Početna » Blog » Uči na tuđim greškama

Uči na tuđim greškama

Prilikom registracije na Kupindo svaki član (bilo fizičko ili pravno lice) mora da prihvati pravila Kupinda.
Nažalost veliki broj članova klikne da se slaže sa pravilima i da ih prihvata a da ih nisu ni pročitali.
Stoga korisnički servis ima veliki posao.
Pronalazi nepravilnosti, ukazuje na njih i ispravlja ih.

Ovo su tri najčešće greške koje prave novi prodavci na Kupindu:

1. Objavljivanje ličnih podataka u opisu predmeta

Kupindo nije sajt oglasnog tipa, kupci i prodavci na Kupindu mogu biti samo naši članovi, stoga objavljivanje ličnih podataka (kontakt telefon, e-mail adresa, adresa stanovanja) nije dozvoljeno prema našim pravilima.

Zašto?

Celokupna komunikacija pre same kupovine obavlja se putem Kupindo poruka. To je najbolji način da se potencijalni kupci detaljnije raspitaju o predmetu koji ih zanima. Nakon što član odluči da želi da kupi predmet potrebno je da klikne na dugme „Kupi“, a da zatim u novom prozoru potvrdi kupovinu. Prodavac i kupac dobijaju poruku sa kontakt podacima drugog člana kako bi stupili u kontakt i dogovorili se o načinu slanja i preuzimanja predmeta. Prodaja predmeta van Kupinda, osim grubog kršenja naših pravila predstavlja i izuzetno nesiguran način trgovine. U našem sistemu prodaja neće biti zabeležena i ukoliko dodje do bilo kakvih nepredvidjenih situacija nećemo moći da reagujemo niti zaštitimo prodavca ili kupca.

 

2. Postavljanje predmeta u kojima se nudi mogućnost zamene

Na Kupindu nudjenje zamene nije dozvoljeno. Na Kupindu se predmeti prodaju isključivo po ceni koju odredi prodavac i koja je postavljena kao cena predmeta.

Zašto?

Prilikom postavljanja predmeta prodavac sam bira cenu predmeta za koju želi da predmet proda, ali nije dozvoljeno nudjenje zamene za neki drugi predmet. Kada član kupi predmet, prodavac i kupac se ocenjuju za konkretno kupljeni predmet za koji se prodavcu obračunava provizija. Ukoliko članovi i pored naših pravila izvrše zamenu, Kupindo tim neće moći da razmatra situacije koje nastanu iz ovakve transakcije (npr. ukoliko predmet nije u opisanom stanju, kupac je odbio da preuzme predmet itd.)

 

3. Postavljanje predmeta u obliku oglasa

Na Kupindu nije dozvoljeno postavljanje ponuda koje su reklamnog ili oglasnog karaktera.

Zašto?

Svaki predmet koji prodavac postavi na Kupindu mora biti jasno definisan i ne sme dovesti potencijalnog kupca u zabludu. Prilikom postavljanja predmeta prodavac ima mogućnost da unese broj predmeta koji trenutno ima na lageru, a kupac prilikom potvrde kupovine bira količinu koju želi da kupi. Ukoliko prodavac ima više varijanti istog predmeta, takodje je potrebno da varijante unese u odgovarajuće polje kako bi kupac prilikom potvrde izabrao odredjenu varijantu predmeta za koju je zainteresovan. Ukoliko predmet prodaje nije bio jasno definisan u samom opisu, te se ispostavi da prodavac nema varijantu ili količinu koju kupac želi i koju je odabrao, on neće biti u obavezi da ovakav predmet kupi.

 

Pouka: Mudri uče na tuđim greškama.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh