Početna » Blog » Energija koja obara sa nogu

Energija koja obara sa nogu

Davno su prošli moji studentski dani. Gotovo da sam zaboravila sa kojom količinom energije, poleta i entuzijazma raspolažu studenti. Ove jeseni imala sam zadovoljstvo da saradjujem sa zaista sjajnom studentskom organizacijom BIG – poteklom sa FON-a. Reći ću samo jedno: kamo sreće da firme u Srbiji  imaju količinu ozbiljnosti i profesionalizma koju su oni pokazali u saradnji sa nama.

BIG se bavi organizacijom studentskih sportskih igara koje svake jeseni dovede u Beograd studente iz celog sveta koji se talmiče u 9. disciplina. Dogadjaj je velik, organizacija je zahtevna i bila im je potrebna fiunansijka podrška. Upitali su nas za pomoć i već posle prvog sastanka bilo je jasno da će se saradnja odvijati na obostrano zadovoljstvo.

U sklopu saradnje smo održali i predavanje na FON-u, volonterima BIG-a (oko njih 80) na temu: „Kako pokrenuti sopstveni biznis i opstati?“. Cilj nam je bio da ih prodrmamo i učinimo d arazmišljaju tržišno. Da ne kukukaju nad sudbinom kletom, već da uhvate ćivot u svoje ruke i zagospodare njime.  Nadam se da smo barem uspeli da ih zagolicamo i ponudimo pogled iz jednog drugog ugla.

predavanje volonterima BIG-a

predavanje volonterima BIG-a

Nakon završetka sportskih igara usledila je svečana dodela pehara i medalja. E to je trebalo videti. Euforija, oduševljenje, radost koja je izbijala iz svake ćelije svake osobe koja je bila prisutna. Uostalom pogledajte:

Dodela pehara košarkašicama

Dodela pehara košarkašicama

Dodela pehara košarkašima

Bez obzira na umor koji me savladao oko 23.00h te noći nisam mogla prestati da se smešim. Tolika sreća i oduševljenje oko mene – pa jednostavno su zarazni. BIG je pokazao da mladi u Srbiji i mogu i znaju kako – samo im treba omogućiti.

Intervju sa pokretačima BIG-a

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Nikad na losijem i smesnijem turniru nisam igrao. A sto se tice dodele medalja, nije bilo ni blizu onoga kako ste napisali. Bio sam na toj zurci i nisam obratio paznju na dodelu medalja. Toliko o euforiji i odusevljenju.

  2. Ovde nije reč o kvalitetu igre. Euforije i oduševljenja je bilo. Žao mi je što to nisi osetio – verovatno nisi bio medju pobednicima.

  3. Naravno da sam bio medju pobednicima, inace sam sa FON-a. Cudo jedno sta sve mediji nece uraditi…da covek ne zna, poverovao bi da je stvarno turnir vrhunski i da je bilo opste zezanje, a ne otimanje novca….

  4. Svi su bili srećni za dodelu nagrade i tokom cele žurke.

    A i pre toga se osetila energija kod cele ekipe, misleći na volontere.
    Bilo je uživanje sa njima voditi diskusiju o preduzetništvu (odatle i slika).

    Sa tih dešavanja imamo lepo iskustvo, šteta ako je drugačije bilo u drugim momentima.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh