Početna » LimundoGrad » 5 tajni uspeha na poslu

5 tajni uspeha na poslu

Da li ste znali da čak trećinu života provedemo radeći? Koliko to vreme ispunjavamo osmehom?

Znam da nije lako, ali život je onakav kako na njega gledamo. Uvek imamo izbor kako ćemo započeti dan i kako ćemo se osećati – dobro ili loše…?

Svako od nas treba da pronađe tajni sastojak, dodatnu motivaciju da svoj radni dan započne sa osmehom na licu, bez obzira na to gde radi; jer, moguće je mentalno uzdići se, bez obzira na okruženje – onakvi smo kakve su naše misli. „A kakve su nam misli takav nam je i život.“

Mojih pet tajnih sastojaka za uzdizanje iznad svakodnevnice su:

Motivacija

Pomaže nam da u poslu dajemo celog sebe, da stremimo ka dobrim rezultatima – jer najslađa je pobeda kad pobedimo sami sebe!

Motivacija uključuje samoanalizu, iskreno sagledavanje sebe,  kako nas drugi vide i stalno odgovaranje na pitanja: Zašto smo takvi? Šta nas pokreće, mobiliše? Koji su naši ciljevi? Šta je razlog za sreću, radost, uspeh?

Kada na njih odgovorimo iskreno i bez ustezanja, tek tada možemo ići dalje.

Entuzijazam

Entuzijazam je poletom ispunjen pogled na sve(t) oko sebe; vulkan jakih emocija koje nas pokreću da radimo najbolje što možemo, čak i ono što  baš ne volimo,  jer upravo to učvršćuje međuljudske odnose i jača timski duh koji je pokretač dobrih rezultata.

Posao možemo obaviti ne gubeći smisao za humor, a teške situacije rešavati gledajući na njih s pozitivne strane. Možemo biti osobe koje su poznate po širenju dobrog raspoloženja; osobe koje radnu atmosferu već ponedjeljkom izjutra začine osmehom. Sami biramo i odlučujemo!

Optimizam

Bilo da smo teško ustali, dugo čekali prevoz ili je bila gužva u saobraćaju, možemo izabrati da podignemo jutranju atmosferu tako da se svi opuste i prijatnije osećaju!

Svakog dana možemo sebi postavljati više ciljeve i tako rasti – uvek ostavljati prostor za edukaciju, nešto novo, jako i duboko.

Stepenik po stepenik, cilj po cilj – zajedno sa timom ljudi oko nas, bez predaha i predaje. Prepreke koje su neizbežne u poslu i životu su sastavni deo puta za dostizanje krajnjeg cilja, ali to se sve prevazilazimo timskim radom, saradnjom i optimizmom.

Inovativnost

Naši umovi moraju biti uvek bistri, žedni novih saznanja, iskustva. Takmičimo se, ali ne sa drugima, već sa samim sobom i verujemo da je najveći izazov u pomeranju vlastitih granica.

Teško je biti uvek nov i drugačiji, ali nije i nemoguće!

Probajte i vi!

Istrajnost

Istrajnost u obavljanju svojih svakodnevnih poslovnih obaveza iznova i iznova pokazuje svoj značaj u ostvarenju dugoročnih ciljeva.

Istrajavamo zbog Limundovaca. Da! Bilo da su u pitanju prodavci ili kupci. Želimo da izrastu izrastete u još veštije i produktivniji prodavce, razumne i razborite kupce, da kupujete ono što vam treba i što vas čini srećnim, jer kad ste vi srećni, onda smo i mi.

Da li i vi gledate tako na svoj radni dan trećinu svog života? Odgovorite sami sebi, ali iskreno i pošteno.

P.S. Tek kada stvara, čovek diše, živi, postoji!

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Jako kvalitetan blog, ne samo za pročitati,
    već i za zapamtiti i primeniti.

    Jedva čekam sledeći tvoj blog Sanja. 🙂

  2. Aleksandar Marušić

    Volim ovakve blogove….zapamticu ga za vreme kada mi bude bilo teško.

  3. Prakticno, korisno i vrlo poucno….

  4. Uzorni saveti!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh