Početna » Blog » Kroz snežnu oluju do novog prodavca

Kroz snežnu oluju do novog prodavca

Ovo je post o motivaciji i trenutcima kada se osećam dobro na poslu, iako zvuči nesvakidašnje, moguće je.

Video naizgled nema nikakve veze sa motivacijom ali zapravo, prožet je njome. U njemu nema muzike koja je svirala na radiju tog dana zbog toga što bih time kršio autorska i srodna prava, ali i ceo taj dan je bio potpuno ispunjen snegom, pa neka i video snimak bude tako nem i dosadan.

Prošlo je 12 meseci od kada sam u kancelariju Limundo tima zakoračio sa koferom u ruci. Kofer je bio skoro prazan, a ono što se u njemu moglo naći je nekoliko radnih iskustava, uglavnom negativnih ili iskustava iz napornih poslova. U koferu nije bilo očekivanja.

Nije mi trebalo puno da shvatim filozofiju kompanije. Briga o korisniku je uvek bila na prvom mestu. Uživao sam u tome jer sam i sam bio korisnik oba sajta i zaista sam ih još tada jako voleo, a sada sam bio sa druge strane. Bio sam oduševljen. Pomislio sam da će ovo biti najlakši posao ikada. Sve što trebam da uradim je da kažem nekom proizvođaču ili trgovcu, “Kupindo je portal koji se bavi prodajom posredstvom interneta”, on se registruje, postavi predmete i svi smo srećni. Mislio sam da oni svi znaju koliko internet može biti dobro tržište za njihov proizvod.
Sada, godinu dana kasnije, znam da nije baš tako lako doći do novog prodavca. Postoji neznanje kada je internet u pitanju, strah od promene načina poslovanja. Pregovori su nekada vrlo zahtevni i mogu da traju i mesecima. Jedno je sigurno, od samog početka vrlo je uzbudljivo.

Sredinom treće nedelje februara, Dan državnosti smo slavili tri dana. Već u utorak sam bio kod roditelja u Pranjanima (selo blizu Čačka). Četvrtak je bio dan sastanka sa ljudima iz Uspon računara, želeo sam ih na Kupindu i nisam hteo da propustim tu priliku. Iako je sneg tako jako padao preko noći, te je zavejao sve puteve odlučio sam da krenem. Imao sam puno vremena da razmišljam o sastanku jer sam se kretao prosečnom brzinom od 40km/h. Nisam razmišljao o tome što bi moglo da mi se desi kada bi mi u susret naišao kamion ili neki autobus, a kolotrag uzak…

Sastanak je prošao sjajno, upoznao sam divne ljude, registrovali su se i ovih dana su postavili nekoliko predmeta.

Poduhvat je imalo smisla. Sa druge strane se nalaze hiljade članova kojima će nekada zatrebati proizvod ovog prodavca i osećam se odogovornim za ishod pregovora. Ovaj blog post pisem jer želim kroz istinitu priču da pokažem koliko mi je bitno svako pravno lice i svaki kupac sa druge strane portala.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Pa dobro sad bas kad bi birao to bi bio ebay 🙂 ali ne bi se zalio da radim za Limundo

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh