Početna » Blog » Ko će prvi?

Ko će prvi?

Kažu da je prvi utisak najvažniji. U korisničkoj podršci slušamo prodavce koji ne žele prvi da stupe u kontakt sa kupcem. Na naše pitanje zbog čega obično sledi odgovor: «On je kupac, njemu to treba i red je da se prvi javi». Kako u trgovini uvek učestvuju dve strane percepcija kupca je, naravno, drugačija pa oni razmišljaju: «On je prodavac, njemu je cilj da predmet proda i zaradi novac. Prodavac mene treba da kontaktira».

Kao kupac, trudim se da što pre stupim u kontakt sa prodavcem i da, od već ponuđenih varijanti slanja i plaćanja, predložim onu koja mi u tom trenutku odgovara. Nekoliko puta prodavci su me «preduhitrili» porukom u kojoj mi se zahvaljuju na kupovini i detaljnije objašnjavaju načine slanja i plaćanja koji su navedeni u opisu predmeta. Bez obzira što je ovakva poruka po pravilu standardna, koju je možda pre mene dobilo na stotine drugih kupaca, kod mene svaki put uliva poverenje da će saradnja biti usešno okončana i da je prodavcu stalo da ostvari dobar kontakt.

I prodavci imaju slično osećanje kada dobiju poruku u kojoj kupac izrazi zadovoljstvo što je kupio predmet, predloži plaćanje i preuzimanje uz verovanje da će se saradnja obaviti na obostrano zadovoljstvo.

Pravilo glasi da je potrebno da stupimo u kontakt sa drugim članom, od nas zavisi da li ćemo biti prvi, ali da bi se trgovina uspešno obavila, neophodna je odgovornost, ljubaznost i poštovanje prema drugoj strani.

Zbog toga, bez obzira da li ćete se drugoj strani obratiti sa «Zdravo» ili «Poštovani» ne ustručavajte se da napravite prvi korak i time sebi otvorite put za buduće uspešne saradnje.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh