Početna » LimundoGrad » Živim da bi slikala, ne slikam da bi živela

Živim da bi slikala, ne slikam da bi živela

Bilo mi je zadovoljstvo da zajedno sa kolegom Milanom posetim izložbu Limundovke Ustanička.
Tom prilikom smo upoznali još Limundovaca, njenih dragih kupaca i razgovarali sa njima.
Evo o čemu smo pričali sa članom Ustanička.
Limundo: Kada si se registrovala na Limundo i šta te podstaklo na to?
Ustanička: Na Limundo sam se registrovalas 16.11.2009. Podstaklo me loše iskustvo sa galerijama u Srbiji (znate sigurno na šta mislim). Odlučila sam da prodajem moje slike samo preko Limunda.
Limundo: Šta prodaješ na Limundu i zašto?
Ustanička: Prodajem moje radove,uglavnom slike – pa da vam se predstavim:
Oljga Vladimirovna Lukich (Volkova), rođena sam u Moskvi (1971), trenutno šivim i radim u Beogradu. Od detinjstva bavim se slikarstvom (moj otac je takođe slikar u Moskvi).  Tehnike koje preferiram su: ulje, pastel, vitraž a zadnjih godina posvećena sam radu na svili (batik). Učesnik sam velikog broja grupnih izložbi i konkursa. Član sam  Srpskog akademskog društva ,,Vizantija,, i likovnog udruženja ,“Sergej Jovanović“ (itd. neću se hvaljim više).
Prodajem na Limundu, jer slikam svaki dan, a od svakodnevne prodaje pokrivam troškove materijala i uramljivanja.
Živim da bi slikala, a ne slikam da bi živela).
Limundo: Ko su tvoji kupci?
Ustanička: Moji kupci su izuzetno korektne i pozitivne ličnosti , jer umetnost je hrana za dušu. Za kratko vreme sam upoznala puno divnih ljudi, neki limundovci dolaze na moji izložbe , što mi takođe drago.
Limundo: Da li si zadovoljna prodajom na Limundu?
Ustanička: Za prethodnih 50 dana sam naslikala, postavila na aukciju 50 slika, svih 50 sam prodala, jako sam srećna zbog toga.
Volela bi da Vama se dopadnu moji radovi i da ja imam koliko toliko vajde bar za ulje i platno, a možda i za hleba i uz hleba:)) …videćemo, jedino mogu da Vam kažem da slikam iz ljubavi a ne iz koristi, a znate i sami umetničko delo postane skupo samo kada nas viže nema , a šta da radimo mi slikari do tada?:))

Limundo: Šta bi volela da unapredimo i promenimo?
Ustanička: Možemo da unapredimo raspodelu u slikarstvu da stavimo podkategorije: ulje, akvarel, pastel, batik, vitraž, grafika, akrilika, kombinovana tehnika, i da se odvoji reprodukcija i print, to je moje mišljenje.

Limundo: Šta bi poručila Limundovcima?

Ustanička: Dragi Limundovci, zadovoljstvo mi je da znam da se moji radovi vama  dopadaju i ovom prilikom vas pozdravljam i zahvaljujem se na saradnji. Bez obzira na cenu koju ste izlicitirali drago mi je da ulepšam vaš prostor,sve sugestije, željene motive i td… možete mi poslati porukom na Limundo. Na mom profilu uvek napišem informaciju o narednim izložbama, pa koga interesuje neka dođe.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Ja uopste nesumnjam da je Oljga jedna predivna osoba,kvalitet njenih radova ne umem da procenim jer nisam strucan,ali mogu da kazem samo da mi se dopadaju radovi koje sam video, ali ono sto mi se ne dopada je to sto Limundo zloupotrebljava njenu dobrotu i smatra da je to super kad Oljga proda sliku po ceni nizoj nego sto kosta uramljivanje iste .

 2. Kao što si video iz samog razgovora: „Za prethodnih 50 dana sam naslikala, postavila na aukciju 50 slika, svih 50 sam prodala, jako sam srećna zbog toga.“ + „Prodajem na Limundu, jer slikam svaki dan, a od svakodnevne prodaje pokrivam troškove materijala i uramljivanja. Živim da bi slikala, a ne slikam da bi živela).“

 3. Hardrockdrinker

  Dozvolicu sebi lucidnost da ovu drugu Olgu malkice ispravim.

  Ne kazem da Limundo tako misli kako kolega Spartanserb kaze, ali tvrdim sledece: Clan o kome je ovde rec koristi se na jedan jako kompleksan nacin, cije zadovoljstvo se pretapa u promociju Limunda. Ne kazem da Oljga nije srecna, vec kazem da vise daje no sto od Limunda dobija. I to mi niko, apsolutno niko ne moze osporiti. Previse je dobra … i to se maksimalno koristi…

 4. Dobro vece svima,tek sada sam slucajno procitala komentare…u Moskve sam vec nokoliko godina,i mogu da kazem da mi BAS nedostaja Limundo,i naravno cim se vratim u Beograd obavezno nastavicu sa slikarstvom,za moje drage limundovce.ni u jednom trenutku nisam se osecala da neko koristi to,da je cena pocinje sa 10 dinara,naprotiv kao sto sam pisala ranije,zadovoljstvo mi je da usrecem nekoga,kome se dopada moji radove,a na Limundo mogu to svima da priustim,jer nemam izdataka kirii i ostale ogromne troskove ,kao ovde u Moskve,jer slikam i ovde,ali naravno ovde MORAM da formiram cenu visoku,dabi pokrivala rashode za lokal,radnicu i ostalo…Svima hvala za komentare,i nadam se i dalje lepoj saradnji kad se vratim.Veliki pozdrav iz Moskve Limundovcima i Limundo-timu. Oljga,,, USTANICKA,, .

 5. Jovana Milenković

  Draga Olga, veliki pozdrav za Vas! Hvala što ste nam pisali, veoma se radujemo ponovnoj saradnji. Prijatan dan želimo. 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh