Početna » Blog » Nekoliko saveta za bolju prodaju na Kupindu

Nekoliko saveta za bolju prodaju na Kupindu

Imate dobru robu i dobre cene, ali prodaja ipak ne ide baš kako biste želeli.
Evo nekoliko saveta kako da što bolje predstavite vaš prodajni asortiman i steknete pažnju i poverenje kupaca.

1.    Fotografije – Uspešnu fotografiju napravićete tako što ćete predmet postaviti na belu pozadinu (hamer papir ili bela tkanina) i fotografisati na dnevnoj svetlosti. O ovome smo i ranije pisali, pa pogledajte blog.
Ne morate da spajate više fotografija u jednu. Imate mogućnost postavljanja 9 besplatnih fotografija! Prikažite predmet iz različitih uglova, prikažite poneki detalj i krupan plan tako da se vidi tekstura i kvalitet materijala.
Izbegavajte fotografije sa interneta. Kupci više vole da vide realnu fotografiju predmeta.

2.    Opis predmeta – sastavite detaljan i precizan opis, što više detalja, pogotovo ukoliko postoji neko oštećenje.
Obratite pažnju na ključne reči po kojima će kupac pretraživati predmet. Može se desiti da vi prodajete lampu i u naziv stavite Lampa, ali da kupac u pretraživač ukuca Lampe. Vaš predmet se neće pojaviti. Zato u opisu predmeta unesite što više reči koje bi kupca mogle da asociraju na predmet koji nudite.
Npr. Lampa je od vitraž stakla. Ovakve lampe daju jedinstvenu atmosferu prostoru.

3.    Odnos sa kupcima – izbegavati nesporazume. Budite fleksibilni kod zakazivanja preuzimanja predmeta. Ako kod ličnog preuzimanja niste u mogućnosti da se nalazite sa kupcem, već očekujete da on dođe do vas, naglasite to u standardnom tekstu. Budite precizni kod opisa predmeta koji su polovni, navedite detaljno sve njihove eventualne mane i oštećenja, kako se kupac ne bi osećao obmanut. Ocena je vaša najveća reklama.

4.    Ciljano postavljanje  predmeta – obratite pažnju da imate predmete koji su aktuelni u sezoni. Nemojte svoj nalog da zatrpavate predmetima koji nemaju izgleda da budu prodati. Bolje je postaviti i manje predmeta ali ciljanih, tako će kupci lakše pronaći ono što im zaista treba.
Npr. prodavac odeće ima oko 800 predmeta, od toga je 300 zimskih. Kupac će izgubiti strpljenje listajući preveliki broj strana tražeći ono što mu treba u letnjem periodu.

5.    Ako vidite da mnogi gledaju vaš predmet, a on i dalje nije prodat, verovatno je cena previsoka, dajte popust.

6.  Precizno naglasite cenu. Ako prodajete set od 6 šolja za kafu, potrebno je da stavite ukupnu cenu, npr 1200 din, a ne cenu po komadu 200din. U suprotnom, ovako postavljen predmet će delovati kao oglas, a oglasi su na Limundu i Kupindu zabranjeni.

7. Ako prodajete i na Limundu, u svojim aukcijama pozovite Limundovce da pogledaju i vaše predmete na Kupindu. Stavite link ka vašim predmetima. Na taj način se reklamirate i kod Limundovaca koji nemaju još naviku da koriste Kupindo. Primer!

Još koliko danas, pozabavite se vašom ponudom.  A onda nam javite rezultate!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

10 Komentari

 1. Imam proizvod i hoću da ga prodam za fiksnu cenu.Kako da to učinim preko Vas. Ako nije oglas šta je onda. Da li je cilj da vi uberete peoviziju i kako to činite. Roba je u vrednosti od 140 evra imam više komada.
  Molim za hitan odgovor i nstrukcije kako da poslujem sa vama.
  srdačno, Nenad

 2. Nenade,

  kontaktiraće te putem e-maila Marina prodajni savetnik Kupinda.

 3. Pozdrav,
  ja prodajem kese na kupindu i postavio sam oglas da 5 kesa kostaju 1500 dinara. Na kraju,kada je kupac potvrdio kupovinu imao je mogucnost da izabere kolicinu kesa. Covek je odabrao 5 komada sto u prevodu znaci 5 x 5 i ja sam recimo platio 5 x vecu proviziju.
  Hvala sto postojite 🙂

  Zoran

 4. Imam stol za texas hold’em poker sa abažurom, stolicama, žetonima i kartama, sve komplet kao novo, koristeno samo jednom. Da li mogu da ga prodam preko Vas i na koji način. Koji su uslovi? Hvala.

 5. bavim se proizvodnjom unikatnih 3d puzzli(slagalica) ali nemogu da prodam trazim nekog ko bi se malo pozabavio prodajom uz dobru proviziju napravio sam cak i neki blog > fabulous3dpuzzle.blogspot.com <

 6. Izbegavajte fotogragfije sa interneta. Kupci više vole da vide realnu fotografiju predmeta….mala kontradiktornost,jer ste za primer upravo postavili aukciju na kojoj bez potrebe stoje fotografije manekenki i izloga-tamo negde daleko…

 7. @extremeparche: Sve fotografije sa aukcija koje su navedene kao primeri su slike stvarnih predmeta gde su se prodavci baš potrudili i rezultat je znatno doprineo njihovoj prodaji.

 8. NI stariji kupci ne čitaju standardni text, a kamoli novi…ako sam ja napisao tamo da nemam tekući račun, a kupac to ne pročita jel to moj problem i ako odustane koju mu ja ocenu dajem? I drugo pitanje; šta se dešava kad kupac zasluženo dobije negativnu, a onda on iz inata da meni negativnu…koju ocenu zapravo on meni daje i ko mene štiti ako sam ja u pravu????

  Morao sam ovo da pitam negde …već duže me tišti

 9. Regulisano po pravilniku:
  ako drugi član da ocenu iz inata, ta ocena se briše + član se kazni po pravilniku.
  Samo je potrebno da nas kontaktiraš (preko kontakt stranice) u slučaju da dobiješ takvu ocenu.
  Kupac je takođe dužan da pročita tvoje uslove prodaje, tako da ne može
  naknadno da traži „Pošalji mi Post Express-om“ ako prodavac to nije štiklirao kao način slanja.
  Kupac onda mora pre davanja ponude da kontaktira prodavca preko Limundo / Kupindo poruke i da pita:
  „Da li može i slanje Post Express-om?“

 10. sve ovo sto ovde pitate uglavnom pise u pravilniku, koji da ste procitali ne bi imali nedoumice. pogotovo ovo za ocene. i jos jedna mala digresija: ITEKAKO CITAM STA PISE NA AUKCIJI DO NAJSITNIJIH CREVCA. tako da ko licitira predmet bez citanja aukcije i treba da pogresi pa ce se nauciti pameti.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh