Početna » Blog » I bi Subotica

I bi Subotica

Nedavno sam gledao kako je Toyota Hilux osvojila južni pol. Priprema auta za tu avanturu trajala je duže od same avanture…

Kada sam u petak, 25.02.2011. uoči polaska u Suboticu, stajao na parkingu sa Nešom Nikolićem, dogovarajući kako treba da kupimo I zadnje zimske gume za Kupindomobil, nisam slutio da ću se dužinom celog puta prisećati pomenutog dokumentarnog filma. A stvarno, vojvođanska ravnica delovala je toga dana kao nepregledna bela površina.

Kupindomobil je osvojio Suboticu! Malo li je…

Ovoga puta preskočio sam perkelt I šomloi galuške (kojima se u ovom kraju uvek vraćam), ali sam I bez njih uživao u gostoprimstvu naših domaćina. Ovoga puta to je bio gospodin Zoltan Nemet, vlasnik biljne apoteke I naš novi klijent, koji nije baš želeo da se slika za našu arhivu – sa dobrim izgovorom da ima lepše za slikanje. U to smo se I uverili, a mozete I vi slikom dole.

Potom sam obišao Boutique Nostalgique, a sliku prave nostalgije upotpunio je sneg koji nije prestajao da veje, kao I ledenice koje su se formirale s vrha tende ovog po mnogo čemu specifičnog butika.

Na kraju, ugostio nas je Igor Matković, sajt Džidže, koji već nekoliko meseci prodaje preko Kupinda. Njegove impresije o saradnji s nama možete videti na filmu dole.

Put je do Beograda vodio preko Novog Sada, uz dužu pauzu. Bilo kako bilo, Kupindo je kao I uvek bio na svom mestu, uz svoje klijente, opravdavajući naslov koji sam stavio najavljujući put u Suboticu.

Sledeća kota – Ćuprija! Vidimo se…

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Da li je moguce da ste u celoj Subotici kontaktirali samo sa ovih par osoba,i ako ste vec prosli kroz Novi Sad zasto i tamo niste napravili neki intervju,i pored napora da shvatim o cemu se ovde radi ,,nazalost ne ide mi.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh