Početna » Blog » Limundo Cash dizajn proces

Limundo Cash dizajn proces

Uvodimo novi sistem plaćanja online – Limundo Cash…
Ne bih da otkrivam previše detalja vezano za način na koji Limundo Cash funkcioniše, to ćemo blagovremeno objaviti, taman pred puštanje Limundo Cash-a, planiran za 18.01.2011, ali ću da napišem par reči o tome kako smo došli do forme za logotip…

Ko je pratio Karaoke, video je da je bio raspisan konkurs za logo na Greendesign-u i bilo je veoma teško odlučiti se za pravu ideju,
s obzirom da ih je bilo baš dosta…
Posle dužeg vremena izabrali smo se za rad Cetinje90 prvenstveno zbog ideje. A evo i screenshota:

Svidela nam se simbolika kućice sa listom, pa smo tu ideju modifikovali da isprati Limundo dizajn. List smo zamenili ključaonicom koja simboliše sigurnost, i dodali naš list iznad kuće. Boju koju smo izabrali je plava, koja uliva stabilnost, a pravu nijansu plave smo dobili tako što smo odradili print test, i odlučili se za Pantone 299C. Kupili smo font Neutraface display Titling, i koristimo ga isključivo za ovaj logotip…

A evo kako izgleda finalni logotip…

Limundo Cash – jedna briga manje

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Pa ovo nema veze sa pocetnim logom! 😀

  Iskreno sam se ovome i nadao, ali i ocekivao da ce uraditi kako sam napisao na Limundu… a konkurs je bio logo, a ne slogan – a to je jedino sto je ostalo od originala. 🙂 (i to ne ceo slogan! XD )

  Kao sto rekoh ranije na Limundo novostima:

  *
  *

  maxi
  *
  * 02.09.2010. 15:31
  *
  * Cestitam kolegi sa cetinja 🙂 a i Limundu sto je dobio logo!

  Inace, mislim da se logo NE uklapa u kompletan dizajn i filozofiju Limunda, niti simbolima nagovestava da se radi o necemu vezanom za Limundo. Jedino sto mislim da moze da prodje je slogan ispisan ispod Limundo Cash – jedna briga manje… ali konkurs nije bio slogan, tako da ukupno resenje je prilicno lose! Cak se i za slogan moglo naci neko srecnije resenje ili resenje koje bi asociralo na placanje ili novac… prilicno slabo sve u svemu.
  Izgleda da odziv i broj dizajnera na konkurs nije bio zavidan…

  Poz,
  Marko
  *
  *

  E sad, sto se tice Vaseg novog resenja, nije lose, dopadljivo na prvi pogled, ALI ni tu ne pratite sopstvene standarde i nacela… Drugaciji font i simbolika kod Kupinda su jos i imali smisla donekle, zbog drugacijeg proizvoda i zasebnog zivota brenda… ali ovde to nije slucaj, jer ovo iako je zaseban servis, nije samostalan… CAK ni po nazivu!
  Listic na kuci iako je direktno kopiran iz Limundo logoa, ovde ni malo ne podseca na Limundo zbog promenute orijentacije na gore, tako da i ne lici na originalni listic sa limuna… Samo bespotrebno bode oci i odskace od „coskastog“ dizajna citavog logoa CASH Limundo-a.
  Boja mislim da je pogodjena potpuno, ali je to nazalost jedino sto valja… jer posle prvog blic-utiska i malo analize i zagledanja, moze se zakljuciti da je novi logo prilicno los, sklepan „na misice“.
  O bespotrebnom konkursu i izabranom „pobednickom“ logou da i ne govorim…

  Poz,
  Marko

 2. a kalendar je bio pun pogodak….

 3. Bilo je dosta dobrih rešenja i ideja.
  Odlučili smo se za ovu pošto nam prikazuje najviše stabilnost i pouzdanost.
  Jedan od ključnih stavki za nas.

  Kod navedenih radova ima primera koji su suviše oslanjaju na logo za Limundo aukcije.
  A Limundo Cash treba da funkcioniše i za Kupindo i kasnije i za treće stranice (kako unutar Limundo grupe tako i na totalno odvojenim stranicama).
  Zbog toga smo želeli da nije direktna kopija Limundo logotipa.

 4. To objasnjava sve, i ne samo to vec i golica moju mastu…what`s next…jedva cekam…

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh