Početna » Blog » (Šta?) Limundovci pišu Limundu

(Šta?) Limundovci pišu Limundu

U prošlom postu smo odškrinuli vrata duše Limunda – korisničke podrške. U ovom ćemo pisati o Limundovcima koji im pišu 🙂

Koliko Limundovci pišu Limundu?

Pišu otprilike oko 600-700 puta dnevno.
Nije to malo – složićete se. Obzirom da su prošle već dve lepe godine kako sam u korisničkom servisu Limunda, moram priznati da je bilo svakojakih situacija, lepih, smešnih, manje smešnih, manje lepih…

Od spora koji liči na film Alfeda Hičkoka ili Romana Polanskog gde nam se kupac žali jer mu je prodavac javio: „keva mi je bacila ribice poslaću ti samo grejač.“ I posle toga „E, brate, ja živim sa kevom. Danas je došla sa puta, ribice nije bacila, bile su u zamrzivaču. Sutra ti šaljem ribice i grejač.“

 

Bilo je toga da nas zove novopečeni otac, koji nas je zamolio za brzu aktivaciju naloga jer mu se žena porodila pa nije imao baš mnogo vremena.

O muško-ženskim problemima bi mogao jedan poseban blog post da se napiše, a jedan od prvih primera bi bio ovaj koji nam je član poslao: „Jutros u kući kod mene izbio „RAT“ !!!Ova moja mi razbi i poklopac od tog sača i moj drugi zemljani lonac u kom kuvam pasulj! Svu šminku i mirise sam joj pokupio i za kaznu  ubacio u peć!

 

 

 

Pored ovakvih slučajeva bilo je i slučajeva koje smo malo teže rešavali. Dešavalo se da limundovci greše, ali se dešavalo i da mi grešimo.

Jedan član je kupio video kameru i slao nam dokaze da predmet nije ispravan, tj. ne odgovara opisu sa aukcije. Posle našeg insistiranja da nemamo dokaz da predmet ne radi, član je rešio da nam pošalje predmet uz obećanje da ako greši, možemo zadržati kameru. Kameru nismo zadržali iako se ispostavilo da je kupac sve vreme pokušavao naopako da ubaci kaseticu u kameru 🙂 Kamera je vraćena sa pravilno ubačenom kaseticom 🙂

Sećam se da jedan slučaj nikako nisam znao da rešim. Znate ono kada kupac plati predmet, a prodavac neće da mu pošalje predmet? E pa to je to samo malo suprotno! Ovde je problem bio što kupac nije hteo predmet koji je platio! 🙂 Žalio nam se prodavac, jer mu je kupac platio neku dobru sumu, nekoliko hiljada dinara, za belu tehniku, ali je mesecima odugovlačio i na kraju odustao od preuzimanja predmeta. Šta bi po vašem mišljenju ovde bilo rešenje?

Kupac je platio, ali nije preuzeo. Prodavac je dobio novac, ali nije prodao 🙂
Da li može negativno da oceni kupca?

Ovo je samo delić nečega što nam se dešava svakog dana u sektoru
korisničke podrške. Sve u svemu, ume da bude baš zanimljivo 🙂

 

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Onaj koji jesam

  Na žalost članovi Limunda ne mogu objavljivati svoje poruke.Manje bi se pročitalo šaljivih poruka.Više je onih bizarnih,koje se graniče sa zdravim razumom.

 2. O ZDRAVOM RAZUMU:

  Meni je najinteresantnije što hteli mi to ili ne, preko korespodencije sa ostalim Limundovcima, započinjemo jednu posebnu vrstu komunikacije.

  Ta komunikacija se svodi uglavnom na vrstu i način komunikacije koja je prisutna i u realnom životu kod većine ljudi u Srbiji i našem komšiluku, a ta vrsta komunikacije je uvek u sledećim okvirima, osnosno, po istoj „formuli“:

  Recimo da se ja i ti nepoznajemo, a interesovalo to tebe ili ne, ja ću tebi ispričati veoma ličnu priču o sebi ili svojoj porodici, i na taj način te obavezati da budemo najbolji prijatelji do kraja života, jer pobogu, ti sad znaš neku moju tajnu, ili bar jednu ličnu priču.

  Tako, preko Limunda, ostvarujemo kontakte i prijateljstva na veoma sličan način što u teoriji radimo i u ralnom životu, samo što se još nismo ni upoznali, a ako geografske prilike dozvoljavaju, možda i hoćemo, na ličnom preuzimanju.

  Šta mislite na tu temu? Da li se imali prilike do sada da čujete usmeno, ili pročitate u porukama porodične ili zdravstvene istorije drugih Limundovaca, ili ste vi bili ti koji ste se možda izleteli nekome?

  Što se tiče dopisivanja sa ostalim korisnicima, super bi bilo kad bi postojao neki „prostor“ na Blog-u da možemo da copy-paste-iramo bizarnu korespodenciju sa ostalim članovima. (naravno samo pod uslovom bez korisničkih imena).

  Ovom prilikom izdvajam najblažu i bezazleniju varijantu, korisnika koji mi je napisao da skinem predmet sa aukcije, dao bi mi on malo više nego što je tad bilo licitirano. Ja sam mu rekla da iako je prekidanje aukcije dozvoljeno, ne bih jer mi to nije u duhu Limunda, pa makar uzela i duplo manje novca nego što je on nudio.

  On je na to odgovorio: Ma šta ima veze? Daj stavi to u auto, dodji na benzinsku pumpu u Čačak pa ćemo tamo da se nadjemo.

  Ja sam iz Beograda, i ne znam da rukujem motornim vozilom.

 3. jovana „…. korisnika koji mi je napisao da skinem predmet sa aukcije, dao bi mi on malo više nego što je tad bilo licitirano. Ja sam mu rekla da iako je prekidanje aukcije dozvoljeno, ne bih jer mi to nije u duhu Limunda, pa makar uzela i duplo manje novca nego što je on nudio.“

  Рекао бих да машта чини свашта. Прочитај своје речи пре слања коментара, јер то што си написала ОТПАДА. Аукција на којој има ма и једна понуда се НЕ МОЖЕ прекинути. Осмисли нешто боље 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh