Početna » Blog » Limundovci studenti mašinstva u akciji

Limundovci studenti mašinstva u akciji

U aprilu mesecu Limundovac Koshke nam se obratio za pomoć. Tim studenata sa Mašinskog fakulteta čiji je i on član organizuje Međunarodni Simpozijum studenata sa radovima iz mašinstva.

Vau – decentralizovano, ambiciozno, edukativno – zavređuje pažnju Limundo tima.

SRMA logo

SRMA

Evo šta je mudar tim smislio:

U periodu od 29.06.-01.07. održaće se prvi Međunarodni simpozijum studenata sa radovima iz mašinstva (SRMA 2011), pod organizacijom Mašinskog fakulteta Kraljevo, Univerzitet u Kragujevcu.

Studenti u zemlji i inostranstvu za vreme studija i izradom različitih seminarskih i projektnih zadataka stiču određena znanja i veštine. Na ovom simpozijumu svi oni će imati mogućnost da ta svoja znanja iskažu, da iznesu svoje ideje i stavove, kao i da se društveno izgrađuju, steknu nova znanja, iskustva i poznanstva. Takođe, ovo je idealna prilika za sve studente da steknu naviku govorenja pred velikim brojem ljudi, i poboljšaju svoje govorničke veštine.

Pravo učešća na SRMA 2011 imaju svi zainteresovani studenti sa statusom osnovnih i master studija. Svoje radove studenti mogu napisati na četiri osnovne tematske oblasti:

1.         Projektovanje i konstruisanje u mašinstvu
2.         Proizvodno inženjerstvo
3.         Urbano inženjerstvo
4.         Iskustva u primeni bolonjskih principa

Na jednom radu mogu biti najviše tri autora sa statusom studenta. Svaki rad mora biti podržan izjavom univerzitetskog profesora (mentora) da je originalno stvaralaštvo autora.

Izlaganje radova se izvodi u dve etape:

а) Govorna prezentacija: svaki autor ima na raspolaganju do 5 minuta da uz pomoć prezentacije urađene u  Microsoft PowerPoint-u prikaže osnovne postavke svog rada. Postavljanje pitanja autorima u ovoj etapi nije predviđeno.
b)  Poster prezentacija: svaki rad će biti izložen u holu na posteru ispred kojeg će stajati autori rada, gde će moći da odgovaraju na pitanja.

Radovi se pišu i izlažu na engleskom jeziku.

E pa sada: ko voli i ume nek izvoli.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh