Početna » LimundoGrad » 5 najčešćih grešaka kod ocenjivanja

5 najčešćih grešaka kod ocenjivanja

Ocene su veoma važne na Limundu.
One predstavljaju vašu biografiju.
Svaki potencijalni saradnik se informiše o vama preko njih.
Zato je vrlo važno da one budu objektivne i opravdane.

Svi zajedno se moramo potruditi da tako i bude!

Pokušaću da vam skrenem pažnju na najčešće greške koje se javljaju kod ocenjivanja:

1.    Ocenili ste saradnika, ili on vas, sa adekvatnim komentarom,
ali pogrešnom ocenom.

Slučajno je došlo do odabira pogrešne ocene. Ne znate sada kako to da izmenite.
Potrebno je samo da kontaktirate Limundo tim. Pošaljite nam poruku sa zahtevom za izmenu ocene i mi ćemo to rado učiniti za vas.

2.    Ocenili ste negativnom ocenom prodavca jer ste dobili predmet koji ne odgovara opisanom stanju – najčešća greška koju kupci čine.

Ukoliko vam se desi ovakva situacija nemojte odmah ocenjivati negativnom ocenom saradnika. Negativna ocena, pre nego što ste se obratili prodavcu sa žalbom, predstavlja neopravdano datu ocenu. Svaki kupac na Limundu ima pravo na uvažavanje reklamacije u roku od 14 dana od dana preuzimanja predmeta, ukoliko taj predmet ne odgovara opisanom stanju.

Dakle, prvi korak bi bio da kontaktirate prodavca. Moguće da je oštećenje nastalo negde u transportu i da možete vrlo lako rešiti problem.  Ukoliko vam prodavac ipak odbije uvažavanje reklamacije tada ga možete oceniti negativnom ocenom. U tom slučaju kontaktirajte i Limundo tim kako bi vam pomogao u rešavanju ove situacije.

3.    Ocenili ste kupca negativnom ocenom zato što je i on vas ocenio negativnom.
Tzv.osvetnička ocena – najčešća greška koju prodavci čine.

Ovakva ocena je potpuno neopravdana i  biće sigurno poništena od strane Limundo tima.
Kupca koji je platio i preuzeo predmet  u predviđenom roku jedino možete oceniti  pozitivnom ocenom, s obzirom na to da je tako ispunio svaku svoju obavezu.

Savet: Ukoliko ste dobili negativnu ocenu i smatrate da je neopravdano data, nemojte odgovarati na nju istom merom i „paliti vatru“ već nas kontaktirajte. Rado ćemo vas saslušati i pomoći vam u rešavanju problema.

4.    Ocenili ste sa neprimerenim komentarom

Vrlo je važno svaku saradnju oceniti objektivno. Ocenjujemo uvek saradnju: da li su ispoštovani dogovori, rokovi; da li predmet odgovara opisu. Ne ocenjujemo osobine ličnosti saradnika i zato je neopravdano to navoditi u komentaru. Vređanja i pretnje su takođe zabranjene na Limundu zato će ocena koja sadrži takav komentar sigurno biti poništena.

5.    Ocenili ste nakon roka predviđenog za ocenjivanje

Potrebno je da obratite pažnju da saradnju treba oceniti u roku predviđenom za ocenjivanje – taj rok na Limundu je 30 dana od dana završetka aukcije.

Radeći u korisničkoj podršci Limunda primetila sam jednu stvar „ove strane žice“:
Ukoliko postoji dobra volja i fer komunikacija između saradnika svaki problem ima rešenje.

Ne zaboravite da sarađujete online i da tu postoje nešto drugačija pravila.
Udahnite duboko tri puta pre nego što napišete nešto ružno. Uvek imajte na umu – „Dogovor kuću gradi!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

129 Komentari

 1. Dogovor, isporuka, predmet… Sve je super.

 2. Rajko Pljevaljčić

  Pozdrav svima (a nadam se da će bar neko od vlasnika/direktora/odgovornih u Limundu ovo da pročita)
  Ukratko – interesuje me zbog čega je nemoguće obavestiti članove Limunda o prodavcu i o njegovim namerama da prevari?? Naime, prodavac S NAMEROM da netačan opis predmeta, predmet stigne, uložim žalbu, i posle nekoliko poruka i pokušaja da se izbegne povraćaj novca, do povraćaja ipak dođe.
  Interesuje me kako je moguće da ovakav prodavac dobije POZITIVNU ocenu?? Kako na osnovu njegovih „pozitivnih“ ocena ostali kupci da znaju i da obrate pažnju jer je spreman na prevaru?? Kako da napišem da je sve ok, a nije?? Jeste on vratio novac a ja njemu predmet, ali je poštarina bila na moj teret kao kupca, kao i vreme i živci koje sam potrošio ubeđujući se s njim da uvaži žalbu?
  Naravno, on predmet vrati na aukciju i to sa istim opisom i bez namere da barem malo preciznije opiše nedostatke, nadajući se valjda da će sledeći kupac da bude manje uporan i da će ipak da odustane od povraćaja….
  Interesuje me da li je vama u Limundu bitno zaista samo da „sve bude ok“ i da time stvorite veštačku sliku kako su svi pošteni i fini, ili želite da Limundo bude mesto gde je sve onako kako jeste, dakle prevaranti su označeni kao takvi (a to bi pomoglo i da odustanu od takvog ponašanja) a pošteni prodavci su u prvom planu??
  Lično poznajem 11 članova koji su spremni da ovo isto potvrde kao veliku nelogičnost (da ne upotrebim težu reč), a siguran sam da mnogo više njih smatra isto ili je doživelo isto.
  Molim odgovorne da se zapitaju, ako ništa drugo, barem da kažu da im je provizija ipak najbitnija, a tu i tamo po neka prevara – pa Bože moj, nisu prevareni oni (Limundo).

 3. Zdravo Rajko, izvinjavam se što si čekao neko vreme na odgovor. Tvoje pitanje je potpuno na mestu. Zaista se trudimo da osmislimo što kreativnije i poštenije rešenje u ovakvim spornim situacijama.
  Ono što smo do sada iz iskustva shvatili, primenjujemo kao pravilo u Limundu. Prodavci su uglavnom slabi na ocene. Sve i kada dovedu u zabludu kupca ili kada ne žele da izađu u susret i uvaže reklamaciju
  za predmet koji su prodali, a koji nije u opisanom stanju, boli ih negativna ili neutralna ocena koju su dobili. Najčešće je baš ta ocena motiv da prodavac pristane da izvrši povraćaj novca.
  Ta ocena je naše „oružje“ kada se borimo za vaše pravo. Bez nje mi bi sve ostalo samo na dobroj volji prodavca. Svakodnevno razgovaramo sa vama i trudimo se da osluškujemo vaše potrebe i
  usmeravamo se ka njima. Naš cilj je ipak sigurna trgovina i zato svakodnevno radimo na tome. Baš iz tog razloga je Limundo tim uveo sistem Limundo Cash preko koje je trgovina 100% sigurna.
  Ukoliko si imao loša iskustva moj je savet da pokušaš da kupoprodaju obaviš putem Limundo Cash-a. U jednom od prošlih postova smo upućivali baš na to: http://blog.limundo.com/2012/01/nase-resenje-za-bezbednu-online-trgovinu/

 4. Rajko Pljevaljčić

  Zdravo Hristina.
  Izvini, ali ti kao da nisi baš lepo pročitala moj post….

  Slažem se ja da prodavce boli negativna ocena i da će da ih natera da vrate novac, ali to što su vratili novac ne znači da su korektni, pošteni, ne znači da će taj isti predmet kad ga vrate na aukciju tačnije da opišu i slično.
  Ja sam hteo da kažem da Limundo podržava nekorektne prodavce upravo zato što im te potpuno opravdano dobijene negativne ocene briše….Kako sledeći kupac da zna da je prodavac nekorektan ako on i dalje (bez obzira što je vratio novac – prevario je davanjem netačnog opisa) ima sve pozitivne ocene i i dalje je u situaciji da se ponaša isto?? Zašto bi on drugi put postupio ispravno ako prvi put nije snosio nikakve posledice?? Te posledice su upravo negativne ocene gde ja kao kupac treba da stavim svima ostalima do znanja da je prodavac spreman na prevaru, a on ako se popravi, nastaviće da prodaje (i da dobije pozitivne ocene) a ako još nekoga ili više njih prevari ili pokuša da prevari, od njega više niko neće da kupuje….Zar ne??
  A šta vi uradite? Vi obrišete negativnu ocenu jer je „prodavac bio korektan i vratio novac“ a to što je namerno izostavio da je predmet pokvaren ili pocepan ili namerno slikao samo jednu (očuvanu stranu) to nema veze, neka drugi brinu o tome….??
  Krajnje nekorektno prema kupicma, eto to sam hteo da kažem i siguran sam da nikakav Limundo Cash niti bilo šta slično ne može da pomogne – negativna ocena (baš zato što boli) je jedina koja može da reši problem i da natera prodavca da sledeći put razmisli da li će da postupi na isti način.
  NIsam jedini koji misli ovako, opet kažem. Priličan broj ljudi koje lično poznajem misli isto i imalo je negativnih iskustava sa prodavcima kojima su negativne ocene brisane jer Limundo „želi da sve bude u redu“ a u redu su samo provizije koje i od ovakvih i od onakvih naplaćujete….
  Pozdrav, Rajko
  p.s. naravno, očekujem odgovor, ne mora da bude brz već realan i na činjenicama zasnovan…:-)

 5. Na Limundu postoje odvojeno sistem ocenjivanja i sistem sankcionisanja.
  Limundo tim vodi evidenciju članova koje ti navodiš.
  Svaki član može imati četiri sankcije pre trajne suspenzije.
  http://www.limundo.com/fajlovi/Sistem-sankcionisanja.pdf
  Iako sumnjaš, Limundo se jako bavi bezbednošću svojih članova.
  To je imperativ.
  Znamo da se dešavaju prevare i obmane, ali je ipak njihov broj generalno mali.
  Znam da ti to nije nikakva uteha kada si ti ta oštećena strana.

  Ponavljam, kao sistem apsolutno sigurne trgovine i najbolje zaštite članova
  mi smo uveli Limundo Cash. Na članovima je da pokušaju da ga koriste i da sami
  procene da li vredi ili ne.

  Ipak, drago nam je uvek da čujemo mišljenja članova, jer više „glava“ sigurno može
  iznedriti bolje rešenje. Vaši komentari su dragoceni, u to ne sumnjajte, čak i ako nas ne „misluju“ 🙂
  Limundo tim radi svakodnevno na unapređenju, i sistem ocenjivanja je sigurno nešto što će se menjati ubrzo.

 6. Rajko Pljevaljčić

  Bez ljutnje, ali to što pričate su obične gluposti….

  Ja kupim predmet po NETAČNOM opisu prodavca, platim poštarinu da mi pošalje predmet, platim poštarinu da mu predmet vratim (dakle izgubim minimalno 200-300 dinara) i još ne mogu da mu dam negativnu ocenu a on najnormalnije ponovo stavi predmet na aukciju??
  Ako ovo smatrate „bavljenjem bezbednošću članova“ onda se još jednom izvinjavam, ali to je obična glupost koju ste izgovorili….
  Pozdrav, ne treba dalje da objašnjavate, sve je jasno

 7. moj predlog je da u slucaju da je predmet u vrednosti od npr 5000 din izlicitiran i ako kupac odustane od kupovine, da mu prodavac sa pravom da negativnu ocenu, da se prodavcu vrati provizija, a u isto vreme da se racun kupca koji je odustao od kupovine zaduzi sa iznosom te provizije i da mu se onemoguci dalje licitiranje i postavljanje oglasa dok ne izmiri svoj racun….mislim da bi se ubrzo smanjio broj prevara….pozzz

 8. @Rajko žao mi je što tako misliš. U svakom slučaju, ukoliko ti zatreba bilo kakva pomoć ili budeš imao nedoumica stojimo ti na raspolaganju.
  @deja hvala na dostavljenom predlogu. Sve ideje koje služe unapređenju sistema su dobrodošle! 🙂

 9. Rajko je potpuno u pravu i podrzavam ga .Limundo tim sve svodi na svoj procenat od realizacije .Po njihovoj logici kad npr. dzeparos ukrade nesto iz prodavnice,pa ga policija uhvati , on ako vrati to sto je ukrao policija ce da ga pusti i nikom nista on ide dalje da krade pa ako ga uvate opet ce da vrati ,a ako ga ne uhvate eto njemu koristi.i krade i dalje…. e tako ide filozofija Limundo tima samo sto oni na svom sajtu nemaju dzeparose vec vacarose i prevarante.

  U sustini se sve svelo na ocenjivanje, a nikako na realno prikazivanje kvaliteta kupljene robe.Ako pogldedate textove ocena sve se svodi na SVE OK, ODLICNA SARADNJA,KOREKTAN PRODAVAC,SVE PO DOGOVORU itd.

  Trebalo bi uvesti npr. tri kategorije u ocenjivanju tako da svaka ocena sadrzi tri posebne stavke.

  -Komunikacija sa kupcem(odnos prodavca -kupca prema musteriji)
  -Kvalitet kupljene robe
  – i na kraju ukupna ocena

  jer desava se nebrojeno broj puta da postoji zaista otezana komunikacija nebitno koja je strana komplikovana dali kupac ili prodavac,a na kraju se trgovina obavi samo da prodavac nebi dobio negativnu ocenu jer uvek je prodavac onaj koji popusta,bar je u mom slucaju tako.Napominjem da sam i KUPAC i PRODAVAC na limundu.I sad ako je kupac neki specifican opterecen iskompleksairan tip,ja kao prodavac moram da mu se dodvoravam kako bi on kupio predmet ili u slucaju da je toliko tezak za saradnju ,ja moram da strepim dali ce noob da mi da negativnu ocenu,pa onda da respravljam sa njim i limundo timom.

  SMATRAM da svaka ocena i ocenjivanje treba da ima poentu informisanja ostalih clanova,kakva je osoba i roba koju prodaje taj tamo neki NICK na limundu…

  imali ste slucaj onog lika CRNI VATRENI koji je imao 2-3hiljade pozitivnih ocena a isto tako 50 negativnih i neutralnih. Cak je i limundou to vreme napravio video intervju sa njim i postavio na svoj blog, samo zato sto lik ima tolike pozitivne i svakodnevno proda 20 predmeta najmanje. Licno sam trgovao sa tim momkom,po ponasanju zaista da ga na leb namazes ali kad trguje to je prevarant najveci na svetu ja to nisam video nigde,roba koju valja je najgori trash od kineza i rumuna iz pancevackog buvljaka.a uz to reklamacije ne prihvata…

  jednom davno pre 4-5 god .je na jednom poznatom forumu bila rasprava o Limundu i jos tada kad nisam znao sta je to limundo ljudi su pisali sve najgore sto je moglo da se napise za jedan sajt i trgovinu preko njega. Koliko vidim i dan danas je ista prica,samo sto gaze sad zaradnjuju debelo u odnosu na to vreme.

  hvala na paznji

 10. Lepi saveti. 🙂

  A sta je sa ljudima koji ne ocenjuju? Jave da je predmet stigao ili da je stigao i super sve itd. A ocene nema? Ne bune se kada dobiju ocenu ali ih mrzi da uzvrate.
  Ne znam koji su razlozi ali ih je mnogo i sve vise.

  Na Limundu ima mnogo divnih, dobrih, korektnih, pametnih, kulturnih ljudi sa kojima je saradnja vrhunska. Zbog toga obozavam Limundo.
  I kada je prodavac odusevljen predmetom koji dobije, ja sam jos srecnija i to me motivise da radim dalje !
  Korisnicki tim je veoma profesionalan, ljubazan – jednom recju – DIVAN!
  Zaista imam osecaj da imam na koga da se oslonim u trenucima kada mi je pomoc potrebna. I nikada nisu zakazali, naprotiv!
  To mnogo znaci!

  Ostajemo mi – prodavci i kupci – sto ljudi – sto cudi.
  Verujem da se na Limundu mnogo losih ocena nije dalo – oprosteno je, mnogo zasluzeno dobrih ocena su pretvorene u lose.
  Sve zavisi od coveka.
  Ako su obe strane OK – njima ne treba ni jedan korisnicki tim.

 11. @Mile, dopada mi se vaša ideja za ocenivanje. Problem koji se tu javlja je baš ovaj o kojem Olivera priča. Imamo sa druge strane i tu situaciju
  da se članovi ne potrude da napišu ni „Sve ok“. Ipak, naše je da osmislimo sistem koji će vama biti zadovoljavajuć i koji će vam raditi posao, tako da se ja zahvaljujem na predlozima.
  Potrudićemo se da unapredimo i ovaj deo Limunda.
  @Olivera, ono što smo uveli kao proceduru u ovakvim situacijama jeste da vas posavetujemo da pošaljete saradniku poruku kako biste ga podsetili na ocenjivanje.
  Ukoliko, ni nakon toga, član ne oceni saradnju, potrebno je da nam pošaljete samo njegovo korisničko ime i link ka aukciji kako bismo mu se mi obratili i podsetili ga.
  U slučaju da saradnja i pored svega toga ostane neocenjena član se sankcioniše za zloupotrebu sistema sankcionisanja.

 12. Wow, odlicno!!!

  Hristina, hvala, obradovala si me ! 🙂

 13. Dejan Milenkovic

  Rok za obavljanje kupoprodaje je 10 dana od zavrsetka aukcije,a rok za uvazavanje reklamacije 14 dana od preuzimanja predmete.Rok za ocenjivanje je 17 dana od zavrsetka aukcije.Kako sad oceniti prodavca na ciji predmet imate reklamaciju jer on ima rok za priznavanje reklamacije duzi nego sto je rok za ocenjivanje.Mislim da greska pod 2 ne stoji jer je rok za reklamaciju duzi od roka za ocenjivanje.Pozz…

 14. Moram da se slozim sa @Rajko Pljevaljči. Prodavaca sam pre licitiranja kontaktirala 2 puta porukama, i pitala da li je predmet licitacije kao na slici i da li ima mane, na sta sam dobila odgovor „garantovano“ je sve u redu. Kada je predmet stigao, i nije bio isti kao na slici, niti u opisu, naprotiv sa puno skrivenih mana, prodavac je ponudio da vratim o mom trosku, inace i slao je i insistirao da vratim s pouzecem najskupljom kurirskom sluzbom tako da je moj trosak bio 800 din. I jos nisam mogla da mu dam negativnu ocenu. I dalje ne mogu da verujem da limundo stiti prevarante. Njega bas briga, on postavi aukcije, pokusa da prevari pa ako uspe -uspe, ako ne uspe nista ne gubi, nema nikakav trosak (osim provizije za predmet, ali sam sigurna da mu je i to refundirano od limunda kad im je objasnio da prodaja nije izvrsena). A to sto je mene doticni zvao telefonom i vredjao nikom nista, bitno da je limundo budali prosledio moj broj.

  Kada sam zamolila limundo da reaguje, objasnjeno mi je da moram da platim obe postarine, ne vidim zasto ako nije bila moja greska, trebao je obe postarine da plati onaj ko je kriv za vracanje. Otkada se netacan opis i prevara ne mogu kazniti negativnom ocenom????? Da sjajno ukoliko se prihvati reklamacija, omom trosku, nemam pravo ni druge da upozorim da je rec o prevarantu!!!!!

  Nazalost zbog ovakvog iskustva ne pada mi napamet da vise kupujem na limundu. Posle svega doticna persona, nema negativnu ocenu, i on je uzoran prodavac na limundu sa 100% pozitivnih. Iz podrske koju je prodavac dobio od limunda, tako sto su mu obrisali negativnmu ocenu (koja je biola sasvim kulturna, samo sam naglasila da pre licitiranja treba traziti dodatne slike od prodavca) zakljucujem da limundo stiti prevarante, i apsolutno ne zeli da sankcionise bilo koga, dokle god mu taj donosi profit. Zaista sam iskreno razocarana, da u ovako teskom vremenu, nezaposljena, moram da placam 800 din postarine zbog prevaranta.

 15. Imam i ja jedan predlog 😉
  sto se tice ocenjivanja, mislim da sledece stavke bi bile korisne da postoje, a to je:
  Da se PRODAVAC ocenjuje sa komentarom + ukupna ocena (pozitivna,neutralna, negativna) + da postoji dodatno ocenjivanje tipa 5 stars
  Komunikacija sa prodavcem * * * * *
  opis predmeta * * * *
  cena postarine * * *
  brzina dostave (realizacije) * * * * *

  i kada kliknemo na clana koji prodaje predmet mozemo da vidimo srednju ocenu ovih kategorija. Posto mislim da su bitne, ali nisu presudne. Svakako ostaje kao najvaznije ukupna ocena koja postoji oduvek, ali npr. ja kada kupujem nesto obicno kontaktiram prodavca sa nekim obicnim pitanjem, i ako dobijem odgovoro na njega onda mogu smatrati da je sve ok sa prodavcem, a ako bi se uvelo ovako nesto onda skoro pa da imamo potpunu sliku o prodavcu.
  S druge strane i prodavcu ce ici u korist da skupi iz svake stavke sto bolji prosek.

  eto toliko o ocenjivanju od mene,
  tonimanhart

 16. Ljudi palo mi na pamet, sta kazete na to da u sastavu spiska razloga za PRIJAVI AUKCIJU bude i stavka PROVERENO NEISPRAVNA PONUDA ili nesto slicno tom fazonu, gde bi osobe koje su iskusile prevaru od nekog prodavca mogle time skrenuti paznju ostalim postenim clanovima da se ne `nasankaju` kao ovaj prvi. M?

 17. ajde, sta se lozite!!! ne kazem da nema prevaranata, i ja sam doziveo par losih iskustava ali svaki posao nosi rizik sa sobom. imao sam skoro slucaj gde sam ja kao prodavac nudio na aukciji maticne ploce koje su testirane i ispravne. od svih ploca koje sam prodao, dvojica kupaca su se javili i tvrdili mi da su iste neispravne. naravno, tu ne pomaze ubedjivanje da je bilo ispravno i da je poslato u ispravnom stanju. ploce su mi vracene i ja sam odmah testirao i utvrdio da rade savrseno. jednom kupcu sam vratio novac a drugom plocu. i sta je trebalo ti kupci da urade po vama, da napisu ovde da sam prevarant? da se to ne bi desilo, kod ovakvih situacija ja pristajem da o svom trosku odem do kupca bez obzira na daljinu, i da dokazem da predmet funkcionise kao sto sam opisao, ako sam ja u pravu onda onda kupac lepo plati sve moje troskove i gotova stvar. jednostavno a efikasno resenje. drugom prilikom cu pisati koliko sam ja puta prevaren, ali ipak nisam dizao frku jer treba razmisliti dobro. mozda prodavac nije namerno to uradio, mozda je visan sila…

 18. @Dejan – u slučaju reklamacije rok za ocenjivanje se produžava i čeka se razrešenje spora.
  @ticka – i tebi, kao i Rajku, bih predložila Limundo Cash kao najsigurniju opciju.
  https://www.limundo.com/Pomoc/Limundo-Cash/651
  @tonimanhart i Darko – radi se na unapređenju sistema ocenjivanja, tako da je svaki predlog dobrodošao. 🙂
  @gagi357 – drago nam je da ima sve više članova kojima je cilj da zajedno napravimo što sigurnije mesto za trgovinu.
  Hvala ti na tome!

 19. Evo jedne zalbe kao prodavca… Dakle ja sam kupcu prodao predmet, on posalje muza taj isti dodje u moju radnju i preuzme pogresan predmet, onda se pozali ona koja ga je kupila ja joj kazem da bez problema dodje i zameni…na sta dobijam da ce zadrzati ipak da iz principa nece da vrati…posle toga kupuje od mene opet drugi premet i salje poruku kako se neko ulogovao na njen nalog i kupio:) Ja joj kazem ako limundo uvazi reklamaciju i ja cu, a limundo naravno nije uvazio tako glup razlog. Ocenim ja tog kupca pozitivnim ocenama jer je teskom mukom ipak preuzeo… Ja od njega dobijem 2 negativne. Pitam ja sada gde je tu pravda???

 20. @Bonavena – potrebno je samo da se obratiš Limundo timu sa žalbom na dobijene ocene i rado ćemo izvršiti proveru istih. Prema ovome što si nam napisao ocene koje si dobio bi bile neopravdane.

 21. Po mom dosadasnjem iskustvu, mnogo bi mi znacilo da mogu da odbijem neciju ponudu, uz npr.konsultaciju sa Limundo timom, jer sam trenutno u situaciji gde mi se kupac ne javlja vise od ona tri dana po isteku aukcije, vec ima tri negativne ocene zbog nejavljanja, a uredno mi licitira na ostalim aukcijama. Ja zahtevam sistem zastite mog vremena i mojih aukcija od ovakvih ljudi.

 22. Mislim, nisam neki hejter, obozavam limundo, svasta nesto zanimljivo sam kupila i sada i prodajem i necu prestati zbog doticnog clana, bice toga jos verovatno, ali stvarno nije fer 🙁
  Pozdrav!

 23. Vladan Rafailovic

  Na limundu nisam imao problema oko licitacije i kupovine. Nigde mi nije odgovoreno kako da dam pozitivnu ocenu prodavcu koji je to zaslužio. Dobro funkcionišu pitanja i odgovori i sve mi jasno piše. Moja jedina primedba je da ne treba dozvoliti početnu cenu licitacije iznad cene koja postoji na kupindu. Jer ako neko samo jednom izlicitira tj. potvrdi cenu ispada da je bilo bolje da je istu stvar kupio preko kupinda za jeftinije pare. Negativnu ocenu dao bih sajtu Kupindo. Za razliku od vas gde je sve jasno i gde postoje neka pravila koja se poštuju, kod njih se prvo ne poštuje mišljenje kupaca jer negativnu ocenu ne stave a onda stave negativnu ocenu kupca iz osvete /što je kod vas zabranjeno/ a u negativnoj oceni vas izvređaju /što je kod vas takođe zabranjeno/. Kada vas uvrede ne možete tužite jer štite pravna lica bez navođenja odgovornog lica u firmi. Kao pravnik smatram da je za bilo kakav posao bitan deo rok isporuke i da kupac ne može da bude nateran da kupi nešto ako mu prodavac kaže da mu to ne može isporučiti u roku koji je dat. U pravnoj terminologiji reč „odmah“ znači 24 časa /ja sam tražio u roku od 5 dana putem kurirske službe iako je pisalo odmah/ a ne kada se prodavac vrati sa puta jer ko će platiti čekanje majstora ako roba koja se naručuje ne stigne na vreme. Mnogo sam zahvalan pojedincima sa kojima sam se dopisivao i koji su se stalno brinuli da mi roba stigne na vreme. Moj savet je NE KUPUJTE KOD PRAVNIH LICA. Pozdrav

 24. Svi smo mi razlicite licnosti i tesko je svakom posebno ugoditi,ali postovanje,tolerancija i dogovor izmedju ljudi resava cak i naizgled neresive probleme. Moje misljenje je da medju pravim Limundovcima nema problema koji se ne daju resiti,ali uvek postoji neko ko ce nam zagorcati dan neopravdanom ocenom ili netacnim komentarom(neistina najvise boli).Eto,to se i meni danas desilo…maxsimalno sam ispostovao kupca,poslao mu potpuno ispravne predmete,a za uzvrat dobio NEUTRALNU ocenu uz neprimeren i neistinit komentar,a da me uopste pre toga nije kontaktirao kako bi eventualno resili problem na obostrano zadovoljstvo…Najvise me pogadja neistina u zivotu,a koliko god se mi trudili da ostanemo krajnje korektni i posteni,ima medju nama i onih neiskrenih…Tako je to u zivotu!!!

 25. sve je super sem tekstova koji se pisu *****

 26. Clan od 2008 godine. Pa da i ja prozborim po koju o mojim iskustvima sa ocenjivanjima.
  Najveca greska Limundo-Kupindo tima je taj jer ne zele/ne mogu da ozbiljnije procitaju, razmotre i pokusaju da rese neki spor/problem. Vecinom su to tipski odgovori koji mi lice na copy-paste sa pocetnim recima „zao nam je zvog tvog…“
  1. Prodam predmet. Kupac mi posalje sms samo sa recima „kako cemo“. Niti se predstavio, potpisao ili bilo sta. Zbog posla koji obavljam primam po 20-30 sms dnevno. Na ovaj ne odgovorim. Sutradan stize ponovo sms sa neverovatno uvredljivim textom. I tvrdnjom da on to nece da kupi od mene jer se odmah nisam javio. Verovatno je vise licitirao nego sto moze da plati. Moljakam 30 dana jer je to rok koji ipak ostavim svakom kupcu. Ne zeli da kupi. Dajem mu negativnu. Limundo mu ponistava jer …ocena nije data na vreme. Vise puta kupac stvarno ne moze da ispostuje pa ga sacekam mesec dana. Da sam davao svima negatvne gde bi to dovelo.
  2. Kupac uplati 30 din samo koliko je izlicitirao predmet i zahteva da posaljem obicnom postom. Ne zeli da uplsati 60 din za postarinu. Budem korektan i pitam da li ipak zele da doplate 60 din za postarinu jer 150 din za posexpres je mnogo. Ne dobijem odgovor ali dobijem negativnu. Limundo je podrzi.
  3. Kupac posle 3 dana odmah daje negativnu. Ja njega moljakam jos 30 dana da kupi. Nece. Kaze da je slao poruke na koje se ja nisam javljao 3 dana i zato je otkazao kupovinu. Od Limunda zahtevam da mi posalje kopije poruka. Ne dobijam ih ali i ne dobijam brisanje negativne.
  I tako dalje i tako dalje. Kao prodavac veoma puno negativnih iskustava zbog „nadrndanih“ kupaca koji misle da su sve i svja. I to sve uz podrsku Limunda. Da kazne prodavca….
  Ali Limundo ne zna da sam kupcu koji je kupio merdevine vratio i novac za iste i postarinu koju je platio i plus 200 din za maltretiranje i POKLONIO mu merdevine, ne mora da vraca. Samo zato jer je stavio primedbu da sam napisao da su sa 5 gazista a one su bile sa 4.
  Nikada, ama bas nikada nikog nisam ovde uvredio niti pokusao nesto lose da uradim i …neko je to gore pomenuo….neistina boli. Zato mi je krivo (duplo) kada ovaj sajt u koji sam u pocetku verovao olako odradjuje (ne uzima ozbiljnije u razmatranje) zalbe koje dobija.
  Limundo…izgubio si moje poverenje a i proviziju. Bavim se samo kupovinom, kada namam na drugom mestu.

 27. Slazem se sa @deja da bi trebalo uvesti bolji sistem sankcionisati korisnika kojima je roba poslata, a odbiju da je prime jer onda dvostruka postarina pada na teret posiljaoca. Mislim da je najbolje resenje da se racun takvog kupca na Limundu/Kupindu zaduzi za iznos postarine na osnovu kopija adresnica koje bi se poslale limundo timu (najjeftinija postarina preko Postexpressa nije u takvom slucaju ispod 300 din.) i kad se dug namiri da se racun posiljoca uveca za istu sumu. Ili neka vrsta kompenzacije prodavcu u smislu promovisanja ponovnog pokretanja aukcije i sl. Mislim da samo vracanje provizije, koja bi u svakom slucaju morala da bude vracena, nije dovoljno.

 28. Poredak kod Limunda je sledeći:
  1. Provizija
  2. Provizija
  3. Provizija
  4. Razno

  Shvatite i prihvatite ovo kao realnost i ne obraćajte pažnju na ocene uopšte. Niti sve ove pozitivne nešto znače, a posebno negativna ne znači da je zaslužena. Pomirite se unapred da su problemi svake vrste mogući i da pravu zaštitu, onu o kojoj iz Limunda stalno „pevaju“ (i bukvalno jer stalno pričaju jedno te isto kao da uče pesmice napamet), nemate, nego „u se i u svoje kljuse“ pa kako ko prođe….
  Pozdrav

 29. Do sada je sve ishlo ok shto se tiche kupovine i prodaje, ali mi nisu jasni ljudi koje moram da molim da mi daju ocenu, iako ja iste ocenih odmah po realizaciji i to uvek pozitivnom ocenom. Do sada bih imao gomiletinu pozitivnih ocena, ali bar pet – shest izgubih jer druga strana je ila isuvishe lenja da da ocenu.

 30. Poz. @Rajko Pljevaljčić i @ticka
  Potpuno vas razumem PODRZAVAM i slazem sa vama. Da vam ispricam svima moj slucaj… Racunarima se bavim oko 15god (od toga 7-8god u servisu na crno!) Zbog toga sam i napustio servis. Od tada radim „konjski“ u 3 smene u fabrici crepa u Kikindi u nekadasnjem Evropskom gigantu koju je privatizacijom kupio zet nekadasnjeg premijera Republike Srbije (da ga ne imenujem! 🙂 )… Platu nisam dobio 3 meseca pa zivim i izdrzavam zenu i 15-o mesecnu cerku od servisiranja racunara. Kolega sa posla me zamolio da mu pod HITNO sredim komp. Strujni udar, crkli napajanje, ploca i procesor. Nema para (jer kasni plata) da kupi drugi komp pa mi je rekao da kupim samo potrebne komponente da iskoristimo postojece, ispravne delove. Imao sam rezervno napajanje koje sam prethodno kupio za mene licno, to sam mu poklonio jer mi je ucinio nesto kad mi je trebalo. U gradu nisam nasao plocu i procesor. Covek pozajmi 1500din i da mi na poverenje za komponente. Posto sam clan na Limundo ulogujem se i nadjem plocu sa procesorom kakav mi treba. Opis predmeta mi se svidja a pogotovo deo u kom je pisalo SVE JE 100% ISPRAVNO. Citam profil i ocene prodavca, mislim se sve je OK. Pobedim na aukciji sa 1200din, uspostavim kontakt, dogovorimo se oko kupo-prodaje tj. slanja i placanja. Stigne mi predmet POSTEXPRESOM. Platim 282din postarine. Javim „gospodji“ -prodavcu – da je roba stigla. Odmah udjem u radnu sobu i krenem sa ugradnjom delova posto je covek rekao da je HITNO. Komp je proradio. Instaliram Windows, pa drajvere, ubacim igrice koje mi je trazio i aplikacije (winamp, office, itd.) Odmah javim kolegi da je masina gotova i da moze doci po nju. Dok cekam coveka pustim muziku da svira i „opalim“ po PASIJANS-u. Znaci nikakvo veliko opterecenje za racunar. Stigo ortak, i dok sam mu kuvao kafu racunar je zanemeo. Sve radi osim zvuka. Proverim kablove, zvucnike, sve OK a zvuka nema. Donesem zvucnike i kablove od drugog racunara iz dnevnog boravka. Sve povezem i opet isto. RACUNAR JE MUTAV!!!!!! Ajde mislim se „MOZDA“ je „puk’o“ drajver, sto se desava… Dam racunaru naredbu da iz moje baze od 300.000 drajvera odabere neki bolji, noviji drajver koji mu najvise odgovara. Restart, zvuka nema! Od sve muke izvinim se kolegi na cekanju i zamolim ga da dodje sutra TAXI-jem o mom trosku, koji me je kostao 2 puta po 225din tj. tamo-nazad 450 dinci. Srusim sistem, odem na sajt od doticne ploce i skinem originalne drajvere. Sve instaliram kao i igrice i aplikacije. Resetujem masinu i pustim ga da radi par sati. Muzika svira, sve radi. Sve je OK. Supruga me posalje po mleko za dete i da kupim u obliznjoj prodavnici pelene na „recku“ koju cu platiti kad naplatim popravku racunara. Obzirom da sam toga dana radio nocnu smenu, racunam, dok se vratim sa mlekom treba da veceram, utim i treba da krenem na posao, necu imati vremena za komp. Iskljucim ga pa cu ujutro kad dodjem da zovnem ortaka da dodje po njega. Ujutro komp PONOVO NEM!!!!!!!!!!!!!!!! Odma javim kolegi da jos ne dolazi (da nebih opet platio 450din). Vec radi reda, skinem sa neta najnoviji DRIVER PACK SOLUTION (paket drajvera!) koji je tezak 2.84GB… To je ustvari paket koji u sebi sadrzi nekoliko MILIONA drajvera za raznorazne BIOS-e cipsetove, muzicke, graficke LAN-mrezne kartice, itd. od raznih maticnih ploca! Pokrenem njegov AUTORUN da sam apdejtuje sve sto je potrebno na maticnoj ploci pa cak i BIOS! Posle zavrsetka apdejta komp je trazio restart da bi adekvatno zavrsio posao. Kad se sistem digao pustim i filmove i muziku i SVE radi. Pustim komp da radi neko vreme pa ga restartujem. RACUNAR JE PONOVO MUTAV!!!!! Gospodo draga, koji je zakljucak? Muzicka kartica radi do ponovnog paljenja ili restarta racunara!!! Posle nema zvuka ni malo. A gospodja-prodavac je napisala SVE JE 100% ISPRAVNO. Naravno poceo sam da gubim strpljenje i nazovem prodavca da joj kazem za problem. Kad sam joj rekao za problem pocela je da vrda kao PROBAJ OVO-PROBAJ ONO. Cak mi je i rekla da kupim muzicku karticu za PCI slot!!!! HA-HA-HA-HA… Posle mi je cak i poslala link od ASROCK-ovog sajta da skinem drajvere sa tog sajta. Kasnije je cak prestala da se javlja ne tel. Kad se najzad javila rekla je da je RADILA, kao bila je zauzeta :-S :-S :-S :-S … Sta ona misli, da sam ja KUCE OD JUCE???? Rekao sam joj da nisam zadovoljan i da vracam plocu. Rekao sam joj da robu vracam i da je plati pouzecem i rekao sam joj da cu joj naplatiti troskove postarine, jer nema smisla da troskovi postarine za NESTO STO NEMOGU DA KORISTIM ide na moj teret, ali je tu pocela da se buni. Ipak sam joj vratio plocu i naplatio troskove postarine. Kada sam joj poslao plocu javio sam joj se iz poste. Par dana nije htela da preuzme plocu. Kao nije joj nista stiglo. bla-bla-bla… U posti su mi kasnije potvrdili da je postar bio sutradan kod nje i da je ostavljena potvrda o pristigloj posiljci. Nazovem gospodju, nejavlja se na telefon. 🙂 Pustim joj SMS i naj ljubaznije je zamolim, da preuzme plocu iz poste jer su poste umrezene i licno sam video u postanskom racunaru da joj je ostavljeno obavestenje o posiljci. a PREMA POSTANSKOM PRAVILNIKU, AKO SE PAKET NE PREUZME U ROKU OD 5 RADNIH DANA, PAKET SE VRACA POSILJAOCU, a to znaci da ponovo placam postarinu! Posle 10ak minuta mi stize SMS od nje da je ploca preuzeta i da sam dobio NEGATIVNU jer sam nesposoban da instaliram drajvere! 😀 😀 😀 NISAM MOGAO DA VERUJEM SVOJIM OCIMA!!!! Tim ponasanjem mi je potvrdila sumnju da je cula telefon kad sam je zvao i da nije htela da se javi kao i da je izbegavala da preuzme predmet. Tek tada sam odlucio da joj dam NEGATIVNU… Posten sam, nisam lazov, nisam lopov. Losa reklama mi nije potrebna jer to odbija potencionalne saradnike i musterije, zato zivim sa cistim obrazom. Istog dana ponovo udjem na Limundo, kad vidim nova poruka u boxu. Limundo tim je primetio moju datu negativnu „prodavcu“ pa su me zamolili da im objasnim stvar… Ne samo da sam im objasnio nego sam im se i pozalio na to kakve ljude stite pored njihovog sistema sankcionisanja. A pre toga sam primetio da su „postenom prodavcu“ obrisali negativnu koju sam dao da bi drugi posteni kupci bili na oprezu sa ovom gospodjom. A moja jedina NEGATIVNA koju mi je gospodja dala se naravno crveni. I zbog toga nikom NISTA. Pozalim se naravno Limundo timu i zbog toga. Njihov odgovor je bio „PA ZAKON O ZASTITI POTROSACA JE OVAKAV-ONAKAV BLA-BLA-BLA.“ I naravno UCENILI su me da ce mi UKLONITI negativnu tek kad gospodji tj. „ZASTICENOM POTROSACU“ uplatim na racun postarinu koju sam platio i posle naplatio, kao i onu koju je ona platila kada je preuzela reklamirani predmet. ODMAH sam se zapitao, KO JE OVDE POTROSAC I KO JE ZASTICEN?????? Sada se postavlja pitanje, kolika je moja dobit a i gubitak u svemu ovome ako uzmemo u obzir da sam 2 postarine+provizija koju sam platio „ZASTICENOM POTROSACU“ iznosi oko 700din. Da naplatim ortaku tu cifru, nema smisla jer on nema veze sa ovom zenom… Znaci ja sam ovog momenta kratak za 3 plate i 700din + 450din za TAXI, a ONA je u dobitku MINIMUM 564din, jer kako mi je sutradan pustila poruku preko limunda da je prodala plocu nekom drugom za 2000din… U prevodu, kod mene nije prosla sa 1200din nego samo sa 564din (sto znaci BOLJE ISTA NEGO NISTA!) a kod neke druge naivcine, AKO je istina da je prodala plocu, sa 2000din. Znaci „ZASTICEN POTROSAC“ je u apsolutnom dobitku a ja kao kupac u debelom minusu. Meni su na kraju STVARNO obrisali negativnu ali tek kada sam „obestetio ZASTICENOG POTROSACA“. Na kraju sam ipak od jednog decka, koji stvarno bio korektan sto se tice opisa predmeta, putem limunda, na aukciji kupio drugu plocu sa procesorom. Istog dana sam pod HITNO sklopio racunar i iz moje pomenute baze od 300.000 (SADA VEC par miliona i 300.000) drajvera instalirao drajvere i racunar radi BESPRKORNO!!! Ponovo sam platio coveku TAXI koji je veoma zadovoljan odneo svoj racunar njegovoj deci… Tako da je gospodja zasticeni potrosac u dobitku od minimum 564din a ja u minusu od 700+2×4500=1600 dinara + RECKA za neplacene pelene… 🙂 Da izgubljeno vreme i zivce ne spominjem!!! Sta reci a ne zaplakati? Kad bolje razmislim, i ja sam u dobitku ne samo gospodja. Dobio sam „rukavicu u lice“ od limundo tima. Zanima me, ako je gospodja „POTROŠAČ“ (koji podvaljuje poštenima zbog ličnog interesa) a koji treba da bude „zaštićen“, ŠTA SAM ONDA JA?????? Razumem da Limundo i na lopovima i lazovcinama zaradjuje, ne samo na pravim potrošačima, ali ipak ovo je OGROMAN MINUS ZA NJIH o kome ce se još pričati!!! Tako da ste vi, gosp. Rajko u pravu da Limundo „zeli da sve bude u redu”. Kao i da Limundo prodavcu ukloni negativnu ocenu jer je vratio pare ostecenom i prodavac je ponovo „posten“. A to sto je prethodno prevario ko zna koliko njih, to nema veze… To ne treba nijedan kupac da zna!!! Mislim da bi takve prodavce trebalo sankcionisati i to prikazati u njegovom profilu da bude „obelezen“ kao prevarant.

  A to sto su @tonimanhart i @Darko predlozili za ocenjivanje i „PRIJAVI AUKCIJU “ mislim da je sjajna ideja. Bravo!

  Sto se tice @gagi357 mislim da se opravdano „LOZIMO“. Za nas kupce, Limundo je KUPOVINA MACKE U DZAKU, jer verujem da je vecina nas limundovaca nezaposlena, ili nemaju redovna primanja ili bar zive od nekog bednog minimalca. Da imamo redovna i zglavna primanja verovatno nebi rizikovali i kupovali na slepo nadajuci se da necemo biti „navuceni na tanak led“ nego bi otisli u radnju, videli bi sta kupujemo i imali bi bar neku garanciju za to sto kupimo. Isto tako i vi prodavci. Zar ne? Bez ljutnje. Nista licno…

 31. Rajko Pljevaljčić

  @djoleprolece2
  Užas….razumem te potpuno jer sam imao isti slučaj samo se radilo o albumu, ali je cifra bila 3000 dinara + poštarina….
  I terali su me (iz Limundo tima) da album koji NIJE U STANJU U KAKVOM JE STAJALO U OPISU DA JESTE vratim prodavcu O SVOM TROŠKU i to na način koji on odabere (tražio je AKS jer je opšte poznato da kod njih može da se otvori pošiljka pre nego što se preuzme i niko za to da ne odgovara), a o negativnoj za prevaranta nisam smeo ni da razmišljam…!?!? Ko je bre ovde LUD??? Kakav bre Zakon, o čemu oni pričaju??? Jedino ako ne misle na Zakon jačeg, tj. pošto ne verujem da su jači (jer da jesu pošteno bi se borili i ne bi se plašili) sigurno misle na Zakon namazanijeg, lukavijeg, bezobraznijeg i tako dalje….A Limundo pravilnik je sve samo ne pošten, a razlog je vrlo jasan, da ne ponavljam, imate ga nekoliko postova ranije….
  JASNO KAO DAN….
  A činjenica da smo generalno slepci kao nacija i kao društvo dovoljna im je da se razvijaju jer kad muka natera, sve mora da se trpi….Posebno kad su deca i ostala nejač u pitanju, idemo dalje pa dokle ko izdrži….

 32. Posto sam primetio da insistirate upotrebu Limundo Kesa pri placanju, ne razumem kako isti garantuje 100% sigurnu trgovinu(ne samo kupovinu). Treba ipak pomenuti zastitu prodavca! Ako npr. neko od mene kupi ispravan predmet, uplatu izvrsi Limundo Kesom, i hoce da „prevari“(los covek, prevarant:)), koliko sam razumeo to mu je omoguceno jednostavnim obracanjem Limundo timu uz obrazlozenje -da predmet „nije ispravan“. Vi naravno njemu vracate novac(jer je na vasem racunu, iliti u „vazduhu“) i (ne)covek(kupac) je dobio jare i natrag pare, tj. moze da manipulise „sistemom“? Ispravite me molim Vas ako je ovakvo nesto nemoguce? Hvala

 33. Posto sam primetio da insistirate upotrebu Limundo Kesa pri placanju, ne razumem kako isti garantuje 100% sigurnu trgovinu(ne samo kupovinu). Treba ipak pomenuti zastitu prodavca! Ako npr. neko od mene kupi ispravan predmet, uplatu izvrsi Limundo Kesom, i hoce da „prevari“(los covek, prevarant:)), koliko sam razumeo to mu je omoguceno jednostavnim obracanjem Limundo timu uz obrazlozenje -da predmet „nije ispravan“. Vi naravno njemu vracate novac(jer je na vasem racunu, iliti u „vazduhu“) i (ne)covek od kupca je dobio jare i natrag pare, tj. moze da manipulise sistemom(rupa)?
  Ispravite me molim Vas ako je ovakvo nesto nemoguce? Hvala

 34. Poz! Limundo timu uz svo postovanje :).
  Moram da dopunim zadnji post limundovca faree!.
  Covek je skrroz upravu.

  Evo vam situacije… Prodavac proda ispravan predmet na aukciji. Recimo u vrednosti od 100 eur. Kupac plati predmet limundo kesom. Ima rok 14 dana da mu se predmet „nesvidi“ U medjuvremenu ga pokvari namerno ili slucajno. Javlja limundo timu kako je dobio „pokvareni predmet“ i kako je on toboz tesko ostecen kao kupac. Limundo mu vraca novac nazad. Prodavac ostaje ostecen za 100 eura i za robu sto priznacete nije malo!!!.
  Naravno kupac uvek moze da kaze kako je dobio „neispravnu“ robu, i da iznudi ili novac koji je uplatio Limundo timu ili jos jedan takav ispravan uredjaj od savesnog prodavca. Ostaje mu 100eur +“neispravan“ uredaj+jos jedan ispravan uredaj koji je dobio od savesnog prodavca kao nadoknadu za „neispravan“.
  Dakle ponavljam slazem se sa Farre. Itekako ovo lici na „rupu“ koju je moguce iskoristiti.

 35. Na temu samo da dodam jedan primer: kupio sam predmet za 99din i prodavac je bio iz Beograda pa sam hteo licno preuzimanje. Javio se, dosao na lokaciju za koju ni prodavac nije znao da objasni gde je, cekao 50min na kisi da se pojavi, kada se pojavio bez reci mi je dao predmet ja njemu 100din i otisao, bez dobar dan, bez izvinite sto kasnim… Dao sam mu pozitivnu i napisao ‘sve ok’ jer da sam mu dao neutralnu ili negativnu sigurno bi mi zalepio osvetnicku a KAKO JA DA DOKAZEM da sam stajao na kisi 50min i cekao da se on pojavi i KO BI MI POVEROVAO? Ovo je najskorija nelagodnost koja mi se desila a da ne pricam cega sam se sve nagledao, od predmeta koji su ‘novi’ a poderani od nosenja do 6oduplih naloga koje limundo nije suspendovao (primeri: veki030, cenepe, nevpe, perabor49, radojkas … ima ih jos 100%, sve isti clan a prijavio sam pre 3-4 meseca, nalozi suspendovani pre nedelju dana).

  O svemu ovome mogu da pisem do sutra, ali na kraju krajeva pojedes ono sto se ne jede i cutis jer je ovo za sada jedini nacin da se dodatno zaradi novac internet prodajom. Koliku je ekspanziju doziveo limundo/kupindo moguce je da ce se pojaviti neki konkurentski sajt koji ce za razliku od limunda staviti clanove na prvo mesto umesto svojih ciljeva i zarade…

  Limundo moze da prica sta hoce ali kada je OVOLIKO NEZADOVOLJNIH CLANOVA, prevarenih na bilo koji nacin, onda definitivno nesto nije u redu sa njihovom politikom, ali svemu dodje kraj kad-tad. Pravda je spora ali uvek dostizna, uverio sam se u to mnogo puta.

 36. Jos jednu stvar sam zaboravio da dodam a koja je mene toliko nasmejala da su mi suze krenule 🙂

  Vidim neki sorts i svidi mi se i posaljem poruku prodavcu: pozdrav, interesuje me sorts ja bih ga kupio odmah ako je moguce. Zaboravim da dodam preko kupinda u prvoj poruci i u sledecoj napisem ‘naravno preko kupinda ako se slazete. Sorts je bio 450din, prodavac meni salje odgovor – ‘po clanu tom i tom…’ citira pravilnik limunda u kom slucaju on moze da prekine aukciju i doda ‘ako bi vam odgovarala cena od 900din moze. Ja uzvratim porukom da cu ipak ispratiti aukciju (nadajuci se da cu kupiti jeftinije).

  Sutradan stize mi poruka od limunda da sam dobio opomenu jer navodim clanove na prodaju van limunda 🙂 🙂 🙂

  Hahaha lik me prijavio jer nisam hteo da kupim sorts za 900 din i to je poslao prvu poruku a ovu drugu verovatno obrisao a ja da se bakcem sa limundom nemam nameru i eto …sada sam upozoren zamislite 😀 Mnogo zlih i pokvarenih ljudi, srz im je pokvarena -.-

 37. apsolutno podrzavam predlog kolege.

  a glasi

  deja | 09.04.2012. – 22:23
  moj predlog je da u slucaju da je predmet u vrednosti od npr 5000 din izlicitiran i ako kupac odustane od kupovine, da mu prodavac sa pravom da negativnu ocenu, da se prodavcu vrati provizija, a u isto vreme da se racun kupca koji je odustao od kupovine zaduzi sa iznosom te provizije i da mu se onemoguci dalje licitiranje i postavljanje oglasa dok ne izmiri svoj racun….mislim da bi se ubrzo smanjio broj prevara….pozzz

  slavisa leskovac

 38. Posto se sve vise ljudi zali na prevare ili neadekvatno opisane aukcije zbog kojih na kraju ispadnu prevareni imam jedan predlog za limundo tim da se za svaki predmet ponudjen na prodaju uvedu 4 obavezne fotografije ali ne sa nekog sajta vec realne sa svih cetiri strana predmeta na aukciji tako da ce svaki ponudjac znati ko je ozbiljan prodavac a ko je prevarant i da svako ko to uradi ima popust na tu cetvrtu fotografiju a mi cemo barem malo da budemo sigurniji kada budemo kupovali jer bolje vidimo sta kupujemo a i tako mozete napraviti podgrupu aukcija tkzv cetiri strane sveta tj one aukcije koje su sigurnije za licitacije.

 39. Slazem se sa clanom Slavisa1234 onaj ko ne nameri da kupi predmet nego bezveze licitira ok da dobije negativnu i prodavaocu se vrati provizija(ali to je mucenje gubljenje vremena,robe?) najbolje bi bilo takve kazniti skidanjem novca sa njihovog racuna tojest kredita koje ce biti obavezni da plate kao kad si u minusu.

 40. Slazem se u potpunosti sa pricom da ima dosta prodavaca koji prodaju predmete-robu koja ne odgovara opisui vracaju posle novac zbog neutralne ili negativne ocene,i ja sam prodavac i imao sam iskustava upravo sa tim:
  1.Prodao sam dva lustera starinska,poslao pouzecem upakovao extra,nazalost lusteri su se slomili u transportu,ja sam snosio troskove transposrta i naravno kupac nije preuzeo sto je i normalno tako da sam izgubio na dve strane,trazio sam zapisnik da se napravi i sve to ali nazalost nije bilo u originalnoj kutiji i nisu usvojili moju zalbu,ocene su i sa strane kupca i moje strane bile pozitivne!
  2.Prodao sam starinski telefon,zena iz Novog Sada je kupila za nekih 500.din,ali me je ocenila neutralnom sto predmet nije upakovan u originalnoj kutiji i navodno se sav slomio u toku transporta,na inicijativu Limundo tima sam trazio da mi se predmet vrati o mom trosku,da bi mi se skinula neutralna ocena jer sam 100% bio siguran da sam lepo upakovao posto sam vec imao losih iskustava,kupac je pristao da vrati predmet nakon moje uplate na racun,vratio je telefon,ali ne onaj koji sam ja poslao „iskrin,nego jos stariji Nikola Tesla“ na kome je stvarno bio puknut bakelit,i sta sam ja time dobio,kupac je svoje uradio kome ja mogu dokazati da to nije bio ISKRIN tel i ako je na licitaciji bilo vidljivo uslikano „ISKRA“!
  TAKO DA PRODAVCI I NISU BAS NESTO ZASTICENI…

 41. Meni samo ne ide u glavu kako na slucaj da je predmet vracen zbog toga sto opis nije bio adekvatan, a o trosku kupca, Limundo skida negativne ocene, ravno 3 puta ista osoba odgovara sa „koristite Limundo Cash“, a upravo taj problem se NE RESAVA limundo cashom. Razumeo bih odgovor tipa „razmotricemo takve slucajeve“, ali tri puta tupljenje istog, uprkos ubedjivanju da to nije resenje problema, znaci da Hristina ili nije procitala ni jedan od 4 posta koji pojasnjavaju problem, ili je procitala, ali je nije briga da objasnjava, ili prosto ne moze da ukapira objasnjenje.
  Ni jedan od ta 3 slucaja nikako nije dobra komunikacija sa korisnicima.

 42. @Bantustan – komentari svih članova su detaljno pročitani i na njih je sa pažnjom odgovoreno. Žao mi je što ne misliš tako. Odgovore sam uglavnom davala ja jer sam autor teksta. Problem koji se ističe sve vreme je činjenica i on se ponavlja i ponavljaće se. Naš zadatak, kao sajta čiji ste svi vi članovi i posrednika u vašim kupoprodajama, jeste da vas sve zaštitimo u tom procesu i samo iz tog razloga sam isticala Limundo Cash kao rešenje takvih situacija. Jer, kada postavite problem ispred nas mi razmišljamo kako da ga rešimo. U situaciji kada si ti, kao kupac, već dobio predmet koji ne odgovara opisanom stanju, ukoliko je novac već kod prodavca, ne postoji ni jedan mogući način da izađeš iz te situacije neoštećen. Svakako ćeš biti nezadovoljan, da li zbog provizije, da li zbog poništene ocene. A prostor u kojem mi u tom slučaju radimo nam ne dozvoljava mnogo. Rešenje koje smo mi videli, analizirajući takve situacije, jeste ne dovoditi ni jednu stranu u takvu poziciju. I samo zato Limundo Cash. Prevencija. Sistem ocenjivanja nije savršen i u tome se slažem sa svima vama. To je stavka na čijem unapređenju se radi i svaki predlog je više nego dobrodošao. Ipak, imaj na umu da je u pitanju sistem i da on ponovo neće zadovoljiti svačije kriterijume jer treba da obuhvati jako veliki broj situacija. Pozdrav

 43. Procitala sam apsolutno sve komentare i prosto ne mogu da verujem da se limundo tim pravi slep kod ociju ili ih jednostavno bas briga. Super sto sam dospela bas na ovu stranicu i imala mogucnost da procitam kako stvari stvarno stoje. Ja vas user necu postati ( a imala sam nameru da postanem ) a necu vas ni preporuciti jer ako vam je poslovanje kao i odgovori na komentare- hvala lepo.

 44. Kako da resim ocenjivanie a da ne bude brisanja ili ocena ili nesto drugo. Ovde Limundo ne moze da odgovori sa „limundo kesh“. Kupim premet na Kupindu. Posaljem prodavcu poruku(preko sajta) u kojoj ga pitam kako zeli da uplatim. Nema odgovora nikakvog. Razmisljam da ga vikend zadesio u nekim radovima, pa sacekam malo. Juce zovem, nedostupan. Rok za kontakt je istekao. Po limuno pravilima ja, kao kupac, mogu da odustanem od kupovine. Hajde da budem fer, necu da odustanem, ali ako se ne javi za dan-dva nemam nameru da molim nekoga da mi nesto proda. Koju ocenu osim negativne da dam?
  Narode, jos nesto da se zna. Zastita potrosaca se ne sprovodi tako sto se prodavac(ukoliko nije u pravu) stiti, vec se stiti kupac. Taj zakon bi se mogao formulisati da je kupac uvek u pravu.
  Limundo tim izgleda nije svestan da zaradjuju tako sto neko posteno kupuje, a ne tako sto neko prodaje na bilo koji(posten ili neposten) nacin. Od koga cete uzimati proviziju kad kupci odu na drugi sajt zbog toga sto ce ovde(mozda) postati nesigurno za kupoprodaju?

 45. Kako da resim ocenjivanie a da ne bude brisanja ili ocena ili nesto drugo. Ovde Limundo ne moze da odgovori sa „limundo kesh“. Kupim premet. Posaljem prodavcu poruku(preko sajta) u kojoj ga pitam kako zeli da uplatim. Nema odgovora nikakvog. Razmisljam da ga vikend zadesio u nekim radovima, pa sacekam malo. Juce zovem, nedostupan. Rok za kontakt je istekao. Po limuno pravilima ja, kao kupac, mogu da odustanem od kupovine. Hajde da budem fer, necu da odustanem, ali ako se ne javi za dan-dva nemam nameru da molim nekoga da mi nesto proda. Koju ocenu osim negativne da dam?
  Narode, jos nesto da se zna. Zastita potrosaca se ne sprovodi tako sto se prodavac(ukoliko nije u pravu) stiti, vec se stiti kupac. Taj zakon bi se mogao formulisati da je kupac uvek u pravu.
  Limundo tim izgleda nije svestan da zaradjuju tako sto neko posteno kupuje, a ne tako sto neko prodaje na bilo koji(posten ili neposten) nacin. Od koga cete uzimati proviziju kad kupci odu na drugi sajt zbog toga sto ce ovde(mozda) postati nesigurno za kupoprodaju?

 46. @Demir – ukoliko ti prodavac nije odgovorio ni na jedan kontakt (poziv i Limundo / Kupindo poruka) u roku od 3 dana od dana završetka aukcije, slobodan si da ga oceniš negativnom ocenom za ovu saradnju. U slučaju da se desi da ti prodavac uzvrati negativnu ocenu dovoljno je da kontaktiraš korisnički servis kako bismo to regulisali.

 47. ma kakva ocena kakvi bakraci,nego sta cu nego cu da pljusnem negativnu ocenu ako je to zasluzio. nekim clanovima veoma dobro poznat nekadasnji korisnik „TuningWordSrbija“ on je takav prevarant da ne samo sto zasluzuje negativnu ocenu i udaljavanje sa sajta,nego i dobre batine! kupio sam neke delove koji na svu srecu nisu bili preskupi „oko 1500 din“ mada i 10 dinara mi je zao da bacim a kamoli toliko.prodavac se nije javio mesec dana,dao sam mu negativnu i sta sad ja imam od toga? dali su mu i ostali koje je isto tako prevario a on je samo uklonjen sa sajta,pretpostavljam bez ikakvih posledica a to sto se nakrao,to nikom nista!

 48. Aleksandar Blagojevic

  Mislim da ovaj nacin kupovine iz fotelje pogotovu za invalide kao sto sam ja prestavlja nezameljivi vid potraznje i kupovine artikala koji su mi potrebni i to bez muke.Stoga sam neizmerno zahvalan ovom vidu transakcije.

 49. Zanimaju neki detalji oko plaćanja LC .
  Kada u svojstvu kupca kupim predmet posredstvom LC. Uplatim iznos koji je izlicitiran LC – u, prodavac mi šalje predmet i recimo predmet ne odgovara opisu ili je neispravan.
  E sada obaveštavam LC o nastalom problemu. Prodavac recimo tvrdi da je sve u redu i da moji navodi nisu tačni.
  Šta se dalje događa – predpostavljam da dolazim u jednu situaciju gubljenja vremena dokazujući da je to stvarno tako. To znači da moram priložiti brdo dokaza / pisane poruke, fotografije, video snimci/ što naravno zahteva prilično vremena i truda. Hoću da kažem sledi isti proces dokazivanja kao i da LC nije u pitanju.I kada recimo dokažem da sam u pravu, šta je krajnji rezultat svega ovoga ?
  LC naravno vraća meni novac. Šta se događa sa predmetom koji mi je prodavac poslao i za koji sam platio poštarinu. Trebam ga vratiti prodavcu pošto je neispravan, i opet o svom trošku ili možda njegovom to još nisam otkrio. Na to pitanje ću verovatno dobiti odgovor.
  Ovim pisanjem sam hteo da vidim u kojoj meri se razlikuje kupovina LC-om, sa kupovinom bez posredstva LC-ša.
  Hoću reći da sam već imao sličan slučaj koji nije išao putem LC-ša, i redosled radnji se po meni ne razlikuje. Jedino što je sigurno, a to je da je novac na sigurnom, i da će mi biti vraćen, ukoliko se potrudim da izvedem sve dokaze da sam ja pošten kupac.

 50. Ranije nisam imala razloga da nesto napisem iako sam citala iskustva drugih,ali eto ovo moram da napisem,jer mi je prosto toliko krivo,i toliko sam ljuta zbog situacije u kojoj sam se ovde nasla.
  Kupila sam predmet,tj jaknu od odredjenog kupca,za jaknu pise da je polovna ali da je iscepana i usivena samo na jednom mestu na rukavu.Za jaknu napisano decja br.10.Ja rekoh ok,uzecu ceri moze za igranje,ili slicno,ili cu usiti amblem preko toga pa se nece to ni videti.Prodavac naveo u opisu da je slanje iskljucivo pouzecem postekspresom.Posalje on meni,cak mi nije ni javio da je posalo,ja slucajno sretnem coveka iz postekspresa posto ga znam koji mi je rekao da imam neki paket kod njih.Ajde to.Odem ja uzmem paket koji platim 471.00 din,iako je jakna bila 150.00 din.Stignem kuci otvorim paket i slogiram se.Jakna ne da nije samo iscepana i usivena na jednom mestu na rukavu,nego je iscepana ispod miske jedno 10 cm,na ranflama takodje ,na rukavu na dva mesta,mislim jakna je totalno neupotrebljiva.Cak nije ni decja nego za odrasle,vel L.
  Prvo ja tu pitam limundo tim ko snosi troskove slanja kod reklamacije,oni kazu kupac.Neverovatno,ni kriva ni duzna ostacu u minusu 321.00 din za slanje cak iako kupac uvazi reklamaciju.Nisam mogla da verujem.
  Kontaktiram ja kupca.Ajde rekoh nek mi makar vrati novac mislim to je 150.00 din ali nema veze necu da me neko pravi budalom.On se naravno ne javlja 10 dana.Ja probam jos par puta,i on se javi posle nekih 15-tak dana,i kaze mi da sam znala da kupujem polovno,i da nema nikakav komentar na moju poruku.
  Ja kontaktiram limundo tim i ispricam za slucaj,kazem da mogu i da dokazem slikama u kom stanju je stigla jakna,i ceo slucaj,i pitam sta jos ja treba da uradim i da cu prodavca oceniti negativno,iako je on mene kao ocenio pozitivno i stavi ok, i pravi se lud.
  Limundo tim odgovara da se negativna daje ako predmet nije u skladu sa opisom i neupotrebljiv,a prodavac ne prihvata reklamaciju,u tom smislu.
  A svaki put imam utisak kad dobijem odgovor od limundo tima da mi odgovara kompjuter a ne covek,jer su poruke iste,sa vrlo malo razlike,samo stur odgovor,po istom sablonu.
  Posle toliko vremena i poruka upucenim prodavcu i limundo timu nista ne postignem,ja resim da zakljucim da vise ne jurim ni prodavaca ni pare,dam mu negativnu,i mislim ajde makar cu nekog drugog upozoriti na takvog prodavca.
  Ma nije proslo 10 min,meni stize poruka da je prodavcu izbrisana negativna ocena jer nije u skladu sa pravilima.
  Ja ne mogu da verujem sta citam,naravno pitam za objasnjenje i kazem da sam ceo slucaj izlozila i da ne razumem ako prodavac nije zasluzio negativnu ja ne znam ko jeste.Trazim objasnjenje.
  Poruka stize od limundo tima da nisam poslala predmet u skladu sa pravilima,u opcijama pise limundo cash i licno a poslala sam pouzecem.JA POSLALA JA SAM KUPAC,strasno,vidim ja koliko je limundo tim uopste citao sta sam ja pisala.Ja ponovo napisem da sam ja u ovom slucaju kupac a ne prodavac,i da je prodavac u opisu stavio da salje iskljucivo pouzecem,kako je i posalo i da njega treba da upozore da nije postupio u skladu sa pravilima.Pored sve moje muke jos me i upozoravaju kao prodavca,a ja kupac,mislim NO COMMENT.
  Posle toga mi stize ista poruka samo da mi prodavac nije posalo u skladu sa pravilima.Tekst isti samo ima jedna forma zakupca a druga za prodavac.Mislim koliko oni izlaze u susret svojim clanovima.Imaju otkucane poruke na koje samo kliknu i posalju.U mom slucaju operator je gresko kliknuo na poruku koja je namenjena prodavcu,umesto kupcu.Kasnije je poslao pravu namenjenu kupcu,bez ikakvog izvinjenja,ni jasnijeg pojasnjenja. Samo da smo oboje prekrsili pravilnik,i da slucaj nece razmatrati.Ako ga necete razmatrati zasto ste obrisali negativnu ocenu prodavcu.To je upozorenje drugim kupcima.A posto ni on nije postupio u skladu sa pravilima koja je njegova kazna,posto sam ja upozorena i ostala bez skoro 500.00 din pogotovu u danasnje vreme,VOLELA BIH DA MI NA OVO ODGOVORITE!On i dalje radi isto.
  Vidim njemu i dalje stoji isto u opisu,on ce i dalje slati na isti nacin,ako se neko pozali ili mu da negativnu,limundo tim ce mu izbrisati negativnu,i on tako nastavlja.Njemu super.Pa gde je tu pravda,ja i dalje ne mogu da se nacudim sta mi se desilo.
  Ovde sam vec neko vreme i mnogo puta sam isla cak i na svoju stetu,ali eto da budem covek,ne volim nikog da izradim.I evo sta dozivim.
  Volela bih da neko iz limundo tima napise neki komentar na ovo sto sam napisala.
  Ako nista barem sam nekog upozorila na to sta sve moze da dozivi ovde.

 51. @Sandra: kupili ste predmete na dve aukcije mimo pravila i saveta Limunda. Platili ste na način koji nije bio naveden na aukciji a samim tim ni dozvoljen od strane Limunda. Plaćanje pouzećem nije bila nije bila dostupna opcija. Sporove nastale u ovakvim slučajevima nismo u mogućnosti da razmatramo jer je saradnja
  obavljena van uslova aukcije. Napominjem posebno da su uslovi na aukcijama kreirani tako da pre svega štite kupca od zlonamernih prodavaca i da ste platili putem Limundo Cash sistema, Limundo bi vama vratio novac a vi prodavcu robu.

 52. Dobro,ajde u redu i da prihvatim to,ali recite mi sta se u uovom slucaju desava sa prodavcem,posto njemu i dalje stoji na aukcijama u opisu da salje iskljucivo pouzecem postekspresom ili licno,i sutra ce neko opet kupiti nesto od njega,on ce insisistirati na slanju pouzecem kao mu mom slucaju,u stvari mene nije ni pitao nego je samo posalo,nije ni javio da je posalo.Taj naredni kupac,u slucaju da dobije robu kao i ja nece imati pravo da reklamira predmet,i nece dobiti pare nazad.Kako onda taj prodavac nije upozoren da nije po pravilima da mu u opisu stoji slanje pouzecem,a u opcijama ne.I ponavaljam da me prodavac nije ni pitao za slanje vec je sam posalo pouzecem.Da sam bila pametna trebala sam u toj situaciji da ostavim paket da mu se vrati,posto me nista nije obavestio.Ali eto u svemu tome ja nadrlja.
  Recite mi kakve sankcije u tom slucaju trpi prodavac,ocigledno nikakve i sutra ce opet iusto nekog da izradi i njemu super.Mislite da je to ok?

 53. @Sandra – nažalost, u situaciji kada se neispoštuju pravila Limunda nismo u mogućnosti da reagujemo. Sva ograničenja i obaveštenja su postavljena kako bi se zaštitili članovi. Zaobilaženje istih povlači rizik sa sobom. Prodavac je svakako upozoren da obrati pažnju na pravila Limunda.

 54. Jedno pitanje.

  Desava mi se da se kupac ne javi, ja ga kontaktiram onda se ili javi ili ne javi, pa me zamoli da sacekam par dana jer mu je nesto iskrslo, a onda prodje nedelju dana i kada dodam na onih 7-8 dana od dana kada se aukcija zavrsi to je vec oko 15-16 dana, pa naravno posto sam obecao da cu sacekati ja onda posaljem opet poruku, a clan odgovori tek posle tri dana i za to vreme istekne rok za ocenjivanje, ali kada se javi zamoli me za jos dva dana npr. i sta ja da radim, da i dalje cekam ili da ocenim negativnom.
  Ili evo ovaj primer.
  Clan je licitirao i ne javlja se 7-80 dana niti odgovara na poruke, pa onda se javi i kaze znate sta ja bih licitirao jos neko seme i dali se slazete da sacekamo da se i to zavrsi, pa da se dogovorimo o placanju i slanju, pa hajde sacekam jer je vec dao ponudu na drugu aukciju, pa prodje jos par dana i kada posaljem opet poruku on opet dao ponudu i tako od prve aukcije prodje mesec dana, pa sta u tom slucaju da radim?
  Imam problem sa Erste bankom, molim clanove da se jave kada uplate jer mi nekada dostave pise samo ‘UPLATA’ pa neznam ko je uplatio, a iznos se poklapa sa uplataom nekih clanova koji kasne vise od 10dana, pa se niko ne javi, ja cekam…. i onda kada prodje 17 dana i dali ja tada mogu clana koji nije uplatio da ocenim negativnom? Koji je rok za ovakve situacije?
  Zar nije bolje da bide 15 dana za ocenjivanje od dana kada se zavrse tih 10dana za uplatu i slanje.
  Eto clan koji me je danas ocenio negativnom koju ste vi skinuli jer je neopravdana proslo je vise od 17 dana, a clan me zavlacio.
  Zato me interesuju ove situacije i koja su nasa prava kao prodavca u takvim slucajevima?

  Hvala vam unapred na odgovorima

 55. Predraze,

  Ja bih nesto napisala dok se ne javi neko iz LT.
  To su problemi vecine prodavaca kod pojedinih kupaca.
  Ne morate pristajati na odlaganje – time gubite zastitu Limundo tima kod eventualnog spora. Ako cekate da se kupac javi toliko dugo onda ste, ne zamerite, Vi krivi sto nastaju problemi. Jer oni primete da mogu kako zele i to koriste. A Vi dobijate probleme i nervozu.
  Rok za ocenjivanje, koliko ja znam, nije vise 17 dana nego 30. Neka me isprave iz Limundo tima ako gresim.
  Zamolite kupce koji skupljaju semena mesecima da za svako seme uplate u za predvidjenom roku za to i onda mogu da skupljaju decenijama… ljudi cekaju vreme za setvu pa im se ne zuri 🙂
  Problem kod uplata, nevezano za banku, imaju mnogi, ljudi nekada napisu kod mene, moje ime i prezime, po tome ispada da sam ja uplatila 🙂
  Zamolite kupce da se jave kada uplate.
  Komunikacija sa kupcima je nekada otezana, morate imati malo strpljenja i sto je najvaznije POSTUPATI PO PRAVILIMA LIMUNDA. Onda ste Vi mirni.
  Razumem da su to manje cifre ali drugo je kada neko to bas zloupotrebljava.
  Sve se moze kupcima objasniti na fin nacin.
  Ni Vi ne prodajete na Limundu jer Vam je dosadno.
  Naam se da sam barem malo pomogla!
  I da, srecom, na Limundo postoji veliki broj savesnih, pametnih, kulturnih kupaca – zahaljujuci njima ovaj sajt i postoji.

 56. Covek stavio u oglas prodajem taj i taj dres L velicine . ja kao zainteresovani kupac posaljem poruku prodavcu koje su dimenzije dresa sirina I duzina . prodavc neodgovara danima , ostalo jos sat vremena do isteka aukcije I ja licitiram I na kraju pobedim na aukciji ( nazalost )
  Prodavc nakon zavrsetka aukcije mi odgovori da su dimenzije dresa duzina 66 cm I sirina 43 cm . Ja se naravno sokiram na to !!!!! jel su dimenzije za L velicinu od 77-75 cm I od 53-55 cm . I naravno pitam prodavca kao je mogao da napise u oglasu da je L velicina kad po njegovim merama je to S – XS . I ja ga pitam stacemo sad ? A on mi kaze da moram da kupim jel sam licitirao . Ja mu na to odgovorim da nezelim da kupim dres jel je oglasu postavio drugu velicinu nego sto je stvarna ( Slago je ) . Nakraju mi on da negativnu ocenu ko kupcu , I ja njemu dam negativnu ocenu ko prodavcu I kratko opisem zbog cega sam mu dao ocenu I dodam da je PREVARANT da drugi ljudi znaju ! Limundo tim mi poselje poruku da sam prekrsio neka pravila u ocenjivnju ( vreovatno sto sam ga nazvo Prevarntom sto on I jeste )
  Tako da oni I dalje moze da vara ljude bez posledica jel ga limundo tim stiti I takve slicne njemu !!!!!

 57. Ja cu samo jedno reci.Mene neverovatno i ponavljam neverovatno nerviraju,pojedini odgovori Limundo tima;i to u nekim sporovima koji nama i tekako znace…Npr resavanje negativnih ocena ili bilo koji veci spor sa nekim clanom Limunda.To su sturi i totalno bezvezni odgovori koji u vecini slucajeva niti imaju veze sa situacijom ili sporom o kojem im se pise.To su takve permutacije i zamene krivca i svega ostalog,da mene jednostavno dovode do ludila!No desice se sigurno ubuduce da ce jos neko pametan pokrenuti slican sajt i obice im se o glavu takvo ponasanje!

 58. Samo mi je zao Sandre, jer stvarno mi je lose kad citam hladne komentare limundo tima. Ta Vasa pravila ko da su stvoremn za nevaspitane i nemoralne ljude, i uvek neko naivan nadrlja. Pa ne znaju svi da mora da se obavi kupoprodaja kao sto je navedeno u aukciji, jednostavno ljudi se ne udube u vasa pravila. A vi samo o pravilima pricate. A kad odgovarate, zaista odgovarate kao roboti. Ali zato ste tu da postavite svoju slicicu koja mora da me gleda non stop kad se ulogujem i da procitam vasa ljubazna uputstva. Potrudite se malo da iskreno ISKRENO pomognete nekom ko je naivno nadrljao, a ne da samo pricate o pravilima. I sta ce biti sa tim prodavcem? Vi ste tako cool za prevrtljivog i nervaspitanog prodavca kao u Sandrinom slucaju. To vas na neki nacin stavlja na isti nivo. Carinici!

 59. @Aleksandar i majda – hvala na komentarima. Kolege se trude da odgovore na svako pitanje i da pomognu u rešavanju svakog problema. Ono što nam zamerate jeste što insistiramo na poznavanju pravila i poštovanju istih i što šturo odgovaramo kada primetimo da niste postupili po njima. Morate razumeti da broj članova, pa samim tim i prodaja, svakodnevno raste i da je zaista neophodno da članovi što pre nauče kako se treba ponašati na Internetu kako bi pre svega sebe zaštitili. Ovo je specifično tržište, po mnogo čemu novo i nepoznato i edukacija je ovde najvažnija. Jednostavno ne možemo podržati to što neko nije smatrao bitno da li će produžiti rok ili će poslati na neki drugi način koji nije naznačen na aukciji. Takve stvari dovode člana u situaciju u kojoj može biti oštećen a mi smo strana kojoj će se on obratiti kada mu se to desi. Zato i jeste na nama da ga upozorimo i edukujemo.

 60. imam jedno pitanje za limundo/kupindo tim.
  prodao sam nek telefon na kupindu pre mesec i nedelju dana
  imam sve zabelezeno u limundo porukama da je kupac,clan, trazio odlaganje ,te je zauzet oko poslo te deci rodjendan te…. i na kraju mi nije platio .
  moje pitanje je da li ja sada mogu clana da ocenim negativno ili ne iako imam dokaze da nije platio i da je trazio odlaganje i da se ne javlja na zadnje 2 moje poruke preko kupinda?pitam zbog petog pravila:
  taj rok na Limundu je 30 dana od dana završetka aukcije.

 61. @marko – ukoliko kupoprodaja nije obavljena u roku od 10 dana slobodni ste odmah da ocenite saradnika negativnom ocenom jer nije ispunio svoju obavezu. Kako je ovde prošlo više od 30 dana, a saradnja nije ocenjena, nije opravdano više oceniti ovu saradnju. 30 dana je realan rok u kome Limundo tim može da posreduje u slučaju da dođe do spora oko razmenjenih ocena.

 62. Bravo „Sandra Karalić“ što ste izneli taj problem koji ste imali sa prodavcem.Ja sam(da ne bi previše dužio sa sličnim problemom koji sam takodje imao sa prodavcem)se našao u sličnoj situaciji u kojoj ste i Vi bili.Prodavac mi poslao pocepanu jaknu,pritom nigde u aukciji nije napisano da joj bilo šta fali,kažem prodavcu da ću da se obratim Limundo timu(sa fotografijama oštećenja) pošto ne prihvata i ne priznaje da je poslao iscepanu jaknu,on mi prvi lupi negativnu ocenu iz protesta,i ja se obratim timu.Oni mi odgovaraju sledeće:
  „Saradnju je potrebno realizovati na način koji je prodavac naveo
  prilikom pokretanja aukcije.
  Ukoliko se saradnja obavi na drugi
  način nismo u mogućnosti da posredujemo ukoliko dođe do spora.
  Hvala na razumevanju“.
  Jaknu mi je poslao jednom od opcija(post express-om,što znači da je jedna od opcija ispoštovana) koje su navedene u samoj aukciji.Prodavac je po mom ubedjenju kriv kao prvo jer nije dao pravi opis(svesno obmanjujući kupca)i stanje predmeta koji je prodavao.Kao drugo ne prihvata reklamaciju,i da je poslao jaknu sa poderotinama,i kao treće jer mi je dao prvi(kao prodavac)negativnu ocenu revoltiran saznanjem da ću se obratiti Limundo timu.Sreća pa mi je tim na moje insistiranje obrisao negativnu ocenu,ali se pitam šta je sa jaknom(i novcem koji sam dao za nju) koju sam odložio u podrum,i koja nije za nošenje.Ja ispadoh „grbav“,bez ikakve pomoći Limunda,bez novca,sa jaknom koja nije za nošenje,ali Boga ima,pa je prodavcu nedugo nakon toga suspendovan nalog jer je još nekog prevario. Takodje delim i mišljenje člana „majda“.

 63. Smatram da kao ljudi ipak treba da pokazu svi, i prodavci i kupci, vise tolerancije i razumevanja za okolnosti koje umeju da iskrsnu i onemoguce postovanje rokova i zelim da verujem da je mnogo manji broj onih koji su bezobzirni i gledaju samo svoj interes. Uvek moze da se lepo pita i dogovori i oko placanja i slanja i da svi budu zadovoljni, cime bi se izbeglo da Limundo tim mora da glumi drvene advokate…nezadovoljnih ce uvek biti kao i izneverenih ocekivanja…kao i onih koji ce pokusavati da love u mutnom dok ih neko ne osujeti!

 64. bravo za Aleksandra….i ja sam imala mnogo losa iskustva sa limundo timom….oni kao da namerno stite zlobnike ….sve u svemu i meni je jako zao sandre i ko zna koliko nas je proslo kao ona … a limundo tim me vise puta razocarao tako da se sada bojim i da dam nekome negativnu ocenu iako mi je uvalio neku pocepanu i poderanu stvar a u naslovu je stavio da je novo i nekoristeno…mislim stvarno nema smisla….ali zato je limundo tim tu da uzme pare i za pokretanje aukcije i na kraju aukcije se uzima provizija …da nije malo mnogo??? takodje i za prekidanje aukcije se uzima 50 din ali se takodje skine provizija na kraju i na pocetku za pokretanje…bar ako im dajemo tolike pare ( to je sica- ali s obzirom koliko ima clanova i koliko aukcija dnevno to vise nije sica )bar mogu da zastite nasa prava na najbolji moguci nacin a ne da se igramo transformersa … i ja se iskreno nadam kao i mnogi ja verujem da se neko napravi pametan pa napravi novo izdanje limundo i kupindo jer ovo je stvarno prevrsilo svaku meru….

 65. Lepo je pisati pravilnike koji ne važe retroaktivno. Dakle, ako smo danas utvrdili šta je vređanje na Limundu, ono što već postoji u ocenama kao takvo neće se brisati jer je to zastalo vređanje. Pa ako neko pročita da ste prevarant ili budala to je primereno samo u sadašnjem vremenu i stoji kao spomenik prošlosti. Dakle radi se o dvostrukom standardu. Nećemo se baviti onim što je bilo, bez obzira kako to koga pogađalo, ali u budućnosti znaćemo šta ne valja, od kada važi novi pravilnik. Ovo je vređanje članova, bez obzira na opravdanje da je posle 15 dana sve zastarelo. ako nije prijavljeno Limundu. A šta ako je prijavljeno na vreme, a tada niste imali spreman odgovor. Jer postoji zlatno pravilo, kupac je u pravu ako plati. Kupac naravno ima pravo da bude nezadovoljan onim što je kupio, i treba da mu se nadoknadi šteta ako je ima, ali nema pravo da vređa prodavca. E tu je moralna praznina u pravilniku jer ako ništa nije sporno i sve se reguliše a uvredljiva ocena ostane da je čitaju neki novi članovi, to liči na priču da ste večno osuđeni na jednu pogrešku jer sistem ne predviđa da je manjkav, on je uvek savršen i odgovara samo tvorcu.

 66. Vladimir Velimanović

  Pokušaču da budem što kraći….svi znamo da brze pošte imaju svoje osiguranje koje stupa na snagu ukoliko reklamirate pošiljku koju ste dobili (ukoliko je eventualno oštećena prilikom transporta,itd…) u roku od 48 sati.
  E sad,ono što mene interesuje je sledeće:
  čovek je primio pošiljku u predviđenom roku,ali je otvorio istu tek posle 7 ili 8 dana po prijemu,a tada je imao i šta da vidi-paket je bio polomljen.Obratio mi se pozivajući se na reklamaciju.Moj odgovor je bio da garanciju za transport zajedno sa osiguranjem daju brze pošte,a ne ja,i da za to osiguranje ima 48 sati po prijemu paketa,i da ja tu ne mogu ništa.Usledilo je obostrano neutralno ocenjivanje,sa tim da je njegova neutralna izbrisana a moja ne.Posebno naglašavam da je sve ovo što sam naveo bilo u pisanoj formi,ništa nije preuveličano,i vama priloženo na uvid,čak je i kupac naveo da je pošiljku otvorio nedelju dana posle preuzimanja ali ništa od toga nije vredelo,meni je ostala neutralna a njemu je izbrisana.Po njegovoj želji a po vašem savetu ja sam trebao sporni auto alarm da pošaljem ponovo,i to bez ikakve uplate.Ja sam to shvatio (a i svako drugi bi) ovako:ako budem u minusu 2500 dinara,dobiću pozitivnu ocenu.Normalno,nisam hteo da „kupim“ pozitivnu umesto neutralne koja mi je „pretila“…sa druge strane,kupac je tih istih 2500 dinara uplatio meni ali paket nije dobio u ispravnom stanju,ali to je njegova krivica a ne moja,ali po vama ja sam imao obavezu da i posle nedelju dana pošaljem isti paket i to o svom trošku,i tako poništim jednu (i jedinu) neutralnu ocenu.A zašto se tada niste pozvali na sve one rokove i ovo što sam ja napisao rekli kupcu?Ne želim odgovore tipa „nisi lepo shvatio pravila i sl.“….upravo je ovako bilo,ono što želim je da i ostali članovi vide ovo i spreče eventualne probleme koji mogu da nastanu tuđom krivicom i neznanjem

 67. Bas tako Natasa!A znate sta je naj-crnje u celoj ovoj Limundo zbrci??Sto ti Limundo uzme proviziju,bez obzira na sve!I jos kao slag na tortu dobijes negativnu od tamo nekog koji se pojavio slucajno ovde!i koji je kao da je pao sa Marsa,niti ima pojma o cemu se radi;ali ima to pravo da ti da NEGATIVNU ocenu i jos da doda mastan komentar na sve to!I posle se vise nikada i ne pojavi na Limundu a ti se zali upravi vodovoda eto!A limundo tim (sem Danijele njoj stvarno svaka cast)!A,sta,ko,gde,kad,a pa………..Limundo si to pravila ti si tu da ti uzmemo pare,dok si tu,pa kada se pojave novajlije i kada ti prisiju 4-5 NEGATIVNIH CAO!!A ti gradio i gradio imidz;trudio se da dobijes pozitivne ocene….I na kraju kao kula od karata puffffffff…Ma Nikome nije sijala do zore kako to moj deda voli da kaze….

 68. Ja mislim da je sistem ocenjivanja zastareo i loš. Treba ga menjati pod hitno! Treba neki administrator da nadgleda ocenjivanje. Treba postaviti 3 gotova komentara. Treba obuzdati i kupce i prodavce od lupetanja u oceni. Treba zabraniti mogućnost osvetničke ocene jer ako je prodavac dao kupcu negativnu ocenu jer je istekao rok za realizaciju, šta on ima više da traži kod prodavca ili komentariše ili ocenjuje saradnju koju nije hteo na vreme da realizuje, a takođe i obrnuto.

  Svaki dan dobijam po jednu osvetničku ocenu. Dam negativnu jer se kupac ne javlja u roku i evo meni nazad negativne i onda gubim vreme pisajući Vama Limundu i čekajući 24h da je proglasite osvetničkom i stornirate, a hvala bogu takvih imam najmanje jednog dnevno i stalno imam jednu negativnu ocenu. (današnja je stornirana)

  Pa neću bre ljudi da čekam 24h da mi se skine ocena za koju apsolutno nisam kriv i tako svaki dan. Dosta je bilo!!!!

  Šta kupac koji je dobio negativnu od mene jer se nije javio u predviđenom roku traži u mojim ocenama??? Šta??? Ajde objasnite mi šta???

 69. Uh, da… Znači da nisam jedini… Slučajno videh ove komentare pa i ja da se požalim ostalima na rad LT. Lakše je kada vidim da nisam jedini kome nisu pomogli u rešavanju problema iako sam u pravu. Pobedio sam pre petnaestak dana na jednoj aukciji, i nije neka para u pitanju, ali ne volim kada me neko pravi budalom. Tako kupim ja taj predmet, lepo uplatim novac za aukciju + za preporučeno slanje, i preplatim malo pošto sam morao da dodam novac i za koverat, i za selotejp, i za trošenje olovke i možda za još nešto. Sve je to nebitno. Problem je u tome što je dotična gospođa zaboravila da napiše adresu, samo moje ime i prezime i grad. Naravno, pošiljka joj se vrati, mene okrivi da nisam preuzeo pošiljku i traži mi novac za ponovno slanje. Ne budem lenj, stignem i do upravnika pošte u Boru, gde mi čovek pokaže spisak svih pristiglih pošiljki za poslednjih 7 dana, i naravno da one koja je navodno stigla i vratila se, nema nigde. Ali, gospođa je poslala LT fotografiju potvrde o vraćanju pošiljke i to je njima bilo dovoljno da mene proglase krivim. Što ta pošiljka na sebi nije imala adresu primaoca i što se zbog toga vratila pošiljaocu, što sam je hteo da pošaljem overenu potvrdu, izdatu od pošte, o tome da pošiljka nije stigla u Bor, njima nije bilo bitno. I tako, lakše je kada se barem ovde izjadaš znajući da će neko ovo pročitati i, barem moralno, te podržati. A LT-u neka ide na čast što malo „dublje“ ne uđu u problem i probaju da ga reše onako kako treba.

 70. Nisam ocenjena u poslednje 3 kupovine/prodaje. Ja sam, naravno, ispunila obavezu ocenjivanja. I sta sad?

 71. Ljudi moji, zašto gubite vreme i živce? Pa više je nego očigledno da Limundo štiti prevarante i to na sve moguće i nemoguće načine! Šta je „nenavođenje bitnih osobina predmeta koji se prodaje“ nego klasična prevara?? I šta meni (a i svima vama a vidim da nas ima dosta) vredi što prodavac kao vrati pare i mi kao budemo na šteti samo poštarinu kad ne može da dobije NEGATIVNU i da SVI znaju da je prevarant, nego mu se omogućava da taj isti predmet postavi ponovo sa ISTIM opisom, po sistemu „ako prođe – prođe“….Ako ne prođe, on nije na šteti, ne gubi bukvalno ništa!
  Pozdrav svima a posebno LT!

 72. Sad ću da uradim „copy-paste“ mog komentara od pre neki dan. Evo:
  Vidim da ima dosta komentara na temu “neocenjenosti”. Nekoliko puta sam se obraćao LT-u sa ovim problemom, ali i konkretnim predlogom. Naime, ako se ocenjivanje prodavca (ali i kupca) ne uradi u predviđenom roku, polazim od stanovišta da je kupac (a i prodavac) zadovoljan i da iz nekog razloga nije uradio i poslednji korak – ocenjivanje. E tu nastupa neki novi “Limundo agentčić” i automatski daje pozitivnu ocenu prodavcu (kupcu). LT mi je uvek isto odgovarao (počinjem da sumnjam da je sistemska poruka) da Limundo ne može biti taj koji daje ocene i ne može biti neko ko će određivati zadovoljstvo kupca (prodavca) i da to jednostavno ne može. Ali, poenta je upravo u pravilniku. Ako takvu oblast ubace u pravilnik – molim lepo – gotova stvar. Čim neka strana u trgovanju nije zadovoljna, svi brže bolje trče da daju negativne ocene. Ako nisam dobio negativnu ocenu, pa logično je da posle mesec dana dobijem pozitivnu. Zar ne? ….ili možda grešim?

 73. Neki su pročitali pravila, pa ih se drže, neke ih ne čitaju pa i ne znaju kako da se ponašaju. A najgori su oni koji u njima love u mutnom. Pritom mislim i na prodavce i na kupce koji su odlično shvatili gde je rupa u sistemu pa to zloupotrebljavaju. Ima i onih kojima ocene ne značieništa pa se ponašaju prema svom trenutnom raspoloženju. I šta sad? Ko da i drugi nisu to shvatili? Naravno da jesu. Ali koliko primećujem nema mnogo odgovora od LT na komentare limundovaca u vezi ocena.. MIslim da je bilo dobrih sugestija od mnogo članova koje nisu razmatrane, a sa druge strane mi od LT dobijamo samo ono što moramo da uradimo radi poboljšanja sistema, kao da nismo većinski deo tog istog sistema. Postoji i to da ako nisi zadovoljan uslovima , možeš ga uvek napistiti, ali mislim da to ne služi na čast ove komunikacije. LT mora da ima više sluha za ono što članovi traže, u smislu poboljšanja uslova i zaštite članova od zloupotreba. Jer nije dovoljno što se ovi tekstovi pojavljuju kao naš komentar, potrebno je da im LT svima pruži dovoljno pažnje, pa bi se sigurno našla bolja rešenja od postojećih. Ovako ostajemo pri tome, što sam rekao u prethodnom komentaru, da sistem ne priznaje da je manjkav, on je uvek savršen i odgovara samo tvorcu radi zaštite njegovih interesa.

 74. Pridruzujem se Sandri Karalic i slicnima, jer sam i ja dobila negativnu ocenu od kupca i to na vrlo bezobrazan nacin, licitirala, pobedila, pa kad je sve bilo gotovo poslala poruku sa pitanjem kojoj velicini odgovara tunika. Kad sam joj detaljno objasnila da tuniku moze i punija osoba i mrsava i visoka i niska (niskoj bi bila haljina), ona je i dalje odbijala, kao ne, ne to mi ne odgovara. Jos je cena bila smesna a tunika zaista lepa, dva, tri put obucena, bez ostecenja. I onda ja njoj dam negativnu ocenu, jer to je neozbiljno, ako te predmet interesuje sve pitas unapred a ne posle zavrsetka licitacije, upravo iz razloga da bi ostali znali da je kupac prevrtljiv i neozbiljan. A u ocenama sam videla da je to i ranije radila, da je kupovala predmete i onda odustajala, pa joj je neko davao negativnu a neko neutralnu ocenu.. I sta je bilo na kraju, ona meni osvetnici dan isto negativnu, a posle zalbu Limundo timu, meni ocena ostane a njoj skinu obe negativne. E pa cekaj, znaci ona i dalje moze da zeza prodavce i kupuje i predomislja se i da je niko ne sankcionise, a drugi da dobijaju negativnu ocenu. I tacno je da su odgovori LImundo tima kao javna saopstenja, kao da su izvucena iz nekog foldera ODGOVORI i da samo razvrstavaju kome koji ide. Zalosno.

 75. Pozdrav svim clanovima Limunda.Svojevremeno sam bio prevaren za hiljade i hiljade dinara na Limundu 99% ljudi koji su me prevarili su kako je vreme prolazilo na kraju ipak trajno suspendovani zbog zalbi drugih clanova.U vreme moje zalbe Limundo tim nije hteo da poveruje da su prodavci prevaranti cak ni nakon sto im je dostavljen dokaz u vidu slika i video snimaka.Iz svega toga ipak sam naucio vaznu lekciju Limudno tim je prilicno beskoristan i kao sto i drugi kazu samo salju vec unapred pripremljene odgovore koji nemaju veze sa pamecu…Moj savet kupcima samo Limundo cash opcija je sigurna kupovina.

 76. aj da i ja kazem neku o ocenjivanju i limundo pravilniku. da li je moguce da neko ima ukupno 7 ocena, od toga 4 negativne i da je i dalje „limundovac“? i da li je to po pravilima? dalje, ako je neko suspendovan sa limunda zbog nedozvoljenih radnji, zasto se onda ne suspenduju (obrisu) i ocene koje je taj clan dao?
  moglo bi se tu dodati jos milion pitanja i potpitanja, ali na to nema ko da odgovori. bitno je naplatiti pokretanje aukcije, dodatne slike, proviziju i eventualno prekid aukcije, a kad neko kome je sav taj novac skinut sa racuna zatrazi pomoc od onih koji od tog novca dobijaju platu, dobije lakonski odgovor: niste se pridrzavali pravila, mi tu ne mozemo da pomognemo. posteno, nema sta…
  i jos nesto, sto lepo ne zabranite sve nacine placanja osim limundo cash-om? toliko ga forsirate i smatrate savrsenim, kako nacinom placanja tako i nacinom zivota, jer je on (limundo cash) preventiva za sve devijantne oblike od maloletnicke delikvencije do seboreje i peruti

 77. Hvala vam na komentarima. Svima nam znači da čujemo vaše mišljenje. Slažem se sa pojedinim konstatacijama koje posrazumevaju unapređenje sistema ocenjivanja, ali se ne slažem sa tim što smatrate da se svaki pojedinačni slučaj mora detaljnije razmotriti i da se svaki član treba razumeti zašto je u nekoj meri odstupio od pravila i time ugrozio svoju sigurnost. Zašto se ne slažem!? Ne zato što nemam razumevanja, baš naprotiv, već zato što sam dugo bila u korisničkoj službi i pokušavala da pomognem u takvim situacijama. Kada vas pozove član i vi vidite da je stvarno postupio iz najbolje namere, ali da je time što je u nekoj meri odstupio od pravila omogućio nekome da ga prevari, a da vi nemate mogućnost da mu zaista pomognete osim da mu pružite koju reč razumevanja, to vas izuzetno ljuti. Sav naš mehanizam zaštite jeste baš u tim pravilima. Ona su osimišljena da zaštite članove a ne da vas opterećuju, kako ih vi razumete. Zato vas stalno i pozivamo da dajete konstruktivne kritike ukoliko neko pravilo nije ok kako bismo zajedno sa vama osmislili bolje. Vi morate razumeti da trenutno ima preko 300.000 članova Limunda, a samo 10ak članova u timu korisničke podrške. Tim radi krajnje predano, to mogu da vam garantujem. Od vas očekujemo da ste upoznati sa pravilima i da ih poštujete jer su svi članovi Limunda punoletna lice, a svaka kupovina na Limundu predstavlja kupoprodajni ugovor. Spremni smo da čujemo sve vaše predloge za unapređenje sistema ocenjivanja.

 78. Ostadoh i ja bez 800 dinara ni kriv ni duzan. 😀
  Izlicitirao sam aku odvijac,pisalo da se salje posle uplate…ja uplatio,ali predmet nikada nisam dobio.
  Prodavac je predmet poslao,ali na pogresnu adresu(cak ni grad nije pogodio).Predmet mu je kurirska sluzba uredno vratila sto sam i proverio,ali njegov odgovor meni je bio da sam ja kriv sto ne zivim u BG jer bih predmet dobio bez problema. 😀
  I na kraju mi je Limundo tim poslao poruku da ja nisam u pravu jer im je prodavac dostavio podatke i SS posiljke.
  Veselo!

 79. @reno5 – izvršili ste uplatu novca na podatke koje niste dobili od Limundo tima. Baš o takvom kršenju pravila sam vam i govorila. Da ste proverili te novodobijene podatke sa nama svako od članova Limundo tima bi vam savetovao da ne obavljate tu saradnju. Ne može vama saradnik zahtevati naknadno nove uslove obavljanja kupoprodaje od onih koje je naveo prilikom pokretanja aukcije. Zašto? Zato što tada on može imati određena ograničenja kod odabira načina slanja i plaćanja. Isto tako ne može naknadno slati nove podatke, zato što ti nisu provereni. Postoji sigurno razlog zašto oni nisu u njegovom nalogu. Član koji je vas prevario je suspendovan još tada do izmirenja obaveze prema vama.

 80. @hristina vidanovic- koliko je od tih 300000 clanova stvarno aktivno na limundu, odnosno kupuje i prodaje predmete? dalje, pisete pravila koja vama odgovaraju, sto je i normalno jer je vasa firma ali time samo odbijate ljude od sebe i svog sajta. najveci problem je u tome sto vi ne pruzate nikakvu zastitu pogotovo prodavcima. ako je svaka kupovina na limundu kupoprodajni ugovor, zasto onda stitite one koji ne ispostuju ugovor? znam, vas odgovor je dajte mu negativnu ocenu i sta onda? za predmet koji ste “prodali“ ne mozete da dobijete novac, morate opet da ga postavljate na aukciju (sto nekad moze biti problem) i tako dalje… znaci samo komplikacije. a kupac kome ste dali negativnu ocenu, ima 7 ocena od cega su 4 negativne i jos uvek je aktivni clan limunda. objasnite kako? i cemu onda sva prica o pravilima, ocenjivanju, zastiti i tome slicno

 81. pozdrav limundo timu, pitanje je ko se u vasoj firmi bavi pisanjem pravila i ciji je posao da ih smislja, dodaje i oduzima iz postojeceg pravilnika. imala sam 1000 situacija uvaljivanja smeca starog 100 godina, naravno sitna lova pa reko ajde i te prodavce zaobilazim nasiroko, sad znam fore, za vece iznose samo licno preuzimanje, ne kupujem ako fotka nije bas jasna i u visokoj rezoluciji, generalno, i sto bih ranije kupila lako, sad odustajem ako nije 100% sigurno, nemam novca za bacanje. ali desilo mi se da je tip stavio opis „kao nov“ i poslao razvucenu, pohabanu, pocepanu krpu od kaputa..ok opet nije neka lova, ali mi je to prelilo casu, pisala i zalila se, on kaze da platim postarinu i vratim, ma ne dam ni dinara za to smece vise! i sta sa tim? zasto ne bi ocigedni i dokumentovani prevarant platio postarinu? zar ne bi bilo fer da se limundo umesa i zapreti gasenjem naloga prevarantu ako ne vrati novac? koja je to pomoc ako nas upucujete na neka toliko generalizovana pravila da bi samo kompjuter mogao 100 da ih postuje? recimo, hiljadu i jednog kupca sam cekala, i mene cekaju, jednu cekam vec dva meseca, ok ima problem zamolila je, pa necu crtji za 20 din provizije. desava se greska, previdi se neka karakteristika predmeta ok, razumem i to, ali lazov je lazov pa to je jasno cim razmenis dva mejla sa njim, mislim da limundo mora malo konkretnije da se umesa, da se objave imena ikaznjenih lazova ili tako nesto, pa da vidis kako ce da paze sta prodaju.

 82. @skrozlos – aktivnih članova ima oko 100.000. Uzmite ovaj broj okvirno jer zaista zavisi od kriterijuma koji posmatrate. Pravila naravno moraju biti takva da štite i nas i vas. Nije realno da napravimo pravila koja odgovaraju samo nama. Sa kim bismo onda poslovali? Ko bi bio član? Kako nemamo fizički kontakt sa članovima i sa robom nemoguće je naterati nekog ko se predomislio i ne želi da kupi predmet da to i uradi. Znate da ono što se dešava u tom slučaju jeste da prodavac da negativnu a da kupca dobije i od nas sankciju zbog odustajanja. Ja sam svesna da ozbiljni prodavci imaju svakodnevno takvih slučajeva ali ukoliko bismo suspendovali svakog kupca zbog prvog odustajanja ne biste imali s kim da trgujete. Veliki je broj onih koji prvi put pogreše ali onda nauče pravila. Što se tiče člana koga pominjete sa negativnim ocenama, molila bih vas da mi prosledite njegovo korisničko ime kako bih proverila.

 83. @timjan – vidim da ste nam se obraćali samo u vezi dobijene negativne ocene koja je poništena istog dana. Da li ste telefonom komunicirali sa kolegama iz korisničke? Niste dužni vi da plaćate povratnu poštarinu ukoliko predmet ne odgovara opisanom stanju. Prodavac je u obavezi da uvaži reklamaciju u tom slučaju.

 84. Prodaja. Limundo-Kupindo. Pravilnik. Ocenjivanje. Konkretno. Prodam coveku lance-bižuteriju na ruke, licno preuzimanje. Covek mi posle pola sata smsom javi da lance ima feler. U redu, prihvatam da je moguca moja greška i hocu da vratim pare koje mi je licno dao, ali ne mogu da mu nosim na kucnu adresu, što on izricito traži. Razlog, žena mi je bila teško bolesna od raka i nisam je napuštao, sem kada sam morao ici kod lekara da joj prepišu lekove ili drugu terapiju. Njega to ne zanima, on nema vremena da mu šaljem pare preko pošte, jer su tamo gužve, i dalje insistira da mu donesem na kucnu adresu. Pišem TIMU da mi pomogne, a dobijem odgovor da se sve može rešiti putem komunikacije sa kupcem. Ja ponovim kupcu, da hocu da mu vratim pare, ali ne mogu da dolazim do njega jer je ženi sve gore, i da može i umreti. Njega to i dalje ne interesuje, on hoce pare na ruke, nema vremena da ide u poštu. Usput mi preti negativnom ocenom jer je prevaren, iako je licno preuzeo predmet, dakle video je šta kupuje. Na njegove pretnje odgovaram mu da je meni najvažnija žena a ne ocena, nakon cega dobijam negativnu i vrlo uvredljivu ocenu: „Ovaj kupindovac je klasican prevarant, skuplja po otpadu neke sitnice, sastavlja predmete, onda ih proglasi za novo nekorisceno, slika tako da se ne vidi i prodaje jeftino da se niko ne bi zalio!!!“ Na to mu odgovaram samo da mi je žena umrla te noci, i da ce dobiti svoje pare na kucnu adresu (poslao sam mu postnetom pare na kucni prag, na dan sahrane) da se ta mora jednom završi. Dam mu negativnu ocenu zbog vredanja, a TIM mu je skine jer je platio!!!!!!!!!! Šta to znaci, ko plati ima pravo da vreda??????????? Na moju primedbu TIMU da otklone ovu uvredljivu ocenu oni ostaju nemi. A pošto je kupac bio dovoljno perfidan da se ne upušta u prepisku putem poruka na Limundo-Kupindo sistemu, poslao mi je sms poruku „Da ce mi jebati mamicu zbog negativne ocene, kada bude došao da mi vrati lance“. I ovo sam preneo TIMU, a dobio sam odgovor da ako se plašim za sebe, mogu da obratim policiji. E, pa vidite gospodo-gde iz TIMA, opet cu reci da vam ne valja ophodenje sa clanovima. Mnogo ljudi je ovde ošteceno i materijalno i moralno, jer je ucinjena nenadoknadiva ljudska šteta, koju vaši tipski odgovori ne mogu da pokriju. I to što imate 10 ljudi koji se bave odgovorima za 300000 clanova Limunda nije naš problem kao clanova. I ne možete se opravdavati time da je mali broj zaposlenih na jednom „zadatku“. I na kraju, opet tražim po ko zna koji put da mi se ukine negativna ocena koja ne da vreda, nego totalno obezvreduje svaki tip komunikacije sa vama kao ozbiljnom organizacijom. Vi se naravno možete prikrivati tipskim pravilnicima, ali to nije fer prema 300000 i više clanova. Pravilnici štite vas jer ste „malobrojni“, a nas koji vam donosimo prihode ne štite ništa. I zato svaka budala može da vreda preko Limundo-Kupindo sistema i nece biti kazni, niti cete vi reagovati, jer vas to i ne interesuje. Pa cak i na sopstvene greške reagujete tipskim odgovorom „greška u sistemu“, a ovde prvenstveno mislim na doticnog koji me vreda ocenom više od godinu dana. Zbog vaše manjakovosti u trenutku završetka aukcije dobio sam samo podatak koje mu je ime, a prezime i adresu ne, što je tek naknadno na moju intervenciju dostavljeno a zbog vaše “ greške u sistemu“. I to je dokaz da vam sistem nije savršen, jer bez obzira na tipske odogovore ljudi su ti koji rade sa pametnim mašinama, a ako nemate vremena za prave odgovore, i pojedinacne i konkretne, nemojte slati tipske, oni su stvarno bez ikakvog smisla i samo nas kao clanove više iritiraju. Mislim da imam sva ljudska prava da ovako reagujem, jer ja sam ipak ispoštovao vaša pravila, vratio novac nezadovoljnom kupcu, trpim negativnu oceni i dalje, a lance nikada nisam dobio nazad, i posle godinu dana. A za pravosudni sistem nemam para da bi sudski dokazivao da uvreda i materijalna šteta postoji, iako je možda jasno definisana vašim svemogucim pravilnicima.

 85. Da, lepo ste vi to srocili, medjutim postoje indicije da pojedinci iz LT proteziraju pojedine clanove.
  Evo o cemu se radi:
  Dana 11.02.2013. se zavrsila aukcija koju sam postavio. Kupac se nije javio u predvidjenom roku od dva dana. Sacekao sam do 23.02. iako je rok za obavljanje kupovine 21.02. Tog 23.02. sam kupcu dao negativnu ocenu.
  U roku od odmah je kupac i mene ocenio negativno, u revoltu.
  Limundo mi je automatski vratio proviziju za prodat predmet.
  Dva sata kasnije stize i izvinjenje LT zbog takvog postupanja kupca i kako je ocena opravdana.
  Tri sata nakon toga mi se vraca negativna ocena i Limundo uzima proviziju ponovo.
  Ja ponovo saljem ceo tekst dogadjaja kako je teklo, a od clana LT Danijele dobijam odgovor da je kupac dostavio dokaz da me je kontaktirao putem sms i da mu se nisam javio i da obratim paznju kako komuniciram sa clanovima(??).
  Niti jednu poruku tom kupcu nisam poslao

  Niti jednu poruku od kupca nisam dobio, ni preko Limunda ni putem sms-a.
  Ja od Telenora ne mogu da dobijem listu poruka i poziva upucenih ka mom broju, vec samo listu poruka i poziva sa mog broja. Dakle ne mogu da dokazem da me nije kontaktirao putem sms-a. Limundo poruke mogu da se provere.
  Sve vreme dijaloga sa LT su prema meni osorni i negativni, iako su prakticno sve cinjenice na mojoj strani. Do tog dana nisam imao nijednu negativnu kao prodavac, dok je kupac imao negativnu kao kupac.

  Mene interesuje koji je to dokaz kupac mogao da dostavi u toku istog dana, a da isti bude neosporno prihvacen u njegovu korist?
  Kupac zivi na takvom mestu da mu kurirske sluzbe naplacuju duplo postarinu ako mu dovoze pakete do kuce. Sam se zali da mu pakete dovoze na 4km od kuce.
  Ali je ipak dostavio „dokaz“ u roku od tri sata i meni su vratili revoltnu ocenu, a njemu skinuli moju „neopravdanu“. Meni je Telenor pod nosom pa ipak nisam mogao da izvadim listing poziva istog dana vec sam morao da cekam do sledeceg radnog dana.

  Nije mi stalo do negativne ocene kupca, ali mi je stalo do pravde i istine. Krajnje nekorektno se poneo LT u ovom slucaju, bez uskog gledanja u pravilnik pri arbitrazi.
  Ne vidim cemu rokovi, limundo poruke kao osnov arbitraze kod moguceg spora itd.?
  Znaci, kupac moze glatko da odustane od kupovine, pritaji se do isteka roka i onda lazno posvedoci da je slao sms poruke prodavcu, ali da ovaj nije odgovarao.
  I tako izbegne negativnu ocenu.
  Necuveno. I jos da tvrdi kako prodavac nije hteo da mu proda predmet.
  Sve same lazi koje ne bi mogle proci u istinitoj arbitrazi.

  Jednostavno su me otkacili kao najgori sljam iako nicim nisam to zasluzio.

  Mislim da neko iz LT licno poznaje doticnog kupca.
  Bilo bi lepo da neko sa vise instance u Limundu pregleda arbitrazu LT, jer u suprotnom ostaje prostor za zataskavanje lobiranja, proteziranja i slicnih nekorektnih radnji.

 86. Sve jedno te isto prepucavanje,pravila sa Limunda/Kupinda menjaju se veoma brzo.
  Da ne bih bio opomenjen zbog ovog komentara,jedino sto vam preostaje jeste eBay,primetio sam ovde na Limund-u toliko hiljada i hiljada clanova suspendovanih.
  Trenutno limundo ima negde oko 70 000 registrovanih manje vise,ali ne bitno.
  Kako znaju nasi stari pricati ista glupost samo drugacije pakovanje.

 87. Sve vreme ovde pricate o pravilima (mislim na limundo tim), iako ih i sami ne postujete. Jeste da je ovo malo skretanje sa teme ali sam ipak odlucio da to javno i ovde iznesem.

  Naima moj prozvod (kopija) je skinut sa licitacije iz razloga sto to nije dozvoljeno. Ok to prihvatam i postujem, moja je greska i ja sam pogresio.

  Dva ista takva proizvoda iako prijavljena dva puta u roku od 48 i dalje stoje na licitaciji. Naglasicu da mij predmet nije stajao na istoj ni 24 puna sata, dok ova dva navedena stoje vise dana.

  Pa mi sad recite, da li su pravila za sve ista?! Ja se licno u to ne bih kladio jer je ocigledno da nisu…

 88. Ovako da i ja nesto napisem kupio sam 2 lampe koje su mi dosle polupane (stakleni deo) prvo kontaktiram prodavca on mi kaze da se zalim postexpresu ja to uradim sat posle prijema posiljke naprave zapisnik i cekam odgovor 40 dana. U odgovoru postexpresa stoji da oni nisu krivi i da je za nastalu stetu kriv posiljalac jer nije dobro upakovao posiljku. 90%prodavaca na aukciji stavlja da neodgovara za stetu nastalu u transportu tako da ja vise nekupujem nista sta je lomivo. Na kraju prodavac mi je vratio uplaceni iznos pukao sam samo 300 din. za postarinu. Ovo sam napisao da bi drugi znali na sta da obrate paznju kada licitiraju nesto sto je lomivo da ne bi prosli kao ja. Imao sam srece jer mi je novac vracen bez intervencije LT(prodavac bio korektan), 2 meseca je to trajalo, zao mi je prodavca ali ja u svemu tome nisam imao nikakvu krivicu.

 89. Zbog čega se ne brišu ocene članova koji su suspendovani zbog višestrukog kršenja pravila?
  Suspendovani su jer je dokazano da se radi o prevarantima (nebitno da li je kupac ili prodavac), a ocene takvih osoba i dalje su relevantne.

 90. @Deedee – Limundo tim ne briše ocene. Svaki član Limunda ima prava da oceni saradnju. Ukoliko dobije ocenu za koju smatra da nije opravdana dovoljno je da se obrati korisničkoj službi kako bi izvršili proveru opravdanosti ocene.

 91. Hmmm, meni odavno stoji 7 negativnih ocena. Sve je dao isti član, iz osvete zbog mojih (opravdanih) komentara i ocena. Generalno sam stava da mi te ocene neće naškoditi, jer svako može da vidi ko ih je dao, te da sam proceni hoće li ih uzeti u obzir ili ne, ali nije mi jasno kako kupac može dobiti negativnu ocenu nakon što u najkraćem roku plati i preuzme robu, tj. ispuni sve što jedan kupac može.
  Još tada sam pitala kako je moguće da dobijem negativnu, a prodavac (tada) ne bude sankcionisan.
  Vreme je pokazalo kakav je prodavac bio u pitanju, ali ostaje gorak ukus u ustima i činjenica da je vrlo nepopularno dati negativnu ocenu, makar ona bila i sto puta zaslužena.
  Teško da je opravdano očekivati od nezadovoljnog i prevarenog kupca (ili prodavca, svejedno) da pokuša dogovor sa osobom kojoj je jedini cilj bila podvala i da svim silama izbegne davanje negativne ocene. Na taj način ocenjivanje se obesmišljava, drugi članovi ne mogu biti upozoreni, jer svi zaziru od REALNOG ocenjivanja.

 92. Ako LT ne brise ocene ne znam onda ko ih brise…I o kakvim rokovima ocenjivanja pricamo,moja aukcija je zavrsena 3.10.2012. a kupac mi je dao neutralnu ocenu 30.12.2012.U pitanju je bio telefon,a u oceni je naveo da je neutralna zbog softverskog nedostatka,verujem da je posle dva i po meseca moglo doci do mnogo nedostataka ali za to vreme telefon nije bio u mom posedu pa ne vidim kako sam ja odgovorna za to.Nisam se smarala da se zalim LT jer znam da to ne bi nista promenilo.Verovatno postoji i za to neko pravilo koje ne bi bilo na mojoj strani.Dobijem negativnu zbog neodgovornosti prodavca tj.nekomunikacije,naime prodavac je poslao predmet koji sam kupila, preko kurirske sluzbe,bez obavestenja da je poslao,i to ne odmah po zavrsetku aukcije vec kad je on nasao za shodno,kuriru nije dao ni moj ni njegov broj telefona,posiljku sam vratila jer je postarina bila mnogo iznad one koju je on okvirno naveo,kao prodavac trebao bi da zna koliko izadje takvo slanje ili bar da napise „ne znam“,buduci da trenutno nisam imala dovoljno novca kod sebe a kurir nije hteo da ceka,vratila sam posiljku.Ista stvar bi se desila i da me kurir nije nasao kuci,ali nema veze,njemu je skinuta negativna koju sam dala za nekomunikaciju,ali je meni ostala negativna naravno.Sve to nije bitno jer meni zaista nije bitna ocena koliko da se sporazumem sa ljudima na obostrano zadovoljstvo.Ono sto je bitno jeste da se ne oslanjate mnogo na LT kad naidjete na problem,gledajte da ga resite sami koliko je to moguce,ako i ne uspete znacete za sledeci put,a LT bi trebao da zna da u ovom poslu vazi usmena preporuka kao i u mreznom marketingu,a ja ih trenutno ne bih nikom preporucila.Verujem da cim se jos neko pojavi sa ovakvim sistemom poslovanja i mnogo ozbiljnijom radnom etikom veliki broj ljudi ce pozdraviti LT i otici na drugu stranu.jako sam razocarana jer sam mislila da je ovo ozbiljna stvar i ozbiljan tim.Toliko od mene.

 93. @Milica Lalos – vaša konstatacija nije tačna. Ukoliko ste navedenu neutralnu ocenu dobili dva meseca nakon završene aukcije/prodaje, ta ocena nije opravdana i bila bi poništena od strane tima. Što se tiče vašeg negativnog iskustva sa timom, zaista mi je žao zbog toga, jer to nije naš cilj. Nije nam cilj da nam članovi ne veruju. Potrebno je da imate poverenja u nas kako biste nam se obraćali u situacijama kada imate problem ili nedoumicu, a ne da smatrate da ćete lakše to rešiti sami. Moja molba bi bila da pokušate još jednom. Da ubedite sebe da je to bio jedan jedini put kada vas možda neko nije saslušao i da nam pružite još jednu šansu. Verujem da ćemo je opravdati.

 94. @Hristina Vidanović

  Gospođo/đice Hristina, Limundo tim je počeo da se ponaša kako ne treba. To je već velikom broju ljudi jasno. Na Limundu se dešavaju situacije koje ne bi smele da se dešavaju obzirom da ste sve članove legitimisali prilikom registracije. Takođe, svaki kupac je davanjem ponude pravno obavezan da predmet i kupi. To stoji u tekstu prilikom potvrđivanja date ponude na predmet licitacije.
  U mom slučaju, kupac se nije javio 12 dana od isteka licitacije, nije me ocenio u tom periodu, već je sačekao moju negativnu ocenu i dao mi ocenu iz revolta.
  Lažnoi je naveo u oceni da mu nisam odgovarao na limundo poruke, a limundo tim vidi da mi nije poslao ni jednu poruku.
  A onda je navodno dostavio dokaz, u toku istog dana da me je kontaktirao putem sms-a.
  U Srbiji nije moguće dobiti listing poziva i poruka upućenih ka ličnom mobilnom broju i to se koristi.
  DAKLE, KUPAC UVEK MOŽE DA NAVEDE DA JE PRODAVCA KONTAKTIRAO PUTEM SMS-A JER ZNA DA OVAJ NIJE U MOGUĆNOSTI DA DOKAŽE SUPROTNO. A VI IZ LIMUNDA NE DAJETE DOSTAVLJENE DOKAZE NA UVID IAKO SE RADI O SPORU, A NE O REŠENOM SLUČAJU. PONAVLJAM VAŠE REČI DA SVAKA AUKCIJA NA VAŠEM SAJTU PODLEŽE ZAKONIMA REPUBLIKE SRBIJE I KAO TAKVA MOŽE BITI SUDSKI REŠAVANA.

 95. Могу „господа“ са Лимунда да нас и даље до изнемоглости убеђују како су све ствари које су на овом сајту потпуно наопаке (а има их заиста подоста) уствари супер – само смо ми корисници толико плиткоумни па то једноставно никако не можемо да укапирамо; али чињеница је да је систем оцењивања КАТАСТРОФАЛНО ЛОШ. То је аксиом, а не тема за расправу. Ћао, воздра, лаку ноћ свима.

 96. meni se jednom desilo da mi se kupac ne javi za dva izlicitirana predmeta punih 17 dana naravno dao sam mu fore ta 3 dana i jos 10 prijavio to limundu jer on se vise meni nije uopste javljao.niti su podatci bili tacni a iz istog grada smo.telefon nedostupan fiksni broja nema u 988.i ja mu fino dam dve negativne ocene i nekon nekog vremena on meni dve pozitivne jer bih bile brisane da je kojim slucajem dao negativne ili neutralne.

 97. pozdrav svima na ovoj stranici,moze li mi neko reci sta se desava kada nekog ocenite pozitivno u nadi da ce vas ispostovati,a ipak ispadne kontra iako krivica nije do vas

 98. Svetislave,zao mi je vaseg loseg iskustva, i sokirana sam drskoscu i bezobrazlukom coveka , koji vas je jos pored svega onako da kazem napljuvao,kako postoji pisani trag imate pravo da ga tuzite za takvu uvredu i da trazite ostetu.Savet svima poruke i pisani trag , ovde je LT mnogo kritikovan,jeste da su clanovi u dosta slucaja u pravu, ali je sigurna sam pogresno misljenje da oni nakoga stite, to se nama tako cini jer se bas ne zainteresuju za slucaj. Ja sam imala jedno lose iskustvo na koje mi je LT odgovorio bas da kazem po kalupu , medjutim kako sam im pojasnila i vise poruka poslala v ideli su da bas moraju da se pozabave malo slucajem,jesam ja ostala ostecena kupila platila vratila po dogovoru a posle ni jare ni pare ali je bar suspendovana da ne bi jos nekoga ostetila.imam i jednu neutralnu ocenu jer je prodata maska za tel gde sam napisala da je kopija a bila je original kupac je to jako dobro znao i napisao da kopija nije ni postojala da je zadovoljan ali je dao neutralnu samo zato sto je navedeno da je kopija umesto originala,pa sad da li da se zalim??? Mislim da je donekle upravu iz razloga sto podatak nije tacan iako je na moju stetu,… dakle sve je do coveka… ima jos nesto, mnogo je kopija pod nazivom marki koje prolaze kao takve,ja sam bila postena i navela da je kopija , pa sam skinuta sa aukcije jer nije po pravilu…? znam da se ne mogu prodavat originali koji su zasticeni bez obzira bilo da su novi ili polovni,to zna i LT, ali samo zasticene marke.Tesko je propratiti sve poruke i aukcije.Nekad je ostecen kupac nekada prodavac ali u u trgovini je uvek tako , zato pisani trag i kad izmenite vise poruka vec tada znate sa kim imate posla

 99. Ružo, hvala na razumevanju, sada ću reći nešto sasvim drugačije. Nije Monti Pajton ali jeste cirkus. Pažljivo sam pročitao sve komentare, a ovo je moj četvrti. Previše je nezadovoljstva među članovima, i sumnji u sistem ocenjivanja, a LT tu i dalje ništa ne može. LT nas uvažava, a mi se prenemažemo jer hoćemo da nas mazi pravilnik. Mrzimo ga, daje nam loše ocene, a koje se ne mogu poništiti, jer popravnog ispita nema, zato što nije predviđen. Zašto je to tako? Ili je direktor na pecanju, a riba ne grize, pa je ljut! Ili je suđen penal, a slika i ton se izgubili u tehnici, pa se ne zna ko je dobio! Ili svira klavir neko ko nema sluha, iako su sve dirke na broju. Mislim da je došlo vreme da od Predsedika države tražim amnestiju, što sam pretrpeo uvredu u ocenjivanju, a pozitivni zakonik se u međuvremenu promenio, pa se stare uvrede tolerišu, a nove ne. Predsedniče tražim pomilovanje, mada sam kriv što sam uvređen. Smilujte se…

 100. Uf! Htela sam da se registrujem kao kupac, ali citajuci ovako veliki broj losih iskustava, razmislicu ponovo 🙂

 101. Dzabe ces da se zalis, jer LT u zadnje vreme kao sto rekoh ne radi nista. Zalio se i ja na vise ljudi koji su prodavali kopije iPhone telefona (LT je to lako mogao da sazna da je pogledao poruke izmedju mene i clana, te bi shvatili da clan sa namerom vara narod), ali naravno nista nije uradjeno.

  Svako ko se i najmanje razume u iPhone telefone shvatice da je ovo kopija:
  http://www.limundo.com/kupovina/Telefoni/Ostalo/iphone-4/9628097
  koja nije skinuta sa aukcije, iako po pravilu ne sme da stoji tamo. Dodacu jos da sam dva puta prijavio istog clana, i 2 dana nakon prijave aukcija je zavrsena a nista nije preduzeto. Jasno se vidi da se ovaj gospodin pravi blesav, i laze narod kako bi ih ubedio da je telefon original (iako sam mu jasno u porukama objasnio da nije), on to nije dodao na aukciji kako bi postigao sto vecu cenu!!!

  Moj isti takav telefon iako je bilo naznaceno da je kopija (znaci nisam isao na sto vecu cenu, niti sam zavlacio / lagao narod) je skinuta posle ni nepunih 24 sata. Ova gore navedena auckije je trajala 7 dana (mozda gresim) i pored moje 2 prijave stajala je jos 2 dana dok nije zavrsena.

  Ovo je jos jedan dokaz da pravila limunda nisu za sve ista, i da ovde nema saradnje izmedju LT i korisnika (ili ima kad LT to odgovara). Ok svima je jasno gospodo iz LT da nemate vremena, da imate previse posla itd da ne nabrajam ali 2 prijave u 2 dana, i posle toga aukcija traje jos 2 dana i nije skinuta ?! Da jasna su nama vasa pravila i kako ih VI gospodo iz LT sprovodite.

  Ja se izvinjavam citaocima bloga zbog duzeg teksta. Takodje izvinjavam se sto sam ovu temu pokrenuo ovde ponovo, ali naravno gospoda iz LT i dalje je uredno ignorisu i ostavljaju bez odgovora!

 102. AKo član psuje bez razloga i ponasa se ODVRATNO kako onda nemam pravo da ga ocenim negativno ?
  Nema logike..

 103. Limundo aposolutno gleda samo sopstveni interes odnosno profit. U pravu je onaj koji ce im doneti par dinarcica zarade. Sa takvim sistemom imamo posla.
  Isto je i u realnom svetu. U tom smislu se zalimo djavolu sto je nepravedan i to je potpuno jasno. Zalim one ljude u LT koji su ispravni, a koji zbog cuvanja sopstvene pozicije moraju da cine stvari koje su protiv njihovih ubedjenja.
  Nema od limunda nista vrlo brzo. Znam dosta firmi u gradu Beogradu koje rade na isti nacin. Posao traje dok traje, pare klemujes dok klemujes, kad prestane da radi tad prelazis na drugi nacin klemovanja.
  Nemate buducnost gospodo i sasvim vas zabole za to, ali su ljudi to prepoznali i vi idete dole.

  Baj baj, poof its gone!! And Im glad about it!

 104. Meni su ova „pravila“ skroz ok i u potpunosti ih podrzavam!
  Svaka cast!

 105. E sada ste ga i vi preterali!I zbog vase ozlojedjenosti i uvredjenosti,napadate Limundo tim….Sto jes,jes sto nije,nije.Ja nemogu vama objasnjavati sta i kako..Ali je na Limundu omoguceno svima da zaradi i po koji dinar..E sad svako treba da ima mozga i da pazi i sta pise kad postavlja aukciju,a bogami i kada kupuje na Limundu.Pa ima nas ko zna koliko i jednostavno nije moguce da se na sve i svakog obrati paznja i pravovremeno reaguje…..Ko zna da cita izmedju redova znace o cemu pisem,dragi moji Limundovci….Malo manje obracajte paznju na druge,malo vise na sebe i bice sve bas kako treba…..

 106. Jednog prodavca namerno nisam ocenio jer me je prevario.
  Napisao je da je ženska tašna kožna a ono je original skaj.
  Žalio sam se njemu i nije uvažio,žalio sam se LIMUNDU i oni su me nedelju dana zamajavali svim i svaćim da bi na kraju od mene tražili doikaz kompetentne ustanove da to nije koža !!!.Zamislite da ja tražim od neke kompetentne ustanove da mi procenjuje vrednost od 1000 din.To je smešno i prosto rečeno „izvlaćenje na lep način“ jer ja sam im predložio da im pošaljem tu istu tašnu pa neka oni ocene ko je u pravu a posle mogu i da je bace,ja nemam ništa protiv.Meni je bio cilj da dokažem da je prodavac svesno hteo da me prevari jer se golim okom vidi da to nije koža.
  I kako sada da ja tog prodavca ocenim ?Jedino bi mogao NEGATIVNOM ocenom ali će onda i on isto tako da uradi a taj primer sam već imao pri jednoj od prvih kupovina gde mi je prodat aparat koji nije radio a ja dao NEGATIVNU ocenu i kao bumerang dobio istu takvu.Zato ga nisam ni ocenio.
  Izvinite na ovako opširnom objašnjenju.

 107. Slozicu se da LT ima mnogo propusta, a ja cu Vam navesti jedan iz moje price…

  Izlicitirao sam monitor koji je u opisu imao:
  „Prodajem monitor IISonic 17 inca u neispravnom stanju ,odsecen mu vga kabl,kada se ukljuci u struju blinka lampica i ekran. Na panelu ima par ogrebotina ali nista strasn. Nema stalak. Monitor se prodaje bez prava na reklamaciju. “

  pod br. 1 limundovac je naveo da ima par ogrebotina i da nisu strasne sto se na slici i nije lepo videlo, a ogrebotina tj. urezotina na displeju je bila 10-15 cm jako vidljiva kada stoji monitor ispred tebe!

  pod br.2 covek mi zapakuje isti taj monitor u 3 puta vecu kutiju pa se jadan u toj kutiji istumbao kao da je bio u mesalici 🙂

  Odmah sam mu obrazlozio cinjenicno stanje br.1 i br.2 nasta mi on nije odgovarao par dana a vidno se logovao svaki dan!
  kada sam mu zalepio negativnu onda se javio i za pakovanje naveo da nije imao manju kutiju :))))) a za ogrebotinu je pristao da mi refundira pola para, pa se mozi reci da smo postigli neki dogovor, a izmedju ostalog sam ja trebao da mu nakon tog povracaja izmenim-izbrisem negativnu ocenu i zamenim je neutralnom ili pozitivnom.

  Dalje se desava da se u celu tu pricu umesao LT (koje sam licno kontaktirao u toku ovog nazovi nesporazuma, a verujem da je i on isto to uradio) i obrisao moju negativnu ocenu sa obrazlozenjem da mora da se postuju navedeni nacini trgovine na samoj aukciji, a u ovom slucaju je bilo navedeno samo LICNO PREUZIMANJE!

  Neosporno je to da je to na aukciji bilo navedeno, ali je doticni pristao da mi posalje pouzecem ali je to za LT bio dovoljan razlog da obrise ocenu i proglasi aukciju POSTENOM I USPESNOM iako sam ja u ovoj celoj prici bio ostecen, ali srecom po mene se radilo o malom iznosu!

  U prevodu sve ovo sto sam Vam gore napisao znaci…prevarant prodaje pokvareno, postavi samo licno preuzimanje, moli boga da to ne kupi neko iz njegovog okruzenja (verovatno ima spremljenu pricu i za to) a ako kupi bilo ko drugi on ce ga opusteno prevariti, a za to neces snositi nikakve posledice, osim dok mu neko ne ode na adresu presavsi u medjuvremenu 50-100-200km i eto ti vesti u hronici ili ti na naslovnoj strani nekih novina:)

  Sta vise citiram deo iz ove teme „Kupca koji je platio i preuzeo predmet u predviđenom roku jedino možete oceniti pozitivnom ocenom, s obzirom na to da je tako ispunio svaku svoju obavezu.“

  Ja sam u ovom slucaju kupac, platio sam u predvidjenom roku i ispunio svoju obavezu, a od doticnog ni tu pozitivnu ocenu nisam dobio:)

  Cela prica je ne da bih se ja sada jadao, kukao i tsl. vec naprotiv da nekome od Vas otvorim oci…

 108. …nakon dve nedelje prepiski smo ipak došli do pravednog rešenja.

  Savet kolegijumu LT: svojim primerom dajete pozitivnu ili negativnu sliku članovima Limunda kao i potencijalnim članovima. Više puta ste mi izašli u susret i imao sam utisak da ipak neko stoji iza članova koji ceo sistem ozbiljno shvataju. Problem koji smo imali dve nedelje me je šokirao. Pre svega zbog nerazumevanja.
  Mnogo toga limundovci ne znaju šta se konkretno dešava u vašem kolektivu, ružno je da se loše stvari vide kroz loše postupanje ili nehajno arbitriranje. Ima sasvim sigurno više limundovaca kojima je stalo do pozitivne ocene nego onih koje nije briga za to.
  Mislim da treba da insistirate na limundo porukama, jer je to jedini način da imate kompletan uvid u komunikaciju među članovima. Ovo treba jasno staviti do znanja svakom članu. Takođe mislim da LT ne treba da zanima komunikacija sms porukama kod arbitraže spora, jer primalac sms poruke, po zakonima RS nije u mogućnosti da dokaže da poruku nije primio. A niste ni vi u mogućnosti tako nešto i to ostavlja prostor za malverzacije i pogrešno ocenjivanje. Ovo je ogromna rupa u pravilniku i tema za razmišljanje. Ako ništa drugo, smanjujete sebi posao, a članove navodite na komunikaciju limundo porukama.
  Još jedna stvar kod ocenjivanja je sporna, a to je besomučno čekanje na ocenu. Postoji naravno rok za ocenjivanje, ali se najčešće ne poštuje, a ima i onih koji navodno ne znaju da ocene.
  Uvođenjem automatskog ocenjivanja pozitivnom ocenom bi se smanjio broj neocenjenih aukcija tj. kupaca ili prodavaca.
  Evo zašto, ako je kupac imao loše iskustvo sa prodavcem, moraće da ga oceni negativno. U suprotnom prodavcu ide pozitivna ocena. Videh negde u prethodnim komentarima da neko nije namerno hteo da oceni jer je shvatio da na taj način kažnjava. Ovo već sada nije po pravilniku. A kod automatskog ocenjivanja bi se ta praksa iskorenila.
  Takođe, u slučaju da su ljudi zaboravni ili ne znaju kako da ocene (ovo drugo mi je besmisleno, ali imam trenutno takav slučaj) rešenje je automatsko pozitivno ocenjivanje.
  Dakle, imate dva predloga za smanjenje nervoze:
  1. Insistiranje na Limundo porukama nakon završene aukcije (makar prvo javljanje kao znak dobre volje),
  2. Automatsko pozitivno ocenjivanje sa sistemskim komentarom ocene po vašem izboru.
  Mislite o tome!
  Hvala

 109. Nenad Jovanovic

  Slazem se sa komentarima ovde nekih o nepravdi i tome, da pravila postoje, da bi se krsila i da se vidi, kada neko daje svoj meil ili telefon ili sajt radi „mimo“ dogovora, samo se ne vidi, kad neko nekoga vredja, i kada saljete poruke timu, da dokumentujete uvredu i tome slicno, dobijete odgovor „nije dovoljno za reakciju“! A, posle 100 i kusur pozitivnih, dobijete toliko ruznu negativnu, da je ocigledno koliko je neistinita i izmisljena, sto ne znate sta hocete, pa je posle kriv prodavac, i cujete, da ste prevarili ko zna koliko ljudi, a niste mrava zgazili ! I jos nemate prava, da date negativnu. I naravno, moja devojka je revoltirana tom velikom nepravdom i uvredom na Limundu na kraju izjavila, da ne prihvata njihova pravila, jer PRAVILA NE POSTOJE…

 110. Potpuno je tacno da ovde ne sme biti govora mrznje. Osim sto nije uplatila predmet u roku, zbog cega je nakon svih rokova dobila negativnu od mene, jedna osoba koja je licitirala za moje predmete, nakon sto sam joj poslala podatke za uplatu, u porukama me je vredjala i govorila kako „joj dosadjuem a ona nema vremena da se sa mnom dopisuje!? Uprkos tome zdrav razum mi je nalagao da je negativno ocenim samo zbog niezvrsavanja njenih obaveza kao kupca, a nikako nisam pominjala u opisu ocene njene karakterne osobine. Moja negativna je skinuta, potpuno opravdano jer je jos povrh svega htela da komentarise MENE, a njena je ostala. Za uspomenu i dugo secanje. 🙂

 111. Član sam Limunda godinama.Imam veliki broj ocena i nikada nisam bio ni u kakvom sporu sa prodavcem niti kupcem.Nikada nisam dobio drugu ocenu sem pozitivne.Sve do jednog dana. Nezasluženo sam dobio neutralnu ocenu za predmet vrednosti paklice cigareta jer nisam primetio određenu „dlaku u jajetu“.Kupac mi je dao neutralnu bez prethodnog kontakta.Kada sam primetio,predložio sam da rešimo stvar na taj način što ću predmet ostaviti kupcu i na to mu vratiti njegov novac uvećan za iznos poštarine.Ne pada mi na pamet da pravim pitanje oko par stotina dinara.Međutim,kupac je bio krajnje drzak i pozivajući se na pravila Limunda tvrdoglavo branio neutralnu ocenu,kao da želi da me provocira.Nisam mogao da verujem da postoje takve osobe.Posle mojih brojnih žalbi upućenih Limundo timu,sve se završilo tako što sam na kraju bio sankcionisan.
  Druga neprijatna situacija je moja prva sankcija koju nisam ni primetio.Član Limundo tima mi je poništio predmet sa Kupinda jer je smatrao da sam u opisu predmeta postavio oglas.Naravno,mene niko ništa nije pitao.U opisu nije bilo nikakvog oglasa već navođenje više veličina u kojima sam imao dotični predmet kao smernicu kupcima da mi se posle kupovine obrate za željeni broj (tada nije postojala opcija markiranja dostupnih veličina).Tako sam dobio prvu sankciju na koju se nisam ni žalio jer nisam ni primetio da sam je dobio.Stavljen u isti koš sa onima koji javno dele brojeve telefona preko poruka,daju oglase u opisima predmeta,šalju mejlove…
  Poštovani Limundo.Svoja prava znam vrlo dobro jer sam pravnik,a takođe umem vrlo dobro da tumačim svaku normu.Molim Vas da povedete računa o selektivoj primeni pravila i o nepravdi koju činite zbog nedostatka strpljenja ili subjektivnosti.Svojim postupcima gazite svaku svoju reč iza koje stojite,a to ne doprinosi ugledu niti ozbiljnosti.

 112. Pozdrav svima,

  Na limundu sam tek par nedelja. Već sam kupio 6 predmeta, a mislim i da prodajem.
  E pa vidite moja su iskustva izvanredna.

  1. Limundo tim radi izvanredno. I zaista radi kao tim.
  Uputio sam im nekoliko mejlova i na svaki sam dobio odgovor. Na jedan čak od dvoje članova limundo tima. Neko bi se ponašao u stilu „Ovaj nas udavi“, jedan korisnik manje, više, ionako ih ima desetine hiljada, ljubazno napisao par reči i kraj. Zaista su se trudili. Vidi se da se bore za svakog krisnika.
  Pitam se da li medju njima ima neko ko je slušao predavanja na FON-u, menadžment prodaje.
  A tako i treba da bude, konkurencija je velika i besplatna, „Halo oglasi“, „Kupujem prodajem“, itd.

  2. Ovaj sajt se stalno unapredjuje. Primera radi sada je uvedena pretraga po okruzima, gradovima. Naravno da ću prvo kupiti u svom gradu, pogledam predmet, nema poštarine, itd.
  Dragi limundovci imajte razumevanja. Neke stvari se mogu lako dodati, još jedan upit u bazi podataka, a neke i ne. I sve se to mora uvoditi „na živo“ da se ne poremeti rad sajta.

  3. Moja iskustva sa prodavcima su takodje izvanredna. Obostrano razumevanje i saradnja do sada su na zavidnom nivou. Upoznao sam izvanredne ljude.

  4. Limundovci su kao neka velika porodica. A sajt je povezao ljude koji se svaki na svoj način bore sa životnim iskušenjima.

  5. I kao u svakoj velikoj porodici u njoj ima svačega : neiskusnih, duhovitih, poštenih, varalica, itd

  6. Naravno da ima pokušaja obmane. Takve sam uočio i na Limundu i na Kupindu, četvoro za 2 dana. I najčešće se vara „u okviru pravila“.
  Primer 1: Prodaje se grafička karta za DESKTOP PC. Podatak za memoriju : do 127 Mb.
  Takva memorija ne postoji. Sve se množi sa 2, dakle mora biti paran broj, odnosno 128 Mb. Proveravam na internetu, kartica stvarno ima 4 Mb memorije. Kao kuriozitet navodim da sam podatke našao na sajtu VIRTUALNI MUZEJ, kartica je iz 1997 godine.
  Primer 2 : Dama prodaje PC. Koristi ga godinama, a navodno ne zna kakav je disk na računaru, „ne zna ništa“.
  Ne učestvujem na takvim aukcijama

  7. Moj savet za nove limundovce – kupce
  – Ako niste stručnjak za datu oblast angažujte stručnjaka da proceni opis predmeta i postavlja pitanja prodavcu.
  – Kupujte u svom mestu ili što bliže istom.
  – Izbegavajte sumnjive aukcije (nepotpuni podaci, nema preciznog odgovora na pitanja ili ga nema uopšte, itd.)
  – Istražite tržište. Ne kupujte odmah (i ne zalećite se ) sem ako ste stručnjak u datoj oblasti. Pratite malo aukcije, pogledajte kretanje cena i komentare kupaca itd.

  Imam i ja predloga za unapredjenje ovog sajta, ali posalću ih mejlom limundo timu.

  Još jedan veliki pozdrav za sve.
  Kako mi sinoć nije radio internet damama sa malim zakašnjenjem čestitam 8. mart.

  S poštovanjem,
  Bane2

 113. Od kraja novembra do danas skupio sam oko 350 pozitivnih ocena, dao sam i
  Negativnih oko 5, na svaku spornu situaciju, kontaktirao sam i resavao problem sa limundo timom, NEMAM NIJEDNU PRIMRDBU NA NJIHOV RAD,
  cak bih bio veoma nepravedan da ih ne pohvalim, da sad samo reci hvale,
  VELIK POZDRAV LT.

 114. Dobro je da ja nisam jedini koji primecuje da se ovde pravila sprovode selektivno. Primer:

  1. prodao sam predmet, od koga je kupac odustao, platio sam troskove postarine, koji su bili 2 puta veci od cene predmeta. Kada mi je predmet vracen, pitao sam drugog clana koji je licitirao, da li je i dalje zainteresovan za predmet. samo to. nisam ga pitao da mu prodam mimo limunda, niti sam ostavio broj, email, nista. Bukvalno, samo pitanje-da li ste i dalje zainteresovani. i zbog toga sam bio sankcionisan, tobože, pokušaj prodaje mimo limunda. Pitam nekog neutralnog, da li sam ja bilo cime pokusao da kršim pravila, time što u žurbi nisam napisao da li ste zainteresovani da kupite predmet na kupindu. Kao kada biste rekli da planirate da kupite auto, a policija Vas privede jer niste decidirano napomenuli da cete platiti porez, pa se pretpostavlja da pokusavate da prevarite drzavu.

  2. Prodaja besplatnog softvera nije dozvoljena, a ovde se prodaju Internet prodavnice kao alva, iako je to besplatna verzija koju svako moze preuzeti preko open cart sajta na internetu.

  imam jos primera, nego me mrzi da kucam

 115. Lepo je što ima ljudi koji vole da menjaju pravila, jer da nema pravila bilo bi dosadno, ne bi znali gde se nalazimo. A pošto smo svesni sebe, a i nekih drugih bitno je da znamo da sva pravila ne mogu da važe za sve ljude, jer su ljudi mnogo raznovrsniji od pravila i često odskaču u pozitivnom smislu od onoga što je definisano kao potrebno ponašanje. Zato, ocenjivati saradnika u ovom poslu kupoprodaje ne može biti tipski model: POZITIVNO-NEGATIVNO-NEUTRALNO. Uostalom toga nema ni u svakodnevnom životu, ljudi su skup sve tri navedne kategorije, a koja preovladava procentualno je pitanje ličnosti. Zato bi bilo najbolje kao što su već neki članovi predlagali, da se pozitivne ocene unose automatski, ako niko nema prigovora, a negativne naravno kada neka od strana u prodaji nije poštovala pravila. Neutralne ocene po meni ne znače ništa i nemaju svrhu, to je kao da gledam prenos iz skupštine pa neki ne glasaju jer nemaju stav, ili im je svejedno o čemu se glasa.

 116. Dali limundo tim / l.t. / moze da obrazlozi zasto ljudi prodaju kopije / plagijate / i pritom ne obaveste narod da je to kopija. ne mozemo biti svi strucnjaci za sve i razlikovati kopije od originala , zar to nije prevara.

  sa druge strane zasto se prekida aukcija ukoliko je neko naglasio da je neki predmet kopija, zasto l.t. prekida aukciju ako neko zeli da kupi kopiju iz njemu znanih razloga.

  ispada da je l.t MEDJUNARODNI SUDIJA koji stiti neke svetske firme od kopija da nebi te firme propale , a mi u srbiji gladujemo.

  molim lt. da obrazlozi navedene cinjenice.

 117. „Dakle, prvi korak bi bio da kontaktirate prodavca. Moguće da je oštećenje nastalo negde u transportu i da možete vrlo lako rešiti problem.“

  A zasto bi prodavac bio kriv za ostecenje u transportu i kako se to „vrlo lako“ moze resiti problem u tom slucaju?

 118. Dzaba komentarisemo, LT je uvek u pravu. prodao sam predmet clanu koji je lzicitirao predmet gde je vlasnik naloga zenska osoba, javila mi se muska osoba i salje mi poruku da ga kontaktiram na koju adresu da mu saljem predmet i ostavlja mi drugi broj telefona od onoga koji stoji u nalogu. Insistirao sam da prvo izvrsi uplatu pa da mu posaljem predmet, ali je inssistirao da mu saljem predmet POSTNETOM!!!, a ne Postekspresom, rekao bih da je bio pod dejstvom alkohola. Obzirom da ima dve ocene pozitivnu i negativnu ocenu nisam hteo da mu saljem predmet. Na aukciji stoji placanje pouzecem i licno preuzimanje. Dao mi je negativnu ocenu posle 15 minuta od zavrsetka aukcije. Dao sam i ja njemu. Posle par dana je clanu ZABRANJEN PRISTUP, ne zbog ovog slucaja, a meni ostade negativna ocena. Administratori kazu u pravu je. Da, samo sto bi se meni predpostavljam vratio predmet, pa bih onda trebao da se ganjam ne znam sa kim, a oni lepo uzmu proviziju i upucuju te da se dogovoris sa njim, ako nastave ovako odoh ja.

 119. Sistem sankcionisanja je LOŠ. I to sam sankcionisana zbog ZASLUŽENE neutralne ocene kupcu. Nemam reči. Najbolje da svima dajem pozitivne bez obzira da li su je zasluzili ili ne. E to bi bilo najbolje,vidim ja!

 120. ja sam do sada imao dobra iskustva sa LT. medjutim nisam zadovoljan nacinom ocenjivanja, a ni sa pravilima. imao sam nekoliko slucajeva da kao kupac dobijem neispravnu robu, ja dam negativnu a limundo tim umesto da kazni prodavca juri mene da se dogovorimo da bi mu posto-poto skinuli tu negativnu. kao da limundo stiti prevarante a ne postene prodavce i kupce. takav utisak imam.

 121. LT je itekako selektivan, mene (sa preko 500 pozitivnih ocena) i još mnogo poštenih limundovaca su suspendovali zbog nekih gluposti tipa „ovo je reklama“ ili „pokušaj trgovine van limunda“ (kad tražiš da nešto prodavac prebaci na kupindo“ ili „zbog narušavanja brenda“ (iako jasno navedeš da je kopija i ime proizvodjača), dok se pojedini prevaranti i dalje komotno baškare na limundu i dalje varaju ljude. Primera radi jedan član (koji je srećom kasnije suspendovan) je prevario mnoge ljude prodavajući tehničku robu i to za sume od po 20-30000 dinara, tražio je uplate samo post netom, nije imao račun, mene je srećom prevario za samo 150 dinara, a od limundo tima sam dobio „savet“ da oni s tim nemaju ništa i da ga prijavim policiji??? Ali koga da prijavim? Sta znam o njemu osim broja telefona gde karticu može zameniti istog dana. I to za toliko malu sumu. Smatram da bi ovakve aukcije gde ljudi nemaju TR treba odmah prijaviti limundo timu da bi se na neki način zaštitili. Limundo cash nije loše rešenje, ali „dranje“ duplom provizijom je neisplativo za manje sume. Druga stvar, šta ako je nalog na moje ime, a TR ima moja žena npr. Onda ne mogu staviti taj račun zbog neslaganja u imenu. Trebalo bi tom delu posvetiti više pažnje da se to bolje organizuje.

 122. Limundo je Srpski „Ebay“ za sad. sistem ocenjivanja je ok, bar malo kupac ima uvid sa kim posluje, na zalost kupac tu nadrlja, kao i ja na primer vise puta (oko 15000 din)!
  Realno da kupujete preko bilo kojih oglasa, chak i licno preuzimanje, ako vam neko uvali pre nego sto date pare (GOTOVO!!!) to je nacin kupoprodaje polovnih stvari preko oglasa!
  Umesto ozlojedjenih komentara, bolje bi bilo da se daju neki konkretni predlozi za resavanje ovakvih situacija. 1. Limundo kesh je dobar za kupca, los za prodavca (posebno onog ko hoce da uvali) ali imate i kupce kome stigne ispravna stvar pa se predomisli i posle izmislja toplu vodu da bi vratio robu. Tako da mislim da limundo kesh treba uvesti za sve prodavce koji imaju vise od 2 negativne ocene.
  Uvesti opciju da prodavac zbog vise od 2 negativne ocene kupca (i ako je ovaj pobedio na licitaciji) moze da ponudi prvom sledecem ko je izlicitirao predmet, ili da ga ne proda uopste.
  Malo vise sankcija za negativne, pa bi se vrlo ubrzo limundo ochistio od vecine prevaranata i sa strane prodavca i kupaca. To ne znaci da bi to sve opet bilo 100% sigurno, ali bi sigurno bilo bolje nego sad.

 123. pa i ja sam dobila predmet,razocarajuci,ali ja kupujem polovan predmet,nekad taj predmet i nije savrsen!Sta cu,da je nov sigurno bi se zalila!Kupila sam predmet,koje moje dete nemoze da koristi,jer je ostecen.Nekako cu resiti problem,mozda popraviti ili baciti?!

 124. Pa, ja sam evo od Nove godine poceo da malo ozbiljnije trgujem na Limundu i mogu vam reci da sam prezadovoljan, imao sam par nesporazuma koje smo resili uz obostrano strpljenje, uglavnom se radilo u ostecenjima u toku transporta ili da posiljka jednostavno nije stigla.
  Sistem ocenjivanja je odlican svi se boje negativnih ocena i onda su fer i korektni, sto je odlicno narocito u danasnja vremena kada se svi boje prevara, cak dosta puta saljem robu unapred, pa mi onda posle plate i dosad su svi placali. A ima stvarno i mnogo finih ljudi s kojima je saradnja predivna
  Eto tako ako sam nekom pomogao super, a cisto da napisem svoje vidjenje limunda
  Pozdrav limundo timu i da jos dugo saradjujemo, milan

 125. Ima svakakvih slučajeva.
  Kada sam bio prevaren od strane prodavca i tražio od Limundo tima da mi pomognu u rešavanju problema, otkačili su me zato što nisam platio Limundo kešom.
  A u drugom slučaju, kada prodavac nije hteo da mi pošalje predmet jer sam „mnogo navaljivao da mi da podatke kako bih mu platio“, posle kontakta LT-a i njegovih negativnih ocena i vređanja mene, uzeli su me u zaštitu i njemu ostavili negativne ocene, a moje obrisali.

 126. Sistem ocenjivanja je krajnje nepraktičan i nepravedan. Ne želim da pričam sad svoja iskustva, jer neću da ispadne da se jadam, već samo želim da iznesem par sugestija.

  Dugo sam korisnik Limunda i primetio sam da postoje članovi koji imaju i preko 1000 pozitivnih ocena, ali bez obzira na njihove pozitivne njima i dalje stoje negativne od nekog tamo člana sa suspendovanim nalogom i ukupno 5 ocena. Kupio je npr. kinesku igračku dvogleda za 50 dinara i strašno je uvređen što ne uveličava kao pravi dvogled. Licemerno je što dozvoljavate da ovakve ocene ostanu u sistemu, jer kaljaju obraz ljudima koji i vise nego očigledno sarađuju korektno.

  Uklanjanje negativnih ocena je nemoguće nakon 15 dana? Provizija je krajnje ne-simbolična da nemate hardversku/softversku mogućnost da ispravite nepravedno dodeljene ocene nakon 15 dana. Šta ako neko nije imao pristup internetu za to vreme? Ne bitno iz kog razloga.

  Kada je u pitanju licitacija, ukoliko kupac odbije da preuzme licitirani predmet i ako se oceni negativno, mislim da bi prethodni učesnik licitacije bio dužan da kupi predmet, a ne da odgovara porukom „ja sam ti samo dizao cenu :D“.

  Stare negativne ocene bi trebalo uklanjati, ako član ne prekrši pravila 6 meseci i ne bude ocenjen negativno. Takođe mislim da na kupindu ne bi trebala da bude zabranjena razmena telefona, jer će svako prodati i biti osiguran koliko toliko, preko sajta i vi sigurno nećete biti oštećeni. Nije loše pitati za detalje lično, ako nešto deluje dvosmisleno, jer to što prodavca ocenimo negativno neće vratiti naš bačeni novac!

 127. u mom slucaju je limundo odradeo posao vrhunski, juce mi je lik iz osvete sto je od mene dobio negativnu za nepostovanje limundo pravilnika o kupoprodaji… dao negativnu , istoga dana sam porukom kontaktirao limundo i objasnio spor pa neka oni provere , danas vec mi odgovorili izvinili zbog problema sa tim clanom i skinuli mi negativnu ocenu , bilo je ekstra brzo! samo bi trebali da budu malo rigorozniji prema onima sto imaju 6-7… itd. negativnih, oni licitiraju i dalje i samo nastaju problemi sa njima!

 128. Ja uglavnom imam dobrih iskustava sa limundo timom. Mozda zbog toga sto mi ni problemi nisu bili nesto veliki. Uglavnom sam dobijao osvetnicke negativne koje su mi ispravljali. Jednom me je lik proganjao jer je navodno uplatio za neku robu a nije pruzio nikakav dokaz ( nije uplatio, probao je da me vacari) i sredili su mi i tu situaciju.
  Samo jednom mi se desilo da ne budem zadovoljan odlukom limundo tima. Desilo se da sam prodao neki predmet nekome, vise se i ne secam tacno sta je bilo i lik mi je dao negativnu ocenu jer navodno predmet ne odgovara opisu i da bi mi promenio negativnu trazio je da mu uplatim 80. dinara kredita. Izracunao sam da mi se to vise isplati nego da vratim predmet nazad. Kopirao sam LT poruku u kojoj mi trazi dopunu da mi ispravi ocenu, dakle ucenjuje i LT mi je rekao da uplatim jer se radi o malom iznosu i ja sta cu uplatim. Nije mi potrebna negativna na vise od 1400 pozitivnih.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh