Početna » LimundoGrad » Master rad – Limundo

Master rad – Limundo

Sve je počelo jednim ljubaznim mailom studentkinje Milice Milutunović koja nas je zamolila za pomoć i podatke kako bi mogla da izradi svoj master rad. Par meseci kasnije na naše i Milicino zadovoljstvo Milica je odbranila master rad na temu: “ UPRAVLJANJE MARKETING AKTIVNOSTIMA NA INTERNETU NA PRIMERU ORGANIZOVANJA HUMANITARNE AKCIJE“.

Evo i razgovora sa Milicom:

1. Koji fakultet si studirala i zašto si kao temu izabrala aukcije na Internetu?

Završila sam Ekonomski fakultet u Novom Sadu, na smeru marketing. Odlučila sam se za ovu temu jer je veoma praktična i svakome bliska. Naime, danas je teško zamisliti uspešnu kompaniju koja ne poseduje Web stranicu, obavlja promociju, distribuciju, prodaju i brojne druge aktivnosti putem Interneta. Sa druge strane, sve je više kupaca koji koriste Internet kako bi došli do potrebnih informacija i obavili kupovinu. Jedan od najzastupljenijih vidova prodaje/kupovine u svetu jesu upravo Internet aukcije. U našoj zemlji ovaj koncept još nije zastupljen u velikoj meri, ali sve više dobija na značaju i to je ono što me je dodatno motivisalo da se bavim ovom temom. Na ideju Limunda, skoncentrisala sam se na marketing aktivnosti organizovanja humanitarne akcije “Pobedi za decu Prihvatilišta”.

2. Kako je tekao proces saradnje sa Limundom?

Imala sam zaista odličnu saradnju sa Limundom. Prosledili su  mi sve potrebne podatke i imali razumevanja za sva moja pitanja i nedoumice. Budući da sam bila vremenski ograničena u pisanju svog master rada, maksimalno su mi izašli u susret i na sva pitanja odgovorali u veoma kratkom vremenskom periodu, trudeći se da me što detaljnije upute u organizovanje akcije.

3. Kakav je tvoj doživljaj Limunda i Kupinda?

Prikupljajući meterijal za svoj master rad dosta sam vremena provela na Limundu i Kupindu i oduševljena sam. U pitanju je jedan shopping svet gde svako može pronaći nešto za sebe. Pri tome, dobro su organizovani i redovno se ažuriraju kako bi kupci i posetioci Web stranice bili u toku sa svim aktuelnim ponudama i dešavanjima u Limundo svetu.

4. Šta nam zameraš a u čemu misliš da smo dobri?

Nemam nikakve zamerke na Vaš rad. Mislim da ste fleksibilni, pratični, organizovani i zaista dobri u onome što radite. Na Vašim Web stranicama svako može pronaći nešto po svom ukusu i po prihvatljivim cenama, i što je najvažnije do toga doći jedostavno i brzo.

5. Šta bi poručila ostalima koji treba da diplomiraju i da izaberu temu za diplomski?

Kolegama koji treba da diplomiraju bih preporučila da izaberu prvenstveno temu koja ih interesuje, kako bi mogli sa više pažnje da obave istraživanje i napišu svoj rad. Možda bi mogli da se opredele za neki od problema koji nas okružuju i daju svoj predlog rešenja te situacije, ili da se fokusiraju na koncepte i vidove poslovanja koji još nisu dovoljno zastupljeni na našim prostorima, ali predstavljaju neminovnu budućnost, i tako možda budu pioniri u datoj oblasti.

6. Koji su tvoji planovi za budućnost?

Što se tiče planova za budućnost, svakako mi je prioritet da pronađem posao u struci i steknem praktično iskustvo. Budući da sam kao student kratak deo svog školovanja provela u inostranstvu, što je bilo neprocenjivo iskustvo, pokušaću da konkurišem za pograme prakse u inostranstvu kako bih videla kako to rade u drugim zemljama i kasnije bila u mogućnosti da stečeno znanje i iskustvo primenim u daljem radu. Mislim da bi to bio veoma dobar početak moje poslovne karijere.

Odbrana master rada

Odbrana master rada

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

  1. zanimljiv tekst i tematika 🙂 Sve čestitke Milici!

  2. „Pobedi za decu prihvatilista“ je izuzetna akcija sama po sebi, drago mi je da je jos dodatno inspirisala studente za master rad. Samo napred Milice, puno uspeha!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh