Početna » Blog » Vintage moda na Kupindu

Vintage moda na Kupindu

Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of Fashion, kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: “I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of . Evo šta ona kaže o Vintage modi (ovi zanimljivi odevni predmeti se odnedavno mogu kupiti i na Kupindu):

„I dok smo ćaskanje uz kafu zamenili ćaskanjem na chat-u, slušalice vokmena zamenili slušalicama iPod-a, piskaranje po koricama sveske zamenili piskaranjem po Facebook wall-u, iznajmljivanje VHS-a  (u petak, da bi nam ostao do ponedeljka) zamenili klikom na “download”, nekim čudnim obrtom, na sebi imamo mamin sako iz ’87., bakinu torbu iz varljive ’68. i tatine Rayban-ke iz ’74. I da ne dođe do zabune – u trendu smo! Živimo u eri društvenih mreža, reality programa, novih čuda tehnike i vintage mode!

Trend nošenja stare i polovne odeće ne možemo vezati za jedan određeni period, ali se intenzitet njegove zastupljenosti povećava sa ranim devedesetim godinama XX veka, kada dolazi  do zaokreta u sagledavanju značaja zaštite životne sredine, reciklaže i sve češće upotrebe polovnih stvari umesto bacanja istih. Godinama ove promene su se odražavale i na modu. Unikatni modeli, visoki kvalitet, najfiniji materijali, niske cene, jedinstvenost u kroju, stilu i detaljima samo su neke od karakterisitka zbog kojih je vintage postao “must have” u ormanu svake modno prosvećene osobe. Da je vintage postao neophodan i na crvenom tepihu dokazale su velike zvezde filma i mode – Julia Roberts, Renee Zelwegger, Chloe Sevigny, Kate Moss, Dita Von Teese…  Modni magovi iz sezone u sezonu lansiraju svoju interpretaciju vintage izgleda, dajući alternativu ljubiteljima istog samo u novom pakovanju. Za one koji se odluče za izvorni vintage verovatno nema boljeg mesta od Frock Me! vašara koji se od 2004. godine održava u Čelsiju i Brigtonu.“

Svi domaći ljubitelji vintage-a, i to onog unikatnog, londonskog, ne moraju dalje od Kupinda. Pogledaj modele i  odaberi šta ćeš poneti u novoj godini.

 

vintage moda

Vintage moda

 

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh