Početna » Blog » Tri najčešće greške novih kupaca

Tri najčešće greške novih kupaca

Zaposleni u korisničkom servisu svesni su da pravila Kupinda predstavljaju  potrebu i neminovnost poslovanja. Njihovo poštovanje predstavlja preduslov za uspešno poslovanje i zadovoljstvo naših članova.

Pored primene sistema sankcionisanja trudimo se da nove članove edukujemo i uputimo na pravila kako bismo im približili sitem funkcionisanja Kupinda. Neretko se dešava da novi kupci ne pročitaju pravila i savete koji se nalaze na sajtu.

Posledica su početničke greške novih kupaca na Kupindu:

1.Kupio sam predmet da bih dobio kontakt podatke prodavca i dodatno se raspitao o predmetu

Ukoliko ti je potrebna dodatna informacija u vezi sa predmetom za koji si zainteresovan u svakom trenutku prodavcu možeš postaviti pitanje putem opcije „Postavi pitanje članu“ koja se nalazi na prikazu svakog predmeta.

Kupovina predmeta radi dobijanja kontakt podataka prodavca ima višestruke posledice: ukoliko kupac odbije da preuzme predmet ili odustane od kupovine biće sankcionisan u skladu sa našim Pravilnikom. Pored toga prodavac, kome je provizija za prodat predmet automatski obračunata, „kupca“ ocenjuje negativnom ocenom i time refundira obračunatu proviziju. Takodje, potrebno je da svi članovi imaju na umu da su ocene na Limundu i Kupindu javne. Potencijalni kupci i prodavci uvek će pregledati ocene člana sa kojim planiraju saradnju. Jedna negativna ocena može da pokvari utisak i navede člana da odustane od planirane saradnje.

2. Nisam (dobro) pročitao opis premeta pre nego što sam ga kupio – predmet mi ne odgovara

Pre nego što se odlučiš za kupovinu predmeta, neophodno je da detaljno pročitaš opis. Ako u opisu nisu navedene sve informacije koje su ti potrebne – postavi pitanje prodavcu i sačekaj odgovor. Tek kada budeš siguran da ti predmet u potpunosti odgovara klikni na dugme „Kupi“. Veoma je bitno da budeš siguran u osobine i stanje predmeta koji planiraš da kupiš. Ukoliko imaš bilo kakvu nedoumicu u vezi sa predmetom – kontaktiraj prodavca.

Pored opisa predmeta, neophodno je obratiti pažnju i na uslove plaćanja i preuzimanja predmeta. Prodavac prilikom postavljanja predmeta bira načine slanja i plaćanja koje želi da koristi prilikom obavljanja kupoprodaje. Samim tim, nije u obavezi da prihvati zahtev kupca za slanje ili plaćanje opcijama koje nisu navedene. Na primer, ako ti ne odgovara kurirska služba koju je prodavac naveo, pre kupovine mu postavi pitanje da li može da ti izađe u susret i pošalje predmet nekom drugom kurirskom službom? Nakon što dobiješ pozitivan odgovor – kupi predmet. Ukoliko ne dobiješ pozitivan odgovor nemoj kupovati predmet od ovog prodavca, već pronađi drugi predmet čiji je prodavac postavio uslove koji ti odgovaraju.

3. Dao sam prodavcu negativnu ocenu – čekao sam ceo dan da mi se javi

Bez obzira što se na Kupindu kupuje po principu „kupi odmah“ – to ne znači da je uvek moguće obaviti saradnju u roku od 24 časa. Prema našim pravilima prodavac i kupac imaju rok od 3 dana (od dana kupovine predmeta) da stupe u kontakt i još 7 dana za samu primopredaju predmeta.

Ne možemo uvek očekivati da će nam se prodavac javiti ili da će nas kontaktirati istog dana kada smo predmet kupili. Kupindo je portal na kome je kupovina moguća 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Zbog toga je potrebno prodavcima ostaviti rok u kome ce moći da stupe u kontakt sa kupcima i dogovore se o načinu slanja i preuzimanja predmeta. Pored toga, subota i nedelja su neradni dani za većinu pravnih lica koja prodaju na Kupindu. U tom periodu oni nemaju mogućnost da stupaju u kontakt sa kupcima.

Ukoliko ti je neki predmet potreban u kraćem roku, uvek prvo kontaktiraj prodavca kako bi proverio da li je u mogućnosti da ti izađe u susret. Nakon što dobiješ pozitivan odgovor (moguće da se saradnja obavi tako što će ti poslati kurirskom službom danas za danas, danas za sutra ili tako što ćeš lično preuzeti predmet) klikni na dugme „Kupi“ i potvrdi kupovinu.

Mudri uče na tuđim greškama.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

 1. Utisci posle prve kupovine:
  1.Roba je ORIGINALNA u ORIGINALNOM pakovanju-ORIGINALNOG kvaliteta
  2 Pakovanje izvanredno,sa svim mogucim osiguranjima-cak i estetski deluje veoma privlacno.
  3 Briga za kupca kao i odlicna saradnja sa kupcem uz maksimalno postovanje kupca-tokom celog procesa kupovine. / A i pre same kupovine – u informativnom smislu.
  4 Dostava brza,tacna-uz naglasenu ljubaznost.
  5 Cene vise nego povoljne,mozda i najnize u regionu. / Odnosi se i na robu i na njenu dostavu.
  6 Sto se mene tice,nastavljam saradnju sa njima,a sto toplo preporucujem svima koji zele da kupe kvalitetnu stvar,po izuzetnim cenama,uz maksimalnu paznju..Puno poverenje i naglasenu prijateljsku ljubaznost..Najkrace – KAO GOSPODA!

 2. Ivane,

  hvala ti što si podelio sa nama iskustvo svoje prve kupovine.
  Drago nam je što je sve proteklo u najboljem redu i što
  si zadovoljan kupovinom i saradnjom sa prodavcem.

  Želimo ti da i u ovoj godini nastaviš u istom stilu 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh