Početna » Blog » Tipovi Limundovaca [2.deo]

Tipovi Limundovaca [2.deo]

Nastavljamo sa kategorizacijom tamo gde smo stali u postu Tipovi Limundovaca [1.deo].
Ovoga puta donosimo vam još tri kategorije članova Limunda.
Počinjemo sa već najavljenom kategorijom:

4. Kupindo classic
Ova kategorija Limundovaca takođe je evolutivno mlađa.
Verovali ili ne, postoje i članovi Limunda čiji je osnovni domen interesovanja Kupindo, dok se na Limundu retko kada pojavljuju. Kada se ipak kojim slučajem zadese na Limundu, obično budu potpuno zbunjeni mnoštvom opcija za koje nisu sigurni čemu služe. Navikli su na grid pregled predmeta i detaljnu naprednu pretragu pa im je prvi utisak o Limundu obično negativan. U prvim danima često se ponašaju slično kao i Zbunjeni početnici, ali ako ipak imaju iskustva sa e-trgovinom dosta brže prihvataju i Limundo kao legitiman e-commerce sajt.
Iskusni Limundovci, ove članove bi nazvali po Vojvođanski, dođoši. No, od kako je Balašević pokazao da i u „dođoštvu“ ima romantike, ovi članovi ubrzo bivaju prihvaćeni u Limundo zajednicu.

Kako ih prepoznati?

To su, ukratko rečeno, oni članovi koji vam se preko Limunda, u početnim danima prisustva, javljaju porukom: „E druže, a da prebaciš ovaj procesor na Kupindo da kupim odma’?“.

Razlika između Kupindo classic tipa i Kripto-kupindovca je jedino u iskustvu i poznavanju funkcionisanja oba sajta. Kripto-kupindovci su generalno dosta iskusniji članovi.

5. Analitičar
Ukratko rečeno, analitičari su članovi koji pre davanja ponude na aukciji vole da se bace u analize i računanja. Ne vole da bilo šta prepuste slučaju. Pokušavaju da odrede krajnju cenu i pogodno vreme za davanje ponuda. Metode koje koriste za analizu čuvaju kao strogu tajnu. Na aukciji obično nude jedanput i ta ponuda je uvek dovoljna za pobedu.
Informacije o ovom tipu Limundovaca oskudne su ali smo insajderski uspeli da dođemo do jedne fotografije koja dobro ilustruje ponašanje ovih članova.

(Sa leve strane je prikaz ponuda kako ih vidi običan korisnik, sa desne strane je prikaz ponuda kako ih vidi analitičar.)

6. Kafedžija
U ovu kategoriju Limundovaca mogu spadati i sve ostale, gore pomenute, kategorije. Status kafedžije na Limundu ima svaki član koji je aktivan u čuvenom Limundo Cafe-u, gde se raspravlja o najrazličitijim temama koje se tiču Limunda.

Limundo kafedžija

Da je u pitanju samo obično pisanje postova i da se na Cafeu vode obične forumske rasprave ova kategorija nikada ne bi bila opisana u ovom blogu. Naše kafedžije ipak to rade na izuzetan način. Toliko izuzetan, da se postovi pre objavljivanja moraju pregledati od strane moderatora (što nije isto što i cenzura, kako oni to vole da nazivaju).
Uvek su spremni da pomognu novim korisnicima i razreše im neku dilemu o funkcionisanju ili Pravilniku Limunda. Naravno, ukoliko u nekom postu osete dozu ironije ili provokacije odgovoriće satirično i ironično kao Radoje Domanović ili Branislav Nušić u svojim najboljim satirama.
Za više informacija o aktivnostima ovih članova, jednostavno posetite Limundo Cafe gde možete videti pregršt primera.

Da li se pronalazite u nekoj od kategorija?

Da li primećujete još neku koju nismo naveli?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Divan tekst., sve pohvale 🙂
  Ja sam netipican primer – iz dvomesecnog stadijuma Limundo bitisanja, zauvek sam se prebacila na Kupindo; u njemu su mnogo mirnije i cistije vode…

  A volim i kafe, pogotovo od 1. februara, kada je postao otvoren i prijatan za druzenje sa drugim Limundovcima.

 2. Onaj koji jesam

  Kupindo je mesto gde nema zabune oko konačne cene nekog artikla.Uračunaš poštarinu ako je istaknuta ili proveriš sa prodavcem,dobro pogledaš fotografije,postaviš par pitanja i to bi bilo to.Nama „pomoći prijatelja“,nema stresa,nema opasnosti……“A volim i kafe, pogotovo od 1. februara, kada je postao otvoren i prijatan za druzenje sa drugim Limundovcima.“…Revija vređanja,prepucavanja,psovki u svakom postu.

 3. Zasto da ne? Svako crta svoj portret, cime pruza priliku da ga i drugi bolje upoznaju, bez lazi i prevara. I to je ono sto je realno, gola sustina, tako da su tu cenzure potpuno kontraproduktivne, samo ulepsavaju realnost, a od toga niko nema koristi. Mozda samo oni koji se na taj nacin ispoljavaju.

 4. Onaj koji jesam

  Бели медвед vs Пасуљчић Мика
  Od ove teme će svi Limundovci imati koristi,zar ne?

 5. Analiticar, u neku ruku 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh