Početna » Zabava » Novogodišnji makeup – noćna mora ili zadovoljstvo? [saveti]

Novogodišnji makeup – noćna mora ili zadovoljstvo? [saveti]

Novogodišnja noć je vreme kada treba da izgledate glamurozno, kada je dopušteno malo preterivanja i poigravanja sa make-upom.
Izdvajamo za vas par praktičnih saveta za cool i fool look 😉

Uz pravi odabir šminke možete zablistati i biti kraljica te večeri.
U zavisnosti od osobe i stila, naglasak može biti na očima ili usnama.

Iz estetskih razloga, predlažem da oči budu u prvom planu i da make-up na njima bude malo jači, jer to vašim očima daje dubinu, a takav pogled može svakog da obori sa nogu.

Ukoliko istaknete oči, usne treba da budu u drugom planu, odnosno da budu sa sjajem ili karminom nežnih boja ili boje usana.

Ako se, ipak, odlučite da stavite naglasak na usne (od onih ste žena koje sebe ne mogu da zamisle bez crvenog karmina) onda samo napred. To je samo za one hrabre i smele.

Ukoliko naglasak stavite na usne, preporučujem neupadljivu senku (bela ili bež) i malo maskare jer je crveni ruž sam po sebi upadljiv i atraktivan.

Za glamurozan izgled odaberite:

  • dobar puder i rumenilo
  • efektne senke za šminkanje očiju – (za smoky eyes)
  • karmin neutralne boje ili sjaj za usta.

 

Puder

Tečni puder koji prati boju vašeg tena je neophodan  za dobar i svež izgled lica – kako bi pokrili sve mane na licu i dobili besprekoran ten.

To može biti kombinacija tečnog i pudera u kamenu, kako bi se izgubio mastan trag na licu i kako bi lice izgledalo perfektno.

Šljokice ili gliteri na licu su takođe dozvoljeni.

 

 

 

Oči

Smoky eyes je jedan od najpopularnijih i neprevaziđenih izbora za veče gde treba da zablistate. Efekat zadimljenog pogleda nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

Možete se poigrati sa tamnijim senkama od sive, crne, boje šljive, plavoljubičaste pa do zemljanih tonova sa dodatkom crne olovke koja treba da uokviri vaše oči.

#savet Da bi oči još više došle do izražaja, potrebno je staviti belu sedefastu senku ispod obrva (!!), taj efekat ne smete propustiti.

Tek na kraju maskara samo doprineti da vaše oči izgledaju još lepše i krupnije.

Rumenilo

Umesto bronzanih nijansi, predlažemo da se opredelite za boje breskve ili roze, koje će dati svežinu vašem licu. Pravi odabir rumenila čini da izgledate zdravo, sveže i odmorno.

Usne

Pre nego što nanesete ruž, iscrtajte usne olovkom za nijansu tamniju od karmina. Stavite ruž neke tople boje  (i prozirni sjaj će biti dovoljan i efektan, jer će dati puninu vašim usnama koje će delovati zavodljivo).

Da li ste spremne da svežeg izgleda uplovite u 2012. godinu?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh