Početna » Blog » Važno da se meri, važno da se zna

Važno da se meri, važno da se zna

Ove godine 22.maja Limundo slavi svoj 5.rođendan. Za svojih 5 godina poslovanja uspeo je da podigne procenat prodaje na Limundu na 40%, postigne da bounce rate na Limundu bude oko 18% i da broj posetilaca sajta prelazi 150.000 u toku jednog dana. Sve to zahvaljujući pre svega predanom radu i usmerenosti na kvalitet. Naravno marketing je tu umešao svoje prste. I to pre svega Internet marketing.

Kao firma čiji veći deo marketing budžeta ide upravo u online oglašavanje veoma nam je značajno da rezultati mogu da se mere i da postoje različita merenja i istraživanja na osnovu kojih ću znati gde treba a gde ne treba da ulažemo novac. Osim toga veoma je značajno jasno propisati standarde koji se primenjuju u online oglašavanju.

IAB Serbia

IAB Serbia

Veoma me obradovala činjenica da će se u Beogradu  20.04.2011. godine održati IAB forum. IAB je udruženje koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji.

Podrška IAB Serbia rastu digitalnog tržišta ogledaće se u:

1. promociji digitalnih medija i prednosti koje oni nude za oglašivače, sprovođenjem sistematske edukacije svih onih koji se ovom delatnošću bave na bilo koji način u cilju razvoja samog tržišta i povećanja potrošnje na online oglašavanje u sklopu ukupne medijske potrošnje,

2. omogućavanju organizovane razmene iskustava i uspešnih primera iz prakse velikih svetskih kompanija i njihovih reklamnih kampanja, naročito na temu kreativne upotrebe multimedijalnih oglasnih formata i sve popularnijih društvenih mreža kao što je Facebook,

3. povećanju transparentnosti tržišta vršenjem različitih merenja i istraživanja, te propisivanju i predlaganju standarda koji se primenjuju u online oglašavanju.

Na prvom forumu krećemo sa razmenom znanja. Očekuju nas sjajni predavači.
Važno je da uvedemo standarde, da promovišemo primere dobre prakse i da pronađemo način kako nešto može a ne hiljadu razloga zašto nešto ne može.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh