Početna » Zabava » Kako da napraviš bisernu ogrlicu? [tutorijal]

Kako da napraviš bisernu ogrlicu? [tutorijal]

Za sebe kaže da umire od sreće kada pravi nakit – Jelena Glišić, poznatija kao Lejla, danas vama prenosi sreću i umeće pravljenja biserne ogrlice.

Pored snažne volje, potreban vam je sledeći materijal:

Biserirazličitih veličina, satenske trake (širine 1cm, 2cm ili 3cm)

Struna, metalni dodaci, klješta, makaze, upaljač

Od metalnih dodataka su vam potrebni stoperi – ove najsitnije bušne loptice što liče ne burence 😉 i dodatak za satensku traku (nazubljen, postoji u više veličina u zavisnosti od širine trake koju želite da koristite). Treći metalni element na fotografiji služi za sakrivanje čvorova i njega biste koristili u slučaju da umesto trake želite da napravite bisernu ogrlicu sa lancem)
Kako da sve to spojite u lepu ogrlicu?

  1. Strunu provučete kroz stoper, pa kroz alku nazubljenog dodatka
  2. Zatim strunu vratite unazad kroz stoper
  3. Zategnite strunu, stoper dovucite skroz do alke nazubljenog metalnog dodatka i pritisnite ga klještima (tako ste osigurali početak ogrlice)
  4. Nanižite bisere (prvobitno sam ih nizala po veličini, ali sam posle shvatila da mi se više dopada ako ih nižem bez nekog posebnog reda; taj deo je na vama, možete iskazati svoju kreativnost). Dužina nanizanih bisera je stvar vašeg izbora. Prislonite na sebe ogrlicu dok je još u ovoj fazi i sami procenite da li vam se sviđa duža ili kraća)*pošto ste sve nanizali, završite ogrlicu prateći iste korake kao na početku (koraci 4, 41 i 5)
  5. S satensku traku odsecite, krajeve spalite upaljačem (da se ne bi parali), ubacite je u nazubljeni metalni dodatak i dobro pritisnite klještima. Ovo uradite sa obe strane.
  6. slobodne krajeve trake vežite u mašnu ( uz pomoć trake lako možete podesiti dužinu cele ogrlice i nositi je u različitim prilikama)
  7. ogrlicu oblikujte u srce i poklonite je nekome (dobro, dobro, možete i sebi ;))
  8. farmerke, košulja, debeli vuneni džemper, vaša nova ogrlica i spremni ste za veliku šolju tople čokolade ili limunade sa društvom.

 

Ako ste od onih dama koje vole unikatan nakit bez mnogo umeća pravljenja, pogledajte ovu ogrlicu na Kupindu.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh