Početna » Blog » Sa brzinom nema kompromisa

Sa brzinom nema kompromisa

Brzina sajta je oduvek bila imperativ Limunda. Svakog dana sistem se pažljivo proučava i meri se opterećenje. Skalabilnost sistema je ono čemu težimo i što moramo ostvariti. Sistem se ne ponaša isto kada je aktivno 50.000, 70.000 ili sada već preko 150.000 Limundovaca. Kako broj Limundovaca raste, raste i opterećenje servera u minutima isteka aukcije kada su članovi najaktivniji.

U 90% slučajeva kada je server opterećen i ne radi onako kako želimo i, što je još važnije, kako se od nas očekuje, krivac je učitavanje ikonice Online statusa člana. Ikonica je do sada bila prikazivana u:
– Bidovima
– Cafeu
– Moj Limundo – poruke
– Profil člana
– Sve aukcije člana
a Bidovi, Cafe i Moj Limundo uzrokovali su najveću opterećenost sistema.

Oko brzine ne pregovaramo niti postižemo kompromise. Važni su nam i Limundovci i njihovo zadovoljstvo. Već više od godinu dana pažljivo sakupljamo njihove stavove po ovom pitanju. Ispostavilo se da su podeljeni u dve velike grupe: oni koji žele da vide ko je sve online od ponuđača u trenucima završetka aukcije i oni koji jesu online ali koji zbog svoje taktike ne žele da se to vidi (i koji pre svega u svojoj taktici se oslanjaju na faktor iznenađenja). Dugo smo mislili kako i jedne i druge učiniti srećnim a da pri tome učinimo  sistem bržim.

Zato smo rešili da ikonicu prikazujemo samo na Profil strani člana. Na taj način Limundovac u svakom trenutku može znati ko je online, a ko ne prostim klikom. Ovom akcijom će u najvećoj meri biti uklonjeni problemi koji nastaju u poslednjoj minuti bidovanja i koji se tiču prihvatanja ponuda i brzine obrade istih.

Ovom akcijom želimo da Limundovcima pružimo informaciju o Online prisustvu člana, a da ujedno ne remetimo brzinu performansi sajta.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. А могли би да порадите и на брзини и квалитету корисничког сервиса, као и на једнакости у третирању чланова. Немогуће је да се некима неправедно додељене оцене бришу у року од неколико минута до неколико сати, а да ја увек чекам између 3 и 10 дана на решавање мог проблема.
    Тако да осим брзине сервера било би добро повећати и брзину корисничког сервиса, и то не повећањем персонала, већ повећањем њихове брзине решавања проблема. Генерисане поруке које често добијамо, а немају ама баш никакве везе са постављеним питањем, делују(и јесу) увредљиве – јер то значи да се одговара без читања.

  2. BitterLemon je u pravu….delim misljenje sa njim,a ovo zadnje je itekako tacno !!

  3. Da, i ono što je bitno, brzina odziva sajta utiče na seo iz dva aspekta.

    Prvi je ovaj koji ste opisali, tj user value vrlo komplikovan parametar, a druga je standarda brizna odziva.

  4. Brzina sajta treba da je imperativ svakog sajta ako misli da se bolje rangira, a presudan faktor je optimizacija koda.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh