Početna » Blog » Business Cluster

Business Cluster

Poslovni klaster, kao tip udruživanja kompanija koje posluju u okviru jedne delatnosti, počeo je da se primenjuje u Srbiji u zadnjih par godina, podržan od strane evropskih institucija.
Kao što sam najavio u prethodnom postu vezanom za Tour de Serbia,
Kupindo je bio gost 10. po redu okupljanja poslovnih klastera niškog okruga,
u organizaciji LEDIB-a (Local Economic Development in the Balkans).

Uz savršenu organizaciju skupa, poštovanje satnice u minut, poslovnu atmosferu i prigodno posluženje, postarali smo se da naš projekat predstavimo u najboljem svetlu, kao pravi izbor svakog privrednika koji želi da svoje tržište proširi i van sredine u kojoj je fizički lociran.

Interesovanje je bilo veliko, što nam je jako drago, a novi kontakti ostvareni na skupu, ucrtaće nove kote u rut-kartu Kupindove ture.

Sa Novom Preduzetničkom organizacijom Kuća Klastera, započeti su razgovori na temu direktne podrške privrednicima u online trgovini, Građevinski klaster bio je zainteresovan za plasman proizvoda svojih članica, a sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj nastojaćemo da uspostavimo dvosmernu saradnju – postojećim korisnicima podrške da otvorimo tržište, a velike Kupindo prodavce koji nemaju firme da uputimo na agenciju, kako bi, kroz programe razvoja, regulisali svoj status.

Jedino žalimo što u Nišu nismo mogli da se zadržimo duže od trajanja skupa, jer čekala nas je Share konferencija u Beogradu.

Do nekog sledećeg dolaska…

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh