Početna » Blog » Moj Limundo

Moj Limundo

Moj Limundo

Svako ko je barem malo koristio Limundo zna za šta služi ovo polje i koje se opcije kriju iza. Da, tamo su nam poruke, naše aukcije, aukcije koje posmatramo, kupujemo, prodajemo, podaci itd.

Ipak, da li je samo to Moj Limundo? Da li je Moj Limundo možda nešto više od aukcije, dobre prodaje ili kupovine? Kako Limundo i odakle ja na Mom Limundu?

Obzirom da nas svega nekoliko dana odvaja od 80.000. aktivnog Limundovca, mislim da tu postoji isto toliko lepih priča i odgovora na ovo pitanje. Ovde sam da bih u nekoliko rečenica ispričao priču o Mom Limundu.

Još negde krajem 2007. god. gledao sam neku stranu emisiju o automobilima. Možda je to bila baš ona poznata „Top Gear“, ili možda ona „Fifth Gear“, davno je to bilo, ko će znati. U toj emisiji se pojavljuje onaj lik što se dosta razume u autmobile i prodaje jedan od svojih preko aukcije.

Kako?
Na webu!

Hmmm, rekoh vidi kako zanimljiv način da iskoristiš net na pametniji način. Odgledao sam emisiju do kraja ali sam ostao samo pod utiskom aukcijske web trgovine. Upalim komp, neki stari, dok se upalio možda sam mogao još jednu emisiju da odgledam, idemo google, i da vidimo da li kod nas nešto slično postoji. Pokušaj (prvo) prvi, drugi, treći..i BINGO!, ovaj Limundo!!!

Otvorio se simpatičan sajtić tog 03. Decembra (za Limundo) davne 2007. godine. Minimalistički, mekovski dizajniran, funkcionalan, ma baš ono što sam tražio. A šta sam tražio? Pa auto sigurno nisam, već način da iskoristim vreme na netu na pametniji, drugačiji način, gde usput može nešto i da se zaradi.

Tako je i bilo. Prodavalo se ono što više nije trebalo i kupovalo se ono što je trebalo, sve preko Mog Limunda na veoma lep i zanimljiv, rekao bih Limundovski način. Vreme je prolazilo, ja sam bio tu na Limundu i Limundo je bio tu na vidljivom mestu omiljenog browsera.

Posle gotovo 2 godine druženja sa Limundom priča dobija svoj, reklo bi se, zaplet 🙂 Jednog dana na Infostudu je osvanuo oglas:
– Limundo traži pomoć u radnoj snazi.

Bez razmiljšanja sklepao sam CV onako kako samo ja ne umem i kliknuo na „Pošalji“. Nekoliko dana posle usledio je poziv za razgovor. Hmmm, pitaće me tamo nešto. Pa dobro, pa šta? Reći ću im koliko volim Moj Limundo 🙂

Otišao sam na razgovor, pričali smo i rekao sam da mi se sviđa Limundo i da mi je teško palo što su mi baš tih dana suspendovali nalog na 10 dana zbog nenamernog kršenja pravila Limunda. Da, da, tada me je rebnuo sadašnji kolega Milan na 10 dana. Još mu se nisam odužio za takvu dobrodošlicu.

Ne znam da li zbog toga što mi je nalog na Limundu bio suspendovan tih dana, ili zbog nečega drugog, usledio je poziv. I to kakav? Pa kao u onoj pesmi gde kaže da „Jedan poziv menja sve“. E pa skoro da je baš to. Taj poziv je delo Jece, vođe korisničkog tima:

Zvrrrrr….
Rekoh halo valjda…

Limundo poziv (original)

 

i eto mene ovde 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Ne mogu da verujem da si snimio i čuvao ovako dugo…Neverovatno.

  2. Jednom se u životu čuje ovakva poruka 🙂

  3. jednom il nijednom 😉

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh