idem na posao pa u bolnicu imam 300 obaveza zato snaja i salje pakete i prima novac.ne radi se ni o kakvoj prevari vec nam je potreban svaki dinar inace se ne bi mlatili uopste ovde.pozvao sam limundo tim danas preko telefona ona devojka uopste i ne zna da razgovara na telefon.objasnjavam joj da nemam ni jednu negativnu ocenu,da uredno doplacujem kredit……i sta ja sad da radim recoite mi propale su mi licitacije …..da uzmem svu tu robu i da bacim.

 48. Limundo-Prevara
  Moje iskustvo sa Limundom je APSOLUTNO negativno..
  Čuvajte se prevaranata i Limunda..
  IMAM OPRAVDANI UTISAK DA JE SINONIM ZA LIMUNDO ..PREVARA!!!
  Sistem ocenjivanja je apsolutna glupost, jer mozete da SAMO DA OCENJUJETE POZITIVNO!
  Probajte da ocenite saradnju kada naletite na PREVARU!
  Prodavac će uz asistenciju LIMUNDA ponuditi da vam vrati novac, i Limundo će mu IZBRISATI negativnu!!!
  Šta je sa pokušajem prevare i zašto LIMUNDO NE DOZVOLjAVA da se drugi članovi upozore, PITANje je ?
  To zna svako ko je imao iskustva sa prevarama koje LIMUNDO tolerise i čiju realizaciju sprovodi!!!
  Moja poruka je apsolutno dobronamerna..
  Posle više obracanja Limundu da sam prevaren i to NIJE PRVI PUT da su mi IZBRISALI MOJU OCENU, napisao sam im ovu poruku:
  „Obratiću se jedino možda nekome ko je zadužen za zaštitu prava kupaca i ukazati da se preko vas oštećuju kupci!
  Apsolutno da NEMATE prava da obrišete moju ocenu, jer je ona opravdana!!!
  Ne verujem vise u ovaj vaš sistem ocenjivanja , jer on očigledno nije NAŠ!!!
  Ne zelim da delim nikakve troskove i samo sam trazio svoj novac nazad, jer sam prevaren!!!
  Pitanje je gde je i kome završio moj sako broj 58 XXL,
  PRODAVAčica mi je telefonom rekla da je njena greska i da ce mi poslati drugi sako broj 58 xxl.
  TO NIJE učinila..
  i td..i tako dalje..Sve je zabeleženo u nasoj prepisci(kupac-prodavac)..
  Da ste procitali moju primedbu uvideli bi samo dobronamernu nameru da ostale clanove UPOZORIM na odredjene nepravilnosti..
  medjutim, očigledno da filter LIMUNDA JE nemoguće proci.
  Sto se mene tiče ja sam prevaren i tako neka ostane., Ne zelim da delim nikakve troskove oko transporta , jer ničim nisam prouzrokovao ovaj nesporazum i ociglednu prevaru!
  Platiću i ovu školu kao i mnoge druge, ali što se mene tiče potrudicu se da ovo neprijatno iskustvo na LIMUNDU obznanim..
  Pozdrav“

 49. @Branko: uložili ste reklamaciju i prodavac želi da je uvaži. Sve što treba da uradite jeste da pošaljete pouzećem prodavcu predmet i vama će poštar doneti novac koji je prodavac dao priliko preuzimanja predmeta. Negativna ocena je može da stoji prilikom uvažavanja reklamacije od strane prodavca – razlog: svako može da pogreši i ako je voljan da ispravi tu grešku to znači mnogo. Prilikom uvažavanja reklamacije kupcu je vraćen novac a prodavcu je vraćen predmet – i time je stanje poravnato.

 50. Gospodjo Olga,

  Kada ce biti u mogucnosti registrovati se na Limundo, bez davanja JMBG-a. Nisam siguran u sposobnost da zadrzite taj podatak od znatizeljnih ociju! Da budem iskren, ne verujem sistemu! A ne znam zbog cega ce taj podatak kad se prvare ionako desavaju!
  Ja zapravo samo zelim da kupujem knjige koje imaju opciju licnog preuzimanja na teritoriji Beograda. Volim da pogledam to sto kupjem i licno platim, kako nebi dolazilo do raznih problema!

  S’postovanjem,
  Milos

 51. Miloše,
  radimo na promeni registracije gde nećemo više tražiti JMBG.
  Očekujte u aprilu nov način registracije, vama prikladniji.

  Kupovina je pouzdana i sigurna, mada razumem da želite lično da preuzmete predmete.
  Navika, dok ne stvorite poverenje u nas i celu zajednicu.

  Srdačno,
  Vladimir Nikolić

 52. Prodavao sam slusalice i jedan lik mi se javio i rekao.da mu ja prvo posaljem slusalice ,pa da ce mi uplatiti novac ,ja sam mu poslao i rekao da javi kad mu stignu ,on se od tad nije javio 🙁 Sta da radim?

 53. @BoyBelieber62: molim vas da se obratite korisničkoj pomoći putemkontakt strane i pošaljete broj predmeta – aukcije i link ka istoj kao i dokaz o slanju predmeta. Nakon toga će korisnička podrška stupiti u proces medijacije i učiniti sve da dobijete svoj novac.

 54. Evo i Ja posle tridesetak kupovina na Limundu i Kupindu,naleteh na „minu“.Doduše bilo je tu i „zamalo“pokušaja,ali je prodavac bio voljan da vrati novac,pa se to ne računa,jel.Mislim da Limundo tim kao institucija nije prevara.LJUDI,LJUDI i ljudska svest su najveći problem na ovom mestu.Prevarant će pomisliti:Ej,mogu ovde nekog da „zeznem“ i prevarim.Poslaću mu neku glupost,a On će meni pare,i dok shvati,već će biti kasno.A za reputaciju,boli me uvo.Takođe sistem zaštite je još uvek loš, i ne razrađen do detalja,ma koliko to oni mislili.Jer kao i u zakonu, i ovde postoje rupe ,pa lopovi i prevaranti upravo tu biju ,gde je „meko“.Što se tiče veštačkog podizanja cena prijatelj Mi je ispričao da ga je ortak zamolio da mu ustupi njegov Limundo nalog.Nije mu rekao zašto?Kada je ovaj hteo da posle uđe u isti,saznao je da mu je nalog suspendovan.Zove ortaka,a ovaj mu kaže da je hteo da veštački podiže cenu za vlastitu aukciju(čini Mi se da je bio foto aparat).Neku likušu koja je prodavala trenerke sam „provalio“ i prijavio.Naime dotična je bila toliko inteligentna,da je postavila iste slike na Limundu i Kupindu na kojima je pozirala za iste predmete.Takmičila se sama sa sobom,i sa nekim članovima koje je „navukla“.I sam sam mogao da budem među njima.Kada sam ušao u njene ocene,imao sam šta da vidim.Davale su ocene jedna drugoj za dobru saradnju u 90% slučajeva.I da to niko ne primeti.Podiže cenu i Vi je pratite dok Ona ne odustane do određene sume.Ako Vi odustanete Ona kupi predmet,pa ocenu da sama sebi i predmet ide ponovo na aukciju.Dobra fora.Suspendovali su je u roku od nekoliko sati.I konačno,gde sam „pao“.Kupim dve auto gume od kojih je jedna oštećena.Poruke,Limundo tim,mobilni,i opet ništa.Pazite,prva njihova prodaja i prva prevara.Neka kupe obraz za te pare.Čuvajte se!!!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh